De te viszont nem változtál semmit, ugyanaz az okoskodó, másokat lekezelő, magadat mindentudónak képzelő tag maradtál.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
- hogy a mostani kábel árából jobb minőségit tudna venni, ha az fél méterrel rövidebb lenne.
Szerintem úgy értette - leírta vagy háromszorwasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 15:52Bocs, hogy belevau, de Zoli úgy értette ezt szerintem, hogy jóval drágább kész kábelszettet is hajlandó lenne megvenni, a mostani 2×3m helyett, ha létezne azokból ez a hossz. De jellemzően 2,5m-2,6m léteznek ilyenek, amire ő gondol, nagyon ritkán bukkan fel belőlük 3m vagy hosszabb. Az meg kb 5 perc múlva elkel.

- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Csakhogy a zománc messze nem ideális szigetelő. Az erős kábelsodrás meg komoly mechanikai stressznek teszi ki a drótot, amitől az jobban fog torzítani, cserébe valamelyest nagyobb zavarmentességet biztosít, no nem a teljes zavar spektrumban. A kis keresztmetszetű hangszórókábel pedig nem a damping faktor csökkenése miatt nem jó, hanem a nagy áramsűrűség miatti torzítás növekedés miatt, amit persze lehet pozitívan is értékelni, lásd Chord fültárs.Rock60 írta: ↑2024.11.23., szomb. 14:57Van rajta zománc.wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:23
De ez a mindenétől megfosztott, csupasz kábel egy kicsit erős.![]()
Amúgy Rudibácsi még tartozik az avx közönségének a saját drót analízisének közlésével, amikor Fapaci drótját elemeztette és gágogta, akkor evvel a feltétellel nem tiltották ki egy hosszabb időre...Persze azóta sok minden változott, más a fórum tulaj, és Rudibácsi is talán valamivel kevésbé agresszív kismalac...

- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 152
Bocs, hogy belevau, de Zoli úgy értette ezt szerintem, hogy jóval drágább kész kábelszettet is hajlandó lenne megvenni, a mostani 2×3m helyett, ha létezne azokból ez a hossz. De jellemzően 2,5m-2,6m léteznek ilyenek, amire ő gondol, nagyon ritkán bukkan fel belőlük 3m vagy hosszabb. Az meg kb 5 perc múlva elkel.Rock60 írta: ↑2024.11.23., szomb. 15:29A gyárilag dugózott kábelek árának jó részét maga a konfekcionálás teszi ki.
Egy 2.4 m -es kábel ára nem arányosan olcsóbb a 3 méteresnél.
Például 300 ezer helyett nem 240 - ért kapod meg, hanem minimum 270-280 - ért. Tehát jó esetben 6-10 % - ot nyersz árban a rövidítéssel.
A 3 méteres drót árából 6-10 % - al drágább drótból tudnál venni 2.4 m - est, az meg egyáltalán nem biztos, hogy hangminőségben is jelentkezik.![]()
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Például 300 ezer helyett nem 240 - ért kapod meg, hanem minimum 270-280 - ért. Tehát jó esetben 6-10 % - ot nyersz árban a rövidítéssel.
A 3 méteres drót árából 6-10 % - al drágább drótból tudnál venni 2.4 m - est, az meg egyáltalán nem biztos, hogy hangminőségben is jelentkezik.
A gyárilag dugózott kábelek árának jó részét maga a konfekcionálás teszi ki.
A 3 méteres drót árából 6-10 % - al drágább drótból tudnál venni 2.4 m - est, az meg egyáltalán nem biztos, hogy hangminőségben is jelentkezik.

Van rajta zománc.wasiliy888 írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:23
De ez a mindenétől megfosztott, csupasz kábel egy kicsit erős.

- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Félreértettem az írásodat a jelenlegi elhelyezésről.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 152
Olvastam ezt a kis értekezésedet (is), és mint már másik topicban megjegyeztem, kiválóan írsz.chord_ írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:01A legfőbb gond itt pszichés eredetű.zoli73 írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:22
Ugyan még ilyet nem tapasztaltam, de el tudok képzelni olyat, hogy megtalálod a leginkább szinergikus, a leginkább rendszeredbe illő kábelt, ami nem is feltétlen anyagiak kérdése, de ehhez szerintem hihetetlen szerencse kell. Ez majdhogynem a lehetetlen küldetés kategóriája, talán csak nagyon keveseknek jön össze.
Annyira mélyen be van ültetve ez a drágakábel-jóhang teória, hogy konkrétan gátat szab pl. a diyer megoldások megkóstolásának.
Nem a pénzi átb@szásról van itt szó, amelyben a középkategóriás kábelek különösen jeleskednek, hanem a szabadság sérül itt, és az sokkal nagyobb gond.
Saját tapasztalat itt:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... esete.html
Nem a konkrét típus a lényeg, mert azt én nem tudhatom tényleg, hogy amott mi lenne, hanem az utolsó bekezdés.
Hogy 'létezhet' a fenti eset.
De ez a mindenétől megfosztott, csupasz kábel egy kicsit erős. Nehezen kivitelezhető a legtöbbünk számára, ahol gyerek, feleség, háziállat és egyéb hifit erősen zavaró tényezők vannak.
A másik, hogy bár tudom, Rudi bá' ezeknek a híve, a nagyon vékony keresztmetszetű kábelek hangsugárzókhoz nem jók, legfeljebb csak ha a kábelhossz rendkívül rövid. Igaz, hogy feltisztul a hangzás tőlük, de az olyan zenéknél, ahol nagy testesség, dinamika szükséges a hihető megjelenítéshez, ott kevés lehet. A te kedvenceid, úgy tudom, nem ezek közül valók, és ezért nálad beválik a vékony, csupasz hangfal kábel.
Dynavox X4000
A legfőbb gond itt pszichés eredetű.zoli73 írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:22
Ugyan még ilyet nem tapasztaltam, de el tudok képzelni olyat, hogy megtalálod a leginkább szinergikus, a leginkább rendszeredbe illő kábelt, ami nem is feltétlen anyagiak kérdése, de ehhez szerintem hihetetlen szerencse kell. Ez majdhogynem a lehetetlen küldetés kategóriája, talán csak nagyon keveseknek jön össze.
Annyira mélyen be van ültetve ez a drágakábel-jóhang teória, hogy konkrétan gátat szab pl. a diyer megoldások megkóstolásának.
Nem a pénzi átb@szásról van itt szó, amelyben a középkategóriás kábelek különösen jeleskednek, hanem a szabadság sérül itt, és az sokkal nagyobb gond.
Saját tapasztalat itt:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... esete.html
Nem a konkrét típus a lényeg, mert azt én nem tudhatom tényleg, hogy amott mi lenne, hanem az utolsó bekezdés.
Hogy 'létezhet' a fenti eset.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
Hangsugárzó áthelyezés? Annak helyének megtalálása?Voyager írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:29Érdemes megfontolni, mert a hangsugárzók áthelyezése biztosan megváltoztatja a hangzást – és nem kizárt, hogy nem az előnyére. Az akusztikai hatások miatt, amit esetleg nyersz a rövidebb, jobb minőségű kábellel, könnyen elúszhat a megváltozott környezet miatt (de ezt valószínűleg Te is jól tudod).zoli73 írta: ↑2024.11.23., szomb. 08:52Már jóideje így érzem.Voyager írta: ↑2024.11.22., pén. 22:21
A zeneszobai erősítőimnek legalább 3 óra kell hogy bemelegedjenek, mert nagyon nem szeretik ha hideg a "lábuk" (olyanok mint a csajok). Amikor bejutok a szobába és végre magam lehetek (majd bekapcsolok mindent), akkor ez utóbbit mindig elfelejtem és a hibákat keresem azonnal, hogy pl. ez "múltkor nem így szólt" stb...
Viszont amint megjön a "hang" már teljesen másképpen látom és hallom a zenét. Ezután nincs kedvem semmihez se nyúlni, csak rakom fel a kedvenc lemezeimet sorban.
Ha nem így érzed, akkor érdemes változtatni. (szerintem)
Nem is arról szól a gondolatmenetem, hogy valamit hiányolok, így változtatást akarok eszközölni.
Hanem arról, hogy a nem éppen praktikus elhelyezés miatt, hosszabb kábeleket kell használjak.
Ha volna lehetőségem szimmetrikusan(középre) elhelyezni a készülékállványt, akkor sokkal rövidebb hangfalkábel is elég volna, így azonos áron, a rövidebb kábelből magasabb minőségűt kaphatnék.
Ez mindössze elméleti fejtegetés, és nem azért merült fel, mert valamivel is bajom lenne.
Először a hosszabb kábellel megtalálni a hangsugárzók legjobb helyét, és csak ezután "kísérletezni". Mindenképp alaposan gondold át, mert ha egy jó kábelt feldarabolsz, nincs visszaút.
Ilyenről szó sem volt, nem is értem, hogy jön ez ide?

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.
Nekem eddig csak olyan tapasztalatom volt, hogy a drágább kábel mindig jobb is volt. Az óriásölő kábelekben már nem hiszek. Volt szerencsém 1-2-t kipróbálni, de egyiknek sem nagyon sikerült ölnie az óriást, pedig még csak nem is óriasokhoz mértem. Az ingyen ebédben már nem hiszek.cables írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:24A kábel ár és a minőség nincs közvetlen kapcsolatban. A minőség szó egyébként nem idevaló jelző, mert a jól megcsinált termékre vonatkozik. Itt az audióban más is kell. Nagyon gyakran el kell vetni az általános elveket a legjobb eredményhez.
Szerintem Chord is erre gondolt
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
Érdemes megfontolni, mert a hangsugárzók áthelyezése biztosan megváltoztatja a hangzást – és nem kizárt, hogy nem az előnyére. Az akusztikai hatások miatt, amit esetleg nyersz a rövidebb, jobb minőségű kábellel, könnyen elúszhat a megváltozott környezet miatt (de ezt valószínűleg Te is jól tudod).zoli73 írta: ↑2024.11.23., szomb. 08:52Már jóideje így érzem.Voyager írta: ↑2024.11.22., pén. 22:21A zeneszobai erősítőimnek legalább 3 óra kell hogy bemelegedjenek, mert nagyon nem szeretik ha hideg a "lábuk" (olyanok mint a csajok). Amikor bejutok a szobába és végre magam lehetek (majd bekapcsolok mindent), akkor ez utóbbit mindig elfelejtem és a hibákat keresem azonnal, hogy pl. ez "múltkor nem így szólt" stb...zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:52Annyira nem nyugtalanít a hossza, ráadásul ahogy lentebb írtam, ez egész pontosan 2x2,8m, a éppen elég, de nincs benne tartalék. Korábban volt 2x3m.
Inkább csak azon dilemmázom, hogy megfelelő(szimmetrikus) elhelyezés mellett, rövidebb kábel is elég lenne. Mivel többségben használt dolgokból epítkezem, és így ha vásárolni tervezek, akkor elsődlegesen itt nézek szét. Látva a kínálatot, a legelterjedtebb méretek a 2x2m, ill. a 2x2,5m, a 2x3 méteresből már elég szűkös a kínálat. Nem beszélve arról, hogy ugyanazért a pénzért a rövidebb kábelből magasabb minőségűt kaphatnék.
Viszont amint megjön a "hang" már teljesen másképpen látom és hallom a zenét. Ezután nincs kedvem semmihez se nyúlni, csak rakom fel a kedvenc lemezeimet sorban.
Nem is arról szól a gondolatmenetem, hogy valamit hiányolok, így változtatást akarok eszközölni.
Hanem arról, hogy a nem éppen praktikus elhelyezés miatt, hosszabb kábeleket kell használjak.
Ha volna lehetőségem szimmetrikusan(középre) elhelyezni a készülékállványt, akkor sokkal rövidebb hangfalkábel is elég volna, így azonos áron, a rövidebb kábelből magasabb minőségűt kaphatnék.
Ez mindössze elméleti fejtegetés, és nem azért merült fel, mert valamivel is bajom lenne.
Először a hosszabb kábellel megtalálni a hangsugárzók legjobb helyét, és csak ezután "kísérletezni". Mindenképp alaposan gondold át, mert ha egy jó kábelt feldarabolsz, nincs visszaút.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
A kábel ár és a minőség nincs közvetlen kapcsolatban. A minőség szó egyébként nem idevaló jelző, mert a jól megcsinált termékre vonatkozik. Itt az audióban más is kell. Nagyon gyakran el kell vetni az általános elveket a legjobb eredményhez.
Szerintem Chord is erre gondolt
- zoli73
- V.I.P.
Ugyan még ilyet nem tapasztaltam, de el tudok képzelni olyat, hogy megtalálod a leginkább szinergikus, a leginkább rendszeredbe illő kábelt, ami nem is feltétlen anyagiak kérdése, de ehhez szerintem hihetetlen szerencse kell. Ez majdhogynem a lehetetlen küldetés kategóriája, talán csak nagyon keveseknek jön össze.chord_ írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:03El kellene tudni képzelni azt, hogy előfordul olyan helyzet a kábelekkel, hogy marad ugyanaz a hossz, vagy akár hosszabb, és ráadásul olcsóbb, de a hang meg jobb lesz, sokkal.
Egyfajta koordinátarendszer-áttörés. Nem mindig megy a hifiseknek.
És akkor az egész fenti gondolatsor elvi hibás, és a megoldás teljesen máshol lesz.
El kellene tudni képzelni azt, hogy előfordul olyan helyzet a kábelekkel, hogy marad ugyanaz a hossz, vagy akár hosszabb, és ráadásul olcsóbb, de a hang meg jobb lesz, sokkal.
Egyfajta koordinátarendszer-áttörés. Nem mindig megy a hifiseknek.
És akkor az egész fenti gondolatsor elvi hibás, és a megoldás teljesen máshol lesz.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
- zoli73
- V.I.P.
Már jóideje így érzem.Voyager írta: ↑2024.11.22., pén. 22:21A zeneszobai erősítőimnek legalább 3 óra kell hogy bemelegedjenek, mert nagyon nem szeretik ha hideg a "lábuk" (olyanok mint a csajok). Amikor bejutok a szobába és végre magam lehetek (majd bekapcsolok mindent), akkor ez utóbbit mindig elfelejtem és a hibákat keresem azonnal, hogy pl. ez "múltkor nem így szólt" stb...zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:52Annyira nem nyugtalanít a hossza, ráadásul ahogy lentebb írtam, ez egész pontosan 2x2,8m, a éppen elég, de nincs benne tartalék. Korábban volt 2x3m.juliush írta: ↑2024.11.22., pén. 21:15Ez a hobbink örök rákfenéje, mikor tanult hobbitársaink beültetik a fülünkbe, hogy amink van, esetleg még nem optimális! Meg tudja mérgezni az addig élvezetes zenehallgatási élményt annak tudata, hogy lehet jobb. Még akkor is, ha az elérhető javulás bolhafingnyi, ha egyáltalán észrevehető.
Zoli73, nyugodj meg, a 2x3m-es hangfalkábel tökéletesen élvezhető, a rövidebb kábel előnye valószínűleg leginkább erős tesztelgetéssel tűnne csak fel, ha egyáltalán!
Inkább csak azon dilemmázom, hogy megfelelő(szimmetrikus) elhelyezés mellett, rövidebb kábel is elég lenne. Mivel többségben használt dolgokból epítkezem, és így ha vásárolni tervezek, akkor elsődlegesen itt nézek szét. Látva a kínálatot, a legelterjedtebb méretek a 2x2m, ill. a 2x2,5m, a 2x3 méteresből már elég szűkös a kínálat. Nem beszélve arról, hogy ugyanazért a pénzért a rövidebb kábelből magasabb minőségűt kaphatnék.
- zoli73
- V.I.P.
A lemezjátszó nem a hangsugárzó mellett van, hanem a készülékállvány túloldalán, falikonzolon, bő 1 méterre a hangsugárzótól, és hátrébb, közelebb a falhoz, mint a készülékállvány.Rock60 írta: ↑2024.11.23., szomb. 07:26Ezt sokkal nagyobb problémának érzem, mint hogy a kábel 2, 2.5, vagy 3 méteres.
A JBL falbontó basszusa és a lemezjátszó arasznyi távolsága adhat okot egy kis aggodalomra.![]()
Szerencse, hogy legalább a doboz frontja előrébb áll, mint a készülék állvány, az sokat jelent.
A kábelek esetében nem az foglalkoztat, hogy ugyanazon kábelből a rövidebb méretektől, jobb hangot kapnék-e. Hanem hogy ugyanazon az áron, a rövidebb kábelből magasabb minőség férhetne bele.
De mivel a szimmetrikus elhelyezésre nincs mód, így minden marad a régiben. Ez csak elméleti fejtegetés.
A JBL falbontó basszusa és a lemezjátszó arasznyi távolsága adhat okot egy kis aggodalomra.
Szerencse, hogy legalább a doboz frontja előrébb áll, mint a készülék állvány, az sokat jelent.
Ezt sokkal nagyobb problémának érzem, mint hogy a kábel 2, 2.5, vagy 3 méteres.
A JBL falbontó basszusa és a lemezjátszó arasznyi távolsága adhat okot egy kis aggodalomra.

Az én tapasztalatom az, hogy a 2.5 és 3 méteres hangfal-kábelek között abszolút elhanyagolható a hangzásbéli különbség, ráadásul nem is egy irányba mutat.
Nem kifejezetten csak a saját rendszeremből indulok ki, hanem távolabb visszatekintve, ahol lehetőségem volt kipróbálni, nem tudtunk különbséget tenni, vagy ha igen, akkor sem volt egyértelmű, hogy melyik tetszik jobban.
Saját példám is ezt támasztotta alá.
Mikor elmentem meghallgatni a Ásotthalomra a Gekko kábelt, a forgalmazónál volt 2.4 és 3 méteres garnitúra is.
Eleve tudtam, hogy nekem kényelmesen a 3 méteres lesz elég, de azért kíváncsíság képen megfüleltük a rövidebbet is, mert elvi szinten, talán az is elég lehetett volna.
Ha a rövidebb jobb lett volna, talán jegelem a vásárlást egy itthoni pontos méricskélés után halasztva azt, de szó sem volt róla.
Csaba - Paksi - mondta is, hogy na ugye...
Későbbi beszélgetésünk során is arról mesélt, hogy tapasztalata szerint nem sok értelme van a rövidebbre pályázni, hacsak nem az arányaiban elhanyagolható árkülönbség miatt.
2 méteres drótokkal nincsen tapasztalatom, de nem várnék tőle csodát...
Egyébként, hogy én is árnyaljam a képet, nálam egy 1.5 méter széles alacsony állványon áll egymás mellett a Rock, és az erősítő.
Az állványával együtt rohadt széles - 78cm - Quad ESL széle 30-40 centire van az említett készülékektől. Az erősítőhöz közelebbihez bőven elég lenne a 2 méteres kábel, a távolabbihoz talán a 2.5 - es rövid lenne.
Ezt csak azért írtam le, hogy nálam elvileg szimmetrikus az elrendezés, de mivel az erősítő nem pont középen van, gyakorlatilag még sem.
Ok, értem ...

Az én tapasztalatom az, hogy a 2.5 és 3 méteres hangfal-kábelek között abszolút elhanyagolható a hangzásbéli különbség, ráadásul nem is egy irányba mutat.
Nem kifejezetten csak a saját rendszeremből indulok ki, hanem távolabb visszatekintve, ahol lehetőségem volt kipróbálni, nem tudtunk különbséget tenni, vagy ha igen, akkor sem volt egyértelmű, hogy melyik tetszik jobban.
Saját példám is ezt támasztotta alá.
Mikor elmentem meghallgatni a Ásotthalomra a Gekko kábelt, a forgalmazónál volt 2.4 és 3 méteres garnitúra is.
Eleve tudtam, hogy nekem kényelmesen a 3 méteres lesz elég, de azért kíváncsíság képen megfüleltük a rövidebbet is, mert elvi szinten, talán az is elég lehetett volna.
Ha a rövidebb jobb lett volna, talán jegelem a vásárlást egy itthoni pontos méricskélés után halasztva azt, de szó sem volt róla.
Csaba - Paksi - mondta is, hogy na ugye...

Későbbi beszélgetésünk során is arról mesélt, hogy tapasztalata szerint nem sok értelme van a rövidebbre pályázni, hacsak nem az arányaiban elhanyagolható árkülönbség miatt.
2 méteres drótokkal nincsen tapasztalatom, de nem várnék tőle csodát...
Egyébként, hogy én is árnyaljam a képet, nálam egy 1.5 méter széles alacsony állványon áll egymás mellett a Rock, és az erősítő.
Az állványával együtt rohadt széles - 78cm - Quad ESL széle 30-40 centire van az említett készülékektől. Az erősítőhöz közelebbihez bőven elég lenne a 2 méteres kábel, a távolabbihoz talán a 2.5 - es rövid lenne.
Ezt csak azért írtam le, hogy nálam elvileg szimmetrikus az elrendezés, de mivel az erősítő nem pont középen van, gyakorlatilag még sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.11.23., szomb. 07:35-kor.
Sajnos nekem ilyen a szobám nagyjából és szerintem és mások szerint is elég " ja hang"
1, hangfalak, ahol a kábelek, egyik 8 méter a másik 5 méter
2, francia ágy
3, készülék állvány
4, szmítógép ,monitor
5, fotel ahonnan hallgatom
6, szekrénysor
1, hangfalak, ahol a kábelek, egyik 8 méter a másik 5 méter
2, francia ágy
3, készülék állvány
4, szmítógép ,monitor
5, fotel ahonnan hallgatom
6, szekrénysor
- Csatolmányok
-
- Szoba.jpg (21.22 KiB) Megtekintve 1357 alkalommal
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- Voyager
- V.I.P.
A zeneszobai erősítőimnek legalább 3 óra kell hogy bemelegedjenek, mert nagyon nem szeretik ha hideg a "lábuk" (olyanok mint a csajok). Amikor bejutok a szobába és végre magam lehetek (majd bekapcsolok mindent), akkor ez utóbbit mindig elfelejtem és a hibákat keresem azonnal, hogy pl. ez "múltkor nem így szólt" stb...zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:52Annyira nem nyugtalanít a hossza, ráadásul ahogy lentebb írtam, ez egész pontosan 2x2,8m, a éppen elég, de nincs benne tartalék. Korábban volt 2x3m.juliush írta: ↑2024.11.22., pén. 21:15Ez a hobbink örök rákfenéje, mikor tanult hobbitársaink beültetik a fülünkbe, hogy amink van, esetleg még nem optimális! Meg tudja mérgezni az addig élvezetes zenehallgatási élményt annak tudata, hogy lehet jobb. Még akkor is, ha az elérhető javulás bolhafingnyi, ha egyáltalán észrevehető.
Zoli73, nyugodj meg, a 2x3m-es hangfalkábel tökéletesen élvezhető, a rövidebb kábel előnye valószínűleg leginkább erős tesztelgetéssel tűnne csak fel, ha egyáltalán!
- zoli73
- V.I.P.
Annyira nem nyugtalanít a hossza, ráadásul ahogy lentebb írtam, ez egész pontosan 2x2,8m, a éppen elég, de nincs benne tartalék. Korábban volt 2x3m.juliush írta: ↑2024.11.22., pén. 21:15Ez a hobbink örök rákfenéje, mikor tanult hobbitársaink beültetik a fülünkbe, hogy amink van, esetleg még nem optimális! Meg tudja mérgezni az addig élvezetes zenehallgatási élményt annak tudata, hogy lehet jobb. Még akkor is, ha az elérhető javulás bolhafingnyi, ha egyáltalán észrevehető.
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2742
Anno sikerült vennem 2x8m Auditorium 23 hangfalkábelt. Szerettem volna kipróbálni, csak ilyen hosszat sikerült levadásznom, megvettem.
Kipróbáltam a 2x8 m-et, de nem tetszett a kábel, meghirdettem eladásra (itt is), de mivel hosszú volt így opcióként a 2db 1x8m-es szálat külön is. Az egyik szálat Csehországba vették meg, a másikat átalakíttattam 2x4 m szálra. Azt is hallgattam, a rövidebb egyértelműen jobb volt. (Ezt Dániába vették meg) De itt a hosszak azért irreálisan nagyok voltak, még a rövidített változat is az átlag feletti. Szóval itt a rövidebb a jobb érvényesült...
Most jelenleg 1x3,5 métert és 1x 1m et használok aszimmetrikus elrendezésben egy másik gyártótól. Nem érzek különbséget a két oldal között. Régebben itt is 2x4 m-et használtam, féltem hogy mi lesz a rövidebb aszimmetrikus változatnál, de szerintem ez még így is jobb, mit a 2x4 m volt. Sajnos lejjebb én se tudok menni, mert sok dolgot kellene változtatni és lusta vagyok már.
De megjegyzem a kábel maga lényegesen többet nyom a mérlegen, mint a hossza. Egy nem tetsző kábelnél a hossz kb mindegy.
Kipróbáltam a 2x8 m-et, de nem tetszett a kábel, meghirdettem eladásra (itt is), de mivel hosszú volt így opcióként a 2db 1x8m-es szálat külön is. Az egyik szálat Csehországba vették meg, a másikat átalakíttattam 2x4 m szálra. Azt is hallgattam, a rövidebb egyértelműen jobb volt. (Ezt Dániába vették meg) De itt a hosszak azért irreálisan nagyok voltak, még a rövidített változat is az átlag feletti. Szóval itt a rövidebb a jobb érvényesült...

Most jelenleg 1x3,5 métert és 1x 1m et használok aszimmetrikus elrendezésben egy másik gyártótól. Nem érzek különbséget a két oldal között. Régebben itt is 2x4 m-et használtam, féltem hogy mi lesz a rövidebb aszimmetrikus változatnál, de szerintem ez még így is jobb, mit a 2x4 m volt. Sajnos lejjebb én se tudok menni, mert sok dolgot kellene változtatni és lusta vagyok már.

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Voyager
- V.I.P.
Tudod jól, hogy már a kérdésed is OFF Topic. (amúgy nem szerencsés)zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:28Nem gondolnám, hogy minden kommentbe kérdéseket kellene feltenni. Mindössze kicsit árnyaltam a képet, hogy nálam milyen az elhelyezés. De ha mindenképpen szükség van kérdésre, akkor legyen.Rock60 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:10Sokan vannak úgy, hogy asszimetrikus elrendezésre kényszerülnek.zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 20:50Nálam sajnos az asszimetrikus elhelyezés miatt kell a hosszabb kábel, pedig a rövidebb kábelből magasabb minőséget kaphatnék, ugyanannyiért. A közelmúltban adódott is volna egy nagyon jó vétel, de sajnos a hossza(2x2m) miatt nem jöhetett szóba.
A két hangsugáró kicsivel több, mint 3 méterre áll egymástól, ha középen lehetnének a készülékek, lazán elég lenne a 2x2m, de ahhoz több mindent ki kellene "dobni" a nappaliból, ez nem lehetséges.
Ez talán majd akkor változhat meg, ha lecserélésre kerül a jelenlegi nappalibútor, de ez még nem mostanában esedékes.
Mi a kérdés ?![]()
Milyen negatív hatása van/lehet annak, ha a hangsugárzó a készülékállvány közvetlen közelében van?
Ez kb. 12-15cm-re mellette, de a hangsugárzó előlapja úgy 20cm-el előrébb van.
- zoli73
- V.I.P.
Nem gondolnám, hogy minden kommentbe kérdéseket kellene feltenni. Mindössze kicsit árnyaltam a képet, hogy nálam milyen az elhelyezés. De ha mindenképpen szükség van kérdésre, akkor legyen.Rock60 írta: ↑2024.11.22., pén. 21:10Sokan vannak úgy, hogy asszimetrikus elrendezésre kényszerülnek.zoli73 írta: ↑2024.11.22., pén. 20:50
Nálam sajnos az asszimetrikus elhelyezés miatt kell a hosszabb kábel, pedig a rövidebb kábelből magasabb minőséget kaphatnék, ugyanannyiért. A közelmúltban adódott is volna egy nagyon jó vétel, de sajnos a hossza(2x2m) miatt nem jöhetett szóba.
A két hangsugáró kicsivel több, mint 3 méterre áll egymástól, ha középen lehetnének a készülékek, lazán elég lenne a 2x2m, de ahhoz több mindent ki kellene "dobni" a nappaliból, ez nem lehetséges.
Ez talán majd akkor változhat meg, ha lecserélésre kerül a jelenlegi nappalibútor, de ez még nem mostanában esedékes.
Mi a kérdés ?![]()
Milyen negatív hatása van/lehet annak, ha a hangsugárzó a készülékállvány közvetlen közelében van?
Ez kb. 12-15cm-re mellette, de a hangsugárzó előlapja úgy 20cm-el előrébb van.