Itt ugye 2 dolgot is tehetsz. A kar tömegét növeled, vagy a hangszedő+fej tömegét.revox írta: ↑2024.01.02., kedd 14:29há igen,csak itt nálam, épp ez a lényege a karnak,hogy hiába könnyebb-nehezebb, a kar, nem érvényesül, mert a shell forog egy tűágy körül és ami a kar tömegébő fakad, "vontatás",max a shellt nagyobb kitérésre kényszeríti.zoli73 írta: ↑2024.01.02., kedd 14:11
A kar tömegét nem azért kell növelni, mert könnyű lenne a hangszedő, hanem mert az engedékenysége alacsonyabb, mint a korábbinak. Ez a plusz tömeg, ugyanazon tűnyomóerő mellett, jobban "kényszeriti" a tűt a barázdábban maradásra, nem engedi "pattogni".
Mondjuk 100000-ért semmiképpen ne vegyél súlyt, ezt kb. fillérekből meg lehet oldani, ahogy ismerlek meg is oldod.![]()
Csak valami nem mágnesezhető anyagot válassz.
talán ezen a videón látszik a tűágyazása a shellnek. ezt minél jobban kifordítod,annál vehemensebben igyekszik visszaállni középre. ha egy kevésbé engedékeny kar lenne (valahogy tennék rá súlyt pluszba, a tű nagyjából ugyanúgy viselkedne, csak a shell kicsit jobban befordulna,ahogy húzza maga után a kart. elvileg... de valamit azért fogok próbálgatni. régen a cosmos silverrel, emléxem,középre tettem egy M6 csavaranyát a karra(van középen egy kis mágnes a kartartó miatt,még a kar dőlésszögét is tudtam vele kicsit állítani... tényleg,ez eddig, hogy nem jutott eszembe
pedig már csináltam
![]()
ne, itt van a francos kar. próbálkozom a lesúlyozással valahogy
youtu.be/3Du_zNamB30
Mennyi az ajánlott hangszedő tömege a karhoz? Megadnak ilyet?