Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1513

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

dixie-chicken írta:
2023.11.08., szer. 11:07

Vannak papirtasakok amelyek esetleg fontos infókat tartalmaznak,kár kidobálni mindent..(pl régi kiadványoknál vannak reklámozott "akkor" újdonságként megjelenő más lemezek is,azonos kiadónál)....meg van az hogy "home taping is killing music" :D
Igen, meg vannak amik különösen szép nyomatúak, vagy amik kifejezetten utalnak a külső borítóra, vagy a lemeztársaságra, azokat kár kidobni.
Azokat még akkor is megmentem, megragasztom, ha szakadt, vagy kirepedt.
Aztán mehet bele egy vékony antisztatikus belső bugyi...
Azok a jó régi Nagaoka - k ! Azóta sem találtam hasonlót...
Mondjuk, a két rétegű tasakok kivitelezése is egy vicc a régiekhez képest.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4584
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 12:17
revox írta:
2023.11.08., szer. 11:50

Nem is reckirozok vele. Alkohol+műanyag 36_1_5.gif
Nem gondolnám, hogy ilyen jellegű probléma van vele.
Rengeteg alkohol alapú tisztítószert használunk nap mint nap, műanyag - alapú világunkban.
Az alkoholtartalmú fertőtlenítőszerek is műanyag üvegben vannak.
Inkább csak a visszamaradt anyagnak lehet - ha van - előnytelen hatása a hangra, nem tudom.
végülis, ja, kannásbor :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.08., szer. 11:50

Nem is reckirozok vele. Alkohol+műanyag 36_1_5.gif
Nem gondolnám, hogy ilyen jellegű probléma van vele.
Rengeteg alkohol alapú tisztítószert használunk nap mint nap, műanyag - alapú világunkban.
Az alkoholtartalmú fertőtlenítőszerek is műanyag üvegben vannak.
Inkább csak a visszamaradt anyagnak lehet - ha van - előnytelen hatása a hangra, nem tudom.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Legfrissebb :
Kürthy Tominak megszakadt a kapcsolata a Loricrafttal, úgy hogy se kefe, se lónyál... sad.gif
SaSuPa van.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 11:34
SoundMania sem alkoholosat használ, szerinte sem annyira jó, neki egy kémikus cimborája keveri a lónyálat.
Gyári keverésű alkoholos cucc sem vált be Neked ?

5. Logikus...
Nem grátisz, a gyártó még el is magyarázta a kefe használatát, hogy szárítsam, stb...
Mindegy... Majd jó lesz száraz tisztításra és majd kerítek egy nylont a mosáshoz.

Már fél éve meg van a gép, de még ki sem próbáltam... :smile51:
nem is reckirozok vele. alkohol+műanyag 36_1_5.gif
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania sem alkoholosat használ, szerinte sem annyira jó, neki egy kémikus cimborája keveri a lónyálat.
Gyári keverésű alkoholos cucc sem vált be Neked ?

5. Logikus...
Nem grátisz, a gyártó még el is magyarázta a kefe használatát, hogy szárítsam, stb...
Mindegy... Majd jó lesz száraz tisztításra és majd kerítek egy nylont a mosáshoz.

Már fél éve meg van a gép, de még ki sem próbáltam... :smile51:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 10:50
revox írta:
2023.11.08., szer. 10:01

1. Az alkoholos házibarkácsot én kerülném. Loricraft L'Art du Son-t használom.
2. Az újakat is mosom, sőt,azt dupla menetben :rolleyes:
3. ... Utána jön a lent említett SaSuPa tűtisztító kefe, ami holtbiztos, hogy nem csak tisztít, sőt,azt gondolom,ez csak másodlagos funkciója, mert olyan jellegű a "javulás", mint amit a kecskeszűr kefével való törléskor tapasztaltunk.
4. Már megvettem az alcoholFree lemezmosó folyadékot, ami a tűt is tökéletesen lemossa.
5. Lemezmosó-kefe... Ja,ezt nem említettem. Minő meglepetés, nekem az is Loricraft, de azt adták a mosóhoz.
Remekül összefoglaltad ! :smile53:

1. Ez a cucc nem alkoholbázísú ?
2. Miért ?
3. Erről tudnál kicsit többet mondani ?
4. Ez a Loricraft ?
5. Az én lemezmosó masinámhoz kecskeszőr kefét kaptam.
1- nem
2- gyártási dzsuva sokszor rosszabb, mint ami port összeszed
3- túl sokat nem tudok. kaptam egyet kipróbálni, amikor megjelent a piacon és már vissza se adtam :D De ez nem mezei tisztító hatás, azt lehet hallani.
4- igen.
5. a folyadékot az is teríti,de nem biztos,hogy arra adták, lehet csak grátisz :napsut: Ha erősen szennyezett a lemez, vagy tényleg zsíros, a nylon kefe azért azt hatékonyabban "felkaparja". a kecskeszőr kefe elég puha ehhez. Ráadásul a kecskeszőr, ha vízes, nehezebben dobja le magáról a koszt,amit összeszedsz vele a folyadék felkenésekor, míg a nylonról könnyen lejön (megcsapod és elengedi). A Loricraft mosó manuáljában is ezt használják és ilyet is adnak hozzá. Nem állítom,hogy mással nem lehet teríteni a folyadékot, sokan használtak erre a célra fogkefét régebben, de az is "nylon"
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2787

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

greenbio írta:
2023.11.08., szer. 10:10
valamint fontos, ha az új vagy régi lemez papírtasakban érkezik, én azt azonnal kukázom, illetve megy gyújtósnak a grillehez :D
a papír folyamatosan erodálódik, nagyon apró, szemmel alig látható darabok válnak le róla folyamatosan, szennyezve a lemezt és a tokot is

vannak papirtasakok amelyek esetleg fontos infókat tartalmaznak,kár kidobálni mindent..(pl régi kiadványoknál vannak reklámozott "akkor" újdonságként megjelenő más lemezek is,azonos kiadónál)....meg van az hogy "home taping is killing music" :D

https://hanglemeztasak.hu/

a papirtatyóba mehet bele egy ilyen pl:

https://hanglemeztasak.hu/LP-belsok-japan

:smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.08., szer. 10:01

1. Az alkoholos házibarkácsot én kerülném. Loricraft L'Art du Son-t használom.
2. Az újakat is mosom, sőt,azt dupla menetben :rolleyes:
3. ... Utána jön a lent említett SaSuPa tűtisztító kefe, ami holtbiztos, hogy nem csak tisztít, sőt,azt gondolom,ez csak másodlagos funkciója, mert olyan jellegű a "javulás", mint amit a kecskeszűr kefével való törléskor tapasztaltunk.
4. Már megvettem az alcoholFree lemezmosó folyadékot, ami a tűt is tökéletesen lemossa.
5. Lemezmosó-kefe... Ja,ezt nem említettem. Minő meglepetés, nekem az is Loricraft, de azt adták a mosóhoz.
Remekül összefoglaltad ! :smile53:

1. Ez a cucc nem alkoholbázísú ?
2. Miért ?
3. Erről tudnál kicsit többet mondani ?
4. Ez a Loricraft ?
5. Az én lemezmosó masinámhoz kecskeszőr kefét kaptam, de majd ez után azt fogom használni a száraz törlésre is a carbon helyett.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

itt találtam meg a két kefét. szerintem a nylon a mosáshoz jó, szárazon nem annyira javaslom, a zerge meg a kecske.

https://www.fastaudio.com/marke/loricraft/

Kép

Kép
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.11.08., szer. 09:26

1. Tele van a fa@om a lemezbőrzéken árult pár kereskedőnél "elsőkiadás" matricával felcimkézett LP-vel ...
2. Általában,minden új kiadványt,legyen az MOV,MoFi,Analogue Production stb "kiveséznek" a Steve Hoffman fórumon,igy vannak némi támpontok milyen kiadványt,milyen kiadónál szabad-vagy nem szabad megvásárolni...szwsz 3x
3. Ha a BF-nél rendelsz,megrendelés zárásnál,van egy olyan opció "minőségi ellenőrzést kérek" (megjegyzés mező),végig nem fogják hallgatni a lemezt,de a hullámos,nem jól centerezett,esetleg felületes karcolásos lemezek már itt kiszűrhetőek...annnyi van,hogy ilyenkor ne te szeded le a celofánt.. :kiss:
1. Soha nem keresek ilyeneket, vagyonokat eszem ágában sincs kiadni egy lemezre.
2. Ez jó ötlet...
3. Ez még jobb ! A celofánt megtarthatják... :D

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Hozzászólás Szerző: greenbio »

valamint fontos, ha az új vagy régi lemez papírtasakban érkezik, én azt azonnal kukázom, illetve megy gyújtósnak a grillehez :D
a papír folyamatosan erodálódik, nagyon apró, szemmel alig látható darabok válnak le róla folyamatosan, szennyezve a lemezt és a tokot is

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

gyors átfutottam és sok dolog le van írva,amire bólogatni tudok, de van néhány,amire nem biztos. nem vészes dolgok ezek és nem akarok egyenként idézni,így inkább leírom én,hogy csinálom.

A lemezmosás, ahogy valaki okosan megjegyezte, a lemezek számától függ. de ha le van mosva és utána rendesen használva, nem kell 5 hallgatás után futni mostani. bőven elbír több meghallgatást.
mosót mindenki oda igazítja,amennyit akar rá költeni, de a folyadék nem mindegy. Az alkoholos házibarkácsot én kerülném. Loricraft L'Art du Son-t használom. Egy üveget 5 liter desztillált vízzel kell felkeverni, baromi sokáig elég.

lemez lemosva és antisztatikus új (!) zacskóba téve. az új lemezről én kidobálok minden műanyag tokot, ne töltődjön és nyilván az újakat is mosom, sőt,azt dupla menetben :rolleyes:

lemezjátszó bekapcs és már elsőkörben előveszem a szintén Loricraft kecskeszőr kefét és letörlöm a tányért felül, oldalt, mindenhol. Ez a kefe holtbiztos, hogy nem segít (de más se), ha a lemez koszos, bundáskenyeret ettünk rajta, stb... De az aprócska port leszedi és szerintem antisztatizál is. nem keverendő a karbonkefékkel, de majd ez később.

lemez felrak és megint a Lorocraft kefe kerül elő. Körbetörlöm forgás közben a lemezt és ez a része ennyi. Régebben Kürthy Tomi figyelte meg, ha a tűt is meglegyinti ezzel a kefével, hallható eredménye van, de ez elég veszélyes mutatvány.
Jön a tű. Bekapcsoláskor előveszem a Zerodust tútisztítő zseléjét, amivel nagy baj nincs, ha nem használjuk rojtosra, meg nem nyomjuk bele az egész tűszárat, csak éppen a hegyét a tűnek. Amikor friss és új, nagyon szépen csak annyit tesz, ami a dolga. De ez csak egy első, afféle nagyoló tisztítás, a zenehallgatás közben többet nem használom(nekem sincs türelmem játszani vele,hogy meddig menjen bele a tű hegye, én is figyeltem már meg a tűszáron is felrakódást, ill a tű hegyének a tövében, de az így kapott hang se tökéletes). Utána jön a lent említett SaSuPa tűtisztító kefe, ami holtbiztos, hogy nem csak tisztít, sőt,azt gondolom,ez csak másodlagos funkciója, mert olyan jellegű a "javulás", mint amit a kecskeszűr kefével való törléskor tapasztaltunk. Tehát sasupa és mehet is a tű a lemezre. ez minden lemezoldalnál nálam ismétlődik, kivéve a Zerodustos tisztítást (azt mint írtam,csak az elején, egyszer van, ha el nem felejtem és főleg akkor, ha sokat állt a rendszer. heteket,hónapokat)

Karbonkefe: többször, több helyen demonstráltam (ki lehet próbálni), hogy a haláltiszta lemez esetén is inkább csak ront a hangon. A kecskeszőrhöz képest, a hangot mechanikussá teszi(kifakulnak a színek és darabosabb az egész). Ha ezt utána a kecskeszőrrel átkeféljük, ismét jó lesz a hang. Ha megint karbonnal, megint mechanikusabbá válik a hangja és ezt a végtelenségig lehet csinálni, mert a jó és rossz hang váltogatja egymást, míg meg nem unjuk. Szóval ezek a kefék nem csak tisztítanak. A kecske holtbiztos, hogy antisztatizál is és ami nem annyira meglepő, a CD-ket áttörölve ezzel, a CD- esetén is megfigyelhető a változás. Az antisztatizáló stukkert e miatt még nem próbáltam, simán benne van, hogy azzal is nyernék még egy-két ortót, de már hova? :kapdelm: :D
Kecskeszőrt egyébként gyártanak többen is. Nekem a Loricraft volt az első, meg úgy általában is és vagyok annyira babonás, ha valami bevált, nem cserélem másra, bár azóta vannak olcsóbbak a piacon.

Mindezek mellett nem árt egy nagyító, néha ránézni a tűre, mert az élet és akár a Zerodust zselé is, valóban okozhat problémát. Ez évente kb 1-2szer elég szokott lenni. ekkor már érdemes megtisztítani is, de itt is kerülni kell az alkoholos tisztítókat. felkúszik a tűszáron,a gumicsillapítást kiszárítja és mehet a szervizbe, vagy kukába a PU. De erre is van egy roppant egyszerű és hatékony szer. Már megvettem az alcoholFree lemezmosó folyadékot, ami a tűt is tökéletesen lemossa. Nálam a fenti metódust követve, kb évente egyszer kell lemosni,akkor se vészes,csak megszokásból. A tű mosásra Karbonkefét használok én is,erre nincs jobb ötletem elég finom,hacsak, valaki be nem áldoz erre is egy sasupát :D Sajna a karbon jótékony hatása itt is érvényesül (darabosabb megszólalás), de a sasupa megoldja száradás után.

Lemezmosó-kefe... Ja,ezt nem említettem. Minő meglepetés, nekem az is Loricraft, de azt adták a mosóhoz. Ez valami műanyag szálas, aminek azért van tisztító ereje is, de nem annyira kemény, hogy a nedves lemezen nyomot hagyjon.

ezeken kívül nem használok semmi egyebet szerintem. Nem állítom, hogy az egyetlen út, én így csinálom.

itthon, a fentiek elérhetők Kürthy Tominál az Analog Audioban és a forgalmazók csoportban van saját topicja kérdezni. Aztán ha nála nincs, jöhet a gugli vagy ebay.
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2787

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Ennyi kib...ott szemetet, amit van pofájuk manapság gyártani és árulni - nem csodálom, hogy Neked is eleged lett belőle... :smile51:
Ennyi félrefúrt hullámos s....t, húsz év gyüjtögetés alatt nem láttam, mint amennyibe egy év alatt belefutottam.
Én ezért nem veszek többet egyetlen darab mostanság, vagy a közelmúltban gányolt korongot sem.
Kinek hiányzik ez ?
Nekem biztosan nem. :ohnoohnoohno:
hogy kinek hiányzik,vagy kinek sem,ez egyedi megközelités kérdése...tele van a fa@om a lemezbőrzéken árult pár kereskedőnél "elsőkiadás" matricával felcimkézett LP-vel ahol kiderül ,amikor hazaviszed ,hogy látszólag minden rendeben van,de a hangja egy MP3-as szintjét sem éri el :smile51: :smile30: ...arrol nem beszélve,hogy vannak példányok,amelyekért már az ember félhavi fizetését is elkérik... :angry:

általában,minden új kiadványt,legyen az MOV,MoFi,Analogue Production stb "kiveséznek" a Steve Hoffman fórumon,igy vannak némi támpontok milyen kiadványt,milyen kiadónál szabad-vagy nem szabad megvásárolni...szwsz 3x

de ez itt OFF,van dedikált téma erre,itt is:

viewtopic.php?f=99&t=18401

:cheers1:

U.I:ha a BF-nél rendelsz,megrendelés zárásnál,van egy olyan opció "minőségi ellenőrzést kérek" (megjegyzés mező),végig nem fogják hallgatni a lemezt,de a hullámos,nem jól centerezett,esetleg felületes karcolásos lemezek már itt kiszűrhetőek...annnyi van,hogy ilyenkor ne te szeded le a celofánt.. :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3383

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 08:23
zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 08:09

Sok mindent kipróbáltam, sok mindenről olvastam pro, és kontra, de ez vált be a legjobban, nincs ellenjavallat, nincsenek káros mellekhatásai, mint pl. az Onzow-nak.
" Kérdezze meg kezelőorvosát , gyógyszerészét " :D

Érdekes cucc, biztos jó...
Ha egyszer elfogy az életben a Last ecsetes tűmosó - és kondiccionáló - lötty szettem, majd kipróbálom én is.
Pedig ha jól emlékszem, ezt már legalább egyszer kitárgyaltuk, és rá is mozdultál a beszerzésére...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 08:09

Sok mindent kipróbáltam, sok mindenről olvastam pro, és kontra, de ez vált be a legjobban, nincs ellenjavallat, nincsenek káros mellekhatásai, mint pl. az Onzow-nak.
" Kérdezze meg kezelőorvosát , gyógyszerészét " :D

Érdekes cucc, biztos jó...
Ha egyszer elfogy az életben a Last ecsetes tűmosó - és kondiccionáló - lötty szettem, majd kipróbálom én is.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supertrump írta:
2023.11.07., kedd 17:55

Hangot nem befolyásol, de mivel gyűjtemény része és kifejezetten igényes vagyok a dolgaimra (úgy is bánok velük), már ez is zavar.
Értem én ezt az igényességedet, és ahogy írtam is, új lemezeknél ez pofátlanság és megengedhetetlen.
De, ha nem kötöd magad ahhoz a korláthoz, hogy kizárólag új - és náha selejtes - lemezeket vásároljál - méregdrágán - Te is bele fogsz valószínűsíthetően gabalyodni a használt lemez vásárlás útvesztőjébe.
Abban az esetben viszont muszáj lesz valamit leadnod a lemezek esztétikáját /is/ érintő igényességedből.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.08., szer. 08:28-kor.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.11.08., szer. 07:52
zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 07:06

Tűtisztításra ezt használd...
Ezen is van valami ragacsos gél ?
Nincs. A fehér kefés felület mögött, a fekete darab az, ami a ragacsokat kiváltja, valami nano felület. Azt kell hozzáérinteni alkalmanként 1-2x a tűhöz és kész. Olyan tapadós felületnek mondanám, ami mindent magához vonz. Néha ki kell mosni komletten az egész eszközt, ezzel újja varázsolod. Sok mindent kipróbáltam, sok mindenről olvastam pro, és kontra, de ez vált be a legjobban, nincs ellenjavallat, nincsenek káros mellekhatásai, mint pl. az Onzow-nak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1478

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha már hanglemez, és ha már Qualiton(inkább Hungaroton.)

Nekem a következő gindjaim vannak ezekkel a magyar lemezekkel:
1./ Valamikor a '70-es évek végén megjelent egy lapalji bejegyzés: Készült "Dolby A" rendszerű zajcsökkentővel. Ez az eljárás - a működési elvből fakadóan - a dinamikát is kiirtotta.
2./Korai hibrid lemezek nem sikerültek, egyesítették az analóg és digitális rendszer hibáit.
Hacsak a művészi színvonal nem indokolja kerülöm ezeket a fent említett lemezeket.
A többi "keleti" lemezekkel meg az a bajom hogy a Degrell könyv szerint: "egyetlen préslevonattal 300...400 darab kitűnő minőségű hanglemezt lehet készíteni." A "keleti blokkban" ezt jócskán meghaladó mennyiségben túlléptek, a minőség rovására.
Áll. a Hungaroton-nál betartották a technológiát. gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2023.11.08., szer. 07:06

Tűtisztításra ezt használd...
Ezen is van valami ragacsos gél ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2023.11.08., szer. 07:14

Nem tudom miért írod a "nem Qualiton" - t.

Azt sem tudjuk, hogy az új gyártásoknál mennyi az aránya a hibásaknak.
Mindegy...Írhattam volna Supraphont, Melodiat, NDK - s, Bulgar lemezt, vagy Hungarotont is. Nem feltétlen célom a számukat szaporítani.
Álltalában ezek vannak többségében, a nyugati nyomású lemezek sokkal ritkábbak ezeken a lelőhelyeken.
350 - ért sem tartom akkora bulinak ezeket, bár Melodiát szívesen veszek, ha akad szép állapotú.
Van egy másik hely, ahol 100 Ft egy lemez, ott vettem múltkor egy kazal gyönyörű Supraphont, nem bírtam otthagyni, de még bele sem hallgattam...

Aránytalanul nagy.
De nem csak ez tart vissza tőlük, beszéltünk már róla...

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 911

Hozzászólás Szerző: ELEX »

supertrump írta:
2023.11.07., kedd 23:47
Holnap délután lehet elmennék egy ilyenért, kivéve ha lebeszéltek róla és javasoltok valami jobbat (erről a labdacsról mondanak jót is meg semlegest is). Szeretnék mielőbb valami jó kezdő szettet, ami ujjlenyomatot is eltávolít, amivel egy darabig el lehet lenni és a lemezeim is szeretni fogják. Az csak kicsit zavar, hogy Rega mellé a rivális kiegészítő. :D

ProJectCleaningsetAdvancedtisztitoszetthanglemezekhez.jpg
Ha egy mód van rá, azt a ragacsos sz@t messzire kerüld el. Ahogy az összes többi mártogatós zselés "tűtisztítót" is. Erről ráadásul az egész lemezfelületed trutyis lesz. Pár lemez után használhatatlanná válik a hangszedőd, aminek a tűjére rátapad az összes ragacs, majd szépen arra rá is ég. Ha már megvetted, nagy ívben dobd a kukába mielőtt baj lesz belőle.

A szénszálas tűkefe és lemez törlő jó. Olyan kell. A ragacs TILOS!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2023.11.07., kedd 20:16
Feleségemmel néha elsétálunk a közelben lévő Cheritibe.
Egyrészt áthordjuk az összegyűlt kacatokat, másrészt szeretünk turkálni más megunt kacatjai között.
Van egy nem túl nagy polc, lemezekkel tele, 350 Ft/db.
Hofi kabarétól kezdve Soltész Rezsőn át, Beethoven IX - ig van minden.
Tegnapelőtt ezeket vadásztam :

Grand Canyon Suite
Stanley Black conducting the London Festival Orchestra

Collegium Aureum
Handel , Concerti grossi opus3, opus6.

A lemezek állapota csaknem olyan, mintha én húztam volna le róluk a celofánt. Nem Qualiton, vagy valami hasonló nyomásúak.
Az első egy '62 - es kiadású Phase 4 stereo spectacular DECCA, a második a Meister Diskothek gondozásában egy PARNASS / Harmonia Mundi.

Hiányzik ez nekem ? Naná... :D
Nem tudom miért írod a "nem Qualiton" - t. De nincs velük szerintem kb semmi baj! Ha jól van mosva és jó a hangszedőd, felveszi a versenyt sok nyugatival. Persze egy Harmonia Mundi jobb tud lenni. A lemezek állapota is bármilyen meglepetést tud okozni. Volt olyan amikor fóliázott lemez, régi, kibontva nagyon hullámos volt és marhára sercegett. Pedig ránézésre újnak tünt. De a fóliázástól megvetemedet és nem tudom miől volt annyira sercegős.... De olyan is volt, hogy szörnyen hajszálkarcos lemeznél gondoltam, hogy használhatatlan lesz és mégsem hallani rajta semmi hibát.
Azt sem tudjuk, hogy az új gyártásoknál mennyi az aránya a hibásaknak. Mindenesetre most inkább veszek új lemezt mint használt lutrit olyanokból, amikor a használt sem sokkal olcsóbb. Már csak pár bakancslistás maradt hátra, amikre eddig sajnáltam annyit adni használtan. De ezeknél a használtakkal mindig volt/van valami probléma. Az újra meg van garancia!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

supertrump írta:
Holnap délután lehet elmennék egy ilyenért, kivéve ha lebeszéltek róla és javasoltok valami jobbat (erről a labdacsról mondanak jót is meg semlegest is). Szeretnék mielőbb valami jó kezdő szettet, ami ujjlenyomatot is eltávolít, amivel egy darabig el lehet lenni és a lemezeim is szeretni fogják. Az csak kicsit zavar, hogy Rega mellé a rivális kiegészítő. :D

Tűtisztításra ezt használd, a legjobb:https://exclusive-audio.jp/en/products/sasupa
Idehaza az Analóg Audiónál kapható.
A kefélést felejtsd el, többet árt, mint használ. Ha sok lemezed van, akkor érdemes elgondolkodni egy lemezmosón, ha kevés van, akkor valahol lemosatni időközönként(5-6 lejátszás után), sok helyen vállalnak ilyet. Ezek után már könnyű tisztán tartani.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

supertrump írta:

A kis tűtisztító kivételével lebeszélnélek róluk. Nem tudom hol laksz, de jobb lenne ha lemosatnád a lemezeid és utána kezdenéd el használni. A kis kefe jó lesz a tűhöz. Esetleg valami jóféle folyadékosat is vehetsz hozzá/mellé. A mosott lemezeket meg nem nagyon kell törölgetni. A törölgetés helyett meg inkább egy Zerostattal kell kezelni a sztatikus feltöltődés miatt. Ha mindenképp ezekután még törölgetni kellene, arra valami nagyon jó kefét vagy jó tiszrítókart kellene használni. De a misással mészegtöbbre. Alig kell a tűt is tisztítani utána és nem úgy fog kinézni a lemezed mint a fotóidon, hogy amint kihúzod a tokból ellepi a por!
Kézi tekerős /magától leszáradós mosást is kerüld. Valami vákumosat érdemes mindenképpen használni!
Ne sajnáld a pénzt a tisztítóeszközökre és a mosásra sem. Jelentősen növelik a használati élvezetet is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”