És ha nekem 2,3 méter kell?

És ha nekem 2,3 méter kell?
A csatlakozóval külön nem, csak a kábellel együtt.pali923 írta: ↑2024.01.07., vas. 22:37Találkozott már valaki szerelés közben a Viablue lan-kábel csatlakozójával?
Csak a kíváncsiság vezérel, mert meglehetősen drága, hogy kipróbáljam, ráadásul azt olvasom az audiophonics oldalon, hogy mind a 3 felhasználó 1 csillagot adott rá, mert nagyon nehéz szerelni.
Ja, ezek szimmetrikus dac chipek, igy minden bizonnyal a szimmetrikus kimenet van közelebb a dac chip kimenetéhez, az asszimetrikus kimenet már nagy eséllyel plusz egy összegző opamp fokozattal van meghajtva.Alex_Aston írta: ↑2024.01.07., vas. 18:01Jelentem, a Lindemann Musicbook - Heed Thesis párosítás XLR kimenet és RCA bemenet teszt elvégzve. Az alany a meglévő HiDiamond D1 1,5m-es XLR kábelem, amihez kaptam egy egyszerű RCA átalakítót az egyik kedves fórumtárstól.
Eddig HiDiamond D3 RCA volt az erősítő és a lejátszó között.
Azt kell mondjam van értelme használni így őket. Hallhatóan dinamikusabb, élettel telibb a hangzás az XLR kimenetet használva. Gyakorlatilag az első hang meggyőzött, de azért meghallgattam pár zenét, biztos, ami biztos. Ezt követően sem változott a véleményem. Marad így a rendszer.
Némileg hangosabb is az XLR kimenet, ez még a különbség.
Az adapterrel kialakított összeköttetésnél figyelembe kell venni, hogy az adapter XLR 1,3 érintkezője általában össze van kötve. Egy dedikált kábelnél ez nincs így.
Remek!Alex_Aston írta: ↑2024.01.07., vas. 18:01Jelentem, a Lindemann Musicbook - Heed Thesis párosítás XLR kimenet és RCA bemenet teszt elvégzve. Az alany a meglévő HiDiamond D1 1,5m-es XLR kábelem, amihez kaptam egy egyszerű RCA átalakítót az egyik kedves fórumtárstól.
Eddig HiDiamond D3 RCA volt az erősítő és a lejátszó között.
Azt kell mondjam van értelme használni így őket. Hallhatóan dinamikusabb, élettel telibb a hangzás az XLR kimenetet használva. Gyakorlatilag az első hang meggyőzött, de azért meghallgattam pár zenét, biztos, ami biztos. Ezt követően sem változott a véleményem. Marad így a rendszer.
Némileg hangosabb is az XLR kimenet, ez még a különbség.
Mi is néha! Bár nekem elég lenne már az, ha élethű lenne a zene, nemhogy sokkal?gomolalaci írta: ↑2024.01.06., szomb. 20:27"Tudod, hogy mi az elektromos erőtér?,,Voyager írta: ↑2024.01.05., pén. 21:00Tudod, hogy mi az elektromos erőtér?gomolalaci írta: ↑2024.01.05., pén. 20:48Mint teljesen kábel laikus, kérdezem az alábbi hozzászólásokat (nem posztokat) elolvasva, minek kell bármely drótra árnyékolás???
"A forrás a vezetékeken keresztül látja el a készüléket. A pozitív és a negatív vezeték között feszültségkülönbség keletkezik, ezért a vezetők között elektromos erőtér épül fel. Az árammal átjárt vezetékek körül ezenkívül mágneses tér is keletkezik. Ez a mágneses tér az áramfüggősége miatt időben ingadozik. Mivel időben állandó áramok a létező legkevesebb alkalmazásban fordulnak elő, ezért ezek a mágneses mezők rendszertelenül váltakoznak. Ezek a mezők elektromágneses jelekké, egyfajta „mini jeladókká”, egyidejűleg pedig vevőkké is válnak. Így tehát minden vezeték képes arra, hogy negatívan befolyásolja más elektromos és elektronikus készülékek működését. Azért, hogy ezek a hatások ne jelentkezzenek a készülékekben és berendezésekben, a kábelek és vezetékek szakszerű árnyékolására van szükség."
De ez korántsem jelenti azt, hogy "mindenhová" kell árnyékolás.
Igen, azt hiszemDe! Azt is tudom, hogy árnyékolás nélkül sokkal élethűbbnek hallom a rendszeremet....
Komolyan? Azt hittem a kábelek is barnulnak...sutemenyx írta: ↑2024.01.05., pén. 21:44Még ezt a kérdést..hát hogyhogy miért?gomolalaci írta: ↑2024.01.05., pén. 20:48Mint teljesen kábel laikus, kérdezem az alábbi hozzászólásokat (nem posztokat) elolvasva, minek kell bármely drótra árnyékolás???
Azért, hogy ne fakuljon ki a napsütésben![]()
"Tudod, hogy mi az elektromos erőtér?,,Voyager írta: ↑2024.01.05., pén. 21:00Tudod, hogy mi az elektromos erőtér?gomolalaci írta: ↑2024.01.05., pén. 20:48Mint teljesen kábel laikus, kérdezem az alábbi hozzászólásokat (nem posztokat) elolvasva, minek kell bármely drótra árnyékolás???
"A forrás a vezetékeken keresztül látja el a készüléket. A pozitív és a negatív vezeték között feszültségkülönbség keletkezik, ezért a vezetők között elektromos erőtér épül fel. Az árammal átjárt vezetékek körül ezenkívül mágneses tér is keletkezik. Ez a mágneses tér az áramfüggősége miatt időben ingadozik. Mivel időben állandó áramok a létező legkevesebb alkalmazásban fordulnak elő, ezért ezek a mágneses mezők rendszertelenül váltakoznak. Ezek a mezők elektromágneses jelekké, egyfajta „mini jeladókká”, egyidejűleg pedig vevőkké is válnak. Így tehát minden vezeték képes arra, hogy negatívan befolyásolja más elektromos és elektronikus készülékek működését. Azért, hogy ezek a hatások ne jelentkezzenek a készülékekben és berendezésekben, a kábelek és vezetékek szakszerű árnyékolására van szükség."
De ez korántsem jelenti azt, hogy "mindenhová" kell árnyékolás.
Szia! Esetleg valami ilyesmi? Elég egyszerű, de ha a funkcionalitás elegendő...rTom írta: ↑2024.01.06., szomb. 07:46Szevasztok!
Talán nem teljesen off a kérdésen itt.
HDMI audio extractort keresgélek SPDIF/RCA ( emiatt a választék elég kevés)kimeneteset.
Apple TV 4k HDMI- a tv toslink-dac-preamp-adc-mini dsp láncot szeretném kiváltani/ lerövidíteni.
Ez idáig ez lenne a nyerő, de megköszönném ha tudtok ajánlani alternatívát:
Orei
Jól gondolod. Egy forrást, egy tv-t szeretnék csak a legrövidebb jelúttal, audiót a dsp kimenetig digitálisan. Processzort ht erősítőt nem szeretnék a videót intézze el a tv.Aszpirin írta: ↑2024.01.06., szomb. 11:19Jól gondolom, hogy a DAC-preamp-ADC hármast iktatnád ki, illetve helyesstesítenéd az audio extraktorral? A miniDSP után mi van?rTom írta: ↑2024.01.06., szomb. 07:46Szevasztok!
HDMI audio extractort keresgélek SPDIF/RCA ( emiatt a választék elég kevés)kimeneteset.
Apple TV 4k HDMI- a tv toslink-dac-preamp-adc-mini dsp láncot szeretném kiváltani/ lerövidíteni.
Orei
Screenshot_20240103_200110_Brave.jpg
De ugye ez nem kifejezettem ennek köszönhető?
Ha látnád a különbséget a TV stúdiókból kimenő és a kábeltársaságok által szétküldött kép között, nagyon elszomorodnál, talán még káromkodnál is.zoli73 írta: ↑2024.01.06., szomb. 11:02A tv adás minőségén feltehetőleg lehetne javítani, ha szolgaltató által biztosított eszközöket jobb minőségűre cserélném, de erre sajnos nincs mód. Ha körbevenném őket minőségi kábelekkel(hálózati, Lan, stb.), talán tovább lehetne javítani a képminőséget, de így nem nagyon látom értelmét.
Gyanítom te nem vagy egészen képben. Én tudom gomolalaci miért kérdezte. Mert nála nem árnyékoltak a kábelek és igen jól szól a rendszere.
Sok sikert. Szükséged lesz rá...
Jól gondolom, hogy a DAC-preamp-ADC hármast iktatnád ki, illetve helyesstesítenéd az audio extraktorral? A miniDSP után mi van?rTom írta: ↑2024.01.06., szomb. 07:46Szevasztok!
Orei
Screenshot_20240103_200110_Brave.jpg
Például azért, hogy az áram/jelvezetékben haladó energia ne a kábel környezetét szórja meg elektromágneses energiával kapacitív, induktív módon. Azért is, hogy a kábel közel és távoli környezetében gerjesztett, levegőben és mindenféle fémes vezetőben terjedő elektromágneses hullámok, porszívótól, hűtőszekrényektől, inverterektől, kapcsitápoktól stb, ne modulálja a kedvenc zenéid élvezetét. A baj az, hogy ezek az idegen elektromágneses terek (röviden EMI) forrása nagyon távolról is bejut a készüléked közelébe, a Schumann 7,3Hz frekvenciáktól 30GHz-es polgári, katonai műholdak RF frekvenciáig, URH, TV, mobil és WIFI frekvenciákkal együtt. Kiszámíthatatlan, melyik mekkora hatást gyakorol a "védeni" szánt kábelekre és persze a készülékre is.gomolalaci írta: ↑2024.01.05., pén. 20:48Mint teljesen kábel laikus, kérdezem az alábbi hozzászólásokat (nem posztokat) elolvasva, minek kell bármely drótra árnyékolás???
Igen, sok mindennek együtt kell álljon, hogy ez teljesüljön.Voyager írta: ↑2024.01.06., szomb. 10:39Ez így van, viszont a felbontás önmagában még kevés a jó képhez. HD felbontásnál lényeges, hogy legalább 8-10 Mbps legyen a sávszél. Sajnos ezt kevés szolgáltató tudja/nyújtja, mert tele a kínálat töltelék csatornákkal és csak néhány frekvenciára jut nagyobb sávszél.
Ez a 95% is kicsit erős, de ismerjük a motivációját.
Ez így van, viszont a felbontás önmagában még kevés a jó képhez. HD felbontásnál lényeges, hogy legalább 8-10 Mbps legyen a sávszél. Sajnos ezt kevés szolgáltató tudja/nyújtja, mert tele a kínálat töltelék csatornákkal és csak néhány frekvenciára jut nagyobb sávszél.zoli73 írta: ↑2024.01.05., pén. 22:00Ezt rosszúl tudod, a tv adás magasabb felbontású, mint a DVD. Ez utóbbi már egy nagyon elavúlt formátum.
A tv adás HD felbontású, a DVD nem.
Akkor én arra a kb. 5%-ra gyúrok, ahol nem teljesen felesleges az árnyékolás, és erősen nem ront a hangzáson.