Nem voltam egyertelmu. Itt a Souther, Clearaudio, Transfi stb. fejlesztesi iranyra gondoltam. A kb. 10 cm alatti effektiv karhosszal rendelkezokre.
Udv., J
>
Nem voltam egyertelmu. Itt a Souther, Clearaudio, Transfi stb. fejlesztesi iranyra gondoltam. A kb. 10 cm alatti effektiv karhosszal rendelkezokre.

Tudom, köszi! De ez a típus kifejezettem a Technics-hez van tervezve/gyártva, tökéletesen passzol a karbázishoz.
ebay tele van, többfélével, de valsz az aliexpress is. szerintem toneaem lift kifejezésre dobálja fel
jó volt az. én értetlenkedtem, de görgőszés után berogytam és olyankor tompa az agy is. gondolom a pulzusmozgás után a keringés phenőt fúj és, bár a körmondat a modulációval elegáns volt, olyan állapotban nekem már sok
Leszorítás nélkül a kevésbé egyenes lemezek is hullámosak neki.

Köszönjük a hasznos hozzászólást!frenki485 írta: ↑2024.01.07., vas. 16:59Ráadásul ... Disco Model...dixie-chicken írta: ↑2024.01.07., vas. 16:41talán ez:
https://www.turntablelab.com/products/l ... isco-model
Audiofil, v. HighEnd verzió nincs vajon?
Ez amúgy a hurkáknak való szerkezet, a tudatos zene hallgatónak nem kell ilyen, mert nem felejti el felemelni a kart/tűt, meg nem alszik el...![]()

Ráadásul ... Disco Model...dixie-chicken írta: ↑2024.01.07., vas. 16:41talán ez:
https://www.turntablelab.com/products/l ... isco-model

Csak egy szilikon csillapítógyűrüt kapott a 30 éves helyére, de az is bármikor bármire kicserélhető...SoundMania írta: ↑2024.01.07., vas. 08:03
Ööö... Azt ne felejtsed el, hogy mivel utánuk hozzá lett nyúlva, az már nem VdH EMT!
Hacsak azóta meg nem csináltattad vele. Mármint VDH-val.
az fix. régen tekertem, megfáradtam. télen mindig elkap a hifiláz és viszi az időt. tegnap még drótmóka volt mindkét rendszeren (ha már új játékos is van a rendszerben a zyx képében), de az esti zuhany után úgy felkeltem, még hajnal 2kor kukorékoltam

Ööö... Azt ne felejtsed el, hogy mivel utánuk hozzá lett nyúlva, az már nem VdH EMT!Rock60 írta: ↑2024.01.07., vas. 07:02Codákra képes egy forró zuhany és egy - két kávé...![]()
NJ:
A tengenciális karokra vonatkoztatva engem is érdekelne egy - két elméleti összefüggés, ha megosztanád velünk.
Gyakorlatban kikevertem valamit - AirTangent - de ezek inkább amolyan hályog-kovács beavatkozások voltak.![]()
Például a nagyon könnyű EMT Vdh felett 5 Grammal terheltem a fejet, ami által minden szempontból jobb lett, életerősebbé, dinamikusabbá vált a hang.
Talán elbírna még további 1 - 2 grammot, de akkor a legnagyobb ellensúlyt kellene használnom - azt már előrébb tolva - de nem akartam a légcsapágyat a maximálishoz közeli súllyal terhelni.![]()
Vagy megérne egy próbát ?
Gondolom, a követési képességnek - ami az EMT Vdh - nak nem a legnagyobb erőssége - sem tenne jót az össztömeg növelése.
Köszi.
Codákra képes egy forró zuhany és egy - két kávé...
na, nekiálltam. pihentebb fejjel (délután görgőről leszállva csak felnevettem) a körmondatot részekre szedtem és megvan :)
nekem nincs bajom a karommal, be van állítva(sose volt, most se hibáztattam , csak a felvetett dolgokat kipróbáltam, puszta kíváncsiság, de sanszos volt, hogy semmit nem fog hozni. jelenleg minden vissza lett állítva eredeti helyére. szól normálisan). a pu reccsent meg néhány nótát és pont ilyenre voltam kíváncsi, pl felfüggesztés kiszáradás nem e okozhatja(de nem akartam direktbe berakni, ne én adjak tippet. ha kérdezek), de ezeken a lemezeken nagyon brutál bass van, ami vetekszik az 1812 nyitánnyal, így mezei követéshiba is lehet.ELEX írta: ↑2024.01.06., szomb. 23:54Revi, bezárt a biciklis topik?
Bocs, de nekem ez már kicsit sokk itt.
A karod beállításához meg keress egy szakembert a környéken, aki rendelkezik a megfelelő szaktudással, eszközökkel.
Nem itt fogsz kiművelődni a témában láthatóan.
Tudás és eszköz nélkül SOHA nem fogod beállítani a nyomorult kart. Ráadásul egy olyan konstrukciód van, amit geometriai beállításokkal szinte lehetetlen optimalizálni a forgó headshell miatt, aminek az önbeálló mozgása elméletileg még akár jó is lehetne, csak hát ez csak egy elmélet, amit sohasem követ a valóság.
Csakis mérőlemez, oszcilloszkóp, spektrum analizátor és persze a látottak kiértékelése hozhat valami reményt, hogy megkapd az optimális eredményt.
Addig is javaslom, hogy biztosíts megfelelő körülményeket a lemezjátszódnak, tartsd tisztán a lemezeidet és az eszközeidet, mert a képeid elrettentő példaként állnak, hogy hogyan ne fogjunk az LP hallgatásba sohasem.
NJ-t pedig csukott szájjal, nyitott füllel, szemmel és aggyal figyelje mindenki.
Ha valakitől, hát tőle lehet tanulni.
Csak el ne üldözzétek!
A ZYX-re térve, sajnos nagyon sok hamar meghibásodó darabbal találkoztam eddig. Volt, hogy vadonat újat hoztak, hogy torzít, nem követ. Mikroszkóppal megnézve repedt és deformált volt a csillapító gumija. A hangszedő új volt, csak az eladó diszkréten elhallgatta, hogy 5 évet állt a polcon kirakva. Gyárilag félre pozícionált gyémánttal is találkoztam már. Gyakori az azimut hiba, ami miatt rossz az áthallás és a csatorna balansz.
Persze, ha minden rendben van, akkor csodálatos tud lenni.

Revi, bezárt a biciklis topik?
na, ezt fordítsd le magyarra
OK, kösz.NJ_ írta: ↑2024.01.06., szomb. 19:07
Bár a könnyebb mozgathatóság jobb követési kepesseget jelent, de mindig szükség van egy ésszerű mértékű tehetetlenségre (nyomatékra), mert ha a hangkar túl könnyen mozgatható a tű által, akkor egyes barázdamodulációk sem okoznának többé relatív mozgásokat, amelyeket a hangszedő kimeneti jellé alakíthatna.
Roviden nem.
1. Én is úgy tudtam, hogy nő a tehetetlenségi nyomaték, ha hátrébb húzzuk a súlyt és a többi isNJ_ írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:10
1. A tehetetlenségi nyomaték (MOI) a tömeg és a távolság négyzete, így a MOI nőni fog, ahogy kifelé tolod, a forgocsaptol tavolitod az ellensúlyt, annak ellenére, hogy kisebb tömegű ellensúlyt használsz. Tehát a forgásponthoz közelebbi nagyobb tömegű ellensúly kisebb tömegként hat, mint a távolabbi, kisebb tömegű ellensúly, még akkor is, ha mindkettő ugyanazt a tömeget fogja kiegyenlíteni.
2. Ez nálam adott karokon hatarozottan feszesebbé tette a basszust is.
Konkluzio: az ellensúlyt a lehető legközelebb pozicionaljak/ pozicionaljuk a hangkar forgaspontjahoz az optimalis követő erohoz (VTF).
Udv., J
>
Igen. Forgocsapos hangkarok eseten.Rock60 írta: ↑2024.01.05., pén. 22:34NJ írta :
De jobb szokott lenni a követési képesség amikor az ellensúly tömege is növelhető, így az ellensúly és a függőleges csapágy közötti távolság nem változik, mint a módosítatlan hangkarnál.
NJ.
Álltalában kijelenthető, hogy hasznos a követési képesség szempontjából, ha az ellensúly közelebb van a forgásponthoz ?