Szeretném felhívni a figyelmedet pl. a nem kézműves Naim SuperNait 2 erősítő belvilágára - most akadtam bele a hirdetések között.
Sokak szerint nem vitatható a készülék hangbéli kvalítása, megítélésed szerint szép, rendezett a belseje ?
Szeretném felhívni a figyelmedet pl. a nem kézműves Naim SuperNait 2 erősítő belvilágára - most akadtam bele a hirdetések között.
Engem annyira nem motivál, hogy " belenyúlás mentes " maradjon a készülék, főleg ha ilyen minimális és visszaalakítható változtatás történik.

A kontakt spray használata (anélkül, hogy szétszednéd a kapcsolót) csak ideiglenesen oldja meg a problémát. Ilyen esetekben alaposabb tisztításra lehet szükség, amit a kapcsoló kiforrasztása és szétszedése nélkül nem lehet megfelelően elvégezni.grindlock írta: ↑2024.10.19., szomb. 09:44Sziasztok
Az alábbi problémára mi lehet a megoldás?
Van egy Rotel RA-820AX erősítőm, ahol a tone kapcsoló vacakol: off állásban nem szól mind2 csatorna rendesen, csak az egyik, és a másik meg serceg.
Hosszas mozgatás után "megjavul", de amint bemeneti forrást váltok (pl aux helyett CD), akkor kezdi újra.
Többször fújtam már bele kontakt spray-t, de nem tűnik hatékony megoldásnak.
Köszönöm a tippeket
20241011_194148.jpg
20241011_194139.jpg

gomolalaci írta: ↑2024.10.18., pén. 20:03Tényleg lehet egy készüléket kinézetének alapján megítélni??? Kétlem... Nincs Hegel-emvazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11alto írta: ↑2024.10.01., kedd 08:24
Én forgalmazom is, és ismerem is.
Kiváló hangú erősítő, egészen jó beépített Dac-al. Nehéz vas, nem sajnálták ki belőle az anyagot. A csomagolása is példás.
A hűtőbordák peremei élesek, vigyázni kell vele mozgatáskor.
Az igazi kérdés az az, hogy ennyi pénzből (akciós áron most 2 millió) milyen más opciók léteznek. És itt azért bejönnek már a képbe a prémium gyártók is pl. Sugden ANV-50, Luxman L-505uX II, McIntosh MA252, Audio Analogue Puccini, Heed Audio Lagrange S, Anthem STR Integrated, Hegel H390, Atoll IN400SE.
Műszaki érdeklődésű ember lévén én azért meg szoktam nézni a dolgok belsejét is![]()
Na persze nagyobb részt a világhálón fellelhető képekre gondolok.
Itthon vagyok táppénzen és nézegetem ezeket amiket példaként felhoztál.
Sugen: szép, igényes, árgondolt belső.
anv50.jpeg
Luxman: nagyon szép, rendezett, finom Japán műszer.
505uxII.jpeg
AA Puccini: szép is igényes , rendezett belső.
Puccini.jpeg
Heed Lagrange: különösen szép, átgondolt belső. Igényes mérnöki munka!
Lagrange s.jpeg
Anthem STR: szép, rendezett beltér.
STR.jpeg
Atoll IN400se: nagyon szép, katonás rend.
IN 400.jpeg
Hegel H390: Ehhhh... ez meg mi a sz@r??? Kábelek össze-vissza. Tiszta káosz az egész.
Lehet a világ összes dampig-faktora meg nulla torzítás, de ez belül egy kupac szemét. Mint amibe egy tizenéves hobbista belelapátol minden lomot amit az Urbán Elektronika készletkisöprésekor bevásárolt. Bocs Hegel, ez még csak meg sem hallgatnám...
390.jpeg![]()
Rock60 írta: ↑2024.10.18., pén. 18:35Nem szükségszerű, ebben egyetértünk.
Csak azt mondom, hogy a szép rendezett belső kb. nem garancia semmire, erre többen hozhatnának fel példát.
Amit CB is említett, sokszor hasznosabb a jel minőségének megőrzése szempontjából, ha egy jobb dróton vezetjük, mint a nyákon.
Ha láttad volna Farkas Péter valamelyik korai erősítőjét belülről, elájultál volna.
Az nem csöves volt, hanem félvezetős és nagyrészt pontól - pontig forrasztott, és drótozott volt.
Szigetelés nélküli légvezetékek futottak keresztül - kasul benne, fogpiszkálóból készített póznák között kifeszítve...
Rémisztően nézett ki és brutál jól szólt.![]()
Nyilván ez a topológia nem alkalmazható egy sorozatgyártású termék esetében. Ez inkább csak egy példa arra, hogy nem feltétele a hangminőségnek a tetszetős belső felépítés.
Az az eladhatóságnak a feltétele, és Te vagy a legjobb példa rá.![]()
![]()

Azért is írtam bele a pozitív értékelés ablakba, és nem kommentként, mert nem szeretnék vitát nyitni belőle.Voyager írta: ↑2024.10.18., pén. 20:06Zoli, ez teljesen egyéni preferencia és igény kérdése, tehát szubjektív. Semmi gond nincs azzal, ha Te így gondolod és tapasztaltad.Egyetértek, azzal a feltétellel, hogy szerintem az Accuphase "meghalt a szépségben". Gyönyörű készülékek, de hangra sajnos sohasem tetszettek.
![]()

Zoli, ez teljesen egyéni preferencia és igény kérdése, tehát szubjektív. Semmi gond nincs azzal, ha Te így gondolod és tapasztaltad.Egyetértek, azzal a feltétellel, hogy szerintem az Accuphase "meghalt a szépségben". Gyönyörű készülékek, de hangra sajnos sohasem tetszettek.

Tényleg lehet egy készüléket kinézetének alapján megítélni??? Kétlem... Nincs Hegel-emvazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11alto írta: ↑2024.10.01., kedd 08:24Én forgalmazom is, és ismerem is.
Kiváló hangú erősítő, egészen jó beépített Dac-al. Nehéz vas, nem sajnálták ki belőle az anyagot. A csomagolása is példás.
Az igazi kérdés az az, hogy ennyi pénzből (akciós áron most 2 millió) milyen más opciók léteznek. És itt azért bejönnek már a képbe a prémium gyártók is pl. Sugden ANV-50, Luxman L-505uX II, McIntosh MA252, Audio Analogue Puccini, Heed Audio Lagrange S, Anthem STR Integrated, Hegel H390, Atoll IN400SE.
Műszaki érdeklődésű ember lévén én azért meg szoktam nézni a dolgok belsejét is![]()
Na persze nagyobb részt a világhálón fellelhető képekre gondolok.
Itthon vagyok táppénzen és nézegetem ezeket amiket példaként felhoztál.
Sugen: szép, igényes, árgondolt belső.
anv50.jpeg
Luxman: nagyon szép, rendezett, finom Japán műszer.
505uxII.jpeg
AA Puccini: szép is igényes , rendezett belső.
Puccini.jpeg
Heed Lagrange: különösen szép, átgondolt belső. Igényes mérnöki munka!
Lagrange s.jpeg
Anthem STR: szép, rendezett beltér.
STR.jpeg
Atoll IN400se: nagyon szép, katonás rend.
IN 400.jpeg
Hegel H390: Ehhhh... ez meg mi a sz@r??? Kábelek össze-vissza. Tiszta káosz az egész.
Lehet a világ összes dampig-faktora meg nulla torzítás, de ez belül egy kupac szemét. Mint amibe egy tizenéves hobbista belelapátol minden lomot amit az Urbán Elektronika készletkisöprésekor bevásárolt. Bocs Hegel, ez még csak meg sem hallgatnám...
390.jpeg

Egyetértek azzal a nézettel, hogy a belső elrendezés és a tervezési logika jelentős szerepet játszhat a minőségi hangzás elérésében, de nem elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy erősítő az adott felhasználó számára élvezhető hangzást nyújtson.supravox írta: ↑2024.10.18., pén. 19:09Teljesen egyetértek.vazze írta: ↑2024.10.18., pén. 16:08A csöves technikát ne soroljuk ide, mert azok teljesen más kategória. Azoknál a lábtól-lábig drótozás teljesen normális. De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie. Jellemzően azért a gondosan megtervezett és igényesen kivitelezett készülékek a topplisták felső negyedében vannak. Persze vannak itt is kivételek de a Hegel sajnos nem az. Amiket eddig hallottam mind vacak volt. Attól, hogy valami drága és ridegen szól még nem hájend.
Nekem is nagyon fontos a rendezett,átgondolt,szemnek is szép "bélés".
A megelőlegezett bizalom záloga.
Ha egy készülékbelső kesze-kusza az nálam eleve kiesett a pixisből.
Bárhogy is szól.
Teljesen egyetértek.vazze írta: ↑2024.10.18., pén. 16:08A csöves technikát ne soroljuk ide, mert azok teljesen más kategória. Azoknál a lábtól-lábig drótozás teljesen normális. De egy tranzisztorosnak nem kell szükségszerűen ocsmányul kinéznie. Jellemzően azért a gondosan megtervezett és igényesen kivitelezett készülékek a topplisták felső negyedében vannak. Persze vannak itt is kivételek de a Hegel sajnos nem az. Amiket eddig hallottam mind vacak volt. Attól, hogy valami drága és ridegen szól még nem hájend.
Nem szükségszerű, ebben egyetértünk.

Nyilván az esztétikus kivitel nem alapfeltétele a jó hangminőségnek.Rock60 írta: ↑2024.10.18., pén. 14:11Én is szeretem a rendezett megjelenésű cuccokat, de nem vagyok erősítő konstuktőr, hogy ennek a szempontnak a hangra gyakorolt hatását meg tudjam ítélni.vazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11
Katalógusban tényleg jól mutat, de ha CSAK abból próbálnánk következtetni egy erőlködő hangjára, hogy milyen rendezettnek tűnik, asszem nagyon tévúton járnánk.
Gondolom, a Hegel sem azért szól ridegen, mert kacsázik benne párszor 20 centi drót...
Engem, például tök hidegen hagyna, hogy mi van belűl, ha q. jól szól, legfeljebb ritkábban nézegetném a belsejét.
Gondolok itt például egy csöves lábtól - lábig drótozott alkatrészeire.
Ronda ? Ronda. Számít ? Nem.
Ja volt olyan masinám, ami gyönyörű volt kívúl - belül, csak hallgatni ne kellett volna. / Accuphase /
Nem baj, ha szép belül is, de legelsősorban a hangja számít.
Aszt gondolom, hogy minden termék egy kompromisszum, több szempontnak kell megfelelni, abból az esztétika az egyik. Ha az esztétika nem a konstrukció természetességéből fakad, hanem azt megerőszakolva juttatjuk érvényre, akkor más szempontok rovására történhet ez meg, esetleg a hangminőségére.
Tehát, ha túl rendezett, túl szép valami, az még gyanakodásra is adhat okot.
A MekkiMA252 - ről nincsen kép, de lenne egy fogadásom, hogy annak a legkuszább a belseje és gyaníthatóan hangra a jobbak között van.![]()
De, majd a szagértők elmondják, mitől döglik a légy...

Lehet, hogy a többi rendezettebbnek tűnik, de nem látjuk mi van a nyák másik oldalán...Rock60 írta: ↑2024.10.18., pén. 14:11Én is szeretem a rendezett megjelenésű cuccokat, de nem vagyok erősítő konstuktőr, hogy ennek a szempontnak a hangra gyakorolt hatását meg tudjam ítélni.vazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11
Katalógusban tényleg jól mutat, de ha CSAK abból próbálnánk következtetni egy erőlködő hangjára, hogy milyen rendezettnek tűnik, asszem nagyon tévúton járnánk.
Gondolom, a Hegel sem azért szól ridegen, mert kacsázik benne párszor 20 centi drót...
Engem, például tök hidegen hagyna, hogy mi van belűl, ha q. jól szól, legfeljebb ritkábban nézegetném a belsejét.
Gondolok itt például egy csöves lábtól - lábig drótozott alkatrészeire.
Ronda ? Ronda. Számít ? Nem.
Ja volt olyan masinám, ami gyönyörű volt kívúl - belül, csak hallgatni ne kellett volna. / Accuphase /
Nem baj, ha szép belül is, de legelsősorban a hangja számít.
Aszt gondolom, hogy minden termék egy kompromisszum, több szempontnak kell megfelelni, abból az esztétika az egyik. Ha az esztétika nem a konstrukció természetességéből fakad, hanem azt megerőszakolva juttatjuk érvényre, akkor más szempontok rovására történhet ez meg, esetleg a hangminőségére.
Tehát, ha túl rendezett, túl szép valami, az még gyanakodásra is adhat okot.
A MekkiMA252 - ről nincsen kép, de lenne egy fogadásom, hogy annak a legkuszább a belseje és gyaníthatóan hangra a jobbak között van.![]()
De, majd a szagértők elmondják, mitől döglik a légy...
Én is szeretem a rendezett megjelenésű cuccokat, de nem vagyok erősítő konstuktőr, hogy ennek a szempontnak a hangra gyakorolt hatását meg tudjam ítélni.vazze írta: ↑2024.10.18., pén. 08:11

Még mindig itt tartunk ?
Úgy értem, hogy ez most az abszolút belépő szint, nagyon gyenge hangminőséggel.GTomi írta: ↑2024.10.18., pén. 09:51Az "értelmezhető"-t ebben a kontextusban hogy érted? (nem kötözködős kérdés, élőszóban másképpen hangozna nyilván ez a kérdés :) )

Az "értelmezhető"-t ebben a kontextusban hogy érted? (nem kötözködős kérdés, élőszóban másképpen hangozna nyilván ez a kérdés :) )
Hát még ha a hozzájuk tartozó kapcsolási rajzot is lehet tanulmányozni, ha nagy ritkán hozzáférhető.
alto írta: ↑2024.10.01., kedd 08:24Én forgalmazom is, és ismerem is.