Kedves Gyongyhalas!gyongyhalas írta: ↑2023.10.22., vas. 18:10Marantz SA KI Pearl kb 3000 dolárocskáért ment kb 2010 es marantz csúcs ...
Értem én a véleményedet de jó lenne azonos értékű dolgokat összevetni és talán ésszerűbb is lenne. Véleményen szerint![]()
![]()
Először is köszönöm, hogy a fórumtárs által felvetett kérdésre válaszként megfogalmazott bejegyzésemet figyelemre méltattad, a "megfelelő" kontextusban értelmezted és osztottad meg értékes gondolataidat a diszkusszió szempontjából teljesen marginális ár/teljesítmény viszony tekintetében!
Mindazonáltal pár apró észrevétellel, tényszerű kiigazítással élnék.
Számomodra talán nem ismert a tény, hogy az audiofil közösség egy kis lelkes, de annál hangosabb csoportja számára a Philips már a CD-korszak hajnalán a legelső lejátszójukkal (különösen annak forgalomba se hozott ún. "trial run" szériájával) gyakorlatilag elsőre "betalált", minden más fejlesztés azóta a digitális audio területén már lefelé a lejtőn...Igen, azzal a CD-100-assal, amelyet oly ékesszólóan jellemeztél a "még gagyi alkatrészek régmúlt mérnökeinek alkotásaként"!
Ha az árakat nézzük, a bevezetésekor 1000 holland guldenért árulták, ami az inflációt figyelembe véve a mai 1200-1300 EUR-os kategóriának felel meg. És tényleg, az igazolhatóan karbantartott, szép példányokat nem ritka ennyiért látni. De ez is eltörpül a fent említett "trial run" széria mellett, amelynek piacra ritkán kerülő példányaiért már 3000 EUR-t is láttam elkérni - tuning előtt.
A Marantz játszóm, bár tényleg limitált széria sorszámozott darabja, korántsem számított a 2800 EUR-os akkori árával a csúcs Marantznak. Jómagam valamivel 500 eFt alatt vettem full extrásan, ami - bár nincs pontos infóm róla - könnyen lehet egy ligában a Tunerman által tuningolt, majd Süti által Black Gate kondikkal telezsúfolt egyedi darab összköltségével.
De mindez lényegtelen abból a szempontból, hogy Marconi fórumtárs gyakorlatilag árkategóriától függetlenül helyezi ezeket a Philips eszközöket bármely másik fölé, és érzi magát igazolva azáltal, hogy "valahogy senki sem áll elő konkrét készüléknévvel vagy nevekkel".
A Bricasti+Exogal-lal kapcsolatban valóban némiképp sután fogalmaztam, az "és különösen" kifejezéssel a hangzásbeli fölényét próbáltam kifejezni még a Marantz fölött is. Az árkülönbség, amelyben ismét csak listaárakra támaszkodtál, a kéz alól, jól alkudozva elért beszerzési áraim megint csak jóval kedvezőbben alakultak, itt különösen irreleváns, mert almát hasonlítunk össze körtével. A Roon+streamer+DAC a zene fizikai médiumról történő megszólaltatásán túl egy komplett zenei könyvtár menedzsment rendszer is, intuitív felhasználói felülettel, számos belső és külső forrás integrációjával, legyen szó zenei anyagról (saját könyvtárról és/vagy netes streaming platformokról), vagy hasznos kiegészítő háttérinformációról az előadók, szerzők, kiadók, produkciós csapatok...tekintetében. Nyilván egyéni megítélés kérdése, hogy ez mennyit ér meg valakinek, jómagam 5 évvel ezelőtt szerettem bele, az akkori jóval kedvezőbb árú lifetime licenc az erősebb forinttal egyetemben még sokkal vonzóbb volt.
Értem én a véleményedet, de jó lenne a dolgokat értelmezni, esetleg tájékozódni, mielőtt beleszólsz és talán ésszerűbb is lenne. Van kérdés?