Az eredeti Bach darabok egyértelműen komolyzenék, a saját darabokat lehet jazznek is, és kortárs komolyzenének is tekinteni. Összességében a teljes albumot inkább a komolyzenei skatulyába helyezném el.
youtu.be/tnra0huSPTA
A topic témájához igazodva az azért erős barokkos túlzás, hogy sírnánk miatta!Aszpirin írta: ↑2024.05.12., vas. 12:24100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.chord_ írta: ↑2024.05.11., szomb. 17:24Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
Más meg nem nagyon írogatott ide.
100%-osan biztos vagyok benne, hogy egy ilyen megmondási addikcióval rendelkező embernek előbb-utóbb iszonyatosan hiányozni fog a mindennapi isteni kinyilatkoztatás. Ezért csak figyelnetek kell, meg fog jelenni (ha már nem tette) egy másik fórumon, blogban, FB-csoportban, és nem maradtok le a fantasztikus tudásáról. Ide nem jön vissza, hiába sírtok. Azt a helyzetet, hogy más már nem nagyon írogatott ide (többen vagyunk így ezzel), leginkább neki köszönhetjük. Minden tisztelet a kitartóknak.chord_ írta: ↑2024.05.11., szomb. 17:24Nekem is hiányzik.
Nagyon tanulságos volt a véleményalkotása zenész szemmel; nagy többlet volt benne, meg brutál nagy korlátok, egyszerre.
Akik ismerjük, lepattant rólunk a parasztkodása; én pl. mindig tudtam előre, mire fog ráugrani/odaharapni.
Profi zenészként valóban hiányzik innen, emberként meg a tapló stílusával, a pökhendiségével, mindenki más ledorongolásával meg nagyon nem. Az utóbbi időben lényegében már csak ő írt ide, szinte mindenkit elüldözött innen. Nekem sem volt már kedvem ide irogatni. Összességében jobb lesz így szerintem.chord_ írta: ↑2024.05.11., szomb. 17:24Nekem is hiányzik.
Amint Aszpirin írta, egy elgépelésbe azért még így a búcsú előtt bele tudtál kötni.Sosztakovics írta: ↑2024.05.10., pén. 00:32
Elválnia. Így írják. Most azért ez a műfelháborodás, mert bár megkerestetek, hogy írjak nektek ajánlókat, de én ettől elzárkóztam? Hát zárj ki! Indulj be!
Egy nyilvánvaló elgépelésbe kötöttél bele, de nem ez a lényeg.Sosztakovics írta: ↑2024.05.10., pén. 00:32Elválnia. Így írják. Most azért ez a műfelháborodás, mert bár megkerestetek, hogy írjak nektek ajánlókat, de én ettől elzárkóztam? Hát zárj ki! Indulj be!tonee73 írta: ↑2024.05.10., pén. 00:22Nem kötelező ám elolvasni mások áradozását.Ugyannyi joguk van hozzá itt mint bármelyik tagnak.Attól mert neked nem jön be a mű vagy a hype - itt még van helye, szerintem ez a topik még nem tiéd.Sosztakovics írta: ↑2024.05.08., szer. 14:12Gyakran nézem a Speedzone adásait. Bárcsak komolyzenei témában is lenne egy hasonló minőségű Youtube csatorna! 30:30-nál Pista felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Egyébként pedig a hasonszőrű beszólásaid okán lassan én is felteszek majd magamnak egy kérdést: most kellene elvánia fórum közösségének tőled vagy a következő után?
Elválnia. Így írják. Most azért ez a műfelháborodás, mert bár megkerestetek, hogy írjak nektek ajánlókat, de én ettől elzárkóztam? Hát zárj ki! Indulj be!tonee73 írta: ↑2024.05.10., pén. 00:22Nem kötelező ám elolvasni mások áradozását.Ugyannyi joguk van hozzá itt mint bármelyik tagnak.Attól mert neked nem jön be a mű vagy a hype - itt még van helye, szerintem ez a topik még nem tiéd.Sosztakovics írta: ↑2024.05.08., szer. 14:12Gyakran nézem a Speedzone adásait. Bárcsak komolyzenei témában is lenne egy hasonló minőségű Youtube csatorna! 30:30-nál Pista felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Egyébként pedig a hasonszőrű beszólásaid okán lassan én is felteszek majd magamnak egy kérdést: most kellene elvánia fórum közösségének tőled vagy a következő után?
Az a baj, hogy nem hallod a két zongorista közötti jelentős minőségbeli különbséget! Ameddig ez itt elbújik a klaviatúra mögé és csak simogatja a billentyűkkel, mintha nemi életet élne velük, addig az a másik határozottan és félreérthetetlenül vezeti a dallamot. Mert ő a szólista. Meg hát Istomint nem is ez a szerencsétlen Orpheus zenekar kíséri. A fafúvósok tenutoi és "lazára vett" kötései megvannak? Borzalmasan iskolás. És egyik zenész sem tiltakozott az eljárás ellene. Lám-lám, W.A. Mozartot játszani nem is olyan könnyű. De ha neked ez tetszik...juliush írta: ↑2024.05.09., csüt. 18:14Hogy ez mennyivel jobban tetszik, mint az a múltkori plüss, big band Mozart!
youtu.be/_MhDSFy4GNA
Nem kötelező ám elolvasni mások áradozását.Ugyannyi joguk van hozzá itt mint bármelyik tagnak.Attól mert neked nem jön be a mű vagy a hype - itt még van helye, szerintem ez a topik még nem tiéd.Sosztakovics írta: ↑2024.05.08., szer. 14:12Gyakran nézem a Speedzone adásait. Bárcsak komolyzenei témában is lenne egy hasonló minőségű Youtube csatorna! 30:30-nál Pista felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Miért? Mit kellett volna még meghallanom? Hogy mennyire muzikálisak és képesek egymás között mesterien megteremteni a zenei összhangot? Akkor elmondanám neked, hogy az a négy ember négy irányba játszik, mindegyik fölébe akar nőni a másiknak, a dinamikakezelésük primitív és ízléstelen, a kis- és nagyszekundok (!) képzése sem megy nekik, és a vibrátójuk is ocsmány.juliush írta: ↑2024.05.08., szer. 17:38Valójában, ha picit visszapörgeted a topikot, láthatod, hogy már praktikusan kiölted innen az "áradozást"!Sosztakovics írta: ↑2024.05.08., szer. 14:12...felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Én sem áradoztam egy ideje, az Amadeus Vonósnégyes Smetana felvételével kapcsolatban is csak megjegyeztem, hogy épp hallgattam, egyébként egy közelmúltbéli koncert élményét felidézve. És betettem egy Youtube videót illusztrációként, amit viszont nem hallgattam meg.
A darabra szerettem volna felhívni elsősorban a figyelmet, mert engem mélyen megérintett, a CD-ről nekem nem tűnt fel, hogy az előadás "bántóan hamis" lenne, nyilván van benne pontatlanság, de Te csak ezt hallottad meg benne. Borzasztóan tudlak sajnálni érte!
Valójában, ha picit visszapörgeted a topikot, láthatod, hogy már praktikusan kiölted innen az "áradozást"!Sosztakovics írta: ↑2024.05.08., szer. 14:12...felteszi azt a kérdést, amelyet én is rendre felteszek magamban, amikor átpörgetem az ajánlóitokat. "Hogy tudsz erről így áradozni b@zmeg"?
Bántóan hamisan játszanak.