Mivel a Roon új tulajdonosa a Harman erősen érdekelt az autó hifi műfajában, szerintem az ARC gatyába rázása minden bizonnyal elsődleges prioritást élvez jelenleg.Aszpirin írta: ↑2024.02.22., csüt. 11:07Köszi az infót, megnéztem, és jé, tényleg, tegnapelőtt jött egy frissítés. Csakhogy a leírásában (ld mellékelt kép) egy szó sem esik a CarPlay-integrációról, ami eddig is totál minimalisztikus volt (a telefonos ARC ficsörjeinek töredékét lehet használni CarPlay-ben), ami számomra rendben is lenne, ha legalább az, amit tud CarPlay-ben, menne. Mivel nálam a CarPlay-es Roon ARC-használat a teljes Roon ARC-használat 100%-a, ezért sajnos nagyon kellene, hogy menjen rendesen. Két élő streaming előfizetésem van: Apple Music és Qobuz, utóbbit - amióta a Qobuz alkalmazást eltüntették a magyar AppStore-ból, és közben telefoncserém volt - már csak Roon ARC-on keresztül tudom hallgatni autóban. De persze vannak otthoni albumaim is, amit jó lenne elérni menet közben, jó minőségben (mondjuk pl az MRC nagy felbontású felvételei, amiket direktben tőlük kaptam) az legalább megvan, hogy ha megy egyáltalán, akkor az ARC jó minőségben játszik le Carplay-en keresztül, szóval lenne sok értelme, és be iis voltam izgulva rá. De arrra panaszkodni, hogy rossz a kapcsolat a szerverrrel, miközben otthon a szerver szó szerint 2Gbps interneten lóg (és ki is tudja azt használni teljesen, mert 2.5GBASE-T switchen és 2.5GBASE-T - TB3 adapteren kersesztül kapja a netet, nem a saját ethernet portján, ami csak gigabites), a kliens teló pedig 4G-n lóg és full térerőt mutat, és pl. az Apple Music meg a TuneIn is korrektül megy....
Na, felteszem a frissítést, és lássuk, javul-e valami...
IMG_5936.PNG
Továbbá várakozásaim szerint a támogatott streaming szolgáltatók köre is bővülni fog a közeljövőben, amíg például eddig a Spotify vagy az Amazon Music szóba sem állt a Roon-al, azért egy Harman lényegesen erősebb pozícióból tud tárgyalni.