chord_ írta: ↑2024.11.23., szomb. 12:01
zoli73 írta: ↑2024.11.23., szomb. 09:22
Ugyan még ilyet nem tapasztaltam, de el tudok képzelni olyat, hogy megtalálod a leginkább szinergikus, a leginkább rendszeredbe illő kábelt, ami nem is feltétlen anyagiak kérdése, de ehhez szerintem hihetetlen szerencse kell. Ez majdhogynem a lehetetlen küldetés kategóriája, talán csak nagyon keveseknek jön össze.
A legfőbb gond itt pszichés eredetű.
Annyira mélyen be van ültetve ez a drágakábel-jóhang teória, hogy konkrétan gátat szab pl. a diyer megoldások megkóstolásának.
Nem a pénzi átb@szásról van itt szó, amelyben a középkategóriás kábelek különösen jeleskednek, hanem a szabadság sérül itt, és az sokkal nagyobb gond.
Saját tapasztalat itt:
https://komolyzeneiajanlo.blogspot.com/ ... esete.html
Nem a konkrét típus a lényeg, mert azt én nem tudhatom tényleg, hogy amott mi lenne, hanem az utolsó bekezdés.
Hogy 'létezhet' a fenti eset.
Ez a "drága kábel - jóhang", nálam kb. 2 éve jött, nagyjából eddig tudtam ellenállni, eddigre tudtam elfogadni, megtapasztalni, hogy nincs mit tennem, ha jó hangot akarok, áttörést akarok elérni, akkor "be kell adjam a derekamat", és rá kell áldozzam a pénzt a jobb kábelezésre.
Tényleg nagyon sokáig ellenáltam, az volt a jelszavam, hogy "majd én megmutatom, hogy nem kell nagy pénzt kifizetni a kábelekért, akkor is jó lesz a hang!"
Jónéhány hazai kábelfaragó diy kábelét kipróbáltam(igen, azért nem mindet), sőt, én is készítettem többet is, és azt hittem jó úton járok, ez a valóság, ezt tudja a rendszerem, de valójában csak helybetopi volt, jobbra-balra lépkedés, de a várt áttörés nem igazán akart eljönni.
Aztán gondoltam egy merészet, és meghallgattam néhány "jobb"(nekem drágább) kábelt, hátha tényleg ebben rejlik, és be kellett ismerjem, hogy igen, az hiányzott eddig, amit ezek a kábelek megmutattak, elhoztak.
Igy zsebbe kellett nyúljak, és szép lassan, egyesével(mert csak így fért bele), felfejlesztettem a kábelezésemet, ami 1db hálózati kábel kivételével, már be is fejeződött.
Évek óta nem cseréltem sem hangsugárzót, sem készüléket, sem készülékállványt(mert minddel elégedett voltam), mégis olyan komoly előrelépést értem el, amit nem is reméltem! Csak a kábelek miatt egy másik dimenzióba került a rendszerem. Már konkrétan kialakult, hogy hová, milyen kábelt, így kábelkérdés már nincs nálam. Motivációm sincs kábeleket próbálgatni, mert nincs rá szükségem.
A lentebb taglalt, a nappali átrendezéséből, másik bútorozással való elrendezésből adódó, rövidebb hangfalkábel fejlesztés, csak elméleti fejtegetés, ilyen terv sincs.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech