Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Aszpirin írta:
2024.07.09., kedd 07:18
wittao írta:
2024.07.07., vas. 23:26
Most neztem a Godzilla+Kong mozit, es Dolby Vision tovabbra is a MAX.
Talán "elfelejtették" degrsdálni nálatok, örülj a szerencséteknek :)
Nálam más a MAX-ra váltás óta megszűnt mind a 4K, mind a DV, mind pedig az Atmos. Telekomon keresztül fizetek elő, régi, HBO MaxPak kiegészítő szolgáltatás részeként, és ezt az előfizetést kb 5-6 éve nem módosítottam. AppleTV 4K-val használom a nappaliban. A korábbi HBO Max app még adta a 4K-t, DV-t és Atmost is (egyes filmeknél, pl Dűne).
Nem felejtették el, ez egy bónusz a régi előfizetőknek!
Aki vmelyik szolgáltatón keresztül fizeti, annak egyből átváltott a kisebb csomagra.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

DeLorean írta:
2024.07.09., kedd 10:18
Aszpirin írta:
2024.07.09., kedd 07:18
Nálam más a MAX-ra váltás óta megszűnt mind a 4K, mind a DV, mind pedig az Atmos. Telekomon keresztül fizetek elő, régi, HBO MaxPak kiegészítő szolgáltatás részeként, és ezt az előfizetést kb 5-6 éve nem módosítottam. AppleTV 4K-val használom a nappaliban. A korábbi HBO Max app még adta a 4K-t, DV-t és Atmost is (egyes filmeknél, pl Dűne).
Akkor ez a szolgáltató (is) felejtős lesz.
Nem is értem hogy lehet szarabb minőségre váltani.
gondolkodik.gif
Gondolom nyereségesen akarnak működni, s terelni az embereket a drágább előfizetések felé. Nekem még egy 11 éves FHD tévém van, azon mindegy, így legalább kevésbé akarok tv-t cserélni :). De egyébként streaming tekintetében mostanában sokkal több filmet nézek maxon, mint netflixen (amit viszont feleségem néz, így az se mondható vissza), viszont netflixen is voltak egész normális filmek (pl. a Feleségem történetét ott néztem). A Prime Video-ra, ami legalább olcsó, mostanában több régi film felkerült angol felirattal, amiket még meg is néztem (pl. Az utolsó ház balra 1972-es verziója, hát a 2009-es egyértelműen jobb.) Szóval én pont az elégedett közönségbe tartozom a fentiekkel.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

wittao írta:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

DeLorean írta:
2024.07.08., hétf. 15:33
Quetz írta:
2024.07.08., hétf. 11:59
Az Acolyte legújabb epizódja akár jó is lehetett volna, ha nem teszi tönkre az időutazásos szál meg jobban kifejtik az ikrek split personality problémáját. Gyanítom, hogy a végére bedobnak egy fight club csavart, csak addigra nem marad nézőjük.
Nekem ez is nagyon tetszett.
A 4. rész óta nálam 10 pontos a sorozat.
A harmadikat nehéz volt túlélni nekem is.

Nálam sajnos a gonosz hiteltelen, mert pont azt a sorozatot néztem nem is olyan régen, ahol teljesen mást alakít a színész - The Good Place. De abban bízok, hogy ő még nem a fő-gonosz, az majd később jön.
gondolkodik.gif
Ebben a sorozatban mindenki hiteltelen, mert a karaktereknek nincs személyisége. Az epizódok története meg úgy alakul, mintha az írók nem olvasták volna az előző részeket. Az eddigieket nézve a negyedik és hatodik epizódot simán kihagyhatták volna, akkor pedig már egy 3 óra körüli futásidőnél tartunk, 180m büdzsé mellett. Abból már egy jó filmet is csinálhattak volna. A John Wick filmek összköltsége 235m volt és köröket futnak az Acolyte körül.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Az Acolyte legújabb epizódja akár jó is lehetett volna, ha nem teszi tönkre az időutazásos szál meg jobban kifejtik az ikrek split personality problémáját. Gyanítom, hogy a végére bedobnak egy fight club csavart, csak addigra nem marad nézőjük.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

wittao írta:
kargidje írta:
2024.05.28., kedd 12:00
wittao írta:
2024.05.24., pén. 00:43
Nekem Standard Antigo elofizetesem van
2390Ft/ho
Dune II most kezdtem bele es a TV-m is jelezte Dolby Vision uzemmodban van, ugyanigy a Csernobil sorozatnal, Tronol Harca 8. evadnal.

Van itt katyvasz akkor rendesen… meg eldontom ha visszaveszik a felbontasokat, hogy feljebb lepek, vagy visszamondom a francba. Ha az ember osszeszamolja Netflix/MAX/Disney+/Apple+ eleg sokra jon ki minden honapban. Mondjuk TV-elofizu ami 7000-8000 Ft volt/ho, azt visszamondtuk, es jobban megeri nekunk a tobb stream reklam nelkul, mint a TV amit soha nem neztunk.
Július elejéig megmarad a 4K felbontás, utána lesz csak fullhd a maximum, annak, aki közvetlen az HBO-ra fizetett elő, és nem vmelyik szolgáltatón keresztül, mert nekik már a MAX indulásakor csak fullhd-ban elérhető a tartalom.
Ok, júli ~17-24-ig marad...utána vált át.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2034

Hozzászólás Szerző: wittao »

kargidje írta:
2024.05.28., kedd 12:00
wittao írta:
2024.05.24., pén. 00:43
Nekem Standard Antigo elofizetesem van
2390Ft/ho
Dune II most kezdtem bele es a TV-m is jelezte Dolby Vision uzemmodban van, ugyanigy a Csernobil sorozatnal, Tronol Harca 8. evadnal.

Van itt katyvasz akkor rendesen… meg eldontom ha visszaveszik a felbontasokat, hogy feljebb lepek, vagy visszamondom a francba. Ha az ember osszeszamolja Netflix/MAX/Disney+/Apple+ eleg sokra jon ki minden honapban. Mondjuk TV-elofizu ami 7000-8000 Ft volt/ho, azt visszamondtuk, es jobban megeri nekunk a tobb stream reklam nelkul, mint a TV amit soha nem neztunk.
Július elejéig megmarad a 4K felbontás, utána lesz csak fullhd a maximum, annak, aki közvetlen az HBO-ra fizetett elő, és nem vmelyik szolgáltatón keresztül, mert nekik már a MAX indulásakor csak fullhd-ban elérhető a tartalom.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3280

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Monkey man

https://m.imdb.com/title/tt9214772/

A kis Gettómilliomosból, hogyan lesz az indiai John Wick.
E filmben is kapunk egy kis szeletet az indiai szegénynehyedek életéből, de vastagon a korrupt elit szórakozásából is. Mindezt megfűszerezve egy bosszútörténettel.
Szerencsére nem bollywoodi stílusú, hanem normálisan megvalósított akció film, látványos jelenetekkel, némi mélységgel megfűszerezve.
Jók a zenék is, főleg, amikor a Bikram Ghosh stílusú indiai dobszólók vannak, az nekem különösen tetszett, mert nagyon bírom Ghosht.

Bőven az átlag felett van, de nem lesz belőle klasszikus.
monkey_man.jpg
Csak a Marantz! :-D

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 148

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Két éktelen kapufa után végül sikerült egy jó filmet is kifognom ma.

Az első förtelem:
Space Cadet, könnyed limonádét vártam, kb 15p után feladtam.
De ebben a 15 percben kapunk: tranyót v queert vagy nem tudom minek nevezik, terhes ázsiai nőt szerecsen férjjel, töketlen fehér modell férfi igazgatót a Násánál.

https://www.rottentomatoes.com/m/space_cadet

Második:
A figyelők, 4/10 ezt végig néztem, mert kíváncsi voltam, h a kiszámíthatóság, kitart-e a film végéig….SPOILER->igen. Pedig ígéretesen indult, de aztán szájbarágós, kliséhalmaz lett.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_watchers_2024

Harmadikra egy külföldi csoportba bukkantam:
Prospect (2018)
Nekem kimaradt, de nem is baj mert szeretek ilyen filmekre véletlenül rábukkanni. Ez bejött, az ilyen jellegű filmeket szeretem. Másnak biztos szenvedős, nekem jó mozi.

https://www.rottentomatoes.com/m/prospect_2018

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Beverly Hills Cop: Axel F
(Netflix)

Egy folytatás, amire semmi szükség nem volt.

Faék egyszerűségű, kiszámítható történet, semmi meglepetés vagy csavar nincs benne.

DE

Meglepő volt a rettenetes Amerikába jöttem 2. után.

Igazi nosztalgia vasút (pl. a telephelyen színészfotók), jó látni a régi arcokat, megcsillan benne valami a régi Eddie Murphy-ből, van humora, önmagán is tud nevetni, finoman gúnyolja/kineveti a pc/woke bárgyúságot is.

Aki nem látott még Beverley Hills-i zsaru filmet ne ezzel kezdje, viszont aki szerette a régieket (jó, az I-II.-t, mert a III. nagyon gyenge), annak nyugodt szívvel ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3280

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Álmaid hőse

https://www.imdb.com/title/tt21942866/? ... 20scenarip

Pocakos, kopasz Nicolas Cage. Jól áll neki ez a szerep, itt nem őrül meg :)
A film egy érdekes alpfelvetést taglal, hogy mi lenne, ha szinte mindenki egy általa ismeretlen személlyel álmodna rendszeresen (őt játssza Nicolas Cage), de nem tudják az emberek, hogy mindenki más is ugyanazt a személyt látja. Amikor ez kiderül, akkor jön a hype, meg még sok minden más is.
Nem váltja meg a világot, de nem is kidobott idő. A sok hülyeség mellett, ami sajnos van, érdemes tenni vele egy próbát.

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley

https://www.imdb.com/title/tt3083016/

Jó adag nosztalgia azoknak, akiknek bejött az első és a második rész. Jött néhány új kötelező karakter, és jó volt látni a régieket is, így 40 évvel később.
A film meg olyan, mint amilyen régen is volt, nem kell komolyan venni, csak élvezni a nyilvánvalóan, a való élettől igen távol eső dolgokat.
Csak a Marantz! :-D

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Nyaralás után végigfutottam a topikot, látom a Dark még kavar vitákat :). Viszont itt lett említve, hogy ha a főszereplők tinik akkor nekik szól. Ez azért nem kicsit erős állítás, eszerint pl. a 400 csapás gyerekfilm lenne?

Még Dark: harmadik évad végére szépen összeáll mi miért történt korábban, de nem árt végig figyelni, néha nagyon. Feleségem is első részig bírta, ez a sorozat nem működik úgy, hogy néha ránézek a telefonomra. Számomra pont az tetszett benne, hogy utóbbi részeknél rá lehetett csodálkozni, hogy mi okozott a korábbi részekben különféle cselekedeteket, a lezárása meg kerek és szép volt.

"Agymunkának eladni akart katyvasz igazából. Egy bizonyos pontig lehet követni, majd nem. Lost-utánérzés, csak ott az írók, producerek utólag bevallották, hogy ők sem tudták merre kormányozták a bárkát." Ugyan nem én vagyok megszólítva, de szerintem is ez így volt kerek. És azt olvastam eredetileg is így tervezték, nem találtam nagyobb olyan dolgokat, ahol a későbbi részek nincsenek összhangban az előzőekkel. Mi az ami nem követhető? (Mondjuk én a harmadik évadot két nap alatt néztem végig, megjelenése után, szóval elég rég láttam.)

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

DeLorean írta:
2024.07.02., kedd 11:51
Nézd, állítottál valamit, amivel nem értek egyet.
Nem pont ebben fújt ki a történet a részedről. Nem kezeled jól a mást, az ellenvéleményt, az objektív közepet. Gyermeki féltéssel vagy a kedvelted iránt. Nem személyeskedés, ezt látom a jelenségben, a reakciódban, pont erre számítottam egyébként.

Ha már hülyeség, erre mit mondasz? Fajsúlyos része volt az élménynek tulajdonképpen végig, engem is zavart:
Már eléggé bosszantot a végére a sok nem életszerű dolog. Itt nem a tudományos vagy egyéb szürreális dolgokra gondolok, hanem az emberek reakciókra. Baromira fárasztott, hogy normális és egyszerű kérdésekre SOHA senki nem tudott választ adni. Vagy bámult 3 percig némán vagy valami filozófiai mellébeszéléssel hárított. Pl - mi történt veled ? Hova mész? Levágtad a hajadat?
Még egy igen-nem kérdést se volt senki képes normálisan lereagálni és ez a kérdező személyt nem dühítette fel. A rendőr nő és a meleg férje a legjobb példa erre.
A másik ami nagyon kiakasztott, az a két főszereplő szerelmére alapuló világegyetem.
Te hogy láttad ezeket? Téged nem zavartak? Mik azok a részek, elemek, amikkel megnyert?
nem kis agymunkát is kíván
Agymunkának eladni akart katyvasz igazából. Egy bizonyos pontig lehet követni, majd nem. Lost-utánérzés, csak ott az írók, producerek utólag bevallották, hogy ők sem tudták merre kormányozták a bárkát. Továbbra sem téged "támadlak", próbálom megérteni a kedvelés okát.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 740

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

A Dark s1 zseniális, pont. :)

Más.
Ezen nőttem fel, szentimentális vagyok a Star Warsal kapcsolatban. De megőszültem, a lendület nem akkora már, bár még picit izgatja a fantáziám.
Sokszor van ez így a régi rajzfilmekkel is. Belenézetem a Varázsceruzába, a Lolka Bolkába, a Mézga családba, Rumcájszba, stb. hogy majd milyen jó lesz a gyereknek, mert jó volt, és Kádár is élt. :D
Katasztrófa, nézhetetlen.
Számomra (!) sokkal élvezetesebb most a Zsivány, a Mandalóri, az Andor, de tetszett az Obi Van is.
Az Acolyte egyelőre pihen, az Lmbtq+-@#& miatt is.
A régi trilógia sem csúszik már le a torkomon. De a Baljós árnyak és a többi is übergáz ennyi év után. Lucas cuccai is szarul öregednek. Szvsz
Szerintem!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezen besírtam :smile29:

youtu.be/vFEFjy44f4A

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 258

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Quetz írta:
2024.07.02., kedd 13:18
...
Nekem azért ennél többra van igényem: Karakter fejlődés, színészi játék, korrekt dialógusok...
Mondjuk, ezek az eredeti trilógiában sem voltak meg, még akkori mérce szerint sem.
Nem ezektől volt jó.
Egy rettenetesen látványos űrmese, ami nem akart szájba rágni semmit, kizárólag a jó és a rossz örök harcáról szólt.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Örömmel kattintottam az új Hellboy trailerre, hogy azútán vakarjama fejem, hogy sűlyedhettek ilyen mélyre... mintha csak egy syfy mozit néznék:

youtu.be/pecfQEcgNQA

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.07.01., hétf. 18:11

A Star Wars élmény/érzés más.
Gondolom tudod, hogy mi. Ha nem, szívesen kifejtem bővebben.
Szerintem mindenkinek egyértelmű: agyatlan jedik rohangálnak az erdőben, fénykardjukat lóbálva, hogy aztán elhulljanak. Az eredeti trilógiában a storm troopereknek volt ez a feladata.

Nekem azért ennél többra van igényem: Karakter fejlődés, színészi játék, korrekt dialógusok... Ha csak a lézerkardozás a lényeg, akkor számtalan jobb fan movie található a youtube-n.

Amúgy igazán írhatnál a kedvenc jeleneteidről, mert eddig csak mi írtunk arról, mi minden volt bűn rossz. Csak ne azt írd, hogy minden, mert tudod, ha minden szuper, akkor igazán semmi kiemelkedő nem volt a történetben.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2024.07.02., kedd 11:02
Nem tudom trollkodsz-e vagy tényleg ennyire hiányzik belőled az objektivitás, mindenesetre kicsit sem menő. Nem védted meg az állításod, azt nem így kell. Mit érdekel téged, ha másokat félrevezetek? Attól a te örömöd kisebb lesz? Ne már. Na
ezért mondtam látod, hogy EQ- és érettség függő a kedvelés is, árulkodó. Kezdd újra, leld örömöd benne. Az ezen való elképődést idővel kinövöd. Ha mégsem, tévedtem. Viszont ha már rosszalkodásban vagy, tekerj is bele, azzal mindig ki lehet kergetni a világból. Lemmy-t is ha áthívod ő jól tud segíteni a tekergetésben. :D
Nem használtam volna fel a korodat, kár, hogy nem árultad el. Természetesen jogodban áll magadban tartani. Nem mindegy, hogy mindketten 40 pluszosan vagy több évtizedes különbséggel ütköztetjük a benyomásokat vagy akár tiniként. Parttalanságokat megelőzendő.

Hadd másoljak ide egy véleményt, neki mégkevésbé tetszett, ellenben frappáns:
Ezt a sorozatot nézni olyan, mintha egy Audiban ülnék utasként, ami 80 km/h-val halad egy német autópályán, és úgy érzem, sose ér véget az út.
A történet alapjait az elmúlt 20-30 év legjobb időutazós és misztikus tinifilmjeiből harácsolták össze. Van itt például Donnie Darko, Pillangóhatás, Az (a Twin Peaks-et idesorolni már szentségtörés lenne, de érezhetően abból is merítettek), csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezekből csináltak egy élvezhető, két órás filmet, de hozzáadtak nyolc órányi vágóképet, és tíz részre osztották. Ennyi az első évad. Úgy tűnik, így is lehet sorozatot csinálni.
A második évad már lényegében arról szól, hogy az alkotók mennyire élvezték az első évadot. Annyira izgalmas, mint amennyire egy Sas kabaré humoros.
A harmadik évadból csak az első epizód első 15 percét bírtam megnézni. És ezzel nálam véget is ért ez a "sorozat".

A Primer egy elég alacsony költségvetésű film, ne lepődjön meg senki, automatikusan jön a VHS-feeling. Fajlagosan jó lett, nézhető. Világot az sem vált.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Primer. ;)
A találmány. ;)
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Állítólag a Primer c. filmnek még durva az idővonala.
primer-chart.jpg
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2024.07.02., kedd 10:13
Itt az idővonal olyan kusza és a szereplők sem tiniként viselkednek benne - csak ismételni tudom magam. Szerintem ezt nagyon rosszul ítélted meg.
:smile32:
Ezen persze rugózhatnánk napestig. Más hatással volt ránk. Ettől még a megítélése "helyes". Saját szemszögből. A kacsás párhuzam jó, mivel az is sárga és a sorozatban is van sárga esőkabát, mindkettőnek van köze vízhez is. ;P Hány éves vagy most?
Végig néztem, minek nézel te engem, egy végig nem nézőnek?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára venomer 2024.07.02., kedd 10:53-kor.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2024.07.02., kedd 08:58
Bocs, a spoiler nem sikerült.
Aki nem látta, ne nézze meg a képet! :)
Nem láttam, és késő. Próbáld meg ne így, köszi.
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2024.07.02., kedd 08:39
Akkor? gondolkodik.gif

Ez a Dark idővonala - nem egy Vissza a Jövőbe egyszerűségű az biztos. :D

Netflix-Dark-Jonas-Full-Timeline.png

[spoiler]Jonas néhány arca:

jonas.jpg[/spoiler]
Nem, nem borító és hápogás alapján döntök, írtam ide annyit szerintem, hogy elvileg ne állíthass ilyet. Mondjuk úgy, hogy vonalvezetésében nekem középiskolai szint. A prepozíció és a fókusz sem a vénült állapotukon van. A fő idővonalban ők bizony fiatalok, minden változtatás onnan indul és a visszatérések is oda történnek.

Voltam tini, de nem gondolom, hogy a tiniség kötelező igénytelenséget is kell, hogy jelentsen. Azt viszont igen, hogy a többséget valóban elviszi a tesztoszteron gőz. Többeknek sikerül is nem kinőniük aztán. A mostani telefonközpontúságot nem vitatom, de nagyon más azon sem zajlik mint az előző generációknál. Nézőpont szerint lehet ezt egy korcsosult állapotnak is nevezni, csak nem biztos, hogy érdemes.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Pornóból mindegy volt, nem is értem a kérdést.
Nem voltál tizenéves? ;)

Tartom a véleményem, hogy egy Dark szintű sorozat, marhára nem érdekli a tinédzsereket.
De ki merem jelenteni, hogy semmilyen sorozat, vagy tv nézés. Csak a mobilteló. Ahogy látom a fiúkat még a csajok sem érdeklik, vonzódás szinten.
Tisztelet a kivételnek.
Szerintem!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”