Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
-
supertrump
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 7
Re: Lemezjátszó
Holnap délután lehet elmennék egy ilyenért, kivéve ha lebeszéltek róla és javasoltok valami jobbat (erről a labdacsról mondanak jót is meg semlegest is). Szeretnék mielőbb valami jó kezdő szettet, ami ujjlenyomatot is eltávolít, amivel egy darabig el lehet lenni és a lemezeim is szeretni fogják. Az csak kicsit zavar, hogy Rega mellé a rivális kiegészítő.
Mac mini M4 (Roon)
Denafrips Iris 15th, Denafrips Enyo 15th, Heed Obelisk Si II + X2, Triangle Comète 40th
iFi Zen DAC 3, iFI Zen CAN 3, Sennheiser HD600
Denafrips Iris 15th, Denafrips Enyo 15th, Heed Obelisk Si II + X2, Triangle Comète 40th
Feleségemmel néha elsétálunk a közelben lévő Cheritibe.
Egyrészt áthordjuk az összegyűlt kacatokat, másrészt szeretünk turkálni más megunt kacatjai között.
Van egy nem túl nagy polc, lemezekkel tele, 350 Ft/db.
Hofi kabarétól kezdve Soltész Rezsőn át, Beethoven IX - ig van minden.
Tegnapelőtt ezeket vadásztam :
Grand Canyon Suite
Stanley Black conducting the London Festival Orchestra
Collegium Aureum
Handel , Concerti grossi opus3, opus6.
A lemezek állapota csaknem olyan, mintha én húztam volna le róluk a celofánt. Nem Qualiton, vagy valami hasonló nyomásúak.
Az első egy '62 - es kiadású Phase 4 stereo spectacular DECCA, a második a Meister Diskothek gondozásában egy PARNASS / Harmonia Mundi.
Hiányzik ez nekem ? Naná...
Egyrészt áthordjuk az összegyűlt kacatokat, másrészt szeretünk turkálni más megunt kacatjai között.
Van egy nem túl nagy polc, lemezekkel tele, 350 Ft/db.
Hofi kabarétól kezdve Soltész Rezsőn át, Beethoven IX - ig van minden.
Tegnapelőtt ezeket vadásztam :
Grand Canyon Suite
Stanley Black conducting the London Festival Orchestra
Collegium Aureum
Handel , Concerti grossi opus3, opus6.
A lemezek állapota csaknem olyan, mintha én húztam volna le róluk a celofánt. Nem Qualiton, vagy valami hasonló nyomásúak.
Az első egy '62 - es kiadású Phase 4 stereo spectacular DECCA, a második a Meister Diskothek gondozásában egy PARNASS / Harmonia Mundi.
Hiányzik ez nekem ? Naná...
-
supertrump
- Lefelé a lejtőn

Köszönöm mindenkinek, hogy ilyen gyorsan reagáltatok. Jelzem is feléjük és kérek egy cserét (ami ki tudja hány hét lesz).
Igen, 15 ezer Ft körüli lemezektől egyáltalán nem ezt várom, főleg, hogy DG.
Igen, 15 ezer Ft körüli lemezektől egyáltalán nem ezt várom, főleg, hogy DG.
Mac mini M4 (Roon)
Jó estét mindenkinek, szia, András !andarson írta: ↑2023.11.07., kedd 18:33Szia, ha a bakelit futártól rendelted és új, bontatlan csomagolású lemez volt, akkor reklamáld meg nyugodtan...supertrump írta: ↑2023.11.07., kedd 17:55.... a másik elég aggasztóan néz ki (Hilary Hahn - Paris).
Ha ez számít bármit, a BF-tól rendeltem őket.
Ez egész egyszerűen botrányos !
Ennyi kib...ott szemetet, amit van pofájuk manapság gyártani és árulni - nem csodálom, hogy Neked is eleged lett belőle...
Ennyi félrefúrt hullámos s....t, húsz év gyüjtögetés alatt nem láttam, mint amennyibe egy év alatt belefutottam.
Én ezért nem veszek többet egyetlen darab mostanság, vagy a közelmúltban gányolt korongot sem.
Kinek hiányzik ez ?
Nekem biztosan nem.
Szerk.: látom közben dixie is ugyanezt erősítette meg.
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 627
Szia, ha a bakelit futártól rendelted és új, bontatlan csomagolású lemez volt, akkor reklamáld meg nyugodtan, emailben és a képeket csatold. Úgy gondolom ők kezelni fogják a reklamációd, nekem ami tőlük hibásan jött lemez ott elismerték a hibást teljesítést.supertrump írta: ↑2023.11.07., kedd 17:55.... a másik elég aggasztóan néz ki (Hilary Hahn - Paris).
Ha ez számít bármit, a BF-tól rendeltem őket.
Szerk.: látom közben dixie is ugyanezt erősítette meg.
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2787
jelezd a BF felé,hogy szted gond van...csatold a képeket is... tapasztalaim azok,hogy helyesen kezelik a reklamációkatsupertrump írta: ↑2023.11.07., kedd 17:55Sziasztok,
néhány napja vásároltam az első lemezjátszóm, hozzá az első két lemezemet. Mindeközben néhány dolognak folyamatosan jártam utána, és egyre csak derült ki, hogy még mennyi mindennek kell. Számos alkalommal találkoztam (pl. discogs), hogy gyakorta ilyen-olyan okból küldik vissza a kapott lemezt, mert annak valamilyen kisebb-nagyobb defektje van. Jelenleg csupán annyit tudok a lemezekről, hogyan tároljam, hogyan ne, hogyan fogjam meg, vagy hogyan ne. A helyes és megfelelő tisztán tartásról, esetleges mosás és egyebek még alapos utánjárást igényelnek, amihez a szükséges és jó eszközök sem adottak. A lemezek első készhezvétele után azonnal be is bizonyosodott, hogy egy lemeztisztító kefe azonnal kelleni fog.
Az egyik lemezem makulátlan (Hilary Hahn - Six Sonatas), de tényleg, viszont a másik elég aggasztóan néz ki (Hilary Hahn - Paris). Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket. Ahogy ez a lemez a képeken látható, az szerintetek normális kereteken belül van, vagy ezt azonnal vissza küldenéd?
Az LP 1 Side A és LP 2 Side A közepén van valami szakadás a fotón (érdekes, hogy pont ugyanaz az oldal és ugyanúgy). Hangot nem befolyásol, de mivel gyűjtemény része és kifejezetten igényes vagyok a dolgaimra (úgy is bánok velük), már ez is zavar. A komolyabb problémáim a lemezzel kapcsolatban viszont lejjebb láthatóak.
vinyl_001.jpeg
A lemez tele van random karcolásokkal (mindkét LP, mindkét oldalán).
vinyl_002.jpeg
Az LP 1 Side B, LP 2 Side B szélén 6-8 cm egyenes karcolások (szintén furcsa mód, mindkét lemeznek pont ugyanaz az oldala). Ugyanazon oldalának túlfelén, vele párhuzamosan hasonlóan. Itt szintén az LP 2 került fotózásra, az LP 1-en talán még marginálisabb is.
vinyl_003.jpeg
Normál fényviszonok mellett csak a széleken látszódó 6-8 cm-es vonalakra lettem figyelmes, ezt követően néztem meg alaposabban és akkor vettem észre, hogy a lemez tele van ezekkel a kisebb karcolásokkal is, ami a második képen látható. A Six Sonatas lemezen semmi ilyen és hasonló sincs. Tekintettel, hogy nincs tapasztalatom, hogy mikor szól és nem jól egy lemez, így ezt hangja alapján sajnos ma még nem tudom megítélni.
Ahogy említettem, a megfelelő eszközök hiányában nem tudok és nem is akarok hozzá nyúlni semmivel és inkább hozzátok fordultam. Ha ez számít bármit, a BF-tól rendeltem őket. A válaszaitokat pedig előre is köszönöm!
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
supertrump
- Lefelé a lejtőn

Sziasztok,
néhány napja vásároltam az első lemezjátszóm, hozzá az első két lemezemet. Mindeközben néhány dolognak folyamatosan jártam utána, és egyre csak derült ki, hogy még mennyi mindennek kell. Számos alkalommal találkoztam (pl. discogs), hogy gyakorta ilyen-olyan okból küldik vissza a kapott lemezt, mert annak valamilyen kisebb-nagyobb defektje van. Jelenleg csupán annyit tudok a lemezekről, hogyan tároljam, hogyan ne, hogyan fogjam meg, vagy hogyan ne. A helyes és megfelelő tisztán tartásról, esetleges mosás és egyebek még alapos utánjárást igényelnek, amihez a szükséges és jó eszközök sem adottak. A lemezek első készhezvétele után azonnal be is bizonyosodott, hogy egy lemeztisztító kefe azonnal kelleni fog.
Az egyik lemezem makulátlan (Hilary Hahn - Six Sonatas), de tényleg, viszont a másik elég aggasztóan néz ki (Hilary Hahn - Paris). Ezzel kapcsolatban szeretném kérni a véleményeteket. Ahogy ez a lemez a képeken látható, az szerintetek normális kereteken belül van, vagy ezt azonnal vissza küldenéd?
Az LP 1 Side A és LP 2 Side A közepén van valami szakadás a fotón (érdekes, hogy pont ugyanaz az oldal és ugyanúgy). Hangot nem befolyásol, de mivel gyűjtemény része és kifejezetten igényes vagyok a dolgaimra (úgy is bánok velük), már ez is zavar. A komolyabb problémáim a lemezzel kapcsolatban viszont lejjebb láthatóak. A lemez tele van random karcolásokkal (mindkét LP, mindkét oldalán). Az LP 1 Side B, LP 2 Side B szélén 6-8 cm egyenes karcolások (szintén furcsa mód, mindkét lemeznek pont ugyanaz az oldala). Ugyanazon oldalának túlfelén, vele párhuzamosan hasonlóan. Itt szintén az LP 2 került fotózásra, az LP 1-en talán még marginálisabb is. Normál fényviszonok mellett csak a széleken látszódó 6-8 cm-es vonalakra lettem figyelmes, ezt követően néztem meg alaposabban és akkor vettem észre, hogy a lemez tele van ezekkel a kisebb karcolásokkal is, ami a második képen látható. A Six Sonatas lemezen semmi ilyen és hasonló sincs. Tekintettel, hogy nincs tapasztalatom, hogy mikor szól és nem jól egy lemez, így ezt hangja alapján sajnos ma még nem tudom megítélni.
Ahogy említettem, a megfelelő eszközök hiányában nem tudok és nem is akarok hozzá nyúlni semmivel és inkább hozzátok fordultam. Ha ez számít bármit, a BF-tól rendeltem őket. A válaszaitokat pedig előre is köszönöm!
Az LP 1 Side A és LP 2 Side A közepén van valami szakadás a fotón (érdekes, hogy pont ugyanaz az oldal és ugyanúgy). Hangot nem befolyásol, de mivel gyűjtemény része és kifejezetten igényes vagyok a dolgaimra (úgy is bánok velük), már ez is zavar. A komolyabb problémáim a lemezzel kapcsolatban viszont lejjebb láthatóak. A lemez tele van random karcolásokkal (mindkét LP, mindkét oldalán). Az LP 1 Side B, LP 2 Side B szélén 6-8 cm egyenes karcolások (szintén furcsa mód, mindkét lemeznek pont ugyanaz az oldala). Ugyanazon oldalának túlfelén, vele párhuzamosan hasonlóan. Itt szintén az LP 2 került fotózásra, az LP 1-en talán még marginálisabb is. Normál fényviszonok mellett csak a széleken látszódó 6-8 cm-es vonalakra lettem figyelmes, ezt követően néztem meg alaposabban és akkor vettem észre, hogy a lemez tele van ezekkel a kisebb karcolásokkal is, ami a második képen látható. A Six Sonatas lemezen semmi ilyen és hasonló sincs. Tekintettel, hogy nincs tapasztalatom, hogy mikor szól és nem jól egy lemez, így ezt hangja alapján sajnos ma még nem tudom megítélni.
Mac mini M4 (Roon)
szerintem el van törve és a feje be van kötve

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu

amikor divat volt,hogy a CD-t le kell súlyozni, az utcán szedtem fel sutyiban egy járdakockát (kb 30x30x8cm-es beton és applikáltam a CD tetejére
jóanyám örült...
amikor divat volt,hogy a CD-t le kell súlyozni, az utcán szedtem fel sutyiban egy járdakockát (kb 30x30x8cm-es beton és applikáltam a CD tetejére
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Mindenmentest - talán....Snipi írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:42Bocsánat tényleg nem kötekedni akarok, de ha újra előkerült egy olyan szó, amit én 30 éve nem értek - akkor hallottam kb. először - akkor megragadom az alkalmat és rákérdezek.
Vannak ezek a hifis jelzők mint : technicista, mechanikus, sima vagy a régebben nagyon hangoztatott, bár mostanában ritkán hallott neutrális ... ezek rendben vannak.
De az "eszköztelen" szót egyszerűen nem tudom hova tenni. Tényleg nem értem mit takar, és eddig bárkinél rákérdeztem senki nem tudott rá kielégítő választ adni. Persze hallottam mindenféle szöveget erre nézve, de ettől függetlenül nem tudom, és nem értem mi az az "eszköztelen" hangzás.
Amúgy én a magam részéről az "életszerű" vagy "természetes", "levegős" hangot szeretem. (De ez gondolom senkit nem érdekel)
Tényleg nem akarok vitát generálni, csak őszintén kíváncsi lennék rá hogy ez mit jelent.
A gondolkodás nem megerőltető...
valsz itt végezte a pincében. de jobb időtöltés, mint a kocsmában ülni. a remény hal meg utoljára
halfnote.hu
halfnote.hu
A Beton Rock-ban látok fantáziát, csak kellene valami jó láb a beton és a Dexion Salgó high - end hifiállvány közé. 
azzal csak az a gond, mára minden rendszer "zenei". valamikor, 20-25éve még ez jelzett valamit, mára sajna ez is megkopott. "jó", vagy "nem OK", én már nem cifrázom
halfnote.hu
halfnote.hu
Na, én erre a megszólalásra szoktam mondani, hogy zenei, bár a két fogalom bennem kicsit más érzéseket generál.
Zene, ami a hangszerekből jön, nem a gépekből...
De kb, ugyanarról beszélünk.
ebben minden benne van. az átverésnek lehet negatív felhangja is, nem elég pontos
de akkor egy kis ON, ha már előkerült... hand made in hungary. vélhetően az ötletet a Townshend Rock adhatta és az egzotikus fákból készült szuper hangkarok... (igen, az a zöld az nem más, mint beton)
émmán nem szeretek bonyolultan fogalmazni
de akkor egy kis ON, ha már előkerült... hand made in hungary. vélhetően az ötletet a Townshend Rock adhatta és az egzotikus fákból készült szuper hangkarok... (igen, az a zöld az nem más, mint beton)
halfnote.hu
halfnote.hu
Egyébként a hificity-n is írogattam nagyon régen.
Nem sok mindenkire emlékszem már, de revoxra igen, mivel ő szegény Csontos Pista embere volt, és ez valahogy megmaradt bennem.
Meg a hifipiac-on is. Volt ott egy nagyon jó kis csapat, de már az sem működik a régi formájában sajnos.
Hallottam, hogy vannak még hifis fórumok és egyebek, de azokon én nem voltam fent. Ez a három amire emlékszem. (Mármint ezzel az avx-el együtt.) Amennyit én számítógépezek (a lehető legkevesebbet ha lehet, mivel 32 éve ez a szakmám, és ha nem muszáj inkább nem bámulok monitort ... ) nekem ennyi is bőven elég. Ha már képernyőt nézek az inkább legyen TV ahol éppen a Rogla szivattya a Pogit, vagy fordítva.
(Bocs az OFF-ért.)
Nem sok mindenkire emlékszem már, de revoxra igen, mivel ő szegény Csontos Pista embere volt, és ez valahogy megmaradt bennem.
Meg a hifipiac-on is. Volt ott egy nagyon jó kis csapat, de már az sem működik a régi formájában sajnos.
Hallottam, hogy vannak még hifis fórumok és egyebek, de azokon én nem voltam fent. Ez a három amire emlékszem. (Mármint ezzel az avx-el együtt.) Amennyit én számítógépezek (a lehető legkevesebbet ha lehet, mivel 32 éve ez a szakmám, és ha nem muszáj inkább nem bámulok monitort ... ) nekem ennyi is bőven elég. Ha már képernyőt nézek az inkább legyen TV ahol éppen a Rogla szivattya a Pogit, vagy fordítva.
Na így már nagyjából értem.
Ha azt mondod, hogy az a jó ha átb..sz a rendszer mert úgy érzed mintha a zenészek ott ülnének, az úgy világos. Én is ezt szoktam mondani. Nekem ez a mondás akkor jött elő, amikor egy laikus (lányom) nálam először hallotta a végre összeállt cuccot, és azt mondta, hogy "apa ez olyan mintha itt lennének a zenészek a szobában". Én akkor hátradőltem és éreztem, hogy készen vagyok ...
Csak valahogy ez az eszköztelen nem igazán jött át. Bár így ahogy most Revi megfogalmazta még sohasem hallottam, pedig én is ugyanezt szokom mondani csak másképp. (Kicsit konkrétabb felgondolásokkal
)
De megmaradok annál a fixa ideámnál, hogy én inkább az átverés szónál maradok az "eszköztelen" helyett ...
Ha azt mondod, hogy az a jó ha átb..sz a rendszer mert úgy érzed mintha a zenészek ott ülnének, az úgy világos. Én is ezt szoktam mondani. Nekem ez a mondás akkor jött elő, amikor egy laikus (lányom) nálam először hallotta a végre összeállt cuccot, és azt mondta, hogy "apa ez olyan mintha itt lennének a zenészek a szobában". Én akkor hátradőltem és éreztem, hogy készen vagyok ...
Csak valahogy ez az eszköztelen nem igazán jött át. Bár így ahogy most Revi megfogalmazta még sohasem hallottam, pedig én is ugyanezt szokom mondani csak másképp. (Kicsit konkrétabb felgondolásokkal
De megmaradok annál a fixa ideámnál, hogy én inkább az átverés szónál maradok az "eszköztelen" helyett ...
vissza minden... Spaccnak volt... én se fiatalodom...
halfnote.hu
halfnote.hu
(ezt talán csak a HIX-Hang levelezőlista előzte meg, a maga primitív módján, amikor köremailek mentek, fórumok híján) Ott aztán születtek nagy bölcsességek
Aztán azt felbővítettük Audioland-ra, ahol már több topic futott és ez ki is nyírta az egészet
Akkor snipi az a snipi? Snipi, még megvan a fotó a betonbaöntött, libazöld fakaruszról
óóó,ez még index fórumig megy vissza. ot volt először egyetlen hifis topic, valamelyik HES kapcsán nyitotta "zölduborka", aki utána eltűnt a ködben. de éveken át ott osztottuk az észt a '90-es évekbendixie-chicken írta: ↑2023.11.06., hétf. 14:35hificity,mi ?...de @snipi is jelen volt ott,csodálkozom hogy nem emlékszik a "fogalomra",hiszen ki lett vesézve egy párszor,mondjuk @Marky által (is)
![]()
Akkor snipi az a snipi? Snipi, még megvan a fotó a betonbaöntött, libazöld fakaruszról
halfnote.hu
halfnote.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2787
hificity,mi ?revox írta: ↑2023.11.06., hétf. 14:23eszköztelen: talán legértelmesebben úgy tudom megfogni,hogy feledteti, vagy próbálja feldetetni, hogy gépek szólnak (nem használsz eszközt). él a zene. maga a kifejezés régről gyökeredzik, nem állítom, hogy nem voltam részese a születésének; aztán elterjedt. De nem volt ez tudatos, csak mondani kellett egy jó szót és ez jött kiSnipi írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:42Bocsánat tényleg nem kötekedni akarok, de ha újra előkerült egy olyan szó, amit én 30 éve nem értek - akkor hallottam kb. először - akkor megragadom az alkalmat és rákérdezek.
Vannak ezek a hifis jelzők mint : technicista, mechanikus, sima vagy a régebben nagyon hangoztatott, bár mostanában ritkán hallott neutrális ... ezek rendben vannak.
De az "eszköztelen" szót egyszerűen nem tudom hova tenni. Tényleg nem értem mit takar, és eddig bárkinél rákérdeztem senki nem tudott rá kielégítő választ adni. Persze hallottam mindenféle szöveget erre nézve, de ettől függetlenül nem tudom, és nem értem mi az az "eszköztelen" hangzás.
Amúgy én a magam részéről az "életszerű" vagy "természetes", "levegős" hangot szeretem. (De ez gondolom senkit nem érdekel)
Tényleg nem akarok vitát generálni, csak őszintén kíváncsi lennék rá hogy ez mit jelent.![]()
szokták ezt körbeírni,hogy leválik a hang a dobozokról és hasonló dolgokkal, mint pl amit említesz, hogy levegősség. sok-sok kisebb mozzanattal próbálják, magyarázni, amikor van rá egy tök egyszerű kifejezés :)
miért lenne ez vita? semmiképp nem tekintem annak és remélem sikerült megoldani a gordiuszi csomót![]()
szűk körben ezt se használom, csak annyit,hogy "jól szól" (vagy nem).
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
szokták ezt körbeírni,hogy leválik a hang a dobozokról és hasonló dolgokkal, mint pl amit említesz, hogy levegősség. sok-sok kisebb mozzanattal próbálják, magyarázni, amikor van rá egy tök egyszerű kifejezés :)
miért lenne ez vita? semmiképp nem tekintem annak és remélem sikerült megoldani a gordiuszi csomót
szűk körben ezt se használom, csak annyit,hogy "jól szól" (vagy nem
).
eszköztelen: talán legértelmesebben úgy tudom megfogni,hogy feledteti, vagy próbálja feldetetni, hogy gépek szólnak (nem használsz eszközt). él a zene. maga a kifejezés régről gyökeredzik, nem állítom, hogy nem voltam részese a születésének; aztán elterjedt. De nem volt ez tudatos, csak mondani kellett egy jó szót és ez jött kiSnipi írta: ↑2023.11.06., hétf. 13:42Bocsánat tényleg nem kötekedni akarok, de ha újra előkerült egy olyan szó, amit én 30 éve nem értek - akkor hallottam kb. először - akkor megragadom az alkalmat és rákérdezek.
Tényleg nem akarok vitát generálni, csak őszintén kíváncsi lennék rá hogy ez mit jelent.
miért lenne ez vita? semmiképp nem tekintem annak és remélem sikerült megoldani a gordiuszi csomót
szűk körben ezt se használom, csak annyit,hogy "jól szól" (vagy nem
halfnote.hu
halfnote.hu
Bocsánat tényleg nem kötekedni akarok, de ha újra előkerült egy olyan szó, amit én 30 éve nem értek - akkor hallottam kb. először - akkor megragadom az alkalmat és rákérdezek.
Amúgy én a magam részéről az "életszerű" vagy "természetes", "levegős" hangot szeretem. (De ez gondolom senkit nem érdekel
)
Amúgy én a magam részéről az "életszerű" vagy "természetes", "levegős" hangot szeretem. (De ez gondolom senkit nem érdekel