Zozi írta: ↑2024.07.31., szer. 16:01Keresd meg Szepi-t innen a fórumról. Szerintem tud segíteni. Akár beépítésben és helyreállításban is.bigwinnie írta: ↑2024.07.31., szer. 15:13Sziasztok. Nem mondanám, hogy kimondottan moziszoba építés jellegű a kérdésem, nappaliba szeretnék projektort. Sikerült külföldről szerintem nagyon jutányos áron hozzájutnom egy InFocus SP8602-höz, úgyhogy most vásznat kajtatok. A nappalink kb. 30m2, téglalap alakú, kb. 7x4m. Gipszkarton álmennyezetünk van, a belmagasság ezáltal 2,3m. Százezreket nem igazán szeretnék kiadni vászonra, de egy min. 110" (inkább 120) azért jó lenne. Láttam, vannak mennyezetbe építhetők, itt is van hirdetve egy 120" Elitescreen, ami tök jó lenne, de ennyit nem áldoznék rá. A kérdésem arra vonatkozna, hogy meglévő szobánál álmennyezetbe beépíteni egy vásznat mekkora meló? Le kell hozzá bontani a gipszkartont, vagy elég ha csak kivágják a helyét, és úgy is megoldható a beépítés? Ill. láttam ezeket a liftes beépíthető projektor konzolokat, ez is marhára tetszik, külföldön használtan láttam is ilyet egész tűrhető árban, de ezzel kapcsolatban is az a félelmem, hogy vajon mennyire macerás (költséges) a beépítés utólagosan. Na meg nem tudom, kivel csináltassam meg, mert én biztosan nem fogom! Esetleg ha tudnátok is ajánlani valakit, hozzáértőket, azért hálás lennék. 1,5 éve egy villanyszerelő cég (akik HM rendszerek kiépítésével is foglalkoznak elvileg) építette be nekem a mennyezeti Atmos sugárzókat, de édes istenem, órákig szenvedtek, míg a nyílástól elvezették a kábelt az erősítőhöz (csillagászati órabérért).
Rendben! Köszönöm a gyors választ és segítséget!