Talán a legegyszerűbben beszerezhető a hűtőszekrény szagtalanító, amelyik ózont termel. A covid idején
tele volt a világ ózongenerátorokkal, biztos maradt belőle.
Talán a legegyszerűbben beszerezhető a hűtőszekrény szagtalanító, amelyik ózont termel. A covid idején
ezétt érdemes venni inkább Kondot, mint Shindot
Szagtalanítani prímán lehet például ózonnal.
Még küzdök vele.Snipi írta: ↑2024.11.11., hétf. 07:17Én egyszer még régen vettem egy lemezjátszót. Valami Dual volt, a számára már nem emlékszem. Szerencsére nagyon olcsó volt, mivel a sokadik rendszerbe vettem régi magyar lemezek lejátszására. Nagyon büdös volt. Olyan pinceszaga. Penész stb ... Mindent megpróbáltam. Mostam kentem-fentem jóég tudja mit ki nem próbáltam ... Nem múlt el a szag, pedig jó sokáig próbálkoztam. Végül ment a veszélyes hulladék telepre. (Már csak a szaga miatt is ... )grindlock írta: ↑2024.11.08., pén. 14:22Üdv Mindenkinek
Vettem egy ilyen kábelt, és kibontás után maró szagot áraszt.
Olyan, mintha dohányfüstben aszalták volna évekig, vagy mint a nagypapa szekrényéből 40 év után kivett Zárai-Vámosi bakelit: maró, szúrós, nehéz szag.
Mivel lehet ezt eltüntetni? Szellőztetés, szappanos vizes lemosás nem segített.
Köszi a tippeket.
Majd én megnyugtatlak.
Kontakt viselkedésre az egyik fontos paraméter a standart potenciál. Ez 25C fokon elektrolitban mérhető potenciál és ion áramlás, oxidáció és redukció a jensége.zoli73 írta: ↑2024.11.11., hétf. 15:54Azért nyugtass meg, hogy nem olyan agresszív kémiai reakciókra kell gondolni, mint alumínium+réz kötése esetén?
De kérdezek mégegyet.
Audio Note, ez a gyártó ugyebár abszolút rendszerben gondolkodik.
A készülékeit aranyozott csatlakozóval szereli(legalábbis amiket én láttam) viszont a kábeleik szinte kivétel nélkül ezüst csatlakozókkal szereltek. Sőt a legtöbb kábelük is ezüst, talán még a készülékekben és hangsugárzókban is.
Ezzel az, hogy a felsőkategóriás készülékei ezüst csatlakozókkal szereltek tudtommal. Kb Meishu/M3-P3 tól felfelé. A hangdobozai pedig mind ezüst csatlakozósak voltak. Én legalábbis nem láttam másmilyet.zoli73 írta: ↑2024.11.11., hétf. 15:54Azért nyugtass meg, hogy nem olyan agresszív kémiai reakciókra kell gondolni, mint alumínium+réz kötése esetén?istvan01 írta: ↑2024.11.11., hétf. 13:17De ki az aki ezekre tényleg figyel?
Ezzel függ össze az a fizikai-kémiai jelenség, hogy két eltérő fém kontakt érintkezésekor kontakt potenciál jelenik meg, ami párás környezetben néhány párosításban korróziót és ion áramlást okoz. Hifi környezet nem szokott nagyon párás lenni, de soha nem 0% pára szintű. Tehát valamennyi nedvesség időnként mégis lehet a kontakt környezetben.
De kérdezek mégegyet.
Audio Note, ez a gyártó ugyebár abszolút rendszerben gondolkodik.
A készülékeit aranyozott csatlakozóval szereli(legalábbis amiket én láttam) viszont a kábeleik szinte kivétel nélkül ezüst csatlakozókkal szereltek. Sőt a legtöbb kábelük is ezüst, talán még a készülékekben és hangsugárzókban is.
Bár a hangsugárzóikról mintha az ugrana be, hogy azok meg ezüstözött csatlakozókkal(is) szeteltek.
Ezzel mi a helyzet?
Azért nyugtass meg, hogy nem olyan agresszív kémiai reakciókra kell gondolni, mint alumínium+réz kötése esetén?istvan01 írta: ↑2024.11.11., hétf. 13:17De ki az aki ezekre tényleg figyel?
Ezzel függ össze az a fizikai-kémiai jelenség, hogy két eltérő fém kontakt érintkezésekor kontakt potenciál jelenik meg, ami párás környezetben néhány párosításban korróziót és ion áramlást okoz. Hifi környezet nem szokott nagyon párás lenni, de soha nem 0% pára szintű. Tehát valamennyi nedvesség időnként mégis lehet a kontakt környezetben.
Az lehet, hogy a jelszint kicsi, de a frekvencia meglehetősen nagy, kuprox ott már hatástalan.
F csatlakozós antenna-koax kábelnél a réz belső tömör réz akkor az hogy? Annál elég kicsi a jelszint 0,6-10GHz tartományban. Elég gyakori, hogy kültéren van. Fejegységen mindig.
A készülékek és hangsugarzók esetében a csatlakozók szinte kivétel nélkül aranyozottak, így kivetel nélkül aranyozott csatlakozókkal végigvihető a teljes rendszer. Viszont a kábelek esetében már bonyolult a kérdés. A kábelek nagyrészt rézből készülnek, de mivel a tiszta vörösréz csatlakozó előnytelen, így itt már megbukik az "anyagátmenet". Ezüst kábelek eseteben használhatunk ezüstözött csatlakozókat, de az meg a készülékek csatlakozóival nem fog egy nyomba vágni.istvan01 írta: ↑2024.11.11., hétf. 11:20Nem emlékszem, volt-e már téma kábelezés azon szempontjáról, hogy a kábelen csatlakozó dugó és fogadó aljzat eltérő vs azonos felület minőség hatása. A felület alatt aranyozott, ezüstözött és ródiumos a szokásos kivitel, (a felület kezeletlen réz nem ideális csatlakozó érintkezéshez, de előfordul) Menyire fontos, hogy az egymással érintkező felületek azonos fémbevonatosak legyenek? Ennek van egy másik aspektusa, hogy a dugó-aljzatok másik oldalán a vezetékek felület azonossága a csatlakozó elemek felületével? Ezt tovább lehet bontani úgy hogy ez a felület azonosság mennyire számít AC/230V, analóg kis feszültségű és digitális jel kontaktusoknál?
Ja, szerkeszteni akartam, csak kikéstem.
Beryllium felületen biztosan nem jellemző. Rendkívül mérgező, és felület anyagról mikro mennyiség lekophat. A platinum és palládium előfordul. De a kérdés lényege ezzel nem változik.
Ebben az a legnehezebb, hogy egy komplett rendszerből kiszűrjük a hátráltató tényezőt. Ez sokszor csak segítséggel megy.Voyager írta: ↑2024.11.11., hétf. 09:18Egyetértek, ez nagyon jó meglátás.MrCollector írta: ↑2024.11.09., szomb. 21:55Az én véleményem az, hogy sokan ott követik el a hibát, hogy nagyon ragaszkodnak 1-1 komponenshez a rendszerükben. Lehet ez készülék, de akár kábel is. Ennek több oka is lehet, de nem ez a lényeges. Lehet pont az adott egység hibáit próbálja kiküszöbölni az ember, a helyett, hogy attól szabadulna meg ami a "hiba" forrása. Sajnos a marketing, illetve az érdektesztelők lelkesedése sok ember bevitt már az erdőbe. Ha van egy hangfal aminek nem tetszik a hangja , azt én nem kábelezném át. Ami jó (tetszik) azzal érdemes foglalkozni. Persze rendszerszinten elég összetett a dolog és kiszűrni a hibát nem egyszerű feladat. Persze a tapasztalat ilyenkor jól jöhet, na meg a szakértő segítség.
Sokszor az egyes komponensekhez való ragaszkodás vezethet vakvágányra, mivel ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy a rendszer egy másik részéhez próbálunk alkalmazkodni kiegészítésekkel, például kábelekkel vagy hangolásokkal, ahelyett, hogy megszabadulnánk a valós probléma forrásától.
A kiegyensúlyozott és jól összeállított rendszer sokszor kevesebb kiegészítést kíván, mint amennyit egy-egy gyengébben illeszkedő komponens korrigálása megkövetel.
Egyetértek, ez nagyon jó meglátás.MrCollector írta: ↑2024.11.09., szomb. 21:55Az én véleményem az, hogy sokan ott követik el a hibát, hogy nagyon ragaszkodnak 1-1 komponenshez a rendszerükben. Lehet ez készülék, de akár kábel is. Ennek több oka is lehet, de nem ez a lényeges. Lehet pont az adott egység hibáit próbálja kiküszöbölni az ember, a helyett, hogy attól szabadulna meg ami a "hiba" forrása. Sajnos a marketing, illetve az érdektesztelők lelkesedése sok ember bevitt már az erdőbe. Ha van egy hangfal aminek nem tetszik a hangja , azt én nem kábelezném át. Ami jó (tetszik) azzal érdemes foglalkozni. Persze rendszerszinten elég összetett a dolog és kiszűrni a hibát nem egyszerű feladat. Persze a tapasztalat ilyenkor jól jöhet, na meg a szakértő segítség.
Azért jó a Velociped.revox írta: ↑2024.11.10., vas. 11:01
analógiának nézzünk pl egy versenybiciklit, ami felosztható 3 fő részre: váz, kerékszett, groupszett(hajtás váltás). ha ez nincs egyensúlyban, lehet könnyebben érthető mi van és az is belátható, hogy a 3 fő egységből egyet ha kihegyezünk, azzal nem tudjuk a másik kettő hiányosságait pótolni és lehet nem leszünk felhőtlenül boldogok... igen, a +1, a beállítás, testreszabás, ma divatos szóval bikefiting....
Én egyszer még régen vettem egy lemezjátszót. Valami Dual volt, a számára már nem emlékszem. Szerencsére nagyon olcsó volt, mivel a sokadik rendszerbe vettem régi magyar lemezek lejátszására. Nagyon büdös volt. Olyan pinceszaga. Penész stb ... Mindent megpróbáltam. Mostam kentem-fentem jóég tudja mit ki nem próbáltam ... Nem múlt el a szag, pedig jó sokáig próbálkoztam. Végül ment a veszélyes hulladék telepre. (Már csak a szaga miatt is ... )grindlock írta: ↑2024.11.08., pén. 14:22Üdv Mindenkinek
Vettem egy ilyen kábelt, és kibontás után maró szagot áraszt.
Olyan, mintha dohányfüstben aszalták volna évekig, vagy mint a nagypapa szekrényéből 40 év után kivett Zárai-Vámosi bakelit: maró, szúrós, nehéz szag.
Mivel lehet ezt eltüntetni? Szellőztetés, szappanos vizes lemosás nem segített.
Köszi a tippeket.