Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

scaurus írta:
2024.02.10., szomb. 07:15
1.) Nemrégiben nosztalgiáztunk:

Vészhelyzet [ER]

Anno, a tévében hétről-hétre néztem, aztán ahogy cserélődtek a szereplők, elengedtem úgy a 10. évad körül.
Az HBO nemrég elém tolta, úgyhogy belenéztem.

Technikai szempontból, képi világ szempontjából nem öregedett rosszul.

Viszont, az akkor nagyon pörgős sorozat már nem tűnt annyira tempósnak, hiába, 30 alatt az ingerküszöb magasabb lett.
Egyes történetszálak sokkal idegesítőbbek, mint amire emlékeztem (pl. dr. Lewis vs Chloe), sőt, a karakterek sem voltak annyira szimpatikusak (pl. Carter az elején nem jópofa, hanem egy rakás szerencsétlenség).
Ami, anno is feltűnt, most meg egyértelmű: egyik főszereplő magánélete sincs rendben, egy rakás munkamániás megszállott, akik közül egyikkel sem cserélnék 1 napra sem.
Én pont ezért szeretek elővenni régi "kedvenc" filmeket. De úgy gondolom, a változó látásmódom, a tapasztalataim és élethelyzetemtől /és természetesen a szaporodó éveim számától/ függően látok /látunk/ mást egy filmben egy karakter viselkedésében egy jelenetben.
(pl. Carter az elején nem jópofa, hanem egy rakás szerencsétlenség)
akkor még úgy tűnt, ma már........
Rengeteg ilyen film példám van. Több olyan filmem is van amelyet csak így 50 körül értettem meg igazán, most értem meg rá, hogy felfogjam mit is akar ezzel a rendező, az író tolmácsolni. Persze van akinek ez már huszonévesen is ment vagy megy....

Köszönöm a film elemzéseidet, mindig szívesen olvasom őket! /nem mintha másét nem így tenném, de ezek sokszor megfognak./ :napsut:
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2745

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

zx07 írta:
2024.02.11., vas. 19:24
Tctronic írta:
2024.02.06., kedd 17:30
zx07 írta:
2024.02.06., kedd 17:20

Nem akarom lelőni a poént... de harmadik is van. Az a kérdés, hogy mikor van az a pont, amikor azt érezzük, hogy onnantól fogva már nem kellett volna erőltetni... a második évad 2. részénél még nem éreztük ezt....
Számomra az első évad kerek egész sztori volt. Ja ez után szokott jönni az erölködés. Meglátjuk.
Jó volt a második évad is, de számomra a katarzis elmaradt a végén (nem akarok spolierezni a konkrétumokkal). Van harmadik évad...
Megnéztem én is. Szerintem lényegesen gyengébb mint az első évad. Erőltetett + a főgonosz korántsem hozza az első évadban megismert karakterét. A harmadikat már biztosan kihagyom.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Tctronic írta:
2024.02.06., kedd 17:30
zx07 írta:
Tctronic írta:
2024.02.06., kedd 17:15
Én csak az első évadot láttam nem is tudtam hogy van második is de most akkor el is kezdem :rolleyes:
Nem akarom lelőni a poént... de harmadik is van. Az a kérdés, hogy mikor van az a pont, amikor azt érezzük, hogy onnantól fogva már nem kellett volna erőltetni... a második évad 2. részénél még nem éreztük ezt....
Számomra az első évad kerek egész sztori volt. Ja ez után szokott jönni az erölködés. Meglátjuk.
Jó volt a második évad is, de számomra a katarzis elmaradt a végén (nem akarok spolierezni a konkrétumokkal). Van harmadik évad...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

HALO 2. Évad

Annak aki szereti a sci-fit… de talán még nekik se. Unalmas első két rész után vagyunk. Alig történt action, mélylélektani beszélgetések, cselszövés, ármány, főleg a fejekben. Nem értem a forgatókönyvírót…
halo2.jpg
halo2.jpg (135.57 KiB) Megtekintve 1823 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Ütközések. (2004) Régebbi film, csak most botlottam bele. Szerintem ez az a film, amit mindenkinek kötelező lenne megnéznie. Az alaptéma a rasszizmus, vagy inkább az előítélet ami mindenkinek ott van a fejében és iszonyatosan tudja befolyásolni az életünket. Emberi sorsok, életek kereszteződnek a filmben a több szálon futó eseménysorral. Nem titkolt célja a filmnek, hogy megdöbbentse, rávilágítsa, elgondolkodtassa a nézőt. Nincs látvány, nincs nagy sztori, de mégis egy-két képkocka beleég az ember agyába. Kicsit amerikai történet, de európai is lehetne :smile32:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 262

Hozzászólás Szerző: scaurus »

1.) Nemrégiben nosztalgiáztunk:

Vészhelyzet [ER]

Anno, a tévében hétről-hétre néztem, aztán ahogy cserélődtek a szereplők, elengedtem úgy a 10. évad körül.
Az HBO nemrég elém tolta, úgyhogy belenéztem.

Technikai szempontból, képi világ szempontjából nem öregedett rosszul.

Viszont, az akkor nagyon pörgős sorozat már nem tűnt annyira tempósnak, hiába, 30 alatt az ingerküszöb magasabb lett.
Egyes történetszálak sokkal idegesítőbbek, mint amire emlékeztem (pl. dr. Lewis vs Chloe), sőt, a karakterek sem voltak annyira szimpatikusak (pl. Carter az elején nem jópofa, hanem egy rakás szerencsétlenség).
Ami, anno is feltűnt, most meg egyértelmű: egyik főszereplő magánélete sincs rendben, egy rakás munkamániás megszállott, akik közül egyikkel sem cserélnék 1 napra sem.

2.) Egy kis újdonság:

Yellowstone

Némi noszogatásra megnéztem az 1. évad 1. részét.

Objektíve teljes rendben van, történet, képi világ, karakterek, színészek.
Szubjektíve viszont, engem teljesen hidegen hagyott, számomra egy karakter nem volt benne, akinek a sorsa fikarcnyit is érdekelt volna, úgyhogy elengedtem.

3.) Egy kis házimozi:

Marvelek [The Marvels]

Nem tudom, hogy ez a franchise hogy jutott idáig, de ez egy se füle, se farka rettenet.
Követhetetlen történet, megmagyarázhatatlan megfejtések, rettenetes dialógusok, karakteridegen megnyilvánulások.
(Nick Fury mintha idióta lenne, Carol Denvers mintha teljesen más lenne, mint eddig).

Hihetetlen, hogy ezt elkészítették, és pláne kiadták...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Csábítunk és védünk [Hot Pursuit]

Kizárólag a 2 főszerepet alakító színésző, Reese Witherspoon és Sofía Vergara miatt kezdtem bele.

Rettenetes.

A cselekmény még nem is lenne probléma, egy hülyeségig szabálykövető, botcsinálta rendőrnőnek kell egy maffiatag feleségére vigyáznia.
Viszont a dialógusok borzalmasak, a "poénok" nem ülnek, a helyzetkomikum nem jön át, a színésznők túljátszják a szerepüket.
Kár érte, mert lehetett volna egy jó női "buddy cop" film is.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: Den »

Operation- Jason Statham: egyszer nagyon nézhető, bár ez lenne a legrosszabb film minden téren!

Griselda sorozat: harmadik rész jön, eddig az átlagnál jobb minősítést kap tőlem.

True Detective 4/1-2-3: eddig nekem nagyon tetszik, nincsenek kérdéseim, mert odafigyeltem.

A méhész: megtartom, igaz a ló túloldalára kerültem, én is hangmániás lettem, nem véletlenül.
/Az élményfaktor nagyobbik felét a térhangzás, dinamika tölti ki nálam!/
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Végre megint egy nagybetüs Film
https://port.hu/adatlap/film/tv/biutifu ... vie-111205
Csak az a baj, hogy kell utána nézni egy Kincs, ami nincs-et
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

A legsötétebb óra [The Darkest Hour] (2011)

imdb.com/title/tt1093357/

Nem a Churchill film, hanem egy ZS-kategoriás, amerikai-orosz, idegen inváziós film.

FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK, ROSSZ FILM.
De.
A saját keretei között működik, vannak benne szemrevaló teremtések ("eyecandy"), 1-2 váratlan fordulat.

Sokkal tisztességesebbnek tartok egy ilyet, mint számos nevesebb és/vagy nagy franchise filmet.
Azoknál szégyen, hogy gyalázatosra sikerülnek, mert mindenki tudja, hogy többre és sokkal jobbra lennének képesek.
Ez viszont, hát' Istenem, tényleg ennyit tud, és nem is akar több lenni, mint ami. :lol:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

zx07 írta:
Tctronic írta:
Én csak az első évadot láttam nem is tudtam hogy van második is de most akkor el is kezdem :rolleyes:

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tctronic írta:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Van aki utánaolvas, van aki spontán néz bele.
Ha nem láttam, honnan tudjam, hogy mi a sorozat lényege. De már ezt is tudom, általad.
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
2024.02.06., kedd 08:42
Gratulálok a spoilerért.
Mostmár meg sem kell nézni.
36_1_10.gif
Ebben a sorozatban nem a történet végkifejlete az izgalmas, hanem az odavezető út, az emberek motivációi. Ennyit el is lehet olvasni a rövid ismertetőkben. Nem érzem, hogy lelőttem volna a lényeget...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Gratulálok a spoilerért.
Mostmár meg sem kell nézni.
36_1_10.gif
Szerintem!

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tctronic írta:
2024.02.05., hétf. 08:14
zx07 írta:
2024.02.03., szomb. 22:24
SZADZ / A Halál angyala

Szeretem a modern lengyel filmeket. Ez is jól eltalált darab. Vallási indíttatású sorozatgyilkosról van szó, akiről az első 15 percben kiderül, hogy kicsoda. Viszont a sorozat végéig eszméletlen fordulatos krimit garantál. Okos, hideg, számító, ujja köré csavar bárkit, a rendőrséget is az orránál vezeti sokáig. Folyamatosan derülnek ki a dolgok, nehéz otthagyni. Ez is egy olyan sorozat aminek az epizódjait hármasával néztünk.

szadz.jpg
Ledaráltam egyben :D Tényleg jó, már-már megközelíti a skandináv krimik szintjét.
Egyébként az az idegesítő a filmben, hogy az első évad végére ugyan elkapják, de a második évad elején jogi csűrés-csavarással, hamis tanúzással kiengedik és újra kezdi a gyilkosságokat, csak még rafináltabban. Az amúgy jámbor lelkű feleségem is azt mondta, hogy le kellett volna lőni a gyilkost az első lehetőségnél... (de akkor mit néznénk a többi évadban ugyebár... :)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Csak egy ötlet, az ajánlókban esetleg oda lehetne írni, ha fent van vmelyik itthon is elérhető streaming szolgáltatónál. Főleg, ha ott lett megnézve... ;)

Beekeeper-hez:
nem a filmet ill. a hasonlókat védve, de pl. a Marvel/DC/SW gyermeteg baromságok miben jobbak?
Pl. Akvaman, Hangyás darázs, Pókember ... és társaik, ezek felnőtt fejjel egyszerűen nézhetetlenek, élvezhetetlenek. Szerintem.

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött

zx07 írta:
2024.02.03., szomb. 22:24
SZADZ / A Halál angyala

Szeretem a modern lengyel filmeket. Ez is jól eltalált darab. Vallási indíttatású sorozatgyilkosról van szó, akiről az első 15 percben kiderül, hogy kicsoda. Viszont a sorozat végéig eszméletlen fordulatos krimit garantál. Okos, hideg, számító, ujja köré csavar bárkit, a rendőrséget is az orránál vezeti sokáig. Folyamatosan derülnek ki a dolgok, nehéz otthagyni. Ez is egy olyan sorozat aminek az epizódjait hármasával néztünk.

szadz.jpg
Ledaráltam egyben :D Tényleg jó, már-már megközelíti a skandináv krimik szintjét.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

https://filmtett.ro/cikk/egy-hazassag-e ... ll-kritika
Szerintem a nő volt és a fiú "látta" de kimentette.
Ezt is nyújtották, mint a rétestésztát, de jó volt.
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

mezzo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 103

Hozzászólás Szerző: mezzo »

zx07 írta:
2024.01.31., szer. 16:03
Meseszerű az egész, de: egy hosszú, nehéz, hideg, sötét januári nap végére tökéletes választás. Nem kell mögé gondolni az egyes snitteknek, csak nézni és úgy élvezetes.
Nekem pont ez jutott eszembe a The Underdoggs-ról is :)

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SZADZ / A Halál angyala

szadz.jpg
szadz.jpg (45.64 KiB) Megtekintve 1932 alkalommal

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

zx07 írta:
2024.01.26., pén. 22:07
MASTERS OF AIR

Friss és ropogós, gyorsan meg is néztük az első két részt. Nem sajnálták a filmből az anyagot, repülőket, CGI-t. A szereplők is elég korabelire sikeredtek. Én egy kicsit kevésnek találtam az akciós részeket, sok volt a töltelék benne - legalábbis számomra. Ami viszont akció, az egész jól sikerült. Hangokra se lehet panasz. Számomra a Band of Brothers és a Pacific sorozatok egyenlőre jobbnak tűnnek, de se baj, mert csak az első két részt láttam.
masters_of_the_air_2.jpg
A harmadik rész már egész ütősre sikeredett...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

VIGIL 2. Évad

Volt már egy évad, amikor egy skót nyomozónő az HMS Vigil atom-tengeralattjáró fedélzetén nyomozott egy csavaros gyilkossági ügyön. A barátnője is nyomozó (LMBTQ-szál megvan), igazából együtt nyomoznak. Csavaros a sorozat volt, nem lehetett tudni, hogy mi lesz a következő kanyarban.

Ebben az évadban egy elképzelt arab országban elszabadulnak a fegyveres drónok és megölnek néhány embert. Hasonlóan izgalmas sorozat (itt duplázták az LMBTQ-szálat) Ha lehet mondani még csavarosabb a történet. Izgalmas sorozat, mindenképpen ajánlott.
vigil2.jpg
vigil2.jpg (43.23 KiB) Megtekintve 1703 alkalommal

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Quetz írta:
2024.02.01., csüt. 10:46
DeLorean írta:
2024.01.31., szer. 16:49
zx07 írta:
2024.01.31., szer. 16:33
Nem spoiler-ezek... meg kell nézni. Vannak méhek a filmben, de nem ők a főszereplők, ennyit elárulhatok :)
Értem.
Akkor a folytatás a hangyász lesz?
gondolkodik.gif
Nem, ezek a felvezető filmek az új team-up mozihoz, aminek a cime: The workers. Szerepel benne a Beekeper, a Bricklayer, a Baker és a Nurse. A főgonosz pedig a Taxman lesz. :D
"A főgonosz pedig a Taxman lesz. :D"
Nem. Az a Pressman :)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”