Tegnap belefutottam egy számomra nagyon érdekes DAC-ba,
Universal Audio Volt 1. Telefonhoz, laptophoz kerestem dacot és fejeserősítőt a zárt Hifiman Sundarámhoz.
Ez a Hifiman háklis az erősítőkre, nagyon nehezen mutatja meg mit tud, nehéz illeszteni, sajnos tapasztaltam. A neten belefutottam a cikkbe, ahol egy studiós csávó hosszan taglalja, hogy miért olyan jó neki a melóhoz ez a cucc, meg mellesleg gyorsan végighallgatta vele 30 órányi rég elfeledett zenéjét a Hifimanjén. :-) Több sem kellett, beruháztam kemény kb. 50ezer Forintot. A Sundara is kijön most ennyiből(!) hála a Hifimannek.
Volt szerencsém már sokmindent hallani, de ilyet én még nem hallottam. Ezek valamit nagyon eltaláltak ennél a cégnél.
A hangját leírni talán úgy lehetne ezzel a szettel, hogy igazi. Semmi hókusz-pókusz, énekes, vokalisták, zenészek hangszerekkel, a padlótól a csillagos égig frekvenciába. Nincsenek felesleges kitörések csak folyik a zene, persze van dinamika ha szükség van rá. Hangszereket fejesben így még nem hallottam. Nagyon megfogja a zene lényegét számomra.
Próbáltam kideríteni net segítségével (nem fizikailag), hogy milyen Dac van benne, de semmit nem találtam.
Ez egy olyan cucc lett a Sundarával, hogy le a kalappal. Egy USB-c van rajta amin eszi az adatot és ha nem kap külön(!) tápot a beépített tápcsatin hozzá adott USBA-tápcsati kábelén, akkor az áramot is innen veszi. Megy iphoneról (külső táppal, mondjuk telefontöltőről), ipadrőf és macbookról "táp nélkül" is. Van midi portja, meg mikrofon bemenete, de ezeket én nem használom.
Értem én, hogy ez egy Audiophile fórum, meg High-End, meg ilyenek, meg egy nap alatt nem érdemes véleményt mondani, de ez akkor is kijött belőlem. Sokkal jobb élmény volt ez, mint anno a számomra etalon Mcintosh MHA50-MHP1000 párosom.
Ma meghallgatom mint DAC és előerősítő a maradék sztereó rendszeremen, kíváncsi leszek.
Ha van valakinek infója mi van benne, érdekelne!

Wiim Ultra streamer » DH-Labs D750 digit RCA-BNC koax » Benchmark DAC1 » Grimm TPR XLR IC »
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3 » MIT Shotgun S3.3 phono »
Plinius Inspire 880 integrált erősítő » Herix hangfalkábel » Quested VH2108 monitorok
Ösvény végén Einstein Octopus, Belden és Herix kábelek