Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 670
Re: Pc alapú audio lejátszás
A hangerőszabályozásnál egyik opció a Roon esetében a DSP hangerő, ami számomra akkor praktikus, ha csak ezt tudom távirányitani, a telomról. Vagy hagyjam el ezt a funkcióját inkább és maradjon a sportos hangerő szabályozás?
Találtam ilyet is, hogy crossfeed, Parametrikus EQ, valamint Audeze előbeállítások.
Ezek mikor praktikusak kellhetnek, vagy ne foglalkozzak velük?
Találtam ilyet is, hogy crossfeed, Parametrikus EQ, valamint Audeze előbeállítások.
Ezek mikor praktikusak kellhetnek, vagy ne foglalkozzak velük?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
A HQPlayer egy teljes értékű Roon End Point, amelyet futtathatsz akár a Roon Core-ral egy masinán (localhost), de szerintem akkor van igazán értelme, ha hardverileg elkülönül, így a számításigényes DSP-t és a DAC felé a kommunikációt külön hardver futtathatja a Core katalógus-menedzsmentjétől. A csúcs nyilván a HQPlayerben egy önálló NAA beállítása kimeneti eszközként, ekkor a feladatok még jobban eloszlanak.
Tehát nyugodtan elindulhatsz most, ha egyelőre egy gép állna rendelkezésre, akkor párhuzamosan futtatva Roon Core-ot és a HQPlayert, amelyet a "localhost" címen zónaként látni fog a Core. A Roonban kikapcsolhatod a DSP-t, és a HQPlayerben hajtatod végre a digitális szűréseket és a HQPlayerben beállított hangkimeneti eszközön keresztül fog szólni a zene. De a működés teljesen transzparensen Roon-ként működik, a HQPlayer egy sima "zóna" lesz.
A Roon Core mindenképp biztosítja a Tidal "kliens" funkcionalitást, ráadásul a saját könyvtárad tartalmával egységes katalógusba konszolidálva, a Roon Controller eszközzel távvezérelhetően, már ha van ilyen külön.
A HQPlayer egy teljes értékű Roon End Point, amelyet futtathatsz akár a Roon Core-ral egy masinán (localhost), de szerintem akkor van igazán értelme, ha hardverileg elkülönül, így a számításigényes DSP-t és a DAC felé a kommunikációt külön hardver futtathatja a Core katalógus-menedzsmentjétől. A csúcs nyilván a HQPlayerben egy önálló NAA beállítása kimeneti eszközként, ekkor a feladatok még jobban eloszlanak.
Tehát nyugodtan elindulhatsz most, ha egyelőre egy gép állna rendelkezésre, akkor párhuzamosan futtatva Roon Core-ot és a HQPlayert, amelyet a "localhost" címen zónaként látni fog a Core. A Roonban kikapcsolhatod a DSP-t, és a HQPlayerben hajtatod végre a digitális szűréseket és a HQPlayerben beállított hangkimeneti eszközön keresztül fog szólni a zene. De a működés teljesen transzparensen Roon-ként működik, a HQPlayer egy sima "zóna" lesz.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Koszi szepen, inkabb akkor a Roon vonalon indulnek el HQplayer vegpontkent majd valamikor. Az ott egy Streacom FC10 display panellel?shany írta: ↑2024.03.02., szomb. 15:40Gyakorlailag igenA HQPlayer HRA Streaming-et és Qobuzt tud önállóan streamelni, mint a honlapon is olvasható. Tidalt nem tud.( Valójában ehhez is szükséges, hogy a HQPlayer kliens program is fel legyen telepítve valahova vezérlésnek, mivel csak erről érhető el ez a szolgáltatás. https://www.signalyst.com/quickstart.html )
Meg lehet még esetleg a HQPlayer témában említeni, hogy - a Roon-nal ellentétben - CD-t is le tud játszani, "HQPlayer minőségben", és ekkor is rendelkezésre áll a teljes jel processzálási, konverziós apparátus....már amennyiben szükség van erre a boldogsághoz...
P2040364_.jpg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Gyakorlailag igen
A HQPlayer HRA Streaming-et és Qobuzt tud önállóan streamelni, mint a honlapon is olvasható. Tidalt nem tud.( Valójában ehhez is szükséges, hogy a HQPlayer kliens program is fel legyen telepítve valahova vezérlésnek, mivel csak erről érhető el ez a szolgáltatás. https://www.signalyst.com/quickstart.html )
Meg lehet még esetleg a HQPlayer témában említeni, hogy - a Roon-nal ellentétben - CD-t is le tud játszani, "HQPlayer minőségben", és ekkor is rendelkezésre áll a teljes jel processzálási, konverziós apparátus....már amennyiben szükség van erre a boldogsághoz...
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ha HQplayer-re kuldom ki a jelet a Roon-bol akkor az olyan mintha csak HQplayert hasznalnek es csak a Roon-t taviranyitonak hasznalom amit Tidal-al etetek? A HQplayer-en lehet Tidal-t futtatni mindenfele varazslaton kivul?juliush írta: ↑2024.02.25., vas. 16:45![]()
Szerintem is, a fejlesztők nem igazán önálló zenelejátszó alkalmazásnak szánták audio PC-re, Macre, hanem hálózatos, akár többzónás integrált rendszernek. Ötödik éve fut nálam a Core egy Synology NAS-on, Roon Ready eszközöket (streamer, audio PC HQplayerrel, iPhone ARC-on keresztül, stb.) kiszolgálva, épp a kezem ügyébe eső eszközzel vezérelve (főleg iPad, de iPhone, vagy munka közben a laptopom), a legnagyobb megelégedésemre.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
ASIO-n keresztül is működik a felkonvertálás, gyakran élek vele jómagam is, például a Resonessence Sabre-alapú DAC-jai jobban szólnak DSD128-ra felkonvertálva. De arról már egyáltalán nem vagyok meggyőzve, hogy a Roon jobb konverziós algoritmusokkal bír, mint a Chord DAVE (ha jól látom!), de ezzel nincs tapasztalatom.tottyi írta: ↑2024.02.26., hétf. 08:44Koszi szepen, ami van nekem dac arra mindenhol azt olvasni es akinek van itt a forumon is azt ajanljak, hogy felkonvertalassal juttassam a jelet a dac-ba es igy lehet a legjobb hangot kinyerni belole de nem lesz gond ha Asio-on keresztul fogom hallgatni.
Azt a windowsot csak zenehallgatasra es neha Chrome bongeszesre hasznalom de majd csak lesz valahogy, ugy meg nem volt, hogy valahogy ne lett volna.![]()
Gyula
- tottyi
- Hazajáró lélek
Koszi szepen, ami van nekem dac arra mindenhol azt olvasni es akinek van itt a forumon is azt ajanljak, hogy felkonvertalassal juttassam a jelet a dac-ba es igy lehet a legjobb hangot kinyerni belole de nem lesz gond ha Asio-on keresztul fogom hallgatni.juliush írta: ↑2024.02.26., hétf. 08:32Bevallom, én mindenütt ASIO-t használok. Sőt, mikor PC-t használom, a Windows default shell-t lecserélem az aktuális zenelejátszó programra, így induláskor már el is indul és csökken a futtatott folyamatok száma. Persze ha a gépet közben másra is akarjuk alkalmazni, az picit bonyolultabb.
Azt a windowsot csak zenehallgatasra es neha Chrome bongeszesre hasznalom de majd csak lesz valahogy, ugy meg nem volt, hogy valahogy ne lett volna.

Bevallom, én mindenütt ASIO-t használok. Sőt, mikor PC-t használom, a Windows default shell-t lecserélem az aktuális zenelejátszó programra, így induláskor már el is indul és csökken a futtatott folyamatok száma. Persze ha a gépet közben másra is akarjuk alkalmazni, az picit bonyolultabb.
Gyula
- tottyi
- Hazajáró lélek
Meg annyit, hogy ezt csak a windows 11-ben kezdte csinalni. Lehet visszateszem a win 10-et.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Igen.
Wasapi-nál be van kapcsolva az "Exclusive mode"?
Gyula
- tottyi
- Hazajáró lélek
Wasapi es Asio de a Wasapi fel van konvertalva es annal jon elo ez a jelenseg.juliush írta: ↑2024.02.25., vas. 15:58Mi van beállítva hangkimeneti eszköznek az érintett zónához? (Settings->Audio menüpont)tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
Szerintem is, a fejlesztők nem igazán önálló zenelejátszó alkalmazásnak szánták audio PC-re, Macre, hanem hálózatos, akár többzónás integrált rendszernek. Ötödik éve fut nálam a Core egy Synology NAS-on, Roon Ready eszközöket (streamer, audio PC HQplayerrel, iPhone ARC-on keresztül, stb.) kiszolgálva, épp a kezem ügyébe eső eszközzel vezérelve (főleg iPad, de iPhone, vagy munka közben a laptopom), a legnagyobb megelégedésemre.

Gyula
Viszont ha Roon képes streamert vezérelsz vele, akkor messze a legjobb megoldás jelenleg.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Mi van beállítva hangkimeneti eszköznek az érintett zónához? (Settings->Audio menüpont)tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
Gyula
Mert valószínűleg azok bölcsen halgattak és nem akartak hitvitába merülni.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Magam reszerol eleg sokat ekeztem a ROON-t. Tudom, sok jo szolgaltatasa van, de emellett nehany dolog annyira korulmenyes es a hang szamomra annyira nem tetszo, hogy inkabb az Audirvana mellett tettem le a voksomat macOS es Win10/11 platformokon is.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hihetetlen, hogy azota szoljak le itt a forumon a Roon-t amiota megvettem, az elmult 10 evben egyszer sem mondott ra senki rosszat.
Fogtam a Rúnt meg a Krómot oszt kib@sztam az "ablakokon"
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 385
Nekem pont ilyen problémám volt, csak egy dolog segített...tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
Fogtam a Rúnt meg a Krómot oszt kib@sztam az "ablakokon"

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- tottyi
- Hazajáró lélek
Meg jo, hogy vagyok neked itt a forumon.supravox írta: ↑2024.02.24., szomb. 18:36Elég fura dolgok történnek Nálad.tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
Nem akarsz lemezjátszóra váltani?![]()

Nem akarsz lemezjátszóra váltani?
Elég fura dolgok történnek Nálad.tottyi írta: ↑2024.02.24., szomb. 11:06Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
Nem akarsz lemezjátszóra váltani?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- tottyi
- Hazajáró lélek
Felinsalaltam a Windows 11 Pro verziot az audio pc-re illetve atinstalaltam mert adta a lehetoseg es olyan jelenseget vettem eszre, hogy mikor megy a Roon es kinyitom a Chrome broswert es egesz kepernyore teszem akkor eloszor elkezd a hang duplazodni aztan a jobb fele a hangfalnak teljes sugasba kezd. Ha leallitom a zenet es ujrainditon akkor is ezt csinalja amig vissza nem kicsinyitem a Chrome-ot. A windows 10-el nom voltak ilyen problemak. Valakinek ilyesmi tapasztalat?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
A napokban kiküldött kérdőív és a megváltozott kommunikáció is komoly változásokat jelez előre szerintem.
Itt többszörös üzletméret különbség problémát láthatunk. A Spotifynak eddig túl kicsi volt a Roon, a Roon-nak pedig túl kicsi volt a HRA Streaming. Ebből következik is szerintem, hogy előbb lesz itt Spotify integráció, mint HRA Streaming...Aszpirin írta: ↑2024.02.22., csüt. 15:07A próféta szóljon belőled. Nagyon szeretném, ha a Roon-ban nagyobb lenne a választható streaming-szolgáltatók száma.alto írta: ↑2024.02.22., csüt. 14:55Mivel a Roon új tulajdonosa a Harman erősen érdekelt az autó hifi műfajában, szerintem az ARC gatyába rázása minden bizonnyal elsődleges prioritást élvez jelenleg.
Továbbá várakozásaim szerint a támogatott streaming szolgáltatók köre is bővülni fog a közeljövőben, amíg például eddig a Spotify vagy az Amazon Music szóba sem állt a Roon-al, azért egy Harman lényegesen erősebb pozícióból tud tárgyalni.
Logikus, amit írsz, de ezt hiszem eddig valami ludasság lehetett a Roon oldalán is, különben pl. miért van benne kb "ősidők óta" a HRA Streaming az Audirvanában, de a Roon-ban mintha még szándék sem lett volna az integrálására? Látszólag legalábbis. Jól elvoltak (eddig?) a Tidal/Qobuz párossal, amiből a világ ezen vidékén csak a Tidal maradt a legtöbbeknek.
Én sokáig többek között a HRA hiánya miatt nem váltottam Roon-ra...

BARTIMEX AUDIO Honlap
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6076
A próféta szóljon belőled. Nagyon szeretném, ha a Roon-ban nagyobb lenne a választható streaming-szolgáltatók száma.alto írta: ↑2024.02.22., csüt. 14:55Mivel a Roon új tulajdonosa a Harman erősen érdekelt az autó hifi műfajában, szerintem az ARC gatyába rázása minden bizonnyal elsődleges prioritást élvez jelenleg.
Továbbá várakozásaim szerint a támogatott streaming szolgáltatók köre is bővülni fog a közeljövőben, amíg például eddig a Spotify vagy az Amazon Music szóba sem állt a Roon-al, azért egy Harman lényegesen erősebb pozícióból tud tárgyalni.
Logikus, amit írsz, de ezt hiszem eddig valami ludasság lehetett a Roon oldalán is, különben pl. miért van benne kb "ősidők óta" a HRA Streaming az Audirvanában, de a Roon-ban mintha még szándék sem lett volna az integrálására? Látszólag legalábbis. Jól elvoltak (eddig?) a Tidal/Qobuz párossal, amiből a világ ezen vidékén csak a Tidal maradt a legtöbbeknek.
Én sokáig többek között a HRA hiánya miatt nem váltottam Roon-ra...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem