sutemenyx írta: ↑2023.10.01., vas. 07:49
Véleményem szerint te kevered a fogalmakat és a tompa, mindent jótékonyan elfedő rendszert gondolod kiegyensúlyozottnak. Végülis vehetjük kiegyensúlyozottnak, ha bármilyen zene egyformán nem szól sehogy vele. Máshogy én nem tudom értelmezni, amiket leírtál.
Nem tudod, ebben egyetértünk. De pár napja le is írtad, hogy nem szoktad figyelmesen elolvasni mások hozzászólásait.
Visszatérek a kiinduló pontra: ha egy erősítő produkcióját durván befolyásolni lehet kábelekkel és egyszerű összekötőkkel nem szól megfelelően, akkor az a készülék számomra nem kívánatos, hisztis primadonnának fogom tekinteni. Csereberéléshez talán jó partner, mert minden változásra határozottan reagál, emiatt akár népszerű is lehet, de én nem teszteléshez vásárolok eszközöket, hanem zenehallgatáshoz.
Neked talán már felesleges, de másoknak leírok egy gyakori példát:
Van két hobbitárs, Pisti és Béla. Pisti rendszere a rosszul hangolt hangdobozai miatt meglehetősen vékonyka, mélyszegény hangot ad, míg Bélánál akusztikai okokból erősen túltengenek a mély hangok a hallgatási pontban. Mindketten hazavisznek egy bizonyos erősítőt, amire izmos, dinamikus, mélyben gazdag hangzás jellemző. Mi lesz a két hobbitárs véleménye a készülékről? Pisti dicsérni fogja, mert némileg javított a rendszere hangzásán, valamennyire előkerültek az addig nem hallott basszushangok, de még mindig nem tökéletes a buli. Béla viszont nem fogja szeretni az új erősítőt, mert nála rontott az amúgy sem jó helyzeten, de Pisti tanácsára megtartja és vásárol hozzá spéci kábeleket, bigyókat, hátha azokkal majd jó lesz.
Két ellentétes vélemény ugyanarról a készülékről, de közös bennük, hogy az erősítő valódi képességeit egyik kolléga sem fogja megismerni, mert hallásukat, véleményüket erősen meghatározza a rendszerük durva hibája. Nem a fő problémával foglalkoztak, térdfájást arcpakolással próbáltak kezelni és ez sok hifistára jellemző.
Bocs a sok reakcióért, szerintem is túltoltam már a témát.