Értem. Köszi a tisztázást.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 417
Szerintem félreértelmezed a dolgot: a Nagaoka hangszedőket forgalmazzák headshell-el ( a H jelzetűek), és azért írják oda annak súlyát. Ez nem előírás, hanem tények közlése, hogy annyi a vele adott shell súlya. Az sem biztos, hogy az a legjobb hozzá...
Jogos a kérdés.Rock60 írta: ↑2024.09.15., vas. 20:21Ha ennyire fontos a tized grammnyi beállítás, én megfelelő mennyűségű - 0.3 gr. - Blue-tech-et tapasztanék a Shell aljára.
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?![]()
Pont ezért hoztam be ide, hátha valakinek am erről tapasztalata.
Ha ennyire fontos a tized grammnyi beállítás, én megfelelő mennyűségű - 0.3 gr. - Blue-tech-et tapasztanék a Shell aljára.
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?

- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Nem tudom neked honnan van az a 16.5g, de bármely leírásban ez szerepel:
Szóval csak 0,3g- Csatolmányok
-
- nagaoka_MP_series.pdf
- (378.31 KiB) Letöltve 86 alkalommal.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Re: Nagaoka MP110 headshell súly
Big írta: ↑2024.09.15., vas. 18:37Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.
Na, ebbe beletrafáltam még jó is lehet![]()
Ország: Magyarország (Európa)
Korszak: Népköztársaság (1949-1989)
Típus: Forgalmi pénz
Megjegyzés: 1950-1989
Címlet: 2 Fillér
Anyag: Alumínium
Súly: 0,65 g
Átmérő: 18 mm
Vastagság: 1,1 mm
Előlap: 2 FILLÉR BP.
Hátlap: Magyar Népköztársaság és évszám.
Perem: Sima
Tervező: Iván István
Motívum: Levélkoszorú, Lyukas
https://numizmarket.hu/details/45/945
Amúgy az alis kis zöld gombelem formájú vízszint mérő 0.65 gramm.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Re: Nagaoka MP110 headshell súly
Melyik pénzérme 0,7 g ? Talán a lyukas 2 fillér, de szerintem az is több.

Na, ebbe beletrafáltam még jó is lehet

Ország: Magyarország (Európa)
Korszak: Népköztársaság (1949-1989)
Típus: Forgalmi pénz
Megjegyzés: 1950-1989
Címlet: 2 Fillér
Anyag: Alumínium
Súly: 0,65 g
Átmérő: 18 mm
Vastagság: 1,1 mm
Előlap: 2 FILLÉR BP.
Hátlap: Magyar Népköztársaság és évszám.
Perem: Sima
Tervező: Iván István
Motívum: Levélkoszorú, Lyukas
https://numizmarket.hu/details/45/945
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Nagaoka MP110 headshell súly
Sziasztok
Nagaoka MP110 hangszedő gyári speckó szerint 16.5 g-os "totál súlyt" ír elő a headshell+hangszedőre.
Kíváncsiságból lemértem, 15.7 g nálam.
Jöhet a pénzérme felragasztása?
Köszi
Nagaoka MP110 hangszedő gyári speckó szerint 16.5 g-os "totál súlyt" ír elő a headshell+hangszedőre.
Kíváncsiságból lemértem, 15.7 g nálam.
Jöhet a pénzérme felragasztása?
Köszi
Egy közepes méretű összecsukott papírvágó ollóval is, óvatosan ide - oda forgatva könnyen lehet tágítani a szűk luksin. Azért összecsukva, mert kinyitva az éle megakadhat forgatás közben és egyenetlen nyomot hagyhat.
/ És nincsen útban a nem használt fele, amivel egy figyelmetlen mozdulattal remekül összekarcolható a lemez. /
Van egy pár kihajításra váró lemezem, azokon este elkísérletezgettem, tökéletesen működik a system.
Ha nagyon kicsi a difi, természetesen lehet jó a töltőtoll/golyóstól/lúdtoll módszer is.
/ És nincsen útban a nem használt fele, amivel egy figyelmetlen mozdulattal remekül összekarcolható a lemez. /
Van egy pár kihajításra váró lemezem, azokon este elkísérletezgettem, tökéletesen működik a system.

Ha nagyon kicsi a difi, természetesen lehet jó a töltőtoll/golyóstól/lúdtoll módszer is.

- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 65
A képen golyóstoll van …Voyager írta:
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.![]()
download.jpg
- Voyager
- V.I.P.
Igen, látom, hogy a szerszámon van egy horony, de eddig még nem kellett faragni a problémás lemezeket. Elég volt, ha határozottan körbeforgattam párszor egy ilyen tollon, amikor szorult.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
...ha vágsz a tollra egy rést, egyik oldalát megélezve.Voyager írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:43Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Délután teszek fel képet.![]()
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG![]()
download.jpg

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Voyager
- V.I.P.
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.akvapark írta: ↑2024.09.14., szomb. 12:15Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Lyuk.1.JPGLyuk.2.JPG

Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)akvapark írta: ↑2024.09.13., pén. 08:43Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Ezért sem tartom jó ötletnek normál irányba forgatni, sem géppel, sem kézzel.
Kézzel nyomot hagy - nagy emelkedésű menetet - géppel szinte biztos, hogy belekap, és akkor ba...tja.
Visszafelé pörgetve kikoptatja egyenletesen.
Ha esetleg megszalad a fúró akkor kell egy ilyen és a probléma .egold a
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Voyager
- V.I.P.
A lemez vékony anyaga miatt a csigafúró vágóélei könnyen menetszerű nyomot hagyhatnak, ami nemcsak esztétikailag zavaró, de a furat mérete sem lesz egyenletes.
Persze mindenki azt csinál a lemezeivel amit akar.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.09.13., pén. 18:24-kor.
Re: lemez furat tágítás
zoli73 írta: ↑2024.09.12., csüt. 22:06A leginkább szakszerű egy megfelelő méretű dörzsár volna, de ennek hiányában(ami érthető) egy csigafúró is megteszi, akár kézzel hajtva. Ez talán tisztább munkát végez, mint a reszelő, nem porol.
A Clearaudio kínál ilyen segédeszközt, egy rövid csigafúró egy műanyag markolatban, a gyártóra jellemző árcédulával.
Köszönöm a tippeket mindenkinek!
Re: lemez furat tágítás
Lehet.zoli73 írta: ↑2024.09.13., pén. 08:32
Így hírtelen.: https://www.szerszamsarok.hu/makita-p-6 ... 725mm-1-db
Attól nem kell félni, hogy belekap a lemez anyagába, mert mindössze tizedmilliméterekről van szó, ehhez fúrógép sem kell, kézzel másodpercek alatt áthajtható.

Én visszafelé pörgetném meg...
Próba cseresznye.

Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Délután teszek fel képet.
Délután teszek fel képet.

- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Na, tessék Zoli hozta is a megoldást!