Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2023.10.07., szomb. 17:02
"Immersive audio", "Atmos" rögzítés?

Ha ez a foglalkoztatja most a hangmérnököket...? (mondjuk ennek a házimozisok örülhetnek)
Inkább az iparági döntéshozókat foglalkoztatja és nyomják a hangmérnökök fejébe az igét, az összes szaklapban az Immersive Audio a leggyakrabban emlegetett fogalom mostanában, míg az MQA teljesen eltűnt. Kíváncsi lennék, hány hifista lenne hajlandó Atmos hangrendszert kiépíteni a szobájában.

Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 548

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Aszpirin írta:
tamagaba írta:
2023.10.07., szomb. 16:56
fapaci írta:
2023.10.07., szomb. 14:29
A hangmérnök szövetség (AES) mostanában tartott rendezvényeinek címeiből szépen kirajzolódik a hangfelvétel készítés, az otthoni zenehallgatás és a HiFi jövője. Lehet örülni, vagy szomorkodni, lelkesedni, vagy aggódni előítéletektől és megszokásoktól függően.

AES.jpg
Ez jó program. Miért kéne aggódni?

Ha ez a foglalkoztatja most a hangmérnököket...? (mondjuk ennek a házimozisok örülhetnek)
Na meg minden digitális már, de ez nem újdonság.
Gondolom ezért. Már aki aggódik.

Mindenesetre az október negyedikei nagyon érdekes lehetett....
Anno, vízionáltam évekel ezelőtt egy szösszenetben, hogy állitsál be otthon a zenekari csoportoknak megfelelő helyre egy- egy tonett széket, helyzzél reá a csoportot legszebben megszólaltató hangdobozt , és élvezheted a maximális hanghűséget. Ezt ,akkor irónikusan írtam, de úgy látszik , alakulgat, alakulgat.
A fohász meghallgattatott -
Hozsanna néked , Leibowotz ! Walter M. Miller Jr. után ,szabadon . :D
Szemeket az égre, bukszát nyiss !

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

Aszpirin írta:
Valaki összehasonlított már cézium és rubídium atomórákkal előállított jellel vezérelt rendszert? gondolkodik.gif
Melyik a jobb, nagyon nem szeretnék mellényúlni!
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

tamagaba írta:
2023.10.07., szomb. 16:56
fapaci írta:
A hangmérnök szövetség (AES) mostanában tartott rendezvényeinek címeiből szépen kirajzolódik a hangfelvétel készítés, az otthoni zenehallgatás és a HiFi jövője. Lehet örülni, vagy szomorkodni, lelkesedni, vagy aggódni előítéletektől és megszokásoktól függően.

AES.jpg

Na meg minden digitális már, de ez nem újdonság.
Gondolom ezért. Már aki aggódik.

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

fapaci írta:

AES.jpg
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

AES.jpg

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7694

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Süti hangsugárzójának szakmai elemzése és a módosítási tervek átkerültek a helyükre, kéretik ott folytatni: viewtopic.php?f=28&t=32327
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

ZolaBA írta:
2023.10.02., hétf. 10:04
gyongyhalas írta:
2023.10.02., hétf. 09:17
hiányzik a bisz baszolás
Én mostanában többször kipakoltam a kertbe a logikus bluetooth cuccok helyett komplett rendszert, kerti sütögetéshez vagy múltkor épp kerítés festéshez háttér zenének :D Nekem pl. ezek teljesen jól adják a bizbaszolás élményt ;)
Húúú én aranyeret kapnék ha kipakolnám a revel perfoma f52 eseimet van bennük vagy 40 egynéhány kilo ,, megse próbálom.... de értem mit mondasz és Igazad is van !!!...Fő a zene !... Sajnos én az a fajta vagyok aki még egy csatlakozót sem szivesen húzgál ki és nem kötözgetek és dugdosok ,mert félek nem ugyanazt fogom hallani ....Tudom ez az én betegségem ....Mennyivel egyszerűbb ez sok embernél... :smile53: :napsut:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
2023.10.02., hétf. 09:22
asebestyen írta:
2023.10.02., hétf. 08:50
sutemenyx írta:
2023.10.01., vas. 19:51

Ezzel szemben viszont nagyonsok elektronika, alkatrész, kábel olyan dolgokat tud hozzátenni a hangképhez, ami rohadtul nem természetközeli jelenség, és némi gyakorlattal azonnal megállapítható különbséget mutat egy előző állapothoz képest.
Ne magyarázd, ne degradáld és ne bocsásd meg azt a hibát, hanem javítsd ki. Ne azért, hogy feltöltve a görbé(ke)t hozsanázzák a népek, hanem magadért, magadnak. ;)
Azért remélem átment a mondandó.
Ez nem a hogyan építsünk hangfalat témakör -az majd a megfelelő diy topicban lesz-, ez itt teljesen másról szól.
Átjött, de a fenti néhány soron kívüli rész pont az, amit írtam.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

gyongyhalas írta:
2023.10.02., hétf. 09:17
hiányzik a bisz baszolás
Én mostanában többször kipakoltam a kertbe a logikus bluetooth cuccok helyett komplett rendszert, kerti sütögetéshez vagy múltkor épp kerítés festéshez háttér zenének :D Nekem pl. ezek teljesen jól adják a bizbaszolás élményt ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2897
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

asebestyen írta:
2023.10.02., hétf. 08:50
sutemenyx írta:
2023.10.01., vas. 19:51
Na vége a családi programnak, ugyhogy akkor itt folytatva kicsit visszatérnék a hangnyomásgörbe fontosságához és annak a kérdéséhez, hogy ha az nincs a +-2dB sávon belül, akkor vajon van-e esélye valakinek meghallani, hogy mi történik a rendszer hangjával.

Szóval hogy van az ember fülkagylója, ami egy nagyon érdekes szerkezet. Rendkívül irányfüggően befolyásolja pont az SPL görbét. Alapvetően a magashangokat az ember igazán jól úgy kb 20fok és 70fok közt hallja az egyik fülével, a másikkal meg kb 290fok és 340fok között. 90 és 270foknál már simán van pár decibel esés az átvitelében. 90-270fok között kifejezetten tompítja a magashangokat. Tippre 3-4kHz felett simán realizál szerintem 20-30dB csillapítást is, magyarul hátulról sokkal rosszabbul hallunk magashangokat. A megadott fokok és decibeleknek nem néztem utána, hasraütésszerűen, érzés alapján mondom.

Azt értem, és egyetértek azzal, hogy egy hangsugárzó a lehetőségekhez mérten legyen minél egyenesebb átvitelű, ez alapvetően egy kívánatos dolog lenne, de egyáltalán nem az exkluzivan legfontosabb technikai tulajdonságnak gondolom.
Miért nem? Azért nem, mert az egy teljesen természetes esemény, hogy valamit totál szétcsavart spl görbével hallunk, mondjuk ha elfordítjuk a fejünket 45fokkal, vagy mászkálunk körbe-körbe.
Ezek után tegye fel a kezét, aki vagy a hallgatási pozícióban néha eltekeredve, vagy adabszurdum nem a hallgatási pozicioban IS szokta hallgatni/tesztelni a rendszerét. Lesz ilyen bőven. Szerencsére ezekhez a meghallgatásokhoz egyáltalán nem szükséges merev nyakkal, egy pozicioban ülve nekilátni. Hogy miért nem szükséges, arra az a válasz, hogy azért, mert a hallgatást természetes módon is befolyásolják ilyen dolgok, ezért az agyunk utándolgozik, és remekül feldolgozzuk az információt elfordított fejjel is, sőt még háttal ülve is.
!!!Sőt, még kicsit hibás átvitelű hangszóróból is.

Ezzel szemben viszont nagyonsok elektronika, alkatrész, kábel olyan dolgokat tud hozzátenni a hangképhez, ami rohadtul nem természetközeli jelenség, és némi gyakorlattal azonnal megállapítható különbséget mutat egy előző állapothoz képest.

Nos ez a magyarázat rá, hogy a durvának titulált hibával nem foglalkozó személy hogyan képes hiteles véleményt mondani komponensek hangjával kapcsolatban. Hát úgy, hogy az a hiba valójában nem is annyira természetellenes, akármikor előfordul élőzene hallgatásakor is.
Attól sem lesz durvább vagy fontosabb hiba, hogy valaki csak azt tudja mérni.
Ugyanúgy, ahogy a másodrendű torzítás sem lesz attól a legfontosabb, mert azt tudjuk megmérni egy erősítőn 1kHz-en.
Ne magyarázd, ne degradáld és ne bocsásd meg azt a hibát, hanem javítsd ki. Ne azért, hogy feltöltve a görbé(ke)t hozsanázzák a népek, hanem magadért, magadnak. ;)
Azért remélem átment a mondandó.
Ez nem a hogyan építsünk hangfalat témakör -az majd a megfelelő diy topicban lesz-, ez itt teljesen másról szól.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Ténylegesen nem hozzászólásokra reagálok ,mert itt már mindenki a másik torkának esik szinte, képletesen,,,székelyesen sérteget " Tán beteg vagy? Orvos látott már?"
Szóval eljutottunk odáig ,,,,Aki túl sokat költ , vagy netán foglalkozik a hobbijával ,az beteg ember....Bizony ha így nézzük egyénileg én is mondanám, kit tartok beteg embernek de nem mondom....Mert ugyi sokféle hobbi létezik és bizony sokan túl lépnek egy normál szinten vagy átlagos szinten a hobbijuk űzése közben a bélyeggyüjtéstől a biciklizésig vagy mit tudom én csajozásig........Miből látszik ez ? Amikor netán dicsekszik vele vagy kritizálja az általa nem jónak gondolt dolgokat ,...na ez is beteges ? A fenéket...... szerintem lassan az emberi tolarencia és a tisztelet hiánya ,,,,a betegség a mai világunkban.Ez sajnos itt is megfelelően látható és érzékelhető ...Vagyis Ma ez a normális ? A frászt de ez van...........UI: Majd egy éve szinte semmit sem vettem és cseréltem a rendszeren ( de hiányzik a bisz baszolás ----beteg vagyok)...persze bármikor megtehetném de most minek ,"jól -szól". :smile53: :napsut:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

cables írta:
2023.10.01., vas. 18:49
fapaci írta:
2023.10.01., vas. 16:54
a hifistáknak is meg kellene tanulniuk megbecsülni azt, amilyük már megvan. Nyilván nem kötelező ott megállni, de az örökös elégedetlenség megbetegít.
Ezzel nagyon nem értek egyet. A Hi-Fi hobby lényege, alapja, hogy javítani akarunk a hangzáson. Nem beteg aki azon ügyködik, hogy minél jobban szóljon a rendszere.
Fájdalmas ez az értetlenség. Rudibá, most komolyan... Szerinted kettőnk kijelentése között mennyi átfedés van? Az örökös elégedetlenség szerinted azonos a jobbra törekvéssel? Lehet, hogy számodra elhanyagolható mondataink eltérése, de ahhoz pont elég, hogy reménytelené tegye a beszélgetést.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

zoli73 írta:
2023.10.01., vas. 20:17
Vagy csak én gondolom így? Persze, szeretjük a készülékeket, hangsugárzókat, kábeleket, stb. de szerintem azért az arányokat meg kell(ene) tartani, nem szabadna átesni a ló túloldalára, és nem alárendelni a zenét a hifizésnek.
Szerencsére nem csak te gondolod így.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

cables írta:
fapaci írta:

a hifistáknak is meg kellene tanulniuk megbecsülni azt, amilyük már megvan. Nyilván nem kötelező ott megállni, de az örökös elégedetlenség megbetegít.

Ezzel nagyon nem értek egyet. A Hi-Fi hobby lényege, alapja, hogy javítani akarunk a hangzáson. Nem beteg aki azon ügyködik, hogy minél jobban szóljon a rendszere.
Véleményem szerint, a folyamatos fejlesztés a jobb hang reményében, az ezen való görcsölés, elvonhatja a figyelmet magáról a zenéről, a zenehallgatásról, a zene szeretetéről, sőt fölé is kerekedhet, és ez már kóros. A hifi a zenehallgatásnak csak az eszköze. Vagy csak én gondolom így? Persze, szeretjük a készülékeket, hangsugárzókat, kábeleket, stb. de szerintem azért az arányokat meg kell(ene) tartani, nem szabadna átesni a ló túloldalára, és nem alárendelni a zenét a hifizésnek.

Világhírű vadászírónk, Széchenyi Zsigmond hitvallása jut eszembe,
"A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás."
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Na vége a családi programnak, ugyhogy akkor itt folytatva kicsit visszatérnék a hangnyomásgörbe fontosságához és annak a kérdéséhez, hogy ha az nincs a +-2dB sávon belül, akkor vajon van-e esélye valakinek meghallani, hogy mi történik a rendszer hangjával.

Szóval hogy van az ember fülkagylója, ami egy nagyon érdekes szerkezet. Rendkívül irányfüggően befolyásolja pont az SPL görbét. Alapvetően a magashangokat az ember igazán jól úgy kb 20fok és 70fok közt hallja az egyik fülével, a másikkal meg kb 290fok és 340fok között. 90 és 270foknál már simán van pár decibel esés az átvitelében. 90-270fok között kifejezetten tompítja a magashangokat. Tippre 3-4kHz felett simán realizál szerintem 20-30dB csillapítást is, magyarul hátulról sokkal rosszabbul hallunk magashangokat. A megadott fokok és decibeleknek nem néztem utána, hasraütésszerűen, érzés alapján mondom.

Azt értem, és egyetértek azzal, hogy egy hangsugárzó a lehetőségekhez mérten legyen minél egyenesebb átvitelű, ez alapvetően egy kívánatos dolog lenne, de egyáltalán nem az exkluzivan legfontosabb technikai tulajdonságnak gondolom.
Miért nem? Azért nem, mert az egy teljesen természetes esemény, hogy valamit totál szétcsavart spl görbével hallunk, mondjuk ha elfordítjuk a fejünket 45fokkal, vagy mászkálunk körbe-körbe.
Ezek után tegye fel a kezét, aki vagy a hallgatási pozícióban néha eltekeredve, vagy adabszurdum nem a hallgatási pozicioban IS szokta hallgatni/tesztelni a rendszerét. Lesz ilyen bőven. Szerencsére ezekhez a meghallgatásokhoz egyáltalán nem szükséges merev nyakkal, egy pozicioban ülve nekilátni. Hogy miért nem szükséges, arra az a válasz, hogy azért, mert a hallgatást természetes módon is befolyásolják ilyen dolgok, ezért az agyunk utándolgozik, és remekül feldolgozzuk az információt elfordított fejjel is, sőt még háttal ülve is.
!!!Sőt, még kicsit hibás átvitelű hangszóróból is.

Nos ez a magyarázat rá, hogy a durvának titulált hibával nem foglalkozó személy hogyan képes hiteles véleményt mondani komponensek hangjával kapcsolatban. Hát úgy, hogy az a hiba valójában nem is annyira természetellenes, akármikor előfordul élőzene hallgatásakor is.
Attól sem lesz durvább vagy fontosabb hiba, hogy valaki csak azt tudja mérni.
Ugyanúgy, ahogy a másodrendű torzítás sem lesz attól a legfontosabb, mert azt tudjuk megmérni egy erősítőn 1kHz-en.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

cables írta:
Nem beteg aki azon ügyködik, hogy minél jobban szóljon a rendszere.
Alapvetően nem, de sokan betegesen ragaszkodnak hozzá, miközben lehet nem is előre, hanem oldalra, vagy hátra haladnak közben. Vagy csak egy helyben pörögnek, és végül beteges gyűjtögető lesz belőlük.
Csak a Marantz! :-D

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

cables írta:
fapaci írta:

Minél jobban, Rudi bácsi??
A lényeg, hogy fogyjon a derót, ha kell, ha nem, igaz? Aki bármit is ez ellen mond vagy akárcsak sugall, az ellenség.
A hifi hobbit ne keverd össze a hifi bogárral, ami némely esetben valóban megbetegíthet.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2325

Hozzászólás Szerző: cables »

fapaci írta:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

SoundMania írta:
2023.10.01., vas. 15:52
Attól tartok egyébként, hogy te meg szakmai ártalom miatt talán?, de annyira mást hallasz/hallgatsz, hogy téged valójában nem a hangminőség érdekel, hanem max az előadói. Ami kevés ebben a fórumban szerintem. Kevesen hallanak úgy/ akarnak úgy hallani mint te és kevesen vannak akik azt hallják/akarják hallani mit te. Nagyrészük többre vágyik. Ezért figyelik a rovarokat, hátha tanulnak belőlük, elleshetnek valamit, figyelik az adok-veszekeket, hátha lesz valami jobb cucc cserére lehetőség. Aztán te "megnyugtatod" őket, hogy nincs feljebb mint az alap....

Nem személyeskedésnek szántam, de büntit kapok érte az biztos.... Viszont elmondtam a véleményem legalább a témában. (nem rólad akartam, hanem a helyzetről.... és tényleg nem hibáztatlak, hogy ez lett, de az embereknek tudniuk kellene józanul dönteni és akkor nem lennének itt mindig ugyanazok a kérdések, válaszok és nekifeszülések.
Köszönöm, hogy leírtad és remélem, nem kapsz büntit miatta! Ez legalább úgy néz ki, mint egy beszélgetés, bár te is adtál olyan gondolatot a számba, amit nem mondtam ("nincs feljebb mint az alap"). Azzal egyetértek, hogy az embereknek és a hifistáknak is meg kellene tanulniuk megbecsülni azt, amilyük már megvan. Nyilván nem kötelező ott megállni, de az örökös elégedetlenség megbetegít.

Magánügy és erősen összetett kérdés, kinek mit jelent a több/kevesebb. Honnan tudhatod, melyikünk érzi jobban magát zenehallgatás közben? Vagy hogy értelmezzem azt, hogy valaki többre vágyik?

Szakmai ártalom biztosan van nálam bőven és néha rovarokat is szoktam figyelni, néhány állattal együtt is élek, de HiFi-ről nehéz velük cseverészni. Hogy másra figyelek zenehallgatás közben, mint te, az egészen bizonyos, de ebben nem látok problémát. Javaslom, te se láss! Az is sanszos, hogy több félrevezetett, emiatt csalódott hifistával találkoztam, mint te és ez bennem néha elindít folyamatokat, ami neked ellenszenves lehet. Na bumm!

Józan döntés egy hobbiban? Oximoron! Erősen kétlem, hogy itt bármelyikünk is józan döntés alapján kezdett el hifizni.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Megkérem a tisztelt egybegyűlteket, térjünk vissza a topic témájához! Köszi!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:
2023.09.20., szer. 23:40
Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 23:31

Hogy lenne elég 20 embernek az én 1 autóm ?
Úgy, ha bérbeadnád, és néha ez vinné el, néha az…. persze ehhez kell némi IT-s logisztikai támogatás is, lásd GreenGo Car, Mol Bubi stb…

Az enyém 10 napból kettőben szerelőnél van így is... :D
Ami neked van, olyanra lehetne építeni egy ilyen halványzöld szolgáltatást, csak akkor sokkal több töltőpont kellene.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 23:21
Ok, megértettem.
Megérteni eddig is megértetted, elég egyszerű és egyértelmű magyar szavakból álló mondatok ezek. A gond az, hogy max 2 napig tartod magad hozzá 1-1 ilyen emlékeztető után. Az AVX all time OFF bajnoka vagy, arra mérget vehetsz. :smile32:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

fülelek írta:
2023.09.20., szer. 23:37
Bogrács mellé nem kell zene, mert a tűz pattogása igazán klassz auditív élmény.
Az attól is függ milyen hangulatban vagy, mennyit iszol mellé, és kik vannak még ott.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 23:31
sutemenyx írta:
2023.09.20., szer. 23:06

Érdemes azon is töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb hely a világ, ha mindenkinek csak olyan dolga lenne, amit ki is használ, amire szüksége is van. Vajon van-e értelme felhalmozni csómó javat pusztán birtoklási vágyból? Szerintem nem kell szídni a fiatalokat, ők sokkal jobban tartanak afelé, hogy mindent csak addig és annyira használjanak, ameddig és amire kell. Persze ebben nem kis szerepe van a piaci modellek megújulásának is (havidíjas konstrukciók), de pl minek legyen mindenkinek autója, ha egy autó elég 20embernek is?
Szép zöld gondolatok, van benne ráció. :smile32:
Ahogy túlnépesedik a Föld, úgy is az lesz a vége...

Csak két kérdésem lenne :
1. Kinek volt egyszerre négy lemezjátszója ?
2. Hogy lenne elég 20 embernek az én 1 autóm ?
1. Azért volt annyi nálam(nem az enyémek), mert teszteltem, hogy melyik a jó. Nekem egyszerre mindig csak max 2db lemezjátszóm volt és van. Egyszer fordult elő, hogy 3db volt saját, mert nem vitték el hamarabb a hirdetettet. Igazából most a kis Lencot is csak azért nem adom el, mert nevetséges 30ezer forintért teljesen hülyeség megválni tőle. Van benne egy 90ezres MC szedő, és simán kiszolgálja.

2. Úgy, ha bérbeadnád, és néha ez vinné el, néha az…. persze ehhez kell némi IT-s logisztikai támogatás is, lásd GreenGo Car, Mol Bubi stb…

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”