juliush írta: ↑2024.07.23., kedd 08:35
A helyzet az, hogy a 33 kérdésed, meg az utolsó bejegyzésemre adott reakciód döbbentett rá véglegesen, mennyire mást is gondolunk a hifiről!
Számomra a hifi egy eszköz ahhoz a kalandhoz, amely a zenetörténet és a rögzített előadói történet felfedezését jelenti, amihez az évtizedek alatt elég jelentős anyagot gyűjtöttem össze. Végre élvezem, és nem azon agyalok, hogy tudnám még tovább srófolni a minőséget, ami végtelen tesztelgetési spirálba vezetne. Egyszerűen nem érzem annyira fontosnak, hogy az időmből ezekre pazaroljak. Nem mondom, hogy az évtizedek alatt nem nyílt lehetőségem önkéntelenül is összehasonlítani dolgokat, ebből le is szűrtem tanulságokat, de mivel ez nem ritkán mond ellent a hangadó hifisták katekizmusmának, inkább megtartom magamnak. Az áltudományos fejtegetésekbe csapó miszticizmus az, ami időnként előhozza belőlem a kos énemet.
A szuper sem azt jelenti, hogy "világverő", mert megvettem a drága és jól szóló készülékeket, oszt villogok vele, hanem azt, hogy már ebben az állapotában is szuperül alkalmas fenti céljaim megvalósítására. Semmiképp sem nevezném high-endnek. Korábban többször is írtam arról, hogy ritkán válok meg régi készülékeimtől, és nagy élvezetet tudok találni az ezeket tartalmazó, igen olcsó kombinációk hallgatásában is, pár posztban meg is osztottam ilyen tapasztalatokat.
"
A helyzet az, hogy a 33 kérdésed, meg az utolsó bejegyzésemre adott reakciód döbbentett rá véglegesen, mennyire mást is gondolunk a hifiről!
Nem mondom, hogy az évtizedek alatt nem nyílt lehetőségem önkéntelenül is összehasonlítani dolgokat, ebből le is szűrtem tanulságokat, de mivel ez nem ritkán mond ellent a hangadó hifisták katekizmusmának, inkább megtartom magamnak. Az áltudományos fejtegetésekbe csapó miszticizmus az, ami időnként előhozza belőlem a kos énemet."
Tekintsünk bele a hifi fórumok tudomány-katekizmus-miszticizmus Bermuda-háromszögébe. Éppen veled beszélgetek, veled kezdem a példálózást. Például ahogy mondod, némely kísérletes tapasztalataid ellentmondanak "a hangadó hifisták katekizmusának", ezért azokat a tapasztalataidat nem közlöd, nem dobsz kavicsot az állóvízbe. Én mondom: közölsz ellenben az esetleg nemhangadó hifisták esetleges kísérletes tapasztalatait "cáfolandó" katekizmusokat. Úgymond a "miszticizmus előhozza belőled a kos énedet".
Most a példáról áttérek az általános (magyar) viszonyokra a "Bermuda-háromszöget" tekintve. Nagyon érdekes figyelni, hogy például engem vagy a hozzám hasonló módszerű hifistákat (köztük akkor immanensen a Darvas Lászlókat!) kik és hogyan ezoterikusozzák le, amikor a kísérletezős hifista olyan tapasztalatokról beszél, amik ellentétesnek
látszanak bemagolt egyetemi tankönyvek katekizmusaival - vagy csak Wikipédiáról vett szócikkekkel. Na ebben többek között az az érdekes, hogy hány ilyen, a kísérletező hifistát az egzakt tudomány nevében leezoterikusozó fórumozóról tudja az ember, hogy az illető egyébként például echte vallásos(!). Vagy például olyanokat hisz, hogy a COVID járvány nem is ölte az embereket, ezt csak a gyíkemberek ("a szürkék") terjesztik, és egyébként éljen Gődény, és eközben ezoterikusoz engem, mert például igyekszem magyarázatot találni arra, hogy ha a villásdugófordítás valóban hat a hangminőségre, az mitől lehet. Itt is, az itt "tudományos" katekizmusokat az "ezoteristákkal" szemben közlők között is nagy arányban vannak például vallásosak(!). (Hasonlat: az USA ugyebár a vallásszabadság csimborasszója, de hogy comingout ateistát válasszanak meg elnöknek, arra egyelőre kicsi esély van. Általában a bigott vallásos emberek zöme is türelmesebb másik vallás bigottjával szemben, mint az ateistával.)
De nem is ez a következetlenség a lényeg, ez csak érdekesség, hanem az a lényeg, azt a legérdekesebb figyelni, hogy akár ezen az AVX-en is, ki hol helyezkedik el az "ezoterikusság" táplálékláncában - éppen aktuálisan az éppen aktuális helyzetben. Az egyik pillanatban ketten nagy egyetértésben a harmadikat vádolják ezotériával (most mindegy, hogy mennyire okkal vagy oktalanul), a következő pillanatban pedig a korábban egymásnak bólogatók egyike a másikát, mert a másik még feljebb helyezkedik az "ezoterikusság" táplálékláncában (a kis hal megeszi a nagy halat). Egyik pillanatban emitt van a katekizmusnak való ellentmondás határa, másik pillanatban amott. Lásd chord aktuális, de egyébként sokszor előkerülő megfogalmazásának velejét: "'
Téves állítások'.... szerintem itt ez kissé ingoványos terület." Rögtön érkezett is rá a katekizmus, hogy mi bizonyosan téves.
----------------------------------------------------------
A magam részéről ezzel zárom fórumozói soraimat, visszavedlek puszta olvasójává az AVX-nek - és támogatom Kamala Harris jelöltségét, höhö.
(
Nehogy másvalaki magára vegye az inget, a hátralépés konkrétan Aszpirin miatt történik. Illetve ezzel összefüggésben is kisebbrészt a Fórum vezetési módszereinek bizonyos aspektusai miatt is. )
----------------------------------------------------------