SoundMania írta: ↑2024.11.26., kedd 04:09
revox írta: ↑2024.11.25., hétf. 23:07
SoundMania írta: ↑2024.11.25., hétf. 21:10
és akkor ezen a homogenitáson kívül mást meg aztán nem is kap szegény tulaj és soha nem tudja meg mitől fosztja meg magát meg a fülét. Egy srác hozott egyszer Spc ic kábelt. Hallgattuk. Mondta, mennyire hasonlóan egységes mint a Vz! Csak sokkal szarabb kiadásban. :) és gyorsan ki is vettük! :)
nem mindenki akar ennyi lóvét erre elkölteni. egy low budget rendszerben ha a gatyamadzag is homogén, már az is jobb, mint a semmi. a kis AN-ek meg azért ettől messze jobbak
Tudom hogy nem mindenki, viszont vannak akik meg igen, ha meghallották. Ez inkább az ilyenre hajlamosabbaknak bíztatás. Simán vannak akiknek megérte minimum annyit adni kábelekre mint a készülékeik ára volt, vagy akár többet is. Pedig nem kényszerítette őket erre senki. Pedig néha "csak" 2-3 száz ezer forintos dolgokhoz lettek társítva.
Meg ugye vannak azok is akik már 15x vettek "jobb" kábelt (10 ezerrel többért mint előtte volt) "mégsem javult a hang" ezért hagyja a többit a fenébe.
Létezik persze olyan is hogy tényleg hiába tesz be akármit, nem lesz jobb, de eddig egyetlen egyszer tapasztaltam csak ilyet. Ott sem teljesen alap cuccok voltak ugyan, sőt a végfok kb millió, a hang mégsem volt túl jó.
szeritnem ezek evidens dolgok. de ne engem verjetek meg, én kitettem magamért madzag fronton

De nem akarom mindenáron beleverni senkibe,hogy csak így van élet (mert az nem is lenne igaz). Ezzel nem azt mondom, hogy Te ezt teszed, csak nem biztos, hogy a kérdező mindig arra kíváncsi, hol van a drótok teteje, vagy valami hasonló. És természetesen, ez most nem vita, mert a mondatok tűnhetnek annak, egyszerűen az én habitusom más. (volt régebben erősebb is,mára elengedőbb lettem

)
de igen, az alsó szegmensben lehet csereberélni éveken át, kicsiket lépve. amit megifgyeltem, ebben az érában a kábelgyártók, ahogy tegnap írtam,akarnak egy nagyot villantani, némi trükközéssel, hogy az olcsó kábelük is attraktív legyen, vagy az az egy szál csaj nagyon holografikusan szólaljon meg (prezenszes a drót). Aztán ha előkerül egy bonyolult zenedarab, okoz némi fejfájást és vakarást és ugrunk a következő "átverésre" és jééé, az se jó. Nem állítom,hogy minden olcsó drót ilyen,de bele lehet futni. Az ilyentől a sima gatyamadzag is jobb, mert az legalább xar,de nem ver át és durran el tőle az agyunk pár nap után. Ha már gatyamadzag, amikor kellett hirtelen egy rézdrót a hálószobába, nem volt kéznél semmi, csak ezüst, de oda nem volt az igazi. Elmentem boltba és csak arra, hogy rézpróbát tegyek, megvettem kb 2ezerért egy Hama drótot...
de itt van a sztori, nem írom le újra és van benne egy kis "tanmese" is a drótok illeszkedéséről...
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/nem ... mi-fenylik
Egyébként azóta ez a drót megmaradt és használom is. Az MM (hétköznapi, vagy asszonyé) lemezjátszó phonoja elég messze van az erősítőtől és csak ilyen hosszban érem el. Bejáratódott, és bár hatalmas felbontással nem kápráztatja el az úri közönséget, mégis teljesen élvezhető produkciót nyújt. DE, amikor nem használom, ki kell húzni az erősítőből, mert belepofázik a hangképbe, zavarja az ezüstök köreit a puszta jelenléte is

A kis rendszerben a Hitcahi SAX102 lett helyette.
ha valaki véletlenül rákucorodna (de nagy csodát ne várjon senki), irányfüggő, próbálni kell.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu