Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Den írta:
2024.11.23., szomb. 12:18
fererencz írta:
2024.11.22., pén. 16:44
-KP- írta:
2024.11.22., pén. 15:51
Nézd meg Erins Audio corner videóját az állóról, és GR-Research videóját a bookshelfről. Eléggé tanulságos.
Minden viszonyítás kérdése. :rolleyes:
https://www.erinsaudiocorner.com/loudsp ... rresen_x3/
Kb a kétszeresébe kerül legalább /11000 dollár/, mint a Pinnacle és nem is cserélném el rá semmiképp. Hifi hangfalnak néz ki, az SVS pedig mozira és hifire is több, mint jó.
Miért kell egy ekkora állódobozt így hangolni? https://youtu.be/mpsg7coXals?t=665

Gondolom te is úgy hallgatod, hogy Dirac be van kapcsolva a prociban.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

fererencz írta:
-KP- írta:
Nézd meg Erins Audio corner videóját az állóról, és GR-Research videóját a bookshelfről. Eléggé tanulságos.
Kb a kétszeresébe kerül legalább /11000 dollár/, mint a Pinnacle és nem is cserélném el rá semmiképp. Hifi hangfalnak néz ki, az SVS pedig mozira és hifire is több, mint jó.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

fererencz írta:
-KP- írta:
Nyugi, ezt is lehet überelni.

https://youtu.be/geftHgq_gsQ?t=344

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 885

Hozzászólás Szerző: fererencz »

-KP- írta:
Nem szotkam hibázni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.11.22., pén. 11:19
Den írta:
2024.11.20., szer. 16:40
Amerikában is és itthon is nagyon népszerű márka, azért vettem meg az egész sorozatot. Mondom magamban, ha ennyien veszik, akkor rossz nem lehet! Aztán még azért, mert egyből volt minden a mozihoz és az ára is jó volt. Az SVS- t drágának találtam, a Mikkel- Kesslert nem hallgathattam meg és irtózatosan drágák és kicsik.
A Klipscheket is csak halkan próbánál, itt hibáztam.

Véleményt kértek, hát azt produkáltuk ketten: a valóságot. :noproblemo:

Nézd meg az eladásokat, oldalakon keresztül nincs SVS, vagy feljebb lépés miatt eladó...Klipsch annál több. Az SVS- el kellett volna kezdenem...
Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Nogyon komolynak nez ki es milyen jo melyei lehetnek papirok szrint. Ehez meg sub sem kell. :smile32:

https://www.svsound.com/products/ultra- ... 1YoR_fEug6

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ha az elejét nézed legyűgöző, ha a hátát is látod, az már sokkhatás. Egy kezdőt simán át lehet verni: a hátát adod el az elejének.
Egyenlőre kizárólag mozira használom, egyáltalán nincs időm hifizni vele.
Van 2 subom, amivel elértem azt a dinamikai határt, aminél nem szabad többet akarni, mert már árt. A megfelelő hangerővel filmenként elérem a mozivarázst, azt a mozis atmoszférát, amire mindenki vágyik.
Saját találmányommal pedig kiterjesztett térhatást, még jobb dinamikát, akusztikus párbeszédhangot hallhatok.

Amikor a végfokot- processzort- média lejátszót egymástól 15 centire emeltem, kiderült, hogy kötelező ezt megtenni.
De még nincs vége. Mivel nem vette meg senki az SVS Ultra Tower párat, ezért back- ek lettek, amivel ultra brutál minőségbeli változást értem el. Baromi jó ránézni hátul kétoldalt, iszonyat komoly és minőségi.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 868

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Den írta:
Amerikában is és itthon is nagyon népszerű márka, azért vettem meg az egész sorozatot. Mondom magamban, ha ennyien veszik, akkor rossz nem lehet! Aztán még azért, mert egyből volt minden a mozihoz és az ára is jó volt. Az SVS- t drágának találtam, a Mikkel- Kesslert nem hallgathattam meg és irtózatosan drágák és kicsik.

Nézd meg az eladásokat, oldalakon keresztül nincs SVS, vagy feljebb lépés miatt eladó...Klipsch annál több. Az SVS- el kellett volna kezdenem...
Most első magyar emberként vettem meg a legnagyobb SVS frontot és a tesztelő odavolt érte: sosem hallott ilyen hiteles zongorahangot hangfalból.
Nogyon komolynak nez ki es milyen jo melyei lehetnek papirok szrint. Ehez meg sub sem kell. :smile32:

https://www.svsound.com/products/ultra- ... 1YoR_fEug6
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1414

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 17:35
Rock60 írta:
2024.11.20., szer. 17:03

Ahogy látom, egyre többször kapsz kedvet, hogy tanácsot adj,.... óvva ints, hogy ki, mit hogy mondjon, vagy ne mondjon... gondolkodik.gif
A közel 15 éves ittlétem alatt, már nem egy tanácsot adtam, javasoltam, de nem hinném, hogy azokkal bárkit félrevezettem, kárt okoztam volna, vagy ártottam volna bárkinek. Sajnálom, hogy sok mindenben nem értesz velem egyet, de elfogadom, mert mindenki máshogy áll ehhez a hobbihoz...
Én azt sajnálom, hogy nem érted, vagy inkább nem akarod érteni, és félremagyarázod amit írok.
Sok mindenben egyetértünk, lásd kábel-topic. Abban is egyetértünk - mint kiderült - hogy a Klipsch irritáló. Mégis fontosnak tartottad, hogy kritizáld a kritikámat.
Nem akartam senkit megbántani a Klipsch - témával kapcsolatban, legkevésbbé Dixie mestert, ha úgy sikerült, azért elnézést kérek Tőle. :smile53:
De, szerintem nem ez történt, vagy ha mégis, biztosan ki tud állni az igaza mellett.
Ezzel összefüggésben NEM szakmai, vagy hobbinkba vágó tanácsaidról, javaslataidról beszélek, hanem, hogy mit, hogy mondok.
Olvasd vissza, ha nem emlékszel, nem idézgetek...
Szeretném lezárni a Klipsch - saga-t. :smile53:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ja,és van Klipsch hangsugárzó téma az AVX-en:

viewtopic.php?f=5&t=430
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2711

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Te tartottad fontosnak, hogy kioktass, hogy miért teszek három kérdőjelet a saját kérdésem után és hogy leírtam, hogy meggondolnám a Klipsch ajánlását/vásárlását.
nos ez a 3 kérdőjeles válasz,az én beirásom után keletkezett,ahol felhoztam egy ajánlást a gyártó 1 termékére...tény és valóság,úgy általánositva,a Klipsch polarizálja a hifista társadalmat,és azért ne feledjük el hogy globális szinten Paul W Klipsch,elismert tervező,égy gyártó volt,és ma is világszerte,felhasználok tizezrei/százezrei használják termékeit,boldogan,többek között az AVX-en is van egy pár felhasználója a márkának,és ezek tiszteletbeli tagjai az AVX-nek,lényegtelen hogy kisebb,vagy nagyobb pédányait birtokolják a gyártónak...én már akkor is leirtam,és most is csak ismételni tudom,nem vagyunk egyformák,izlések,preferenciák változóak,a lényeg,hogy a felhasználó megtalálja számára megfelelő "eszközt" amelyet boldogan használ,és ez lehet valakinek akár egy Spendor BC1,de valakinek meg Klipsch Eckhorn ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Wilbur_Klipsch

Legacy
In 1978, Paul W. Klipsch was awarded the Audio Engineering Society's second highest honor, the Silver Medal, for his contributions to speaker design and distortion measurement. In 1997, he was inducted into the Engineering and Science Hall of Fame.[2] In 2004, at the International Consumer Electronics Show (CES), he was inducted into the Consumer Electronics Hall of Fame.[3]
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.11.20., szer. 17:03
zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 16:08

Több empátiát, több toleranciát elvtársak!
Ha nem vernéd a habot, nem tartanánk itt.
Te tartottad fontosnak, hogy kioktass, hogy miért teszek három kérdőjelet a saját kérdésem után és hogy leírtam, hogy meggondolnám a Klipsch ajánlását/vásárlását.
Arra nyilván válaszoltam, aztán Te megint , aztán jöttek egyéb reakciók is.

A gát átszakadt, azt már csak csenddel tudod befoltozni.

Ahogy látom, egyre többször kapsz kedvet, hogy tanácsot adj, kioktass, óvva ints, hogy ki, mit hogy mondjon, vagy ne mondjon... gondolkodik.gif
Nem gondolnám, hogy én bárkit is, bármikor kioktattam volna bármiről.
A közel 15 éves ittlétem alatt, már nem egy tanácsot adtam, javasoltam, de nem hinném, hogy azokkal bárkit félrevezettem, kárt okoztam volna, vagy ártottam volna bárkinek. Sajnálom, hogy sok mindenben nem értesz velem egyet, de elfogadom, mert mindenki máshogy áll ehhez a hobbihoz, de nekem e miatt meg sem fordulna a fejemben, hogy bárkit is csendre intsek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Den írta:

Ha van kedved, betehetnél egy - két képet a cuccról. :napsut:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.11.20., szer. 16:08

Ha nem vernéd a habot, nem tartanánk itt.
Arra nyilván válaszoltam, aztán Te megint , aztán jöttek egyéb reakciók is.

A gát átszakadt, azt már csak csenddel tudod befoltozni.

Egyébként, akinek annyira tetszik a Klipsch, az elég határozott egyéníség, annak úgy is mindegy, ki mit mond, meg fogja venni.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1376

Hozzászólás Szerző: akvapark »

A Klipsch-hoz.
Anno a HFM sokat cikkezett az eredeti Klipschhornról.
Bizony beismerte megboldogult Darvas László, hogy alaposan kiábrándult, színezett, torz hangjából.
Na, ja után favorizálta Spendor BC1-et. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3234

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ehhez a Klipsch témához lenne 1-2 gondolatom.
Den kolléga nyitó hozzászólását magam is pozitívan értékeltem, mert amilyen Klipsch hangsugárzókat eddig hallottam, azok nekem sem tetszettek, de ettől még másnak simán tetszhet. Ízlések és pofonok.
Amiket Tottyi linkelt, azok nem voltak közte, így akár azok nekem is tetszhetnének. Nem tudom.
Viszont azért mindenkit óva intenék attól, hogy nagyon belelovallja magát ebbe az össznépi Klipsch ócsárolásba! Mert gondoljátok csak magatokat annak a fórumtársnak a helyébe, aki ilyeneket hírdet, vagy vásárolni szeretne. Vajon hogyan esik ez nekik? Mennyire húzza le az üzletüket, hogy itt kejelentettétek bölcsen, hogy ez egy nagy sz@r, és senki ne vegyen ilyet?
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tottyi írta:
2024.11.20., szer. 11:52

En meg nem hallottam oket foleg a felso kategoriat de ezeknek is olyan szornyu hangjuk van?
A legtöbb esetben egy márka következetesen egy bizonyos hangzásideál szerint építí a dobozait. / Vagy bármi mást./
A Klipsch sem kivétel, nekik ez a hangzás, ez a karakter az iránytű, a tuti, ezt csiszolják feljebb is, a lényeg ezért marad.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Den írta:
2024.11.20., szer. 12:54

Amikor kimondtam, hogy Klipsch, akkor sajnálkozva néztek sokan rám, egyetlen jóindulatú ember sem mondta, hogy meg ne vedd, csendben maradtak.
Amikor én kimondtam, hogy nem ajánlom, jött a huhogás, meg hogy mi az a sok kérdőjel.
Ez az A verzió.
Aztán jön a B verzió, hogy de hát az ízlések, meg a pofonok, meg a zenék, meg hogy nem Wagnerre kell, meg az akusztika, meg a periféria, meg a szubjektivítás, meg hogy nem hallunk egyformán, meg a többi terelő rizsa.
Má' azt hittem, én süketültem meg, vagy van ízlésficamom... gondolkodik.gif
Szóval nem, aki kúltúrált hangú doboz formájában hosszabb távon jót akar magának, vagy másnak, az nem veszi és nem ajánlja árkategóriától függetlenül ezt a márkát.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

A tölcséres szerkezeten nem változtatnak, ezért a magas hang harsány, fülsértő, egyértelműen túlzásba vitt tartománya számomra is elviselhetetlenné vált egy idő után.
Olyan hangfalat vegyél, amit akár évtizedeken át hallgathatsz, nem akarod lecserélni. A cserélgetések sokba kerülnek és felesleges, ha tudatosan minőséget vásárolsz.

Amikor kimondtam, hogy Klipsch, akkor sajnálkozva néztek sokan rám, egyetlen jóindulatú ember sem mondta, hogy meg ne vedd, csendben maradtak. Saját kárból tanultam meg, hogy csak jobban járhatsz más hangszóróval.
Semmit nem szabad megvenni érdemi meghallgatás nélkül. Ha nem lehet meghallgatni, akkor ne vedd meg. Ha csak halkan hajlandóak megszólaltatni, akkor se vedd meg.

Szándékosan, hibával gyártott hangfalat gyárt a Klipsch, egy idő után elviselhetetlenül sok lesz a magas hang, ha akarod, ha nem.
A nem szabad megvenni kategória! 36_1_10.gif
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Den írta:
2024.11.20., szer. 10:46
11 Klipsch hangfalam volt az elitből, sikerült eladnom egyszerre az összeset.

A Klipscheknek van egy olyan hátrányuk, ami miatt egyáltalán nem engedném forgalmazni őket: :smile30: az a tölcséres szerkezetük :smile51: , ami miatt elviselhetetlenül sok lesz a magas tartomány. gondolkodik.gif

A többi tulajdonságuk mind rendben van: dinamika, kinézet, tönkretehetetlen stb, de gyakorlatilag a használhatatlan, egyáltalán nem ajánlott, sőt menekülj tőle kategóriába sorolom. :ohnoohnoohno:

De ha ki akarsz cseszni magaddal :smile33: és szórni a pénzt használhatatlan hangfalakra, senki sem fog eléd állni, fogadd meg a jótanácsokat!
En meg nem hallottam oket foleg a felso kategoriat de ezeknek is olyan szornyu hangjuk van?

Klipschorn AK6
Klipsh Jubilee
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

11 Klipsch hangfalam volt az elitből, sikerült eladnom egyszerre az összeset.

A Klipscheknek van egy olyan hátrányuk, ami miatt egyáltalán nem engedném forgalmazni őket: :smile30: az a tölcséres szerkezetük :smile51: , ami miatt elviselhetetlenül sok lesz a magas tartomány. gondolkodik.gif

A többi tulajdonságuk mind rendben van: dinamika, kinézet, tönkretehetetlen stb, de gyakorlatilag a használhatatlan, egyáltalán nem ajánlott, sőt menekülj tőle kategóriába sorolom. :ohnoohnoohno:

De ha ki akarsz cseszni magaddal :smile33: és szórni a pénzt használhatatlan hangfalakra, senki sem fog eléd állni, fogadd meg a jótanácsokat!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: ikapsel »

Rock60 írta:
2024.11.19., kedd 17:27
ikapsel írta:
2024.11.19., kedd 11:33

Mi van akkor, ha ...
Látom pesti vagy.
Itt szomorkodik bebugyolálva a Celestion F18 -am és tudok átvinni - ha gondolod - egy Metrum dacot is, mindkettőt próbára. Van IC és digi coax kábel is.
Ezekből már valamit ki lehet deríteni...
Ez nagyon jól hangzik, köszönöm a felajánlást, élnék vele. Egyeztessünk telefonon (ha adsz egy számot hívlak, illetve az én számom 70 kilenc 402 943).

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

ikapsel írta:
2024.11.19., kedd 11:33

Mi van akkor, ha ...
Látom pesti vagy.
Itt szomorkodik bebugyolálva a Celestion F18 -am és tudok átvinni - ha gondolod - egy Metrum dacot is, mindkettőt próbára. Van IC és digi coax kábel is.
Ezekből már valamit ki lehet deríteni...

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pedig a sub sem rossz otlet, olyanon gondolkodnek amibe belemegy mindket jel az erositobol es a sub-bol megy tovabb a hangfalkabel a hangfalakba.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Snipi írta:
2024.11.19., kedd 12:19
Akkor kanyarodjunk vissza a hangsugárzóhoz : én szinte biztosra veszem, hogy a nem megfelelő basszusért (ha van ilyen) a hangsugárzó a "felelős".
T+A TMR 70 :napsut:
Van mélye, elég kiegyenlített, jó a felbontása és az ára. Próbáld meg meghallgatni.
Gondolom nem olyan nagy probléma, hogy olcsó, a maradékból és a Tannoy árából már egy egész jó dac-ot vehetsz...
A sub-bal nem vacakolnék...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.11.19., kedd 17:06-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”