Más célra kell. Régebben hifis emberrel vágattam, de ahogy lenni szokott, nincs meg a kontakt már. Jo árban dolgozott, postázással, gyorsan.
Nem szívesen könyörögnék sirkövesnek.
Más célra kell. Régebben hifis emberrel vágattam, de ahogy lenni szokott, nincs meg a kontakt már. Jo árban dolgozott, postázással, gyorsan.
Két sztorim van csak, mindkettő pozitív, lehet, hogy szerencsém volt csak...
Nem tudom, Te mennyire jártál ennek utána, hány sírkövest kérdeztél meg?
revox írta: ↑2024.11.09., szomb. 07:49Régebben gondolkodtam egy csöves táp építtetésén, de nem azért, mert nem lenne jó, csak úgy, de nincs vele gondom. Talán a fázis fordítva van bekötve, mert a tápkábelek mindig fordítva jobbak, de lusta vagyok átköttetni, bedugom, ahogy jobban szól![]()
Röviden meg igen![]()
Régebben gondolkodtam egy csöves táp építtetésén, de nem azért, mert nem lenne jó, csak úgy, de nincs vele gondom. Talán a fázis fordítva van bekötve, mert a tápkábelek mindig fordítva jobbak, de lusta vagyok átköttetni, bedugom, ahogy jobban szól
Köszönöm! Meg vagy vele elégedve? Nekem Pointe van, ua a belseje.revox írta: ↑2024.11.08., pén. 23:06Jo a szemed :)Big írta: ↑2024.11.08., pén. 19:42Szia Revox!revox írta: ↑2024.11.01., pén. 22:40
Bármi igsz lehet és sz ellenkezöje is :)
Most hoztam el egy ugyanolyan CD-t, mint ami van. Letettem a földre (azóta alácsúszott rgy edzett üveglap), de csak réz drótokat kapott. Így se rossz, de a szendvics jobb, bár azok ezüstöt esznek. 3méteres Hama IC (2000Ft) kontra KSL LPz (bal lent)
20241101_215039.jpg
Az állvány alsó polcán az Kharma lemezjátszó táp?
20241108_231340.jpg
Jo a szemed :)Big írta: ↑2024.11.08., pén. 19:42Szia Revox!revox írta: ↑2024.11.01., pén. 22:40Bármi igsz lehet és sz ellenkezöje is :)SoundMania írta: ↑2024.11.01., pén. 13:09
Ez csak egy elvi felvetés volt tőle...... :)
Na és mi a helyzet a többi "alávalóval"?
Mágnesek, légpárnák, stb... Mindegyik más lehet. A jótól a nagyon rosszig. Nehéz megtalálnia maradandót. Érdemes időt adni neki, mielőtt használni kezdi az ember. Mint mindennek. Ha csak nincs nagyon jó füle megtalálni maga.
Libra ugyanúgy nem csodaszer mint sok más. Csináltunk másmilyen üvegből, másmilyen ívvel és meg sem lepett hogy minden alatt jobb volt. És az sem lepett meg hogy voltak olyan alátétek amik még ennél az üvegesgurulósnál is jobbak voltak. És a legjobbak együtt, kicsit még jobbak.... Ki meddig merészkedik....
Most hoztam el egy ugyanolyan CD-t, mint ami van. Letettem a földre (azóta alácsúszott rgy edzett üveglap), de csak réz drótokat kapott. Így se rossz, de a szendvics jobb, bár azok ezüstöt esznek. 3méteres Hama IC (2000Ft) kontra KSL LPz (bal lent)
20241101_215039.jpg
Az állvány alsó polcán az Kharma lemezjátszó táp?
Szia Revox!revox írta: ↑2024.11.01., pén. 22:40Bármi igsz lehet és sz ellenkezöje is :)SoundMania írta: ↑2024.11.01., pén. 13:09Ez csak egy elvi felvetés volt tőle...... :)
Na és mi a helyzet a többi "alávalóval"?
Mágnesek, légpárnák, stb... Mindegyik más lehet. A jótól a nagyon rosszig. Nehéz megtalálnia maradandót. Érdemes időt adni neki, mielőtt használni kezdi az ember. Mint mindennek. Ha csak nincs nagyon jó füle megtalálni maga.
Libra ugyanúgy nem csodaszer mint sok más. Csináltunk másmilyen üvegből, másmilyen ívvel és meg sem lepett hogy minden alatt jobb volt. És az sem lepett meg hogy voltak olyan alátétek amik még ennél az üvegesgurulósnál is jobbak voltak. És a legjobbak együtt, kicsit még jobbak.... Ki meddig merészkedik....
20241101_215039.jpg
Frissebb, izgalmasabb, elevenebb lett a hang, ill. a tér minden irányban kitágult, mélységben különösen. Bárminemű negatívumtól mentesen.GTomi írta: ↑2024.11.03., vas. 13:16Nyilván szubjektíven, mi volt az a változás, amiben jobbnak hallottad utána?
Alapvetően nem törvényszerű. Ez csak nálam egy megvalósítás, ami (mint azt írtam is) másnál nem biztos, hogy működik.zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 12:39Ha ezt a logikát követném, akkor az UsaAudio légpárnás állványban, már semmire sem lenne szükség a készülékek alá, mert hát a légpárna már kellőképpen csillapít, izolálja a rezonanciákat.Voyager írta: ↑2024.11.03., vas. 11:42Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
Mivel mások rendszerét nem ismerem, így nem is kérdőjelezhetem meg az alátét megoldásaikat, vagy ha semmit sem használ, sőt, rá, vagy lebeszélni sem akarom semmire, semmiről. Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell kikisérleteznie(mint Te is), hogy nála mivel okozza a rendszer a legnagyobb örömet.
Én is használok alátéteket, saját készítésűeket, és én is elvégeztem a minden nélkül próbát, mert engem is vonzanak az egyszerű, sallang mentes megoldások, de nem sok kellett, hogy meggyőződjek, vissza kell rakjam az alátéteket.
Viszont az ilyen laokoón csoport szerű alátéthalmazokat én sem tutom hová tenni. Szerintem túl sok változót visz a hangba, és nem lehet biztosan detektálni, melyik, milyen irányba viszi a hangot.
Nincs két egyforma környezet, és nincsenek ugyanolyan készülékeink, ahogyan az igényeink, ízlésünk és szokásaink is eltérőek.
Van egy közel 100 kg-os tömörfa készülékállványom, amelyet Pisti80 mester készített nekem még békeidőkben. Erre bármit rá lehet tenni anélkül, hogy további alátámasztásra gondolna az ember. Természetesen a legtöbb berendezés alatt kiváló gyári lábak vannak, ami szintén nem elhanyagolható.
Eszelős hangerőnél hamarabb 'szólalnak meg' a helyiségben az üvegek, és más tárgyak.
Ennek ellenére jelentős javulást idézett elő a saját készítésű HDF/kerámia golyók alátét, minden készülék alatt. Ami meglepő, hogy az erősítők alatt ugyanolyan hatékony, mint a mozgó alkatrészeket tartalmazó készülékek(pl. cd játszó) alatt.
Nyilván szubjektíven, mi volt az a változás, amiben jobbnak hallottad utána?
Korábban voltak Vibra-R alátétjeim(ilyen is), de arra jutottam, hogy minél több golyót tartalmaz az alátét, annál nehezebb készülék alatt hajlandó (jól)működni. Az ilyen sokgolyós, mint a reference, nálam csak a végerősítő(19kg) alatt hozta a formáját. A könnyebb készülékek(előfok, cd játszó, phono) alatt nálam az egygolyós alátétek, ill. a kúpok jobban teljesítettek.Tctronic írta: ↑2024.11.03., vas. 12:03Nálam a csöves(hibrid) végfok alá Vibra reference korongok beváltak, ezen felbuzdulva sikeresen begyűjtöttem még 6 db-ot.
A DAC és a passzív előfok alatt voltak eddig is valamilyen tüskés rezgéscsillapítók, na gondoltam most majd a Vibra itt is hoz valamit pluszba. Sajnos nem. Kifejezetten rontott, nagy katyvasz, összevisszaság lett a hangból. Mentek is vissza a noname tüskék. Na ha már így jártam a hangfal doboz és a középmagas tölcsér között eddig félbevágott teniszlabdák voltak. Két okból: rugalmas tehát valamit csillapít, nem karcolja össze a tölcsért. Most ide raktam a Vibrákat. Itt viszont tetszik. Sajnos az árához mérten nem arányos a különbség, de van. Majd jól kipróbálom a teniszlabdákat a DAC alatt is, hátha![]()
20241103_114444.jpg
20241103_114532.jpg
Ha ezt a logikát követném, akkor az UsaAudio légpárnás állványban, már semmire sem lenne szükség a készülékek alá, mert hát a légpárna már kellőképpen csillapít, izolálja a rezonanciákat.Voyager írta: ↑2024.11.03., vas. 11:42Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
Mivel mások rendszerét nem ismerem, így nem is kérdőjelezhetem meg az alátét megoldásaikat, vagy ha semmit sem használ, sőt, rá, vagy lebeszélni sem akarom semmire, semmiről. Szerintem ezt mindenkinek saját magának kell kikisérleteznie(mint Te is), hogy nála mivel okozza a rendszer a legnagyobb örömet.
Én is használok alátéteket, saját készítésűeket, és én is elvégeztem a minden nélkül próbát, mert engem is vonzanak az egyszerű, sallang mentes megoldások, de nem sok kellett, hogy meggyőződjek, vissza kell rakjam az alátéteket.
Viszont az ilyen laokoón csoport szerű alátéthalmazokat én sem tutom hová tenni. Szerintem túl sok változót visz a hangba, és nem lehet biztosan detektálni, melyik, milyen irányba viszi a hangot.
Nincs két egyforma környezet, és nincsenek ugyanolyan készülékeink, ahogyan az igényeink, ízlésünk és szokásaink is eltérőek.
Van egy közel 100 kg-os tömörfa készülékállványom, amelyet Pisti80 mester készített nekem még békeidőkben. Erre bármit rá lehet tenni anélkül, hogy további alátámasztásra gondolna az ember. Természetesen a legtöbb berendezés alatt kiváló gyári lábak vannak, ami szintén nem elhanyagolható.
Eszelős hangerőnél hamarabb 'szólalnak meg' a helyiségben az üvegek, és más tárgyak.
Egyetértek!zoli73 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:54Azt már oly sokszor megbeszéltük itt, ebben a topicban, és minden másikban is, hogy nincs két egyforma rendszer, készülék, hangsugárzó, akusztika, hallgató, stb., így tuti tipp sincs.
Igen, de csak azért, mert egy régi hajópadló van, és ez 'lebeg' a párnafákon, és ezt elkerülendő, a régebben kigondolt 'ultimate solution' van, vagyis, padló átfúr, és a vékony kúp (tüske) így az aljzatbetonra támaszkodik.
A készülékek alatti rezgés-csatolók felvetik azt a kérdést, hogy a csatoló pl. Libra meg a készülék kabinet / láb / padló / stb. közé mit tegyünk, a másik oldal felé dettó, és innen megint kezdődik a bonyolultkodás.Rock60 írta: ↑2024.11.03., vas. 09:29
Az acél - vagy aluminíum tüske sem vált be Neked ?
Az erősítőn kívül az összes vacak alá - forrás, dac, phono, tápok - alá azt tettem, azok nálam nagyon sokat hoztak a gyári műanyag, gumi, stb lábak helyén.
Nylván, az sem mindegy, min áll a kombó, az is befolyásolja végeredményt.
Konyha 35mm - es munkalapból készítettem három szintes, 150 cent széles állványt, masszív zömök pillérekkel.