A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Egy Pro-ject The Classic lemezjátszóhoz milyen külső tápegységet lenne érdemes beszerezni?
Támogatom a Magyar gyártókat, de én kipróbálnék egy SBooster - t.
Használtan 60 - 70 körül fel szokott bukkanni egy - egy, az a kérdés, hogy a feszültsége megfelel-e a Pro -ject-nek.
Én egy ilyen lineáris tápegység 12 Voltos változatát használok évek óta, 0-24 órában működk megállás és gond nélkül, és szerintem kiváló hangja van ennyiért.
Egy Pro-ject The Classic lemezjátszóhoz milyen külső tápegységet lenne érdemes beszerezni? Mindenképpen szeretném a gyárit lecserélni, néztem a Pro-ject tuning tápját, a "High Power It"-et, viszont eléggé megoszlanak róla a vélemények a külföldi fórumokban, őszintén szólva nem igazán győzött meg, hogy tényleg javítana a hangminőségen. Esetleg egy ilyen jó lehetne? https://www.netdepo.hu/ifi-iPower-Elite ... e582719965
Ebből most is árulnak itt a fórumon is, és ezt a típust többnyire dicsérni szokták mindenhol. Vagy esetleg valami más alternatíva? Minden tanácsot szívesen fogadok, a lemezjátszós világ viszonylag új nekem, eddig csak hagyományos 230v-os készülékeim voltak. Nagyjából 100ezer ft körüli összeget szánnék rá.
Üdv: Csabi
Például egy Luxor Audio tápegység is szóba jöhet. Ha jól tudom, MZ/X tervezés, gyártás, ami nagyon bíztató.
Egy Pro-ject The Classic lemezjátszóhoz milyen külső tápegységet lenne érdemes beszerezni? Mindenképpen szeretném a gyárit lecserélni, néztem a Pro-ject tuning tápját, a "High Power It"-et, viszont eléggé megoszlanak róla a vélemények a külföldi fórumokban, őszintén szólva nem igazán győzött meg, hogy tényleg javítana a hangminőségen. Esetleg egy ilyen jó lehetne? https://www.netdepo.hu/ifi-iPower-Elite ... e582719965
Ebből most is árulnak itt a fórumon is, és ezt a típust többnyire dicsérni szokták mindenhol. Vagy esetleg valami más alternatíva? Minden tanácsot szívesen fogadok, a lemezjátszós világ viszonylag új nekem, eddig csak hagyományos 230v-os készülékeim voltak. Nagyjából 100ezer ft körüli összeget szánnék rá.
Szia.
Én a TMP-t ajánlanám. Mindenféle egyedi igényre van táp, és piszok jó minőségűek (én pl Soulines Kubrick-hoz is vele csináltattam.), ráadásul emberi áron.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Zene
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)
Szerintem félreértelmezed a dolgot: a Nagaoka hangszedőket forgalmazzák headshell-el ( a H jelzetűek), és azért írják oda annak súlyát. Ez nem előírás, hanem tények közlése, hogy annyi a vele adott shell súlya. Az sem biztos, hogy az a legjobb hozzá...
Szerintem félreértelmezed a dolgot: a Nagaoka hangszedőket forgalmazzák headshell-el ( a H jelzetűek), és azért írják oda annak súlyát. Ez nem előírás, hanem tények közlése, hogy annyi a vele adott shell súlya. Az sem biztos, hogy az a legjobb hozzá...
Ha ennyire fontos a tized grammnyi beállítás, én megfelelő mennyűségű - 0.3 gr. - Blue-tech-et tapasztanék a Shell aljára.
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?
Jogos a kérdés.
Pont ezért hoztam be ide, hátha valakinek am erről tapasztalata.
Ha ennyire fontos a tized grammnyi beállítás, én megfelelő mennyűségű - 0.3 gr. - Blue-tech-et tapasztanék a Shell aljára.
Kérdés, hogy mennyire kőbevésett ez az adat, annak tudatában, hogy a cserélhető Shelles karok szárai is más - más súlyúak lehetnek, a nem Shell-es karokról már nem is beszélve, ott mihez kellene adni a hangszedő súlyát ?
Egy közepes méretű összecsukott papírvágó ollóval is, óvatosan ide - oda forgatva könnyen lehet tágítani a szűk luksin. Azért összecsukva, mert kinyitva az éle megakadhat forgatás közben és egyenetlen nyomot hagyhat.
/ És nincsen útban a nem használt fele, amivel egy figyelmetlen mozdulattal remekül összekarcolható a lemez. /
Van egy pár kihajításra váró lemezem, azokon este elkísérletezgettem, tökéletesen működik a system.
Ha nagyon kicsi a difi, természetesen lehet jó a töltőtoll/golyóstól/lúdtoll módszer is.
Ez jó cucc. Hasonló módon lehet tágítani egy ilyet töltőtollal.
download.jpg
...ha vágsz a tollra egy rést, egyik oldalát megélezve.
Igen, látom, hogy a szerszámon van egy horony, de eddig még nem kellett faragni a problémás lemezeket. Elég volt, ha határozottan körbeforgattam párszor egy ilyen tollon, amikor szorult.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
Délután teszek fel képet.
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Én anno a C.O.N.C.E.R.T.O. lemezboltból, Bálint Feri - Newport - közvetítésével kaptam egy célszerszámot.
A készüléken www.mikrokosmos.com felírat díszeleg, jelenleg ott nem látok ilyet.
Képek: (Nagyon rosszak, kaputelefonos.)
Lyuk.1.JPG (143.08 KiB) Megtekintve 1657 alkalommal
Lyuk.2.JPG (146.48 KiB) Megtekintve 1657 alkalommal
A lemez vékony anyaga miatt a csigafúró vágóélei könnyen menetszerű nyomot hagyhatnak, ami nemcsak esztétikailag zavaró, de a furat mérete sem lesz egyenletes.
Ezért sem tartom jó ötletnek normál irányba forgatni, sem géppel, sem kézzel.
Kézzel nyomot hagy - nagy emelkedésű menetet - géppel szinte biztos, hogy belekap, és akkor ba...tja.
Visszafelé pörgetve kikoptatja egyenletesen.
Nem esett róla eddig szó a pontos méret 7,24 +0,09/-0 mm. jó eséllyel szerszámboltban van 7.25-ös fúrószár akár 1000 ft alatti áron is ami tökéletes lenne a kézi "faragásra"
A lemez vékony anyaga miatt a csigafúró vágóélei könnyen menetszerű nyomot hagyhatnak, ami nemcsak esztétikailag zavaró, de a furat mérete sem lesz egyenletes.
Persze mindenki azt csinál a lemezeivel amit akar.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.09.13., pén. 18:24-kor.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”