Aztán, ki tudja ? Lehet, hogy előbb - utóbb beáll újra egy nyugalmi ellensúly.
Az Ősrobbanás után egy kicsit melegebb és ziláltabb volt a klíma, mint most - tomboló vulkánok, fortyogó tengerek, kénes esők - aztán hogy kialakult...
Aztán, ki tudja ? Lehet, hogy előbb - utóbb beáll újra egy nyugalmi ellensúly.
Mit tehetünk? A kérdésben a válasz, mert a hurikánok, tájfunok ellen már semmit. Az már az egyik pusztító következmény, ami várhatóan 10-50év múlva még nagyobbak és gyakoribbak lesznek. Azt nem feltételezem, hogy a Föld légkörében is kialakul a Jupiteréhez hasonló "Nagy vörös folt" nevű évezred óta fennálló hurrikán (talán ez jelző nem is oda való). A világ két legnagyobb gazdasági hatalma, USA és Kína+Tajvan sem képes a hurrikánok ellen már védekezni.Rock60 írta: ↑2024.10.04., pén. 11:46A SUV - ok, pet palackok, stb. elleni felszólalásnak talán van valami hozadéka.istvan01 írta: ↑2024.10.03., csüt. 13:56Én inkább azon csodálkozok, hogy a SUV vagy nem SUV kérdés mellett alig esett szó a felettünk kerengő Borisz ciklon szokatlan nagy özönvize, majd árvize és az ennél 20xor nagyobb pusztítást okozó Karibi szigeteki és Amerika partjait végig söprő Helene hurrikánról. Ezek erőssége, gyakorisága fokozódik, és kétséget kizáróan a globális melegedés hatása az pusztításuk növekedése. Ezek már a megszokott kategóriák lennének?
A ciklonok és a hurrikánok ellen mit tehetnénk ?
Attól még beszélhetünk róla, persze...
/ Szerintem igen, ezek az események már csak sűrűsödni fognak./
A SUV - ok, pet palackok, stb. elleni felszólalásnak talán van valami hozadéka.istvan01 írta: ↑2024.10.03., csüt. 13:56Én inkább azon csodálkozok, hogy a SUV vagy nem SUV kérdés mellett alig esett szó a felettünk kerengő Borisz ciklon szokatlan nagy özönvize, majd árvize és az ennél 20xor nagyobb pusztítást okozó Karibi szigeteki és Amerika partjait végig söprő Helene hurrikánról. Ezek erőssége, gyakorisága fokozódik, és kétséget kizáróan a globális melegedés hatása az pusztításuk növekedése. Ezek már a megszokott kategóriák lennének?
Ok, akkor mond el, mi a megoldás.Luxor Audio írta: ↑2024.10.03., csüt. 15:00
Nem, csak már tudjuk, ki mit mondana rájuk a "régen is voltak nagy viharok", meg a "mindmeghalunk", azaz a két véglet között. Kiegészítőként esetleg megjenik a háttérhatalmak témája, meg hogy nem kell annyi palackozott üditőt vásárolni...
Nem, csak már tudjuk, ki mit mondana rájuk a "régen is voltak nagy viharok", meg a "mindmeghalunk", azaz a két véglet között. Kiegészítőként esetleg megjenik a háttérhatalmak témája, meg hogy nem kell annyi palackozott üditőt vásárolni, na meg a like jel mögé rejtett parasztságok...
Ez bizony jó lenne. Nem írtam arról, mit kezdenék a rengeteg pénzzel és a vágyaidat sem véleményeztem, de valamiért mégis azt gondolod, hogy "nem all olyan messze a kettonk gondolkodasa"?
Ezt miert nem irtad hozza? "Nagy autot azert vennek, hogy ne en legyek a vesztes egy karambolban ha netan ugy alakulna. Bar ha annyi penzem lenne szerintem epitetnek egy rancsot amit lehet el sem hagynek mert utazni, kirandulni utalok es autot vezetni is gyulolok."Luxor Audio írta: ↑2024.10.03., csüt. 08:59Miből gondolod, hogy nem olvastam el?
...tuti vennek egy Dodge Ram-ot ... volna meg par luxusautom ... Akkora hazam volna es vilagitana mint karacsonyfa ...
Miből gondolod, hogy nem olvastam el?
Ha a tobbit is elolvastad volna akkor latnad. hogy nem all olyan messze a kettonk gondolkodasa. :)Luxor Audio írta: ↑2024.10.02., szer. 17:31Ez egy jó felvetés, már csak azért is, mert megmutatja, milyen sokfélék vagyunk. Ha ennyi pénzem lenne, olyan életet alakítanék ki magamnak, amiben nem jutna szerep semmilyen autónak. A luxus életre sok megoldás van, nem mindegyik a tárgyakról szól.tottyi írta: ↑2024.10.02., szer. 09:37Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes...
Ez egy jó felvetés, már csak azért is, mert megmutatja, milyen sokfélék vagyunk. Ha ennyi pénzem lenne, olyan életet alakítanék ki magamnak, amiben nem jutna szerep semmilyen autónak. A luxus életre sok megoldás van, nem mindegyik a tárgyakról szól.tottyi írta: ↑2024.10.02., szer. 09:37Azert tegye a szivere a kezet es mondja oszinten ha valaki itt a beszelgetok kozul nyerne az Eurojackpoton 100 millio eurot akkor hanyan vennenek egy kis Toyotat csak, hogy kimeljek a kornyezetet. En szemely szerent tuti vennek egy Dodge Ram-ot kezdetnek de az is biztos, hogy volna meg par luxusautom ami nem elemes...
Ez idevaló: ZÖLD Subaru Impreza GT turbo a havas parkolóban. Nem volt rossz, de a jó nem itt kezdődik.
Szerintem értettük, a magam részéről nem értek vele egyet.
Értékes feleség, elég neki a kicsi (autó).Alex_Aston írta: ↑2024.10.02., szer. 10:37A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.
Amúgy én nem vennék semmiféle ilyen nagy autót, mert minek? Asszony elégedett a szerszámommal, nincs szükségem annak a jelképes meghosszabbítására![]()
Nagy autot azert vennek, hogy ne en legyek a vesztes egy karambolban ha netan ugy alakulna. Bar ha annyi penzem lenne szerintem epitetnek egy rancsot amit lehet el sem hagynek mert utazni, kirandulni utalok es autot vezetni is gyulolok.Alex_Aston írta: ↑2024.10.02., szer. 10:37A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.
Amúgy én nem vennék semmiféle ilyen nagy autót, mert minek? Asszony elégedett a szerszámommal, nincs szükségem annak a jelképes meghosszabbítására![]()
Tényleg több, mint gondoltam, az én gugli barártomnál 45 - 47 % - ot olvastam, de ezen nem fogunk számháborúzni.Luxor Audio írta: ↑2024.10.01., kedd 07:39
Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV ...
A Ford minden területen visszavonul, pár hete az elektromos autók tervezését lassították be, helyezték hátrébb.
Javaslom, ne csináljunk megint autós topikot itt!
A téma nem ez volt, hanem az, hogy aki kis autót venne, mert tényleg nem kell neki nagyobb, vagy csak erre van pénze, az nem fog tudni, csak a magasított, drágább verziót, ami többet is fogyaszt, több anyag is van benne, minden szempontbol több benne az anyag, amiből felépült, és nagy számokban nézve ez jelentős többlet környezet terhelés.
Az aktuális európai személyautó eladások 54-56 %-a SUV és ha hozzácsapjuk a crossovereket is, ez a két kategória határozottan uralja a piacot. Eredetileg hobbi terepjárónak indult, mostanra tágas, magas építésű, nagy csomagterű személyautót jelent, de lassan már mindent besorolnak ezekbe a csoportokba.Rock60 írta: ↑2024.09.30., hétf. 20:08Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.
Ha erről az Európában domináns mennyiség forgalmáról lemond a Ford, az brutális veszteséget jelent.Szerintem.
Szerintem csak egyszerűen hülye, vagy más érdekek így irányítjákRock60 írta: ↑2024.09.30., hétf. 09:21Ha ez így lesz, akkor Európában harangoztak a Fordnak.Alex_Aston írta: ↑2024.09.29., vas. 19:08
Legyen nagyobb, drágább, feltűnőbb, mert az a menő, nem pedig a jövő.
Lehet, hogy a vezér egy konkurens márka beszivárgó embere ?![]()
![]()
Viszik, viszik, de ha a " normális " autók arányát összehasonlítjuk a fentiekkel, láthatjuk, hogy az előzőekből még most is sokkal több fogy, mint a városi terepjárókból.Alex_Aston írta: ↑2024.09.30., hétf. 10:06Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.
Ettől nem kell tartani, mert sajnos a SUV-okat, Crossovereket viszik, mint a cukrot.
Ha ez így lesz, akkor Európában harangoztak a Fordnak.Alex_Aston írta: ↑2024.09.29., vas. 19:08
Legyen nagyobb, drágább, feltűnőbb, mert az a menő, nem pedig a jövő.