Kondo rendszert azt hiszem még nem hallottam, így nem tudom mekkora az átfedés az AN-el.Rock60 írta: ↑2023.10.22., vas. 13:21Azért ne felejtsük el megemlíteni, hogy az AudioNote - al és Kondo - val ki lehetne a világból kergetni Zolit.revox írta: ↑2023.10.22., vas. 11:44
Bocs, hogy Te voltál az áldozati bárány, de ezeket a mondatokat jól be lehetett forgatni, tudtam én, mire gondolsz![]()
bár, nekem azt is Csontos mondta: revox, fogalmaz mindig pontosan, mert félreértik.
cserébe kapsz egy kupont: Ha felénk jársz, szívesen látlak egy zenedélutánra![]()
Hogy miért, majd talán elmondja.
Amióta Show-kat rendeznek kishazánkban szinte mindig volt AN szoba, rend szerint több is.
Így volt alkalmam legalább 30 különböző összeállítású AN lánc meghallgatására, ezen felül egy ízben egy fúrumtárs rendszerét is. Eleinte nagyon érdeklődő voltam, amikor még csak hírből ismertem a márkát, hogy miért is van körülötte ez a nagy hipe. Első néhány élmény után kerestem a magyarázatot, hogy ez, itt most miért nem jött össze, talán akusztika, talán a zenei felvételek, de nekem ez nem tetszett. Talán majd legközelebb. Aztán teltek az évek, jöttek a Show-k és az újabb AN rendszerek, de valahogy mindig ugyan olyannak hallottam, és bele kellett törődnöm, hogy ez az AN hangzás, ami nekem nem tetszik, nem én vagyok a célközönsége. Ennyi.
Én az AN hangzást a következő jelzőkkel tudom jellemezni.: Száraz, hideg, fojtott, távolság tartó, vérszegény. A felbontásban, térleképzésben nincs hiányérzetem, ellenben sokszor testetlen, és nagyon válogatós a zenei stílusok között. A kevésbé intenzív, kevés hangszeres zenék úgy ahogy, de a komplex, sok hangszeres, vagy elektronikus, netán "zúzós" zenékkel nekem zavaros, darabos, élvezhetetlen lesz.
Egy másik példa, mikor Csontosék az Art hotelben, a "nagy" szobában Avantgarde Acoustic/AN rendszerrel demóztak, nagyon sok időt töltöttünk náluk a barátommal, mert jó/kedvünkre való zenéket játszottak. Először csak látványra, de aztán hangra is beleszerettem a tölcsérekbe(ez a szerelem az ota is tart, sajnos viszonzatlanúl

Aztán évekkel később az Avantgarde Acoustic forgalmazása átkerült az USA Audióhoz. Az Ő prezentációjukban talán háromszor hallottam különböző AA tölcséreket, és ott teljesen elvesztem!
Minden megjött, minden a helyére került, amit korábban az AN-al párosítva hiányoltam. Itt végleg megvett, a korábban is nagyra tartott Avantgarde Acoustic. Ha úgy lesz pénzem, ahogy nincs, akkor majd...
Aztán a legutóbbi elményem az AN-el, a múlt heti Show-ról.
Ennyi nem tetsző, csalódást keltő produkció után, de még mindig nem előítéletekkel(!) ültem be, az Analog Voice szobájába. Szinte minden klappolt, jó zene, kevés ember a szobában, hogy jó hangélményben legyen részünk, de sajnos most sem jött össze. Most is az a már megszokott száraz, hideg, minden életszerűséget nélkülöző, távolságtartó hang, mint amit korábban már oly sokszor tapasztaltam. Körülbelül 20 percet töltöttem ott, 4 szinte teljesen különböző stílusú zeneszámot hallgattam meg. Sokadjára próbáltam megérteni, megfejteni az AN "varázst", de most sem sikerült. Felteszem, már soha nem is fog sikerülni.
Ezért nem kérek az AN kábelekből sem, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen tudatos gyártó, a kábeleit is erre a hangzásra "alakítja", és én nem szeretném, ha ez megjellenne a rendszerem hangjában.
Aztán lehet, hogy tévedek, és pozitív hatással lenne, de erre azért túl nagy a rizikó, figyelembe véve az AN kábelek árait.