Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Den írta:
2024.02.27., kedd 14:10
Badland hunters: a koreai Piedone 3. filmje. Rendőrként az első 2 filmje jobban tetszett, de ezt is megnéztem.

The Abyss: a kifinomult, részletgazdag hangokat kedvelők számára kihagyhatatlan, a térhatásmániákusoknak kifejezetten ajánlott film. Aki a jég rianást szereti térhatásként hallgatni pl: a Holnaputánban, vagy a Jurassic utolsó részében, az a földrengést- kőomlást- bányaomlást imádni fogja.
Az Abyss jó film, jó hangokkal, látvánnyal. Ha a színes szélesvásznú eszméletvesztésen most túlemelkedünk egy kicsit, látunk benne lázadó nyugati tinédzsereket (LMBTQ is természetesen), abszolút hülye városvezetést, mivel a város egy puskaporos hordón ül, megggyújtott zsinórral, de mindenki éli a mindennapi életét. A történet jól kiszámítható. Valószínű ezért csak annyi pont amennyi. (Kiruna egyébként létező svéd város, igen közel az északi határhoz...)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Den »

Az 5.3 igen sértő, a jogos a 7.3 pontszám, akinek nincs hangrendszere. Akinek van, minimum 8.3- at adna.

Abszolút nézhető a svéd film angol nyelven, látványos jelenetekkel, a térhatású hangja lenyűgöző.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3473

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Den írta:
2024.02.27., kedd 14:10
...
The Abyss: a kifinomult, részletgazdag hangokat kedvelők számára kihagyhatatlan, a térhatásmániákusoknak kifejezetten ajánlott film. Aki a jég rianást szereti térhatásként hallgatni pl: a Holnaputánban, vagy a Jurassic utolsó részében, az a földrengést- kőomlást- bányaomlást imádni fogja.
És aki csak egy jó filmet akar látni?

Engem az 5,3 imdb igencsak óvatosságra int.
Csak a Marantz! :-D

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Badland hunters: a koreai Piedone 3. filmje. Rendőrként az első 2 filmje jobban tetszett, de ezt is megnéztem.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Lemmy9.1 írta:
2024.02.26., hétf. 15:06
jött ez ki? Csak kíváncsiságból.
10-11..?

Colony - sorozat. 60-as IQ-val talán nem fáj, afölött kerülje mindenki, bele sem kezdek a részletezésbe, a nézésébe sajnos sikerült, most már végig kell vinni.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

venomer írta:
2024.02.26., hétf. 10:20
zx07 írta:
2024.02.23., pén. 22:36
.jpg
Tudom, hogy gondjaitok voltak anyuval.
Mennyi idős gyerek szájából jött ez ki? Csak kíváncsiságból.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

venomer írta:
2024.02.26., hétf. 10:20
zx07 írta:
.jpg
Köszi az ajánlást, bele is kezdtem, egyvalamit viszont biztosan nem bírok elviselni: mikor gyerekek szájába adnak felnőtt közhelyeket. Tudom, hogy gondjaitok voltak anyuval. Ne már. Az amerikai konzumidiotizmuson túl klasszikus példája ez annak is, mikor korai demenciától, de inkább álszentségtől vezérelve a szülők elfelejtik saját gyerekkorukat, aztán jön a meghökkenés-értetlenkedés-hápogás, ha leműveli ugyanazt az utód, mint amit ők is. Még ha érzékeli is egy ilyen korú gyerek a szülei közti szakadékot sem tudja összerakni így verbálisan, főleg nem felnőtt nyelven fog fogalmazni egy ilyen mélyre ható érzelmi ügyben. Ettől függetlenül is sok a szomorú kutyaképe a kislánynak, nem egy túl kiművelt ábrázolás. Ilyenkor van az, hogy sikítanom kell.
Egyetértek, de ezen elegánsan (és egy kicsit ásítozva) továbblépek... :) örülök, hogy én és a gyerekeim sem így nőttek fel...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Den írta:
2024.02.26., hétf. 10:55
a látomások érthetetlenek a számomra- ezek nélkül 9 pontot adnék, így csak 7- et.
Egyértelmű pedig az ok.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zx07 írta:
Constellation

Alakul egy jó kis sorozat Naomi Rapace-al a főszerepben. Három részt lenyomtunk, de nehéz volt abbahagyni. Űrállomás, problémák és egy adag, cseppekben növekvő misztikum, amit a 3. részben sejtünk meg egyáltalán. Nem akarok spolier-ezni, de érdemes megnézni. Majdnem úgy kezdődik mint pár éve a Gravitáció. Látvány, hangok jók.
Constellation.jpg
A kép minősége frenetikus, a 2. rész hangja katarzis, a látomások érthetetlenek a számomra- ezek nélkül 9 pontot adnék, így csak 7- et.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

venomer
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
.jpg
Köszi az ajánlást, bele is kezdtem, egyvalamit viszont biztosan nem bírok elviselni: mikor gyerekek szájába adnak felnőtt közhelyeket. Tudom, hogy gondjaitok voltak anyuval. Ne már. Az amerikai konzumidiotizmuson túl klasszikus példája ez annak is, mikor korai demenciától, de inkább álszentségtől vezérelve a szülők elfelejtik saját gyerekkorukat, aztán jön a meghökkenés-értetlenkedés-hápogás, ha leműveli ugyanazt az utód, mint amit ők is. Még ha érzékeli is egy ilyen korú gyerek a szülei közti szakadékot sem tudja összerakni így verbálisan, főleg nem felnőtt nyelven fog fogalmazni egy ilyen mélyre ható érzelmi ügyben. Ettől függetlenül is sok a szomorú kutyaképe a kislánynak, nem egy túl kiművelt ábrázolás. Ilyenkor van az, hogy sikítanom kell.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Constellation

Alakul egy jó kis sorozat Naomi Rapace-al a főszerepben. Három részt lenyomtunk, de nehéz volt abbahagyni. Űrállomás, problémák és egy adag, cseppekben növekvő misztikum, amit a 3. részben sejtünk meg egyáltalán. Nem akarok spolier-ezni, de érdemes megnézni. Majdnem úgy kezdődik mint pár éve a Gravitáció. Látvány, hangok jók.
Constellation.jpg
Constellation.jpg (113.51 KiB) Megtekintve 1884 alkalommal

57verses
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: 57verses »

venomer írta:
2024.02.22., csüt. 20:46
57verses írta:
2024.02.22., csüt. 20:26
Köszönet a segítségért !
Irán nem rémlik, de van egy ilyen, nem rossz: Ameddig a lábam bírja
Igen, nagyon köszönöm, ez az a film !

venomer
V.I.P.
V.I.P.

57verses írta:
2024.02.22., csüt. 20:26
Köszönet a segítségért !
Irán nem rémlik, de van egy ilyen, nem rossz: Ameddig a lábam bírja

57verses
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Hozzászólás Szerző: 57verses »

Egy német (?) film címét,
elérhetőségét keresem, mely a 2.VH-ban orosz hadifogságba esett német katonáról (orvos ? ) szól, aki több éves menekülés után Iránon kesesztül tudott megszökni Szibériából, a "malenkij robot"-ból.
Magyarul láttam.
Köszönet a segítségért !

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2024.02.10., szomb. 16:12
Ütközések. (2004) Régebbi film, csak most botlottam bele. Szerintem ez az a film, amit mindenkinek kötelező lenne megnéznie. Az alaptéma a rasszizmus, vagy inkább az előítélet ami mindenkinek ott van a fejében és iszonyatosan tudja befolyásolni az életünket. Emberi sorsok, életek kereszteződnek a filmben a több szálon futó eseménysorral. Nem titkolt célja a filmnek, hogy megdöbbentse, rávilágítsa, elgondolkodtassa a nézőt. Nincs látvány, nincs nagy sztori, de mégis egy-két képkocka beleég az ember agyába. Kicsit amerikai történet, de európai is lehetne :smile32:
Nem csak lehetne európai, az is. DivX-korszak, fiatalon láttam, koromnál fogva teljes mélységében még nem is érthettem, azóta de, de éppen ezért, ma sokkal nehezebb lélekkel tudnám megnézni újra. Szembe is jött már, de még nem állok rá készen. Ha megengedtek egy személyes vonatkozást, az átlagnál barnább a bőröm, de semmilyen síkon és szinten nem vagyok etnikum - hát ez csak szerintem van, az embertársak szerint, akik látnak, nagyon nem így van... Nem teszik könnyebbé a létezést, cserébe jóval nehezebbé igen. Feloldhatatlan. A szerencsétlen attribútumumtól függetlenül is egyik kedvenc filmem volt akkor, s azóta is.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2024.02.19., hétf. 11:32
kargidje írta:
2024.02.19., hétf. 10:55
...
Erre mondják, "önsanyargató életmódot folytat" ... 31_1_21.gif

Vannak ám jó filmek is a világon, esetleg. ;)
...
Vannak az én bakancslistámon is. ;) :smile32:

Csak takonnyal teli fejjel vagy unalomig ismert filmeket vagy valami hulladékot bámulok (vagy hallgatok háttérzajnak), amiért nem kár, ha felét végig szunyókálom... :D
Huvudjägarna/Hodejegerne - Húdejegenye --- az orrodat is tiszticccssa :smile32:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

kargidje írta:
2024.02.19., hétf. 10:55
...

...
Vannak az én bakancslistámon is. ;) :smile32:

Csak takonnyal teli fejjel vagy unalomig ismert filmeket vagy valami hulladékot bámulok (vagy hallgatok háttérzajnak), amiért nem kár, ha felét végig szunyókálom... :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2024.02.19., hétf. 08:09
Mivel dögrováson voltam, köhögés/orrfújás és forró tea szopogatása közepette megnéztem néhány filmipari hulladékot.

X-Men: Sötét Főnix (Dark Phoenix)

Az X-Men tematikát sosem kedveltem ...

Shazam

Nem is tudom minősíteni.

Black Adam

Izé.
Ezt már minősíteni se akarom.

Hirtelen fordulj észak felé:
Huvudjägarna/Hodejegerne - Húdejegenye
Aksel Hennie és Nikolaj Coster-Waldau ámokfutása, akcióba és kis morbid (víg)játékba csomagolva.
Tejóég, már 13 éves film :nonononono:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Mivel dögrováson voltam, köhögés/orrfújás és forró tea szopogatása közepette megnéztem néhány filmipari hulladékot.

X-Men: Sötét Főnix (Dark Phoenix)

Az X-Men tematikát sosem kedveltem, viszont az X-Men: Az elsők kifejezetten tetszett, s bár a folytatások lejtmenetek voltak, a Sötét Főnix most kapott egy esélyt.
Annyira nem volt rossz, mint az X-Men: Apokalipszis, de nem volt jó sem.

S, itt sem az alapanyag a probléma, hiszen vannak kifejezetten jó képregény filmek is, s a Dark Phoenix Saga egy erős és (legalábbis képregényes körökben) ismert sztori.
A színészekre sem lehet panasz.
De, a forgatókönyv, a dialógusok nagyon gyengék.
Nem csoda, hogy a földbe állt az X-Men széria.

Ami valahol érthetetlen: ennyi filmmel, tapasztalattal (sikerrel és bukással), hogy nem sikerült legalább egy semmi extrát nem tatrtalmazó, de tisztességes iparosmunkát összehozni ebből a témából (sem...)?

Shazam

Nem is tudom minősíteni.
Vitathatatlan, hogy volt 1-2 vicces pillanata, az is átjött, hogy színészek, köztük Mark Strong is komolyan vették magukat.
Azt hiszem, itt sem az alapanyag hibádzott, hanem a fránya forgatókönyv.

Black Adam

Izé.
Ezt már minősíteni se akarom.
Az egy dolog, hogy valami megfoghatatlan oknál fogva Dwayne Johnson egymaga képes elvinni a hátán egy filmet.
Ehhez viszont még ő is kevés volt.

A szuperhősös filmeket szórakozásnak próbálom felfogni (függetlenül attól, hogy a képregény az amerikai önkifejezés egy eszköze, maguk a képregények reflektálnak a hétköznapi valóságra) és nem belelátni/belemagyarázni valamiféle propagandát.
Itt viszont, legalábbis számomra, nagyon egyértelmű volt a mondanivaló.

Adott egy képzeletbeli, közel-keleti ország.
A Nyugat tesz rá, hogy épp milyen zsarnok uralkodik épp (sőt, az sem zárható ki, hogy kifejezetten elégedett ezzel a helyzettel).
Ezen országnak egyszer csak felbukkan egy metahumán hőse.
Ámerika rögtön odaküld egy elit csapatot (felhatalmazás nélkül, megsértve az ország szuverenitás át), hogy fogják el (anélkül, hogy tudnák a valódi szándékait) és börtönözzék be (természetesen bírósági tárgyalás nélkül) csak mert egy köcsög amerikai hivatalnok (Amanda Waller) úgy gondolja, hogy ez így helyes.

Felmerül a kérdés (ismét, hiszen az MCU is érintette, a Watchmen, a Superman vs Batman is meg erről szólt): ki őrzi az őrzőket?

Az meg már csak tálalás kérdése, hogy az MCU-ban Nick Fury és a S.H.I.E.L.D. kifejezetten szimpatikus, ellenben a DCEU-ban Amanda Waller és az A.R.G.U.S. az első pillanattól ellenszenves...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A fájdalom ügynökei - 7.5 lesz az inkább, 6.5 helyett. Fojtogató kapitalizmus, annak egy dedikált ága, melyben minden oldal a mohó kiútkeresés áldozata, emberséggel szemben álló remények, meghasonulás, mindez Emily Blunt riszálása kíséretében. Végig jó volt, erős ajánlásomat élvezi :smile32:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Az új Nagy Sándor - Egy isten születése dokumentumsorozat a Netflixen szerintem nagyon jól sikerült.
Az a fajta dokumentumsorozat, amelyben dramatizált jelenetek vannak szereplőkkel, de ebben ezek a dramatizált részek annyira túltengenek, hogy majdnem játékfilm-sorozatról beszélhetünk.
Fontos: az első rész második ilyen dramatizált jelenete ki fogja verni néhányatoknál a biztosítékot, de emiatt NE hagyjátok abba a sorozatot, mert ezzel le is van tudva a PC-ség, és innen kezdve lényegében ez a szál nem létezik, cserébe fantasztikusan jól elmagyarázzák és bemutatják Nagy Sándor politikai és harci taktikáit, amivel egy kis országocska újdonsült királyaként a teljes Perzsa Birodalmat (minden idők egyik legnagyobb kiterjedésű birodalmát) végül térdre kényszerítette.
Egy esős hétvégi délutánon végig lehet nézni a teljes minisorozatot, összesen kb 3.5-4 óra lehet.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

venomer
V.I.P.
V.I.P.

zx07 írta:
2024.02.06., kedd 08:20
 (de akkor mit néznénk a többi évadban ugyebár.

Sokadik, erőltetett, játékidőt kitoló önújraélesztésként az On The Line-nál is ezt éreztem, amit egyébként nem ajánlok. Az erőltetettséget itt legalább sikerült a végére rakni, fordulatnak szánva, inkább tinifilm. Nagy név, tré színvonal, Netflixre emlékeztet. Nem szeretem a rövid mozikat, rendszerint komolytalanok és nélkülözik a mélységet, akkor már inkább a rövidfilmek, de azokból meg nem sokat látunk és üzbég szaroknak is minősülnek számos fejben. A megoldást nem tudom, de erősen kiábrándító mikor egy egyébként életszerűséget és felnőtt nézőhöz méltó logikát is bevető film vagy sorozat egyszer csak gondol egyet és a sorba abszolúte nem illő hülyeséggel eszközöl ki fordulatot. Az egész további folytatásra rányomja a bélyegét, hiszen abból a hülyeségből következik, anélkül nem lenne. Slágerzenéknél sem hiszem el, hogy nem fájt soha senkinek a fél hanggal való emelés és folytatása a produkciónak... A zenit felismerésének képessége is egy képesség, ne legyünk restek alkalmazni.

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

outfit.jpg
outfit.jpg (42.63 KiB) Megtekintve 1833 alkalommal
OUTFIT
Egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egyszerűen, klasszikus filmes eszközökkel lekötni a nézőt.
Bár ennek ellenére inkább egy színdarabra emlékeztet, mintsem egy filmre. Gondolom a költségvetése sem volt túltolva...
/A főszereplőn kívül, nemigen ismerem a többi színészt/
Részemről ajánlott kategória.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 245

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

scaurus írta:
2024.02.10., szomb. 07:15
1.) Nemrégiben nosztalgiáztunk:

Vészhelyzet [ER]

Anno, a tévében hétről-hétre néztem, aztán ahogy cserélődtek a szereplők, elengedtem úgy a 10. évad körül.
Az HBO nemrég elém tolta, úgyhogy belenéztem.

Technikai szempontból, képi világ szempontjából nem öregedett rosszul.

Viszont, az akkor nagyon pörgős sorozat már nem tűnt annyira tempósnak, hiába, 30 alatt az ingerküszöb magasabb lett.
Egyes történetszálak sokkal idegesítőbbek, mint amire emlékeztem (pl. dr. Lewis vs Chloe), sőt, a karakterek sem voltak annyira szimpatikusak (pl. Carter az elején nem jópofa, hanem egy rakás szerencsétlenség).
Ami, anno is feltűnt, most meg egyértelmű: egyik főszereplő magánélete sincs rendben, egy rakás munkamániás megszállott, akik közül egyikkel sem cserélnék 1 napra sem.
Én pont ezért szeretek elővenni régi "kedvenc" filmeket. De úgy gondolom, a változó látásmódom, a tapasztalataim és élethelyzetemtől /és természetesen a szaporodó éveim számától/ függően látok /látunk/ mást egy filmben egy karakter viselkedésében egy jelenetben.
(pl. Carter az elején nem jópofa, hanem egy rakás szerencsétlenség)
akkor még úgy tűnt, ma már........
Rengeteg ilyen film példám van. Több olyan filmem is van amelyet csak így 50 körül értettem meg igazán, most értem meg rá, hogy felfogjam mit is akar ezzel a rendező, az író tolmácsolni. Persze van akinek ez már huszonévesen is ment vagy megy....

Köszönöm a film elemzéseidet, mindig szívesen olvasom őket! /nem mintha másét nem így tenném, de ezek sokszor megfognak./ :napsut:
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

zx07 írta:
2024.02.11., vas. 19:24
Tctronic írta:
2024.02.06., kedd 17:30
zx07 írta:
2024.02.06., kedd 17:20

Nem akarom lelőni a poént... de harmadik is van. Az a kérdés, hogy mikor van az a pont, amikor azt érezzük, hogy onnantól fogva már nem kellett volna erőltetni... a második évad 2. részénél még nem éreztük ezt....
Számomra az első évad kerek egész sztori volt. Ja ez után szokott jönni az erölködés. Meglátjuk.
Jó volt a második évad is, de számomra a katarzis elmaradt a végén (nem akarok spolierezni a konkrétumokkal). Van harmadik évad...
Megnéztem én is. Szerintem lényegesen gyengébb mint az első évad. Erőltetett + a főgonosz korántsem hozza az első évadban megismert karakterét. A harmadikat már biztosan kihagyom.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”