most rámértem, 71 a külső átmérő, gondolom ez sztenderd 70-es méret lehet. kb 3mm a keresztmetesz átmérője. viszont nekem ez is süllyeszttt nútnak tűnik. mintha, ragasztva nem lenne, nem kátok semi ragacsnyomot,de ha süllyesztett, nincs is értelme a ragasztásnakzoli73 írta: ↑2024.01.07., vas. 19:58Biztos, hogy elszakad ha kiveszed, amilyen állapotban van. Lehet, hogy ragasztva van, de lehet, hogy olyan nút van neki esztergálva, amibe belepattan, beleszorul.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:40ja. József is ezt mondja és szerintem is. olyanoktól félek, nincs e beragasztva, vagy valami trükközés.... de valsz pont akkora átmérő kel,ami nem feszül, ne vigyen be feszültséget a gumi, mint erőtároló "alkatrész"... de lehet, csak én vagyok túl parás a maszekolással, csak volt már negatív élményem és fosok jól funkcionáló dolgokat piszkálni, főleg, ha nem visszaállítható az eredeti állapot. ezt, ha kiszedem, lehet szakadna már.
A lemezjátszóm lábaiban pont ilyen megoldás van. Megkeményedtek, megrepedeztek, kidobtam őket, és csapágyboltban vettem helyettük újakat, 180Ft/db.
No para!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
A Rock R tányérja elég ügyesen izolálva van a fordított csapágyháztól, és a leszorítóval sokkal jobban szól mint nélküle.
Ezzel együtt nem tartom kizártnak, hogy a stabilizer hozna rajta még valamit, ha egyszer lehetőségem nyílik rá, kipróbálom.
Nekem a gyári csavaros van, illetve már kettő.
A Rock R tányérja elég ügyesen izolálva van a fordított csapágyháztól, és a leszorítóval sokkal jobban szól mint nélküle.
Ezzel együtt nem tartom kizártnak, hogy a stabilizer hozna rajta még valamit, ha egyszer lehetőségem nyílik rá, kipróbálom.
Basis reflex utanzatnak tunik. (Persze utanozhat barki barmit,revox írta: ↑2024.01.07., vas. 18:10rock említi a leszorítót...
alábbi leszorítót/stabilizer felismeri valaki? nekem volt a lemezjátszóhoz és teljesen természetes, hogy van.p, de áttéve a kis Townshendre, igen nagyot villant. vélhetően univerzális és sok gyalura jó lehet. amiben más, mint sok stabilizer, a közepe valami műanyag, aminek jó lehet a csupillapítása és az alsó felén egy gumicsík fut körbe, az fekszik fel. a hang sokkal simább. természetesebb ezzel. de nincs meg a gyártó, típus. nem lehet rákeresni...
.
hana_re_2.jpg
.
hana_re_rs.jpg
.
hana_re_rs2.jpg
Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Amíg "távol" voltam a fiúk mindent leírtak amit én is javasoltam volna.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:24de, ha van tipped, oszd megBig írta: ↑2024.01.07., vas. 19:18Megértettem...........revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14
hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
gyári cseregumi lenne az igazi. nem szeretek olyannal mókolni, ami működik. félek, elbaxom
![]()
![]()
ez már régi, már rég nem számolom az éveket, de régi, én is néztem, hogy már repedezik. de egyelőre azt se tudom. ki gyártotta. rákerestem a stabilizerre gugli, dob rengeteget, de ilyet nem. Kb két napig kerestem, de nincs találat...
![]()
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
A lemezjátszóm lábaiban pont ilyen megoldás van. Megkeményedtek, megrepedeztek, kidobtam őket, és csapágyboltban vettem helyettük újakat, 180Ft/db.
No para!
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Biztos, hogy elszakad ha kiveszed, amilyen állapotban van. Lehet, hogy ragasztva van, de lehet, hogy olyan nút van neki esztergálva, amibe belepattan, beleszorul.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:40ja. József is ezt mondja és szerintem is. olyanoktól félek, nincs e beragasztva, vagy valami trükközés.... de valsz pont akkora átmérő kel,ami nem feszül, ne vigyen be feszültséget a gumi, mint erőtároló "alkatrész"... de lehet, csak én vagyok túl parás a maszekolással, csak volt már negatív élményem és fosok jól funkcionáló dolgokat piszkálni, főleg, ha nem visszaállítható az eredeti állapot. ezt, ha kiszedem, lehet szakadna már.zoli73 írta: ↑2024.01.07., vas. 19:31Ne láss bele semmi vajákosságot, ez egy prosztó egyszerű O-gyűrű, bármely csapágyboltban fillérekért kapható.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14
hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
gyári cseregumi lenne az igazi. nem szeretek olyannal mókolni, ami működik. félek, elbaxom
![]()
No para!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
ja. József is ezt mondja és szerintem is. olyanoktól félek, nincs e beragasztva, vagy valami trükközés.... de valsz pont akkora átmérő kel,ami nem feszül, ne vigyen be feszültséget a gumi, mint erőtároló "alkatrész"... de lehet, csak én vagyok túl parás a maszekolással, csak volt már negatív élményem és fosok jól funkcionáló dolgokat piszkálni, főleg, ha nem visszaállítható az eredeti állapot. ezt, ha kiszedem, lehet szakadna már.zoli73 írta: ↑2024.01.07., vas. 19:31Ne láss bele semmi vajákosságot, ez egy prosztó egyszerű O-gyűrű, bármely csapágyboltban fillérekért kapható.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3355
Ne láss bele semmi vajákosságot, ez egy prosztó egyszerű O-gyűrű, bármely csapágyboltban fillérekért kapható.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 149
Szerintem közönséges mezei "O"-gyűrű. Jobb csapágy, csavarboltban kapható.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:24de, ha van tipped, oszd megBig írta: ↑2024.01.07., vas. 19:18Megértettem...........revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14
![]()
![]()
ez már régi, már rég nem számolom az éveket, de régi, én is néztem, hogy már repedezik. de egyelőre azt se tudom. ki gyártotta. rákerestem a stabilizerre gugli, dob rengeteget, de ilyet nem. Kb két napig kerestem, de nincs találat...
![]()
de, ha van tipped, oszd megBig írta: ↑2024.01.07., vas. 19:18Megértettem...........revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
![]()
![]()
halfnote.hu
halfnote.hu
- Big
- V.I.P.

Megértettem...........revox írta: ↑2024.01.07., vas. 19:14hájjó, de mire?egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
![]()
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
egyébként így is jól működik. ha kapna új gumit, valsz még jobban futna. de nem tudom, milyen gumi kell ide. meg nem néztem még, hogy kivehető e, nem merem piszkálni. örülök, hogy olyat adtak a gyaluhoz, ami működik. így nem merem piszkálni se, el ne baxxam
hájjó, de mire?
halfnote.hu
halfnote.hu
keresgettem stabilizereket. amit nem csak kiesztergálnak valahogy, káros rezonanciákat csökkentő hatása van. a középfuratba pakotl műanyag is ezért kerül bele. ez nekem az Avalont úgy megdobta, le is tettem hétköznapi lemezjátszó vásárlásáról.
de Neked leszorító van, vagy stabilizer? mert a kettő máshogy műx. nekem a townshend csavaros leszorítójától ez sokal jobb. Valahol olvastam, hogy a közepén műanyag felépítés a tengely felől jövő káros rezonanciákat csillapítja. de ezekre nagyon nincs recept. csak a feltesz és vagy jó, vagy nem próba.
itt van egy potom 6800eurós stabilizer
de én is azt veszem észre nagyjából az enyémmel. amiről a faszi beszél a videón, de holtbiztos, hogy sokkal olcsóbb. nálam a természetességet dobja meg nagyon az avalonon. a saját leszorítóval sokal egyszerűbb a hang, mechanikusabb, darabosabb.
https://audiogroupdenmark.com/product/a ... e-control/
lehet mobilverziót tettem be linkelve (tablet), de úgy lárptom, Sebi gyógyította.Rock60 írta: ↑2024.01.07., vas. 18:29Revox, nem tudom megnyitni a képeidet valamiért.
A Rock gyári leszorítója víztiszta akrilból - vagy plexiből - készült, azon nincsen gumigyűrű.
Én csináltattam danamitból egy másikat, kicsit robosztusabb designnal, pár mm - rel nagyobb átmérővel, és azon sincsen gumigyűrű.
Próbáltam lapos gumialátéttel is, nálam nem vált be.
keresgettem stabilizereket. amit nem csak kiesztergálnak valahogy, káros rezonanciákat csökkentő hatása van. a középfuratba pakotl műanyag is ezért kerül bele. ez nekem az Avalont úgy megdobta, le is tettem hétköznapi lemezjátszó vásárlásáról.
de Neked leszorító van, vagy stabilizer? mert a kettő máshogy műx. nekem a townshend csavaros leszorítójától ez sokal jobb. Valahol olvastam, hogy a közepén műanyag felépítés a tengely felől jövő káros rezonanciákat csillapítja. de ezekre nagyon nincs recept. csak a feltesz és vagy jó, vagy nem próba.
itt van egy potom 6800eurós stabilizer
https://audiogroupdenmark.com/product/a ... e-control/
halfnote.hu
halfnote.hu
- Big
- V.I.P.

A gumigyűrűt cseréd ki ( 3. kép), töredezett a kiszáradás jeleit mutatja és ezáltal a rugalmasságát is elveszítette már erősen, nem ugyan azt "csinálja" mint újkorába.revox írta: ↑2024.01.07., vas. 18:10rock említi a leszorítót...
alábbi leszorítót/stabilizer felismeri valaki? nekem volt a lemezjátszóhoz és teljesen természetes, hogy van.p, de áttéve a kis Townshendre, igen nagyot villant. vélhetően univerzális és sok gyalura jó lehet. amiben más, mint sok stabilizer, a közepe valami műanyag, aminek jó lehet a csupillapítása és az alsó felén egy gumicsík fut körbe, az fekszik fel. a hang sokkal simább. természetesebb ezzel. de nincs meg a gyártó, típus. nem lehet rákeresni...
.
hana_re_2.jpg
.
hana_re_rs.jpg
.
hana_re_rs2.jpg
Nem voltam egyertelmu. Itt a Souther, Clearaudio, Transfi stb. fejlesztesi iranyra gondoltam. A kb. 10 cm alatti effektiv karhosszal rendelkezokre.
Udv., J
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
Revox, nem tudom megnyitni a képeidet valamiért.
A Rock gyári leszorítója víztiszta akrilból - vagy plexiből - készült, azon nincsen gumigyűrű.
Én csináltattam danamitból egy másikat, kicsit robosztusabb designnal, pár mm - rel nagyobb átmérővel, és azon sincsen gumigyűrű.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Tudom, köszi! De ez a típus kifejezettem a Technics-hez van tervezve/gyártva, tökéletesen passzol a karbázishoz.
rock említi a leszorítót...
. . .
. . .
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2024.01.07., vas. 18:37-kor.
Ok: Képek csatolása
Ok: Képek csatolása
halfnote.hu
halfnote.hu
ebay tele van, többfélével, de valsz az aliexpress is. szerintem toneaem lift kifejezésre dobálja fel
halfnote.hu
halfnote.hu
de, miután ültek a szakszavak, a többi már adja magát
jó volt az. én értetlenkedtem, de görgőszés után berogytam és olyankor tompa az agy is. gondolom a pulzusmozgás után a keringés phenőt fúj és, bár a körmondat a modulációval elegáns volt, olyan állapotban nekem már sok
halfnote.hu
halfnote.hu
Viszont leszorított lemezek esetén, szinte meg sem rezdül vertikálisan.
Egyetlen lemezem van csak, ami még így is dobálja, annyira deformált.
/ Vadi új Katie Melua./
Leszorítás nélkül a kevésbé egyenes lemezek is hullámosak neki.
Viszont leszorított lemezek esetén, szinte meg sem rezdül vertikálisan.
Egyetlen lemezem van csak, ami még így is dobálja, annyira deformált.
/ Vadi új Katie Melua./
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.01.07., vas. 17:58-kor.
- Voyager
- V.I.P.

Köszönjük a hasznos hozzászólást!frenki485 írta: ↑2024.01.07., vas. 16:59Ráadásul ... Disco Model...dixie-chicken írta: ↑2024.01.07., vas. 16:41talán ez:
https://www.turntablelab.com/products/l ... isco-model
Audiofil, v. HighEnd verzió nincs vajon?
Ez amúgy a hurkáknak való szerkezet, a tudatos zene hallgatónak nem kell ilyen, mert nem felejti el felemelni a kart/tűt, meg nem alszik el...![]()
Ez amúgy a hurkáknak való szerkezet, a tudatos zene hallgatónak nem kell ilyen, mert nem felejti el felemelni a kart/tűt, meg nem alszik el...
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 652
Ráadásul ... Disco Model...dixie-chicken írta: ↑2024.01.07., vas. 16:41talán ez:
https://www.turntablelab.com/products/l ... isco-model
Ez amúgy a hurkáknak való szerkezet, a tudatos zene hallgatónak nem kell ilyen, mert nem felejti el felemelni a kart/tűt, meg nem alszik el...
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Hello,
azert annyira nem, nem tartok az “eluldozestol”..
voltak itt korabban, evekkel ezelott is “nagy pillanatok”..
Nekem ez hobbi, nem vérre megy.
A problemas hsz-mben volt hiba, a sem = nem akart lenni, de a 20 perces javithatosagi idokapu miatt nem tudtam javitani.
Nehez lenne roviden tovabb magyarazni, de meg1x, egyszerubben:
Mindig a hangszedo vezeti a kart. Azaz, az erő amit a lemezen való mozgáshoz használ a hangkar, a barázdábol ered. (Ez a lineáris követésűekre is igaz.)
De..
A lemez forog, a barazdaspiral pedig rövidul. A mozgas a barazdabol ered, nem pedig a hangkar felol. A hangszedo dolga az, hogy a vagofej altal vagott barazdamodulacok keltette mechanikus mozgast elektromos jelle alakitsa. Ha elméletileg nulla súrlódású és nulla mozgó tömegű hangkarral rendelkeznenk akkor a hangszedő mozgása a kar ezzel megegyező mozgását okozná, ami elegtelen vagy nulla kimenő feszültséget eredményezne.
>
Linearis kovetesu hangkarok:
Orokzold tema, nehany gondolat, es majd kerdeztek..
1. Roviditek, linear tracker = LT, radial tracker (Pivotal) = P
2. Azt szoktam mondani, az LT-k inkabb a technofileké, a P-k inkabb az audiophileke. (Van bennem is boven technofil vér.) De majd persze lesz aki ezt kikeri maganak..
3. Talán a legfontosabb az, hogy a felhasznaloi kezikonyvet jol ismerjuk. Az LT-k bonyolultabb konstrukciok mint a P-k, a kezelesi utmutato ismerete szerintem kotelezo. Foleg a karbantartas es a installalas/hibakutatas szempontjabol
4. Ellenseguk az excentrikus lemez. Akinek ilyenbol van sok, sztem valasszon inkabb P-t
5. Korlatozottabb a hangszedo valasztek ami jol mukodik rajtuk, szuk keresztmetszet a hangszedo sulya ill. engedekenysege
6. A lineáris ívű geometria jól működik a vágófejjel ahol a vízszintes iranyu mozgást a közvetlen hajtasu (dd) motor vezeti, de a lejatszaskor valtozatlanul probléma, hogy azt - a P-khez hasonloan - a tű vezeti.
Azaz, a jo LT-k is ugyanazt az erőt használják a lemezen való mozgáshoz mint a P-k, - a barázdáét.
7. A konstrukcio elonye a fix követő szöghiba. Elvben..
Valódi problémájuk: elvben szabadon mozognak vízszintes iranyban, ahogy a hangszedő tökéletesen érintkezve követi a lemezen a barazdaspiralt. De a valóság az, hogy a hangkarnak van egy hullamzo mozgása, a hangkar enyhen “kígyózik” amikor vízszintes síkban mozog.
Ezt ugyanaz az alapveto problema okozza az összes mechanikus rendszerben (fent olvashato a P-krol.): Ha azt akarjuk, hogy valami szabadon mozogjon egy felületen, akkor annak valamennyi szabad jatekanak is kell lennie. Ezt a szabad jatekot kell minimalizalni, - az említett vizszintes iranyu hulllamzas, kígyózó mozgás csökkentése érdekében - hogy az ne valjon olyan szorossá, hogy megállítsa a szabad mozgást.
Ezek mechanikus, servos, hibrid (mechanikus + servos) es legcsapagyas modon torteno megoldasa egyre bonyolultabb, es egyre tobb es ujabb valtozot, problema forrast visz az egyenletbe. Nem baj, de teny
8. (Ezert is) dragabb technologia
9. Ideális technika a rovidebb, igy merevebb es kisebb effektiv tomegu hangkar reprezentalasahoz. Kritikus pont viszont a VTA valtozasa sok lemez eseten ami a rovid karnak problemat okoz
10. Technofilia. Eromuvek. Vyger, Clearaudio, Goldmund, Rockport, Walker, stb., DIY.. Eromuvek. Egyutt a futomu, az izolacios asztal vagy labazat, az egészre felszerelve az LT, annak minden kocolekevel, nem mindenki kedvence a szobaban. Nekem igen.
Udv., J
>
azert annyira nem, nem tartok az “eluldozestol”..
A problemas hsz-mben volt hiba, a sem = nem akart lenni, de a 20 perces javithatosagi idokapu miatt nem tudtam javitani.
Nehez lenne roviden tovabb magyarazni, de meg1x, egyszerubben:
Mindig a hangszedo vezeti a kart. Azaz, az erő amit a lemezen való mozgáshoz használ a hangkar, a barázdábol ered. (Ez a lineáris követésűekre is igaz.)
De..
A lemez forog, a barazdaspiral pedig rövidul. A mozgas a barazdabol ered, nem pedig a hangkar felol. A hangszedo dolga az, hogy a vagofej altal vagott barazdamodulacok keltette mechanikus mozgast elektromos jelle alakitsa. Ha elméletileg nulla súrlódású és nulla mozgó tömegű hangkarral rendelkeznenk akkor a hangszedő mozgása a kar ezzel megegyező mozgását okozná, ami elegtelen vagy nulla kimenő feszültséget eredményezne.
>
Linearis kovetesu hangkarok:
Orokzold tema, nehany gondolat, es majd kerdeztek..
1. Roviditek, linear tracker = LT, radial tracker (Pivotal) = P
2. Azt szoktam mondani, az LT-k inkabb a technofileké, a P-k inkabb az audiophileke. (Van bennem is boven technofil vér.) De majd persze lesz aki ezt kikeri maganak..
3. Talán a legfontosabb az, hogy a felhasznaloi kezikonyvet jol ismerjuk. Az LT-k bonyolultabb konstrukciok mint a P-k, a kezelesi utmutato ismerete szerintem kotelezo. Foleg a karbantartas es a installalas/hibakutatas szempontjabol
4. Ellenseguk az excentrikus lemez. Akinek ilyenbol van sok, sztem valasszon inkabb P-t
5. Korlatozottabb a hangszedo valasztek ami jol mukodik rajtuk, szuk keresztmetszet a hangszedo sulya ill. engedekenysege
6. A lineáris ívű geometria jól működik a vágófejjel ahol a vízszintes iranyu mozgást a közvetlen hajtasu (dd) motor vezeti, de a lejatszaskor valtozatlanul probléma, hogy azt - a P-khez hasonloan - a tű vezeti.
Azaz, a jo LT-k is ugyanazt az erőt használják a lemezen való mozgáshoz mint a P-k, - a barázdáét.
7. A konstrukcio elonye a fix követő szöghiba. Elvben..
Valódi problémájuk: elvben szabadon mozognak vízszintes iranyban, ahogy a hangszedő tökéletesen érintkezve követi a lemezen a barazdaspiralt. De a valóság az, hogy a hangkarnak van egy hullamzo mozgása, a hangkar enyhen “kígyózik” amikor vízszintes síkban mozog.
Ezt ugyanaz az alapveto problema okozza az összes mechanikus rendszerben (fent olvashato a P-krol.): Ha azt akarjuk, hogy valami szabadon mozogjon egy felületen, akkor annak valamennyi szabad jatekanak is kell lennie. Ezt a szabad jatekot kell minimalizalni, - az említett vizszintes iranyu hulllamzas, kígyózó mozgás csökkentése érdekében - hogy az ne valjon olyan szorossá, hogy megállítsa a szabad mozgást.
Ezek mechanikus, servos, hibrid (mechanikus + servos) es legcsapagyas modon torteno megoldasa egyre bonyolultabb, es egyre tobb es ujabb valtozot, problema forrast visz az egyenletbe. Nem baj, de teny
8. (Ezert is) dragabb technologia
9. Ideális technika a rovidebb, igy merevebb es kisebb effektiv tomegu hangkar reprezentalasahoz. Kritikus pont viszont a VTA valtozasa sok lemez eseten ami a rovid karnak problemat okoz
10. Technofilia. Eromuvek. Vyger, Clearaudio, Goldmund, Rockport, Walker, stb., DIY.. Eromuvek. Egyutt a futomu, az izolacios asztal vagy labazat, az egészre felszerelve az LT, annak minden kocolekevel, nem mindenki kedvence a szobaban. Nekem igen.
Udv., J
>
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2772
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.

Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a képen látható hangkar-lift milyen gyártmány?