Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

P. Roland írta:
2024.06.05., szer. 19:18
Koszi a tippet. Allvanyra helyezett, plafonra nezo UMIK-1 mikrofonnal mertem, hallgatoi poziciobol, REW alapbeallitasokat hasznalva. Atskalazva a grafikonokat ez latszik.
Máris szépen kirajzolódik néhány probléma a hangnyomás görbéden. A basszus tartományod fele hiányzik, a középtartomány is fedett valamiért, de úgy sejtem, a mikrofon közelében is volt valamilyen reflektív felület, ami a fésűsszűrő hatást okozta.

A torzítás ábrádról vedd le azt a sok felharmonikust, igazából csak a 2. és 3. érdekes a THD mellett.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: P. Roland »

Luxor Audio írta:
2024.06.05., szer. 19:00
P. Roland írta:
2024.06.05., szer. 17:56
Nem ertek a REW-hez, de ha jol ertelmezem a grafikonokat, akkor tobb csillapitas kellene a mely-, es kozeptartomanyokra, es talan kevesebb a magasakra.
100 Hz alatt nincs értelme RT értéket nézni, amúgy rendben vagy ebben a paraméterben, bár nem ismerjük a mérési körülményeket és eszközöket. A másik két ábrád erősen elnagyolt a 120-130 dB-es átfogással. Ezeket szűkítsd 50-60 dB-re, úgy talán mondanak is valamit.
Koszi a tippet. Allvanyra helyezett, plafonra nezo UMIK-1 mikrofonnal mertem, hallgatoi poziciobol, REW alapbeallitasokat hasznalva. Atskalazva a grafikonokat ez latszik.
Csatolmányok
Distortion.jpg
RT60 from 100Hz.jpg
Waterfall.jpg
124 smoothing All SPL.jpg

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10962
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

P. Roland írta:
2024.06.05., szer. 17:56
Nem ertek a REW-hez, de ha jol ertelmezem a grafikonokat, akkor tobb csillapitas kellene a mely-, es kozeptartomanyokra, es talan kevesebb a magasakra.
100 Hz alatt nincs értelme RT értéket nézni, amúgy rendben vagy ebben a paraméterben, bár nem ismerjük a mérési körülményeket és eszközöket. A másik két ábrád erősen elnagyolt a 120-130 dB-es átfogással. Ezeket szűkítsd 50-60 dB-re, úgy talán mondanak is valamit.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeLorean írta:
2024.06.05., szer. 17:19
P. Roland írta:
2024.06.01., szomb. 20:43
Egyelore a meglevo hangfalaimbol epitkezek, kesobb a szub athelyezesevel es egy harmadik allo hangfal betetelevel (vagy valamilyen LCR beszerzesevel) ez megoldhato lenne. A kozepso polc csavaros rogzitesu, elmozdithato szukseg eseten.

A kezelessel egy kevesbe visszhangos, nyugodtabb hangzast es jobb sztereo kepet szeretnek elerni.
Baffle Wall, THX baffle wall - a kereső kiad sokféle megvalósítást.
Ha van rá lehetőséged, így érdemes megcsinálni.

De nem lesz nagy gixer akkor sem, ha mondjuk az előtét fal hátuljára teszel vmi diffúz fekete szivacsot, vagy mást.
Az AT vásznat meg black back-el rendeled meg.

Ha én csinálnám, akkor most a jelenlegi állapotban mérnék párat a REW-vel és az alapján tennék be az előtét falba gyapotot, vagy mást.

Nálam a szobámban nincs baffle wall és a hangfalak csak be vannak pakolva - semmi hiányérzetem nincsen.

Most mit jelent nálad az, hogy visszhangos?
Ezt is mérés tán lehetne megmondani. Mennyi így a lecsengési idő a szobában?
Koszi a tippeket. Hetvegen beraktam a hangfalakat es telepakoltam a frontoldali ureget az itthon fellelheto anyagokkal. Negy csomag kozetgyapot (80 kg/m3) es ket csomag lazabb szerkezetu Knauf szigeteles (kb. 20-30 kg/m3) ment bele, utana mertem parat, ilyen lett most. Elotte nem mertem, akkor nagyon visszhangos volt, most sokkal kellemesebb lett a hangzas. Nem ertek a REW-hez, de ha jol ertelmezem a grafikonokat, akkor tobb csillapitas kellene a mely-, es kozeptartomanyokra, es talan kevesebb a magasakra. A bal oldali fal es a plafon egyelore teljesen csupasz, oda valamilyen panelekre gondoltam. A hatso sarkokban teljes magassagban (2.6m) 80 kg/m3-es haromszog basszuscsapdak vannak (az atfogojuk kb. 80 cm), hatso falon 75mm vastagsagu kozetgyapot panelek (szinten 80 kg/m3) plusz egy sajat gyartasu diffuzor, amibe kb. 70m faanyag ment bele. A haz es benne ez a szoba vegig konnyuszerkezetes, falak gipszkartonbol, minimalis szigetelessel. Itt tartok most, a frontoldali allapot ideiglenes, vehetjuk kiindulopontnak, innen kellene folytatni a hangolast. Minden tippet elore is koszonok.
Csatolmányok
Waterfall.jpg
RT60.jpg
124 smoothing All SPL.jpg

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

P. Roland írta:
Egyelore a meglevo hangfalaimbol epitkezek, kesobb a szub athelyezesevel es egy harmadik allo hangfal betetelevel (vagy valamilyen LCR beszerzesevel) ez megoldhato lenne. A kozepso polc csavaros rogzitesu, elmozdithato szukseg eseten.

A kezelessel egy kevesbe visszhangos, nyugodtabb hangzast es jobb sztereo kepet szeretnek elerni.
Baffle Wall, THX baffle wall - a kereső kiad sokféle megvalósítást.
Ha van rá lehetőséged, így érdemes megcsinálni.

De nem lesz nagy gixer akkor sem, ha mondjuk az előtét fal hátuljára teszel vmi diffúz fekete szivacsot, vagy mást.
Az AT vásznat meg black back-el rendeled meg.

Ha én csinálnám, akkor most a jelenlegi állapotban mérnék párat a REW-vel és az alapján tennék be az előtét falba gyapotot, vagy mást.

Nálam a szobámban nincs baffle wall és a hangfalak csak be vannak pakolva - semmi hiányérzetem nincsen.

Most mit jelent nálad az, hogy visszhangos?
Ezt is mérés tán lehetne megmondani. Mennyi így a lecsengési idő a szobában?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

P. Roland írta:

A Dreamcinema fórumban van egy előtétfalakról szóló topik, azt lenne érdemes első körben átolvasni. Ha nem húzol fel előtétfalat, akkor azzal a problémával szembesülsz, hogy más módon kell megoldanod a gyapot kiporzás problémáját.

A sztereó képhez pedig az elsőrendű visszaverődésekkel kell kezdened valamit, de ott már a szakértők is vitatkoznak, hogy mi számít jobbnak.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Quetz írta:
2024.06.01., szomb. 17:08
P. Roland írta:
2024.06.01., szomb. 13:02
Sziasztok, a kepen lathato, kb. 275 cm szeles fakeretbe ket allo es egy center hangsugarzot, meg egy 15"-os melynyomot fogok betenni, az lenne a kerdesem, hogy a szabadon marado terfogatot mivel lenne erdemes kitolteni? Basszuscsapdak epitesebol visszamaradt negy csomag Rockwool FibreTex 450 (80kg/m3), ezt terveztem felhasznalni, illetve venni meg melle a 350-es verziobol (60 kg/m3). Otleteket, ajanlasokat orommel veszek, akar mas iranyban is (pl. diffuzor, konyvek, barmi, ami hasznos lehet). A fakeret ele egy 115"-os AT vaszon fog kerulni. Koszi!
Mielőtt meg lehetne válaszolni ezt a kérdést, neked kell eldönteni, mit akarsz elérni vele. Kapásból a legfontosabb hiba amit látok az elképzelésedben, hogy nem három megegyező hangfalban gondolkodsz a front oldalon.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

P. Roland írta:
2024.06.01., szomb. 13:02
Sziasztok, a kepen lathato, kb. 275 cm szeles fakeretbe ket allo es egy center hangsugarzot, meg egy 15"-os melynyomot fogok betenni, az lenne a kerdesem, hogy a szabadon marado terfogatot mivel lenne erdemes kitolteni? Basszuscsapdak epitesebol visszamaradt negy csomag Rockwool FibreTex 450 (80kg/m3), ezt terveztem felhasznalni, illetve venni meg melle a 350-es verziobol (60 kg/m3). Otleteket, ajanlasokat orommel veszek, akar mas iranyban is (pl. diffuzor, konyvek, barmi, ami hasznos lehet). A fakeret ele egy 115"-os AT vaszon fog kerulni. Koszi!
Mielőtt meg lehetne válaszolni ezt a kérdést, neked kell eldönteni, mit akarsz elérni vele. Kapásból a legfontosabb hiba amit látok az elképzelésedben, hogy nem három megegyező hangfalban gondolkodsz a front oldalon.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

P. Roland
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Csatolmányok
photo1.jpg
photo1.jpg (81.12 KiB) Megtekintve 1861 alkalommal

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Xtras5 »

Igen, lassan ugyan, de a végén vagyok. Utolsó körben a projektornak csináltattam konzolt, faragni kellett ki a hátsó panelekből hogy meglegyen a vetítési távolság, és már csak a villanyszerelőkre várok 3 hete hogy befejezzék a kapcsoló szekrényt. Gyulától várok még ezt-azt, és annyi, el sem hiszem, hogy itt a projekt vége a nyakamon :_)
DeLorean írta:
2024.04.28., vas. 10:34
Xtras5 írta:
2024.04.05., pén. 23:02
Sziasztok.

Finishbe értem a szobával, csatolok 2 direkt nem színes képet. A mozi alapvetően készen van, pár nap és érkezik a projektor, azzal a helyére is került minden. A beüzemelés után fogok majd segítséget kérni az akusztikai kezelést illetően, és remélem nyugodtan élvezhetem a kis szobámat.
Csak sikerül megcsinálni!
Le a kalappal!

Ez brutál jól néz ki ennyi alapján is.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Xtras5 írta:
2024.04.05., pén. 23:02
Sziasztok.

Finishbe értem a szobával, csatolok 2 direkt nem színes képet. A mozi alapvetően készen van, pár nap és érkezik a projektor, azzal a helyére is került minden. A beüzemelés után fogok majd segítséget kérni az akusztikai kezelést illetően, és remélem nyugodtan élvezhetem a kis szobámat.
Csak sikerül megcsinálni!
Le a kalappal!

Ez brutál jól néz ki ennyi alapján is.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Mozifotel keresésben hátha érdekes Valakinek, (számomra) sajna angolul Amazon-os Valencia fotel.
https://www.youtube.com/watch?v=KZLUzQSY-VE
https://www.youtube.com/watch?v=RSyOu0XmZPQ

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bravo.gif Kíváncsian várom!

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok.

qq1.jpg
qq2.jpg

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 126

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

step_sw.jpg
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: cisco »

Azt tudjátok, hogy már elérhető EU-n belülről a valencia theater seating.

https://eu.valenciatheaterseating.com/products/oslo

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én is mozifotel témában vagyok éppen, az Audiotrenddel vettem fel a kapcsolatot szintén...
heineken írta:
2024.03.02., szomb. 07:39
Avglas írta:
2024.02.26., hétf. 21:10
Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?
Tőlük vásároltam motoros, pohártartós kivitelben.
Nagyon jó minősége van és egyedi igényeket is teljesítik..ráadásul itt van helyben.

https://audiotrend.hu/?gclid=CjwKCAiAlo ... YgQAvD_BwE

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 151

Hozzászólás Szerző: heineken »

TSanyi írta:
2024.03.02., szomb. 12:48
heineken írta:

Nagyon jó minősége van és egyedi igényeket is teljesítik..ráadásul itt van helyben.

Kár hogy nem látni belőle a honlapon!
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?t=175124&p=2697526
Az enyém is ehhez hasonló, de sajna az árak már változtak.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

heineken írta:

Kár hogy nem látni belőle a honlapon!

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 151

Hozzászólás Szerző: heineken »

Avglas írta:
Az elmúlt években nem igazán követtem a mozifotelekkel kapcsolatos trendeket, annak ellenére, hogy az ideiglenesnek szánt relaxos kanapék már 6 éve "világítanak" a moziban... Mostmár talán ideje lenne kevésbe kontraszt rontó megoldásra váltani. Mostanság volt aki vásárolt 2-3 személyes mozifotelt? Merre érdemes nézelődni?

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Arra nem kérdeztem rá.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

dhcodoki írta:
2024.02.27., kedd 07:04
Szia!
Sokat kutattam a témában, mire eljutottam a Linsen céghez. Supportjuk személyes tapasztalat alapján tökéletes, állítólagosan a termék minőség is rendben van.
Kb úgy számolj, hogy egy 3 személyes, duplamotoros, némi extrával szerelt, minden költséget számítva ~3500USD körül mozog házhoz szállítva.
Ha nem sürgős, május környékén tudlak első kézből informálni a részletekről/élményről.

https://www.lstheaterseating.com/
Igen, csak honlapjuk nem annyira informatív. 3 motorosuk van pl? Nem látom...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

Avglas írta:
Ugyan személyes tapasztalatom nincs velük de szimpatikusak a termékeik: https://valenciatheaterseating.com/
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Szia!
Sokat kutattam a témában, mire eljutottam a Linsen céghez. Supportjuk személyes tapasztalat alapján tökéletes, állítólagosan a termék minőség is rendben van.
Kb úgy számolj, hogy egy 3 személyes, duplamotoros, némi extrával szerelt, minden költséget számítva ~3500USD körül mozog házhoz szállítva.
Ha nem sürgős, május környékén tudlak első kézből informálni a részletekről/élményről.

https://www.lstheaterseating.com/

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”