Igen, láthatóna nagyon megosztó.DeLorean írta: ↑2023.12.30., szomb. 14:30Ami érdekes, az értékelések totál hasonlóak mondjuk a RT oldalán.
Great movie! Love it!
This was painful to watch
Movie was good, looking forward to part 2
Honestly one of the worst movies i ever watched
Vagy öt csillag, vagy nulla.
De egyébként végig nézted.
Ilyenkor mit csinálsz? Már az első perc szar - kicsit morgolódsz.
Jön egyre több színész, aki ripacskodik - még jobban morgolódsz.
Jön a pók-kentaur - akkor már oda sem nézel.
A végén pedig minden szar volt és az utóbbi évek legrosszabb filmjét nézted meg.
De miért? Nem vagy kritikus, neked nem kötelező.![]()
Én 15 perc után a számomra legrosszabb filmeknek esélyt sem adok.
De inkább fogadjuk el egymás ízlését/értékítéletét, akkor is, ha nagyon nem értünk vele egyet.
Én pl. azért néztem elég sokáig (kb feléig), mert szerintem elég jól indult (kb első 10-15 perc élvezhetően Star Wars-os volt), és vártam, hogy hátha lesz belőle (ismét) valami. Ott hagytam abba, amikor a póknővel harcolt az n-edik szamuráj-jelölt.
Aztán végül 2 napra rá, látván, hogy egyeseknek mennyire tetszik, végignéztem. Nos, a második fele még rosszabb volt számomra, mint az első.
Szerintem egy filmet nem lehet megítélni az első 15 perce alapján, a Te logikáddal akkor csak olyan filmekről kellene írnunk, amelyek vagy tetszettek valamennyire, vagy az első 15 percük rossz, függetlenül attól, hogy milyen lesz a hátralévő másfél-két órában. Nem. Szerintem a negytív vélemény is hitelesebb, ha az ember végignézte, amit kritizál. (bár ez nekem nem mindig sikerül, az idei Oscar-győztes filmet egyszerűen nem voltam képes végignézni, ha így nézzük, a Rebel Moon sokkal jobb annál