Itt szerintem simán máshogy látjuk, én egy logikai hibát láttam, ami egyértelműen a történetvezetés miatt került bele, de egyébként nem igazán akadt össze szerintem magával logikailag. Számomra ez még nem volt zavaró. Leírtak alapján úgy tűnik számomra, hogy a tálalás neked nem jött be, nekem meg ez is tetszett, ill lekötött.venomer írta: ↑2024.07.11., csüt. 06:26Számos termék, film alkalmazza a szándékos ködösítést a misztikumot növelendő, de ettől értelme még nem lesz ennek a plusz rétegnek. Elsőáldozóknak vagy behúzhatóaknak hozzátesz, az ok-okozat mentén haladóknak viszont brainfukk az ilyen hozzá (nem) adott érték. Nincsenek konkrtéumaim, de szenvedés volt. Ha megfelelt és nem látsz át ezen, akkor a sorozat neked készült. Nem állítom, hogy nincs helye a varázslatosságnak egy moziban, sorozatban, felnőve szertefoszlik az a varázslatossága a világnak amit csak egy még erősen kinyílófélben lévő, tapasztalatlan psziché képes megélni, kimondva-kimondatlanul sok mű ennek visszahozását is tűzi ki célul. Eltérő nézőkre eltérően hat ez a trigger is, nem könnyű jól csinálni.
Mintha kimaradt volna egy lépcsőfok, a feltételezés kérdéssé alakítása: telefonnézegetés közben néz-e sorozatot a venomer? Természetesen nem. Sötétítés, külső ingerek minimalizál, megfelelő, azaz nem beszélő partner kiválaszt, Pláj benyom, néz (néha Lemmy-re gondolva, hogy ő biztos teker).![]()
("Elsőáldozóknak vagy behúzhatóaknak hozzátesz, az ok-okozat mentén haladóknak viszont brainfukk az ilyen hozzá (nem) adott érték." Ezzel alacsonyabb értelmi szintre helyezed azokat, akiknek tetszik a sorozat, ez reciproka az "akinek nem tetszik, nincs elég esze felfogni" érvelésnek, amit szintén értelmetlennek gondolok.)
(Lehet félreérthető volt, a telefonnézegetést feleségemnél tudom, így tudom, hogy neki esélytelen volt, hogy fogja a filmet. Ettől függetlenül se biztos, hogy tetszett volna neki, de azt nem tudom. Nem úgy gondolom, hogy aki figyelt, annak tetszenie kell.)
Világvége / The World's End
Tegnap néztem szobabiciklizés közben Maxon, mivel többen a Shaun of the dead-hez hasonlították. Hát ha, ugyanazok a szereplők meg rendező, ha minden igaz, egyébként nagyjából mindenben rosszabb. Néha nevettem mondjuk, de nem szeretem, ha szereplők hülyék, s ez viszi előre a történetet néha. 25 perc tekerésre szoktam akciódúsabb filmeket választani itt, ha nagyon nem tetszik, akkor nem is nézem tovább, ezt azért végignéztem, szóval nem nézhetetlen, de szerintem a jótól messze van.
[spoiler]Kocsmatúra filmből nekem túl sok (aki ezeket szereti, annak lehet jó), támadó gonosz idegenek filmnek meg teljesen baromság, nem igazán érthető miért élik túl a főszereplők, s a megoldás is értelmetlen egy kissé.[/spoiler]