Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Onkyo Integra A8015

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Boldog Karácsonyt kívánok!

Van egy onkyo integra A8015 erősítőm.
Nagyon szeretem a hangját, de ismét javítani kellene, így megfordult a fejemben, hogy másikat nézek, szintén vintage vonalon.

Az onkyo integra sorozaton belül a többi modell hangminősége hol helyezkedik el a 8015-höz képest? (8050, 9035, stb)

Illetve a Pioneer A331 vagy Technics SUV470 modellek mennyire jelentenének előrelépést?

Köszönöm előre is.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1380

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mishow írta:
2023.12.22., pén. 08:57
Voyager írta:
2023.12.22., pén. 06:56
Te pedig azért kapod tőlem, mert azok közé tartozol, akik a földön járnak és mindig korrekten kommunikálsz! (mondjuk az utóbbi Tőled elvárás) :D
Köszönöm, igyekszem! :D leborulok.gif
:napsut:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Voyager írta:
2023.12.22., pén. 06:56
Te pedig azért kapod tőlem, mert azok közé tartozol, akik a földön járnak és mindig korrekten kommunikálsz! (mondjuk az utóbbi Tőled elvárás) :D
Köszönöm, igyekszem! :D leborulok.gif

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2023.12.20., szer. 11:55
ikapsel írta:
2023.12.20., szer. 10:34
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, végül a fórumon hirdetett Cambridge CXA61 lett. Vásárlás előtt ki tudtam próbálni a Tannoy hangfalaimmal az eladónál, és eléggé meggyőző volt, úgyhogy meg is vettem. Még egyszer köszi a segítséget és kellemes, jó zenékben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek!
Tőlem azért kapod a lájkot, mert nemcsak kérdeztél, de a válaszok is érdekeltek :smile53:
Szerintem jó választás, sokáig ki fog tudni szolgálni!
Kellemes zenéket hozzá, és neked is kellemes ünnepeket, ez igazán szép ajándék! karácsony2 :gift:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.20., szer. 10:34
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, végül a fórumon hirdetett Cambridge CXA61 lett. Vásárlás előtt ki tudtam próbálni a Tannoy hangfalaimmal az eladónál, és eléggé meggyőző volt, úgyhogy meg is vettem. Még egyszer köszi a segítséget és kellemes, jó zenékben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek!
Tőlem azért kapod a lájkot, mert nemcsak kérdeztél, de a válaszok is érdekeltek :smile53:
Szerintem jó választás, sokáig ki fog tudni szolgálni!
Kellemes zenéket hozzá, és neked is kellemes ünnepeket, ez igazán szép ajándék! karácsony2 :gift:

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: ikapsel »

mishow írta:
2023.12.16., szomb. 09:30
ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 23:48
Endrion írta:
2023.12.15., pén. 22:15
Szia! Én a Tannoy-okhoz angol erősítőt választanék, pláne a rockzene miatt.
Ezért gondoltam első körben Audiolab meg Arcam erősítőre...
Ez nem szentírás, amúgy ezek az újak már csak nevükben angolok. Egy régebbi Arcam 7-8-9 az igen, csak azokban nem lesz dac. Vagy régi Creek a 4xxx sorozatból, vagy az i50r. Esetleg régebbi Creek EVO. Ezek megkaphatók 100 alatt vagy akörül.
Rockzenére jók a Vincentek, abból is van mindig a hirdetőben, de a kis Tannoyhoz általában feleslegesen nagy teljesítményűek. A korai Pioneer, Marantz hirdetések közt is szemezgethetsz.
Ha viszont modern kell sok szolgáltatással, akkor tényleg az új Malacokat vedd előre a listán, szerintem.

Kieg: pont hirdetnek jó áron szép Cambridge CXA61-et, ami sokáig kiszolgálhat, és kereteden belül van. Uccu .. :rolleyes:
Urak! Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, végül a fórumon hirdetett Cambridge CXA61 lett. Vásárlás előtt ki tudtam próbálni a Tannoy hangfalaimmal az eladónál, és eléggé meggyőző volt, úgyhogy meg is vettem :) Még egyszer köszi a segítséget és kellemes, jó zenékben gazdag ünnepeket kívánok mindenkinek!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

thripio írta:
2023.12.17., vas. 17:42
Köszi , ma délelőtt kicseréltem a csöveket , volt itthon Siemens , eddig Tesla 802 volt benne , de sajnos semmi változás .
Eger környékén hátha lenne szerelő , vagy csak Pesten ?
Itt lenne érdemes folytatni: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=17426
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

thripio
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: thripio »

sutemenyx írta:
2023.12.17., vas. 15:35
thripio írta:
2023.12.16., szomb. 12:19
Sziasztok !
Rég nem használt Unico erősítőmet a héten újra bekapcsoltam, és sajnos furcsa membrán mozgásokat produkál a hangsugárzókon. Függetlenül hogy szól e rajta zene , vagy csak be van kapcsolva , akkor is produkálja , teljesen rendszertelenül ki -be mozgatja a membránokat .Régi Tannoy dobozokat is elöszedtem azokkal is csinálja .
Segítséget kérnék , mi lehet vele ?
Köszi.
Lehet csak a cső fáradt meg, vagy kontaktos a foglalata, aztán épp ilyen zajt produkál, de bármi más is tönkremehetett. Én egy új csövet megpróbálnék, aztán ha úgy sem jó, akkor keresnék szervízt.
Köszi , ma délelőtt kicseréltem a csöveket , volt itthon Siemens , eddig Tesla 802 volt benne , de sajnos semmi változás .
Eger környékén hátha lenne szerelő , vagy csak Pesten ?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

thripio írta:
2023.12.16., szomb. 12:19
Sziasztok !
Rég nem használt Unico erősítőmet a héten újra bekapcsoltam, és sajnos furcsa membrán mozgásokat produkál a hangsugárzókon. Függetlenül hogy szól e rajta zene , vagy csak be van kapcsolva , akkor is produkálja , teljesen rendszertelenül ki -be mozgatja a membránokat .Régi Tannoy dobozokat is elöszedtem azokkal is csinálja .
Köszi.
Lehet csak a cső fáradt meg, vagy kontaktos a foglalata, aztán épp ilyen zajt produkál, de bármi más is tönkremehetett. Én egy új csövet megpróbálnék, aztán ha úgy sem jó, akkor keresnék szervízt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

thripio
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: thripio »

Sziasztok !
Köszi.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 23:48
Endrion írta:
Ez nem szentírás, amúgy ezek az újak már csak nevükben angolok. Egy régebbi Arcam 7-8-9 az igen, csak azokban nem lesz dac. Vagy régi Creek a 4xxx sorozatból, vagy az i50r. Esetleg régebbi Creek EVO. Ezek megkaphatók 100 alatt vagy akörül.
Rockzenére jók a Vincentek, abból is van mindig a hirdetőben, de a kis Tannoyhoz általában feleslegesen nagy teljesítményűek. A korai Pioneer, Marantz hirdetések közt is szemezgethetsz.
Ha viszont modern kell sok szolgáltatással, akkor tényleg az új Malacokat vedd előre a listán, szerintem.

Kieg: pont hirdetnek jó áron szép Cambridge CXA61-et, ami sokáig kiszolgálhat, és kereteden belül van. Uccu .. :rolleyes:

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Endrion írta:

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Endrion »

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 17:27
A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 16:06
Sziasztok,

sztereó erősítő vételen gondolkozom, a jelenlegi cucc a következő:
Onkyo TX-NR509
Tannoy 632-es hangfalak
Allo Boss2 streamer
Rotel 951 cd lejátszó
Power R hangfal és IC kábelek

Ebben az összeállításban szeretném az Onkyo házimozi erősítőt lecserélni vmi jobb sztereo erősítőre max 200-300 eFt értékben. Videók alapján a Rotel A11 MK2, Audiolab 6000a és Arcam SA10 szimpatikus. Zene szempontjából jazz, rock a fő csapásirány. Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb, illetve van esetleg más, hasonló paraméterekkel rendelkező erősítő javaslatotok?
Igaz dac nincs benne, de ez egy nagyon jó erősítő, baromi jó áron. Figyelembe véve a kereted felső határát, abba még egy külső dac is belefér. https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=197939
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
Audiotechnica fülesen nekem az jött le …
Ezt most felejtsd el gyorsan! :nonononono:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 18:34
alto írta:
2023.12.15., pén. 18:16
Azt jól gondolod, hogy ennél az Onkyo házimozi erősítőnél kb. bármilyen sztereó erősítő jobb lesz.
A 200-300ezres árkategória sztereó erősítők esetén nagyjából a belépőszint, esetleg annál egy picivel feljebb, de nagy csodára azért ne számíts. Ebben az árkategóriában szóba jöhetne még az Advance X-i75 (269.900 Ft) vagy Marantz NR1200 (akciósan 279.900 Ft). Ha hajlandó vagy egy kicsivel feljebb emelni a büdzsét, akkor pl. ott van a Cambridge CXA-61 akciósan 353.500 Ft-ért, ami azért jobb az eddig említetteknél.
Cambridge-ből az AXR100-al szemezgettem, az belefér a büdzsébe, de ott a véleményeknél több negatív hozzászólást olvastam ventillátor zajról és gyakori meghibásodásokról...
Advance-ról nem is hallottam még (ez mondjuk nem jelent semmit), utánanézek, meg a Marantzot is meglesem.
Köszi a javaslatokat.
Marantz 1200 van most a hirdetőben nagyon jó áron. Azzal még streamered is lesz!

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7592

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

ikapsel írta:
Cambridge-ből az AXR100-al szemezgettem, az belefér a büdzsébe, de ott a véleményeknél több negatív hozzászólást olvastam ventillátor zajról és gyakori meghibásodásokról...
Advance-ról nem is hallottam még (ez mondjuk nem jelent semmit), utánanézek, meg a Marantzot is meglesem.
Köszi a javaslatokat.
Egy használt Heed Obelisk 2.1 vagy 2.3 dac kártyával. Nagyon sokáig el lehet menni vele és tud egy normális zenehallgató rendszer alapjául szolgálni gyakorlatilag akár örökre is. Mindemellett jól tartja az árát és az értékét is. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ikapsel írta:
alto írta:
Azt jól gondolod, hogy ennél az Onkyo házimozi erősítőnél kb. bármilyen sztereó erősítő jobb lesz.
A 200-300ezres árkategória sztereó erősítők esetén nagyjából a belépőszint, esetleg annál egy picivel feljebb, de nagy csodára azért ne számíts. Ebben az árkategóriában szóba jöhetne még az Advance X-i75 (269.900 Ft) vagy Marantz NR1200 (akciósan 279.900 Ft). Ha hajlandó vagy egy kicsivel feljebb emelni a büdzsét, akkor pl. ott van a Cambridge CXA-61 akciósan 353.500 Ft-ért, ami azért jobb az eddig említetteknél.
Köszi a javaslatokat.
A CXA61 egész más ligában játszik mint az AXR100.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

ikapsel írta:
alto írta:
Köszi a javaslatokat.
Mindenképpen új készülékben bondolkodsz? Az ár/érték arányt figyelembe véve, egy használt készülék jobb választás lehet.
Konkrétumokat nem tudok mondani, mert az ilyen készülékekre(beépített dac-os integrált erősítők) nincs rálátásom, de az apróban érdemes lehet körülnézni. Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

alto írta:
Köszi a javaslatokat.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ikapsel írta:
A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést. A Rotel CD egy több mint 20 éves darab, a DAC-ja is annak megfelelő színvonalon van, viszont mechanikailag és esztétikailag tip top állapotban van. Volt szerencsém kipróbálni egy SMSL SU-6 külső DAC-kal, lényegesen jobban szólt azzal, ezért gondolom, hogy a fenti három erősítő jó lehet DAC szempontból.

A három erősítőnél sajnos olyan összehasonlításokat nem találtam, ahol közvetlenül az arcam sa10-et vetnék össze az audiolabbal, csak olyanokat, ahol ezt a kettőt külön-külön vetik össze egy Rotel a12-vel, ami ugye nem a11. Audiotechnica fülesen nekem az jött le, hogy az Audiolab-nál lehetett a legjobban kihallani az egyes hangszereket és magasak domináltak, az Arcamnál is megvolt ez, de nem ennyire, illetve ott a basszus jobb volt, a Rotel meg a kettőnek a keveréke, kulturáltan, visszafogottan hozott mindent. Persze ezekben a tesztekben teljesen más hangfalakat használtak, ezért kérdezem, hogy akik régebb óta űzik ezt a Hifi sportot, és gondolom a Tannoy sem ismeretlen a számukra, talán tudnak némi tanácsot adni, melyik erősítő lenne a jobb választás a Tannoyokhoz. Azt ugye jól gondolom, hogy a jelenlegi Onkyo házimozi erősítőnél egy dedikált sztereó erősítő mindenképpen jobb kell legyen?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A Tannoy-okhoz hosszútávon nem ragaszkodom, de eddig jól szolgáltak, szép részletező hangjuk van, a mély lehetne több talán, ezért első körben nem a hangfalakkal kezdeném a fejlesztést. A Rotel CD egy több mint 20 éves darab, a DAC-ja is annak megfelelő színvonalon van, viszont mechanikailag és esztétikailag tip top állapotban van. Volt szerencsém kipróbálni egy SMSL SU-6 külső DAC-kal, lényegesen jobban szólt azzal, ezért gondolom, hogy a fenti három erősítő jó lehet DAC szempontból.

A három erősítőnél sajnos olyan összehasonlításokat nem találtam, ahol közvetlenül az arcam sa10-et vetnék össze az audiolabbal, csak olyanokat, ahol ezt a kettőt külön-külön vetik össze egy Rotel a12-vel, ami ugye nem a11. Audiotechnica fülesen nekem az jött le, hogy az Audiolab-nál lehetett a legjobban kihallani az egyes hangszereket és magasak domináltak, az Arcamnál is megvolt ez, de nem ennyire, illetve ott a basszus jobb volt, a Rotel meg a kettőnek a keveréke, kulturáltan, visszafogottan hozott mindent. Persze ezekben a tesztekben teljesen más hangfalakat használtak, ezért kérdezem, hogy akik régebb óta űzik ezt a Hifi sportot, és gondolom a Tannoy sem ismeretlen a számukra, talán tudnak némi tanácsot adni, melyik erősítő lenne a jobb választás a Tannoyokhoz. Azt ugye jól gondolom, hogy a jelenlegi Onkyo házimozi erősítőnél egy dedikált sztereó erősítő mindenképpen jobb kell legyen?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

ikapsel írta:
2023.12.15., pén. 16:06
Tannoy 632-es hangfalak, Allo Boss2 streamer, Rotel 951 cd lejátszó
Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb ..
Mennyire és miért ragaszkodsz ennyire ezekhez a Tannoy dobozokhoz?
Mit jelent neked a Rotel saját dacnál jobb hang, vagyis pontosan mi nem tetszik, vagy mi hiányzik a Rotel hangjából?
A kiválasztott erősítők meglehetősen eltérő karakterek, YT video alapján nem javaslom a választást, de a feltett kérdésekre adott válaszok alapján talán már el lehet indulni.

ikapsel
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok,

sztereó erősítő vételen gondolkozom, a jelenlegi cucc a következő:
Onkyo TX-NR509
Tannoy 632-es hangfalak
Allo Boss2 streamer
Rotel 951 cd lejátszó
Power R hangfal és IC kábelek

Ebben az összeállításban szeretném az Onkyo házimozi erősítőt lecserélni vmi jobb sztereo erősítőre max 200-300 eFt értékben. Videók alapján a Rotel A11 MK2, Audiolab 6000a és Arcam SA10 szimpatikus. Zene szempontjából jazz, rock a fő csapásirány. Fontos, hogy olyan erősítő kell amelyikben jó minőségű (a Rotel Cd sajátjánál jobb) DAC van.
Szerintetek a fenti három erősítő közül melyik lenne ezekhez a hangfalakhoz a legjobb, illetve van esetleg más, hasonló paraméterekkel rendelkező erősítő javaslatotok?

Nemgéza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Nemgéza »

A hangminőségre van ez valamilyen hatással?

Bár szinte mindegy is, mert ha ezt venném, akkor a szimmetrikus bemeneten szeretném használni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”