most én is nézegettem, mit kell még tudni az RS-ről. kb 15 éve van nálam(lehet több), eddig nem volt vele gondom, de pl egy intelmet kapásból kihagytam most. a kar végére kell akasztani kis réz súlyokat, a PU tömegével egyezőt. Előkapartam Sead manuálját, ezt nem tettem meg.NJ_ írta: ↑2024.01.02., kedd 15:06Ez jó!Ez egy ilyen “szakma” (sajnos?). Lehet neked inkább egy broadcasting EMT kellene, napi 24/7 oraban.. ott nincs, nem kell “pipiskedes” max. karbantartas..
Jo, eddig a vicc.
Ha Zyx akkor Universe amivel volt sok (jo) tapasztalatom, még a nagy harmas, Triplanar/SME/Graham idejen. Sakuraval pedig jó régen es mar nem tudom milyen hangszedokkel. De nem Zyx-el az tuti.
Az RS offset nelkuli un. underhang hangkar. Hogy hogyan passzol a kar nem publikalt effektiv tomegehez a kerdeses Zyx engedekenysege, azt sajnos nem tudom. Azert azt tudd, hogy ebben a rezonancia interakcio szammisztikaban viszonylag nagy a ratartas +\- 10-15%. Ertsd. nem a legkritikusabb pont.
Ami az RS hangkarnal kritikus es amivel biztosan jatszanod kellene a leheto legjobb hang elerese erdekeben, azok a kovetkezoek:
- VTF
- pontos tűvég - tanyertengely távolság
- A forgo headshell jo rogzitese: a lehetseges minimumra kell csökkenteni a headshell vertikális mozgását, ugy, hogy ne legyen olyan szoros a tenzio, hogy a horizontalis mozgás túl merev legyen. Jatek a forgo tengellyel.
Udv., J
"Refer to the cartridge specification and place the same ammount of wight on the supplies brass hook"
de alapvetően azt figyeltem meg ennél a karnál, bármit ráaggatok, befolyásolja a kar rezonanciáját és a hangját. A többi PU esetén nem volt semmi gondom, így inkább ezt is elhagytam idővel. hátha.. Nem gondolom, hogy ez lesz a baja, de akár ez is okozhat gondot, ha ennyire kritikus a helyzet.
A forgáspont és lemezjátszótengely ki lett már "találva", de a 19,6-os túlnyúlásal van számolva is, aztán a számtásokat az élet felülcsapja, de arra is rámérek megint. ezeréve csináltam hozzá egy sablont,hol kell állnia, felülvizsgálom.
A karmagassággal játszottam sokat, a hangot befolyásolta, de ezt a basszus-nemkövetést nem sajna (nyilván,a zyx által
előírt PU vízszintes helyzetétől nagyon nem akartam eltérni, extrém eseteket nem próbáltam ki, de azzal a többi lemez produkcióját ölöm meg)
kezdem elfogadni, hogy ez ilyen