számoltam...
az 1-es lemezjátszó esetén 0,06sec eltérésem volt 45rpm-nél(45 fordulat mérve) amit a telefonos rpm speed meter nevű app kihozott 45,00 rpm-re. annyit követtem el, a telefon betettem egy szilikon tokba, higy tapadjin jobban a stabilizerhez. Ugyanitt 33-ason 0,1 sec difim volt 100 fordulaton. ezt betudtam reakcióidőnek. persze, sokszor mérve. ha ezekhez a sebességekhez hozzányúlok jobban elbaxom. ez a táp nem teimmeres, vagyis belül nem szedtem szét, mi van, de kint egy kapcsolóval (fel-le kattintgatva) szakaszosan tudok adagolni fordulatot és emlékeim szerint egy kattintás léptet vagy 5 századot. de lehet vele játszani. ha nyomom folyamatosan akkor folyamatosan változik, így pötÖyöhpgtem ki amit... de 33,33-at mért a telefon, majd 33,32-t, majd 33,5-öt... megszavaztam, hogy jó így.
2-es lemezjátszón kb 0,1sec a difi 3 percnél, mérve telefonnal 33,33-33,34. Ezt validnak tekintettem (mire letelik a 3 perc, lassan inhüvelygyulladást kapok, ahogy kezem a stop gomb fölött vár, van benne 0,1sec

), viszont a 45-ösnél van 0,2 sec késés (45 fordulat esetén), stopperrel, ami mérve is csak 44,9rpm, ami nem OK, de a trimmerpoti leracsnizott, nem lehet tovább emelni. így itt majd bele kell nyúlni szakembernek.
soundmania ötlete megvéve, számolok máskor is, bár rém unalmas...
ez a műszeres mérés nekem ott hibádzik, nem e szól bele valami madzag az átvitelbe (?), ami torzítja a Hertzet. Láttam már műszerrel halálpontosan belőtt lemezjátszót, amit után fülre kellett lefinomítani. nem tettük vissza rámérni, de volt, amit eltekergettünk...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu