Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2898
Kapcsolat:

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

fülelek írta:
2023.09.20., szer. 23:37
Bogrács mellé nem kell zene, mert a tűz pattogása igazán klassz auditív élmény.
Az attól is függ milyen hangulatban vagy, mennyit iszol mellé, és kik vannak még ott.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 23:31
sutemenyx írta:
2023.09.20., szer. 23:06

Érdemes azon is töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb hely a világ, ha mindenkinek csak olyan dolga lenne, amit ki is használ, amire szüksége is van. Vajon van-e értelme felhalmozni csómó javat pusztán birtoklási vágyból? Szerintem nem kell szídni a fiatalokat, ők sokkal jobban tartanak afelé, hogy mindent csak addig és annyira használjanak, ameddig és amire kell. Persze ebben nem kis szerepe van a piaci modellek megújulásának is (havidíjas konstrukciók), de pl minek legyen mindenkinek autója, ha egy autó elég 20embernek is?
Szép zöld gondolatok, van benne ráció. :smile32:
Ahogy túlnépesedik a Föld, úgy is az lesz a vége...

Csak két kérdésem lenne :
1. Kinek volt egyszerre négy lemezjátszója ?
2. Hogy lenne elég 20 embernek az én 1 autóm ?
1. Azért volt annyi nálam(nem az enyémek), mert teszteltem, hogy melyik a jó. Nekem egyszerre mindig csak max 2db lemezjátszóm volt és van. Egyszer fordult elő, hogy 3db volt saját, mert nem vitték el hamarabb a hirdetettet. Igazából most a kis Lencot is csak azért nem adom el, mert nevetséges 30ezer forintért teljesen hülyeség megválni tőle. Van benne egy 90ezres MC szedő, és simán kiszolgálja.

2. Úgy, ha bérbeadnád, és néha ez vinné el, néha az…. persze ehhez kell némi IT-s logisztikai támogatás is, lásd GreenGo Car, Mol Bubi stb…
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Bogrács mellé nem kell zene, mert a tűz pattogása igazán klassz auditív élmény. Covid idején nyáron gyakran kiraktam a dobozaimat a kertbe, hadd szóljon... Többen megkérdezték, hogy akkor most milyen jazz együttes gyakorol?? Illetve a legnagyobb poén az volt, hogy a falu legnépszerűbb ácsa megkérdezte, hogy ki vezényel a hallható Rameau felvételen??
Ha jól szól valami, akkor senkit sem bánt az esetleges szokásosnál nagyobb hangerő. A falusi focipályán nyáron szombatonkáént mindig van valami esküvői banzáj, de mindig jól szól a jól beállított, nem túlvezérelt JBL hangosításon a mulatós is...
2km-re van tőlem a legközelebbi buszmegálló és 150m szintkülönbséggel, ergo szgk-t használok ha elfogyott a gyufa...
A film a mondanivalójától jó, nem a képmérettől, legalábbis nekem, de elfogadom a vetítővásznas megoldást is, csak ne kelljen néznem... bár azért van régi mozis élményem is, amit otthon elég nehezen lehetne kivitelezni (Apokalipszis most Corvin mozi felújítás után anno)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

sutemenyx írta:
2023.09.20., szer. 23:06

Érdemes azon is töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb hely a világ, ha mindenkinek csak olyan dolga lenne, amit ki is használ, amire szüksége is van. Vajon van-e értelme felhalmozni csómó javat pusztán birtoklási vágyból? Szerintem nem kell szídni a fiatalokat, ők sokkal jobban tartanak afelé, hogy mindent csak addig és annyira használjanak, ameddig és amire kell. Persze ebben nem kis szerepe van a piaci modellek megújulásának is (havidíjas konstrukciók), de pl minek legyen mindenkinek autója, ha egy autó elég 20embernek is?
Szép zöld gondolatok, van benne ráció. :smile32:
Ahogy túlnépesedik a Föld, úgy is az lesz a vége...

Csak két kérdésem lenne :
1. Kinek volt egyszerre négy lemezjátszója ?
2. Hogy lenne elég 20 embernek az én 1 autóm ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:
2023.09.20., szer. 20:25

Szerintem itt és most pihenj rá a téma továbbvitelére mert ez már nem általában a hifiről... :smile51:
szerk.:mint anno egyszer már jeleztem: annak is többen örülnénk, hogy ha abbahagynád a csak számodra humoros offok beszórását a különböző topikokba.
Köszi.
Ok, megértettem.
Akkor holt komolyan válaszolok Fapacinak, a vicces változatot töröld ki, ha gondolod, már nekem sem tetszik.
Telekomos szolgáltatású TV műsort jó nagy tévén nézni nem igénytelenség, oda tök fölösleges a 3.5 méteres vászon.
Laptopon nézni egy filmet, nem tartom élvezetes időtöltésnek, mert az meg túl kicsi arra a célra.
Ez persze lehet, hogy csak az én véleményem.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Többen ismernek, van aki még azt is tudja mivel foglalkozom, de a sötét oldalamat már csak jóval kevesebben:
Az egy dolog, hogy eddig is volt bluetooth hangfalam arra az esetre, ha a kertben kell a technot veretni a bogrács mellé, de a teljes szentségtörést nyár közepe felé követtem el, amikor vettem még 1, azaz mégyegy bluetooth hangfalat, ugyanis az eddigit nem lehetett USB-ről tölteni, és a kocsiban csak az van. Mindössze 3 követelmény volt csak: usb töltés, legyen rohadt hangos, jöjjön ki középhang is(ez meglepően nem általános tulajdonság).
Na szóval mostmár nemhogy 1, hanem mindjárt két ilyet is használok, néha felváltva. Előfordult már közvetlenül fekete korong, légcsapágyaskaron történő lejátszása után is.
:)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 19:37
Elgondolkoztam azon, vajon milyen lenne a Columbo-t, a Sherlock és Watson - t, George Gently felügyeló - t, az Agymenők - et, vagy századjára a Terminátort, és a Csillagok háborúját, na meg a TV híradót egy cool laptopon, vagy 3.5 méteres vásznon nézni az öt méteres szobában.
gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif
Megpróbálok másokat is megérteni, most próbálom éppen...
Tudom, eretnekség, de inkább maradok a 65" - os tévénél, ha nem gond... :D
Szerintem itt és most pihenj rá a téma továbbvitelére mert ez már nem általában a hifiről... :smile51:
szerk.:mint anno egyszer már jeleztem: annak is többen örülnénk, hogy ha abbahagynád a csak számodra humoros offok beszórását a különböző topikokba.
Köszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2023.09.20., szer. 20:37-kor.
Ok: kiegészítés
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Elgondolkoztam azon, vajon milyen lenne a Columbo-t, a Sherlock és Watson - t, George Gently felügyeló - t, az Agymenők - et, vagy századjára a Terminátort, és a Csillagok háborúját, na meg a TV híradót egy cool laptopon, vagy 3.5 méteres vásznon nézni az öt méteres szobában.
gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif
Megpróbálok másokat is megérteni, most próbálom éppen...
Tudom, eretnekség, de inkább maradok a 65" - os tévénél, ha nem gond... :D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 15:36
Nyilván, az is valami felsőbb rendű cool dolog a 65 " - os tévéhez képest. gondolkodik.gif
Légy erős, ülj stabilan és kapaszkodj meg valami fix pontba! Mert bizony TV-n filmet nézni bizonyos házimozis körökben erős igénytelenségnek számít a 2,5 - 3,5 méteres vetített képhez képest. Még én is projektort használok a feladatra, amiért persze az újkori háttérhatalmak nem keveset fizetnek. Talán ebből is érződik, hogy a megőrzendő értékeink néha ingatag lábakon állnak és erősen szubjektív a megítélésük. Ettől még természetesen bárki ragaszkodhat bármihez, magánügye, de nem baj, ha esetleg megpróbálunk másokat is megérteni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Aszpirin írta:
2023.09.20., szer. 13:27
Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 07:31
De azt nehezen tudom elképzelni, hogy az egész napos munka után - még ha végig a fülébe is volt a telefonja, hiszen egy pillanatra sem bírják elengedni - ne esne jól a jövő generációjának is leülni a seggére pár órát nyugton zenét hallgatni / filmet nézni.
Nyugodtan elképzelheted, elég sokat ismerek a jövő generációjából. Filmet laptopon néznek, zenehallgatás pedig - na erre való a JBL Flip & Co (ami mellesleg nem is olyan szörnyű, lehet engem is igénytelennek nevezni).
Igen, gondoltam, hogy ez az elképzelősdi magas labda lesz, már ketten is "sikeresen" lecsaptátok.
Gondolom, ha túlélik ezt a korszakot, mikor bedugott füllel csámpáznak át az úton, telefonjukat szorongatva, mint a vak ló, talán felnőtté válva lenyugodva, már nem biztos hogy kielégíti öket a zenehallgatásnak ez a formája.
De, ha mégis, az ő bajuk.
A lustaság komoly csáberő.
Ha lehet ülve is nyalni a Holdat, miért tennék állva ?

De, maradjunk a jelennél.
Filmet laptopon néznek...
Hmm...Nyilván, az is valami felsőbb rendű cool dolog a 65 " - os tévéhez képest. gondolkodik.gif
Legalább annyira, mint a hordozható biszbaszok a normális hifihez képest.
Mondjuk én nem tartom igénytelennek azt, aki hordozható biszbaszon hallgat zenét.
De, azt sem mondanám, hogy különösebben igényes lenne, legalább is a zenehallgatást illetően.
Valami szóljon, azt jó napot !

Persze ehhez nem kell hifistának sem lenni, nem kell a hifit a hobbijának tekintő embernek lenni ahhoz, hogy valaki így tegyen.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4159

Hozzászólás Szerző: juliush »

La_Valse írta:
2023.09.20., szer. 14:02
Az újabb digitális átalakítók rendelkeznek bizonyos prekogníciós képességekkel.
Meglehet én is rendelkezem prekog képességekkel, csak épp a különvéleményt képviselem! ;)
Szintén balra el...
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
2023.09.20., szer. 14:01
A minden beìrásodban található folyamatos személyeskedést befejezhetnéd.
A jővőből köszöni: TJ.
A hirtelen felindulásból elkövetett személyeskedéseimért természetesen szíves elnézésedet kérem!
leborulok.gif
Gyula 

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Bogyó és Babóca
Két jó barát kalandja
Szögletes dombokra
Tűhegyes jelekre
Szaladnak nevetve
Mindig csak előre :smile29:
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 710

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Az újabb digitális átalakítók rendelkeznek bizonyos prekogníciós képességekkel.
A prae paraméter az intuíció és a tisztánlátás hányadosa. Sajnos, ha a tisztánlátás
tart a zérushoz, a nullával való osztás közeledtével a hang egyre zavarosabb lesz,
a végén értelmezhetetlenné válik. Szóval Aszpirinnel tartok, kiszállok. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2940

Hozzászólás Szerző: tunerman »

juliush írta:
2023.09.20., szer. 13:55
tunerman írta:
2023.09.20., szer. 13:22
Állj.
Nem én voltam aki előre tekintve a jövőbe érvként felhozta:
(még meg nem történt eseménynek nincsenek műszaki paraméterei)
La_Valse írta:
De nem az elméletileg végtelen felbontású analóg jelet DIGITALIZÁLJUK, hanem a valósat,
ahol a felbontás korlátja a jel/zaj viszony. Továbbá időben folytonos, amplitúdóban limitált,
sávhatárolt, azaz az időbeli változás sebessége korlátozott...
Arról szerintem nem kell tovább beírogatni, hogy mi minden történhet :D
TJ.
La_Valse konkrétan DIGITALIZÁLÁSÁRÓL beszélt, ami csak a meglehetősen jól ismert korlátokkal, "felbontással" működő mérőeszköz, a mikrofon által előállított "mért" jelen történhet!!! De még akkor is az elektromos jellé történő mindenképp veszteséges átalakítást követően, ha az ADC-t is a mikrofonba építik.
Mintha Zuzu Petallal társalognánk...
juliush írta:
2023.09.20., szer. 13:55
tunerman írta:
Állj.
La_Valse írta:
De nem az elméletileg végtelen felbontású analóg jelet DIGITALIZÁLJUK, hanem a valósat,
ahol a felbontás korlátja a jel/zaj viszony. Továbbá időben folytonos, amplitúdóban limitált,
TJ.
La_Valse konkrétan DIGITALIZÁLÁSÁRÓL beszélt, ami csak a meglehetősen jól ismert korlátokkal, "felbontással" működő mérőeszköz, a mikrofon által előállított "mért" jelen történhet!!! De még akkor is az elektromos jellé történő mindenképp veszteséges átalakítást követően, ha az ADC-t is a mikrofonba építik.
A minden beìrásodban található folyamatos személyeskedést befejezhetnéd.
A jővőből köszöni: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
Állj.
La_Valse írta:
TJ.
Gyula 

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6108

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Rock60 írta:
2023.09.20., szer. 07:31
De azt nehezen tudom elképzelni, hogy az egész napos munka után - még ha végig a fülébe is volt a telefonja, hiszen egy pillanatra sem bírják elengedni - ne esne jól a jövő generációjának is leülni a seggére pár órát nyugton zenét hallgatni / filmet nézni.
Nyugodtan elképzelheted, elég sokat ismerek a jövő generációjából. Filmet laptopon néznek, zenehallgatás pedig - na erre való a JBL Flip & Co (ami mellesleg nem is olyan szörnyű, lehet engem is igénytelennek nevezni).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Állj.
De nem az elméletileg végtelen felbontású analóg jelet digitalizáljuk, hanem a valósat,
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fapaci írta:
2023.09.20., szer. 10:59
SoundMania írta:
2023.09.20., szer. 09:55
Nem érdekel , hogy ki hogyan akarja élvezni a zenét, ha ahhoz el kell engedni bármit, azaz feladni az értékeimet.
Szerintem senki sem akar téged kötelezni semmire sem, én biztosan nem. De rengetegszer előfordult már a történelemben és az én életemben is, hogy az értéknek hitt, görcsösen örzött VALAMI elengedése után sokkal inkább tűnt nevetséges korlátnak, béklyónak.

Többek között így derül ki az is, hogy a Nap és a bolygók nem körülöttünk keringenek, pedig előtte a geocentrikus világkép évezredeken át masszívan tartotta magát, roskadozásakor egészen durva eszközöket is bevetettek a védelmében. Ma viccelődünk rajta, vagy az emberi korlátoltság és elvakultság elrettentő példájaként emlegetjük.
Az első és második bekezdésnek a világon semmi köze egymáshoz, nem hogy analógiába - de szép szó - lehessen őket állítani.

De már az első bekezdés önmagában is sántít.

Görcsösen őrzött valami...
Lehet, hogy görcsösen őriztél több mindent, aztán elengedted, nem tudom, Te tudod.
Én nem érzem görcsösnek hifizésemnek jelenlegi módját, tök jól érzem magam benne, bár ha még sokáig győzködsz felőle, még elgondolkozom rajta.
Neeem, csak vicceltem...

Viszont, BÁRKINEK kedvenc időtöltésének BÁRMILYEN formáját összehasonlítani civilizációnk korábbi szakaszában történő tudományos áttörések nehézkes megértésével, elfogadásával, és üldözésével, az egész egyszerűen abszurd.

Talán még az is kiderül a végén, hogy korlátolt és elvakult ikvizítorok vagyunk - ki tudja...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7695

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tunerman írta:
2023.09.20., szer. 12:55
juliush írta:
2023.09.20., szer. 12:38
tunerman írta:
2023.09.20., szer. 11:27

Látom nem akarod megérteni - semmit sem tudunk a jövőről, de már Te is számot vizionálsz - elképesztő :D
TJ.
Attól tartok, valahol nagyon összezavarodtak a bitek! Az alapfogalmakat félreértelmezve, ne adj Isten ismeretük hiányában valami kusza, értelmezhetetlen gondolatmenet született.
Rendszertechnikailag a hangzó előadás nem "forrás", hanem egy tárolandó, feldolgozandó és reprodukálandó eseménysorozat.
A folyamat legelső lépése, hogy praktikusan "mérni" kezdjük és a mért eredményeket valamilyen jól feldolgozható, tárolható formába fordítjuk át, vagy a maga folytonosságában, vagy periódikusan ismétlődve pontszerűen, kvantálva. Ennek a mérő- és átalakító eszköznek - nevezzük nevén a gyermeket!, mikrofonnak - már vannak ismert karakterisztikájú és veszteségű típusai, természetesen lesznek jövőbeli újabb modellek is, de csodára azért ne számítsunk!
Amilyen pontossággal képes a fenti méréssorozatot végrehajtani, abból kell "főznie" a lánc minden további elemének. Tárolni, ekvalizálni, de-ekvalizálni, formátumok közt transzformálni, médiumra írni, onnan kiolvasni, szűrni, erősíteni, megszólaltatni, a teljesség igénye nélkül, mindezeket változó sorrendben, sokszor ismétlődve, többnyire valamilyen technikai cél, előny érdekében, veszteségekkel számolva...
Leröviditem - magyarázatok tömege arról, ami még meg sem történt...köszi.
TJ.
Jenő, mivel magyarázod, hogy lelépsz a járdáról az úttestre, mikor nem tudhatod, hogy mikor majd lelépsz, mi lesz, hisz még nem történt meg?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
2023.09.20., szer. 12:38
tunerman írta:
juliush írta:
2023.09.20., szer. 11:16

Ha a "felvételi eseményen" mondjuk egy konkrétan elhangzó élő koncertet értesz, akkor úgyis csak az számít, hogy mit tudunk ebből a mikrofonnal "beengedni" a rendszerbe, tehát végül is ismerjük a feldolgozandó információ jellemzőit.
Hiába nem tudjuk, hogy egy 2m-es kapu előtt milyen széles teherautók állnak, abban biztosak lehetünk, hogy azon túl egyik sem lesz 2m-nél szélesebb.
Látom nem akarod megérteni - semmit sem tudunk a jövőről, de már Te is számot vizionálsz - elképesztő :D
TJ.
Attól tartok, valahol nagyon összezavarodtak a bitek! Az alapfogalmakat félreértelmezve, ne adj Isten ismeretük hiányában valami kusza, értelmezhetetlen gondolatmenet született.
Rendszertechnikailag a hangzó előadás nem "forrás", hanem egy tárolandó, feldolgozandó és reprodukálandó eseménysorozat.
A folyamat legelső lépése, hogy praktikusan "mérni" kezdjük és a mért eredményeket valamilyen jól feldolgozható, tárolható formába fordítjuk át, vagy a maga folytonosságában, vagy periódikusan ismétlődve pontszerűen, kvantálva. Ennek a mérő- és átalakító eszköznek - nevezzük nevén a gyermeket!, mikrofonnak - már vannak ismert karakterisztikájú és veszteségű típusai, természetesen lesznek jövőbeli újabb modellek is, de csodára azért ne számítsunk!
Amilyen pontossággal képes a fenti méréssorozatot végrehajtani, abból kell "főznie" a lánc minden további elemének. Tárolni, ekvalizálni, de-ekvalizálni, formátumok közt transzformálni, médiumra írni, onnan kiolvasni, szűrni, erősíteni, megszólaltatni, a teljesség igénye nélkül, mindezeket változó sorrendben, sokszor ismétlődve, többnyire valamilyen technikai cél, előny érdekében, veszteségekkel számolva...
Leröviditem - magyarázatok tömege arról, ami még meg sem történt...köszi.
TJ.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 437

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Rock 60: nem állítom, és nem törekszem az "analógos" hangra, de ugye ennek definícióját megadni is érdekes kísérlet...
Az egész beszélgetés folyamhoz annyit tennék még hozzá éppen ebbe a topikba illően, hogy a zenehallgatás és a hifi nem csak technikai, hanem kulturális, civilizációs jelenség. Az "analóg kultusza" így önmagában, mint audiotechnikai kérdés nem vizsgálható. Azok, akik a technikai paraméterek alapján ítélkeznek, elmennek azon kérdés mellett, hogy akkor miért is olyan népszerűek az analóg források? Megjegyzem, hogy pl. a teológia tudományával ateistaként is lehet foglalkozni.... gondolkodik.gif

juliush
V.I.P.
V.I.P.

tunerman írta:
juliush írta:
tunerman írta:
2023.09.20., szer. 11:02
Arról írtam, hogy az alapvetően NEM műszaki érvelés, hogy előre meghatározzuk egy majd a jövőben bekövetkező felvételi esemény jel/zaj viszonyát, dinamikáját, sávszélességét...
Ha a "felvételi eseményen" mondjuk egy konkrétan elhangzó élő koncertet értesz, akkor úgyis csak az számít, hogy mit tudunk ebből a mikrofonnal "beengedni" a rendszerbe, tehát végül is ismerjük a feldolgozandó információ jellemzőit.
Hiába nem tudjuk, hogy egy 2m-es kapu előtt milyen széles teherautók állnak, abban biztosak lehetünk, hogy azon túl egyik sem lesz 2m-nél szélesebb.
TJ.
Gyula 

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

fapaci írta:
2023.09.20., szer. 10:59

A Nap és a bolygók nem körülöttünk keringenek.
???
Meg mertem volna esküdni ! :fekverohog:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

juliush írta:
tunerman írta:
2023.09.20., szer. 11:02
Arról írtam, hogy az alapvetően NEM műszaki érvelés, hogy előre meghatározzuk egy majd a jövőben bekövetkező felvételi esemény jel/zaj viszonyát, dinamikáját, sávszélességét...
TJ.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”