Bocs, igazad van, a kakofónia rossz kifejezés. De akkor sem tetszik az, hogy belevisz egy hangulatba, aztán meg hirtelen a nyakamba önti a létező összes hangszert fortéban. Sokáig próbálkoztam Oldfield-del, de végül csak 3 lemezt ("Crisis", "The Songs Of Distant Earth" és " Tubular Bells III") és kb. egy tucat számát tartottam meg.KLajos írta: ↑2024.08.29., csüt. 12:51Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.
A kakofónia is felismerhető, de nem egyéni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen zenét hallgatsz?
Re: Milyen zenét hallgatsz?
-
KLajos
- Nincs visszaút

- Értékelés: 94
Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.halce írta: ↑2024.08.20., kedd 10:10
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren![]()
A többi részt viszont nem jegyzem, sajnos. Ugyanígy vagyok a Poison arrows-sal: 1:37-ig kiváló, utána átcsap valamiféle kakofón kísérleti zenébe.
youtu.be/-KsQl-Nz8dg
A kakofónia is felismerhető, de nem egyéni.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1322
Ezt a srácot csak kerülgettem eddig, pedig sok kedvencemmel együtt játszik.
Talán mert Vietnami?
Pedig az ételeiket is szeretem...
Zseniálisan ötvözi a földrészek zenéit.
Ez a száma pl. jobb mint az eredeti
Talán mert Vietnami?
Pedig az ételeiket is szeretem...
Zseniálisan ötvözi a földrészek zenéit.
Ez a száma pl. jobb mint az eredeti
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3796
Az egész albumot tudom ajánlani, meg az előadót is, aki esetleg nem ismeri.
Kellemes zongora aláfestésű zenék.
youtu.be/NQaNjZxtVMs
Kellemes zongora aláfestésű zenék.
youtu.be/NQaNjZxtVMs
Csak a Marantz! :-D
A Tears for fears énekesének, Roland Orzabalnak van egy szóló albuma, nagy kedvencem:
Roland Orzabal - Tomcats Screaming Outside (2000)
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... cA2uaeue2a
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren
A többi részt viszont nem jegyzem, sajnos. Ugyanígy vagyok a Poison arrows-sal: 1:37-ig kiváló, utána átcsap valamiféle kakofón kísérleti zenébe.
youtu.be/-KsQl-Nz8dg
Szerintem ez is fog tetszeni: az egész albumuk kiváló, "Fever Dream" (2022) a címelacy írta: ↑2024.04.26., pén. 19:32Tulajdonképpen a lemezborítója tetszett meg![]()
Aztán kiderült hogy tök jó zene
kicsit Lana Del Ray-re hasonlít
https://www.youtube.com/watch?v=ymuu6b3 ... e=youtu.be
Cannons - Purple Sun (Living Room Sessions)
youtu.be/bzZjG9B9_Ug
Két szám, amitől még én is ledobtam a láncot.
Magashegyi Underground - A te neved [Official Video]
Tóth Krisztina: "Szilveszter" című verse alapján Magashegyi Underground (nagy kedvencem!) zenésítette meg.
youtu.be/a6wuPGBBUR8
Bikini: Temesvári vasárnap
Ezt a dalt a fiatalon elhunyt gitáros, Daczi Zsolt írta a szintén fiatalon 20 évesen elhunyt (nem mellesleg ugyanabban a betegségben, vírus által kiváltott epe rákban) Barbara húga emlékére írta. Az alábbi linken a "Gitáriskola" nevű oktató videójának az elején ezt játssza, lenyűgöző technikával. Az ugyanilyen című albumnak van egy felújított, 2005-ös kiadása, minőségben az a legjobb felvétel SzVSz.
youtu.be/adnKSAYyufA
Magashegyi Underground - A te neved [Official Video]
Tóth Krisztina: "Szilveszter" című verse alapján Magashegyi Underground (nagy kedvencem!) zenésítette meg.
youtu.be/a6wuPGBBUR8
Bikini: Temesvári vasárnap
Ezt a dalt a fiatalon elhunyt gitáros, Daczi Zsolt írta a szintén fiatalon 20 évesen elhunyt (nem mellesleg ugyanabban a betegségben, vírus által kiváltott epe rákban) Barbara húga emlékére írta. Az alábbi linken a "Gitáriskola" nevű oktató videójának az elején ezt játssza, lenyűgöző technikával. Az ugyanilyen című albumnak van egy felújított, 2005-ös kiadása, minőségben az a legjobb felvétel SzVSz.
youtu.be/adnKSAYyufA
- borzy
- Törzsvendég

- Értékelés: 113
THE SOUNDSCAPERS - ROSE FOR ME
A Rose For Me – The Soundscapers 2006-ban jelent meg a First Impression Music (FIM) gondozásában. Ez a felvételi projekt Winston Ma ötlete volt, aki arra törekedett, hogy a kínai háttérből származó hagyományos zenét vegyítse a nyugati jazzel.
A Rose For Me – The Soundscapers 2006-ban jelent meg a First Impression Music (FIM) gondozásában. Ez a felvételi projekt Winston Ma ötlete volt, aki arra törekedett, hogy a kínai háttérből származó hagyományos zenét vegyítse a nyugati jazzel.
Audio Research VSi75
Primare CD35 + Prisma modul
Sonus Faber Sonetto V
Vertere Pulse HB & X Reference Madzagok
”Amikor Valamit Tökéletesnek Érzünk, Csak Arra Vágyunk,Hogy Még Jobbá Tehessük"
Touraj Moghaddam - Roksan Audio / Vertere Acoustics
Primare CD35 + Prisma modul
Sonus Faber Sonetto V
Vertere Pulse HB & X Reference Madzagok
”Amikor Valamit Tökéletesnek Érzünk, Csak Arra Vágyunk,Hogy Még Jobbá Tehessük"
Touraj Moghaddam - Roksan Audio / Vertere Acoustics
-
lissajonees
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3038
John Cage In a Landscape Mauro Castellano 1994 CD (Materiali Sonori)
youtu.be/mFpQT2mBgSY
youtu.be/mFpQT2mBgSY
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- tunerman
- V.I.P.

Nekem ezen a dupla CD-n van meg, többek között ezzel is fogok demózni az októberi HiFi Show-n.
TJ.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A YT linken egyetlen komment van a "videó" alatt, az azt írja, hogy "ez nem az" (gondolom, hogy a hanganyag nem az a mű, mint ami a címben szerepel). Magam sem találtam meg Tidal-on, bár a borító, meg a cím egyezett, a zene egész más volt. Valójában mit hallunk az általad berakott YT linken?tunerman írta: ↑2024.07.27., szomb. 15:28Strauss Solti VPO Salome Decca 1962 CD
CD2/3 Salome (7 fátyol) tánca
youtu.be/_Vz1NWLq63E
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6534
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tunerman
- V.I.P.

Kellően nyitott szellemiségű asszonykával, pár pohár finom bor - vagy más - után, egy megborulós, táncos estére:
youtu.be/gGlLoinVdcg
youtu.be/gGlLoinVdcg
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2832
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára meridián 2024.07.04., csüt. 20:07-kor.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6534
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- janesz
- Fórumlakó

- Értékelés: 456
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány