Sokka többet is hifizhettem volna, de így is rájöttem, hogy körbejár az ember egy idő után. Megtapasztalsz ezt is, azt is, aztán ami addig alap volt megborul stb. Plusz van jobb időtöltésem is mint árulgatni és vásárolgatni...mishow írta: ↑2023.08.21., hétf. 09:44Gyanítom, mi azért tudjuk/tudnánk ezt könnyen megtenni, mert - együtt és külön is - alaposan "kihifiztük" már magunkat.
Lássuk be, azért ezt az utat be kellett járni ahhoz, hogy most tudjuk, mire van/lenne igazán szükségünk, és mit tudunk ma már könnyű szívvel elengedni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Megnéztem, meghallgattam. Biztos jó valamennyire.
Nyilván laptopról nem jön le, de ez nekem olyan 80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik.
Ami számomra piros pont, hogy figyeltek a szimmetriára. / Jobbos-balos./
Sok prémium gyártó régebben és még ma is az asszimetrikus felépítésű dobozaiból két egyformát adott, ahelyett, hogy tükörszimmetrikus lett volna a pár.
Nyilván laptopról nem jön le, de ez nekem olyan 80 - as évek közepes hifi-torony szintnek tűnik.
Ami számomra piros pont, hogy figyeltek a szimmetriára. / Jobbos-balos./
Sok prémium gyártó régebben és még ma is az asszimetrikus felépítésű dobozaiból két egyformát adott, ahelyett, hogy tükörszimmetrikus lett volna a pár.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2632
Nálam meg, ha most kezdeném, valami egybekütyü erősítő passzív dobozokkal és kész. A lényeg ugyanaz!
Le bizony!Persze ehhez le kell mondani a hifizésről
Gyanítom, mi azért tudjuk/tudnánk ezt könnyen megtenni, mert - együtt és külön is - alaposan "kihifiztük" már magunkat.
Lássuk be, azért ezt az utat be kellett járni ahhoz, hogy most tudjuk, mire van/lenne igazán szükségünk, és mit tudunk ma már könnyű szívvel elengedni.
A mai generációnak viszont (látom a családban a harmincéveseken) már nincs mit elengednie, hiszen eleve nincs is ilyen igénye, csak szóljon a zene normálisan és kész. Pedig én próbálkoztam, elhihetitek ...
Az eleje igaz, a második fele meg egy olyan dolog, hogy egyre szélesebb téren jelennek meg a mindent is tudó eszközök, mert rájöttek, hogy ez is egy marketing eszköz. Nem mindenki akar kütyüzni, és aki nem, az is hatalmas piac, tehát ezt a rést is be kell foltozni.
Már vannak olyan aktív dobozok, amik analóg, digitális és Bluetooth bemenetekkel is rendelkeznek, leteszed pl a TV mellé és mindened van ami kellhet. Ez bizony azoknak, akik nem műszaki szemmel nézik ezt, csak hallgatni akarják zenéjüket/filmjüket bizony egyszerű megoldás, nem akarnak kötögetni, nem is tudnak. A kábelek rosszul néznek ki, az meg, hogy emellett a saját árában még jól is szól szinte már másodlagos.
A világ nagy tömege nem a hifizés és a kütyüzés felé tart, hanem a kényelem felé.
Nézd meg például ezt:
https://www.arukereso.hu/aktiv-hangfal- ... mek-leiras
Annyira nem rossz ez, 140 ezerből bármely hifi boltban kapnál egy kábelt kb. Itt meg egy működő rendszer, ami szerintem azért nem teljesen élvezhetetlen. Sőt, filmek, zúzósabb zene mellé még teste is van.
https://www.youtube.com/watch?v=QRyb01y ... DIO.review
Persze élőben tuti jobb, de így is lejön, hogy ez már nem annyira kacat.
Lehet ezt nem szeretni, de ez is egy piaci szegnens. És jó, hogy fejlődik. Szerintem.
Érdekes amit írsz, mert a régebbi motorosok neveltetése az volt, hogy mindent pakolj egy dobozba. Azóta ez számomra többször borult. Az aktív dobozok igenis tudnak jók lenni. Az egybeépített elektronikák igenis tudnak jók lenni. Ha kiveszed az egyenletből a kábelezést meg az állványokat, és azokat vagy beleteszed az integrált csomagba vagy simán eltöltesz belőle néhány kellemes napot valahol, mindenképp érdemes az örömfaktort lemérni, nem beszélve a hifistáknál sokszor jellemző kiegészítők utáni futkosást (időben, anyagiakban).mishow írta: ↑2023.08.21., hétf. 08:43Szerintem a tendenciát jól mutatja a Mission 778x és az ÚJ Cyrus One sorozat megjelenése.
Ezek a készülékek láthatóan a mi régivágású hifis nemzedékünk nosztalgia faktorához szólnak, nem véletlen a "Menő Manó" egykori Mission Cyrus One és Two széria stílusát és megjelenését tökéletesen utánzó retro kinézet.
Miközben belül egy modern készülék mindkettő, és a csúcs kivitelük nemcsak dac-ot, de már streamert is tartalmaz, miközben még ott figyel bennük az MM phono, meg a fülhallgató kimenet is.
Hogy a hangban mennyi a kompromisszum, azt most engedjük el, egyébként a tesztek szerint egyik sem kiemelkedő, de semelyik belső komponens sem gagyi miközben az áruk - főleg ha az egyenkénti komponensek, és az ahhoz tartozó KÁBELEK árát is hozzáadjuk - egészen megfizethető.
Vagy mondok mást: nemrég egy fórumtársnál volt alkalmam röviden meghallgatni az új Marantz 40n erősítőt, ami szintén dac + streamer (HEOL rendszerű). Azt kell mondjam, abban a hangban (KEF nagymonitorokkal) már semmi kompromisszum nem volt, és a minőségi komponens hifi áraihoz képest ez sem tragikus. Kábel pedig kell hozzá egy jó táp, egy jó LAN és egy jó hf kábel. Ez utóbbi pl jelen esetben egy diy Canare volt, igen jó hangot produkálva.
Ezzel szemben nálam most van: erősítő + dac + streamer + ehhez lineáris táp + lineáris táp a ruterhez. Dobozok és kábelek erdeje. OK, még befér a szekrény mögé, de már unom. Azt meg pláne, hogy ha BÁRMELYIK ponton belenyúlok a sorba, borul a felépített hangkép, lehet kezdeni újra.
Nem véletlen, hogy a mai erősítőkben mára szinte mindenhol alap a dac kártya, de lassan a streamer kártya is, és ezekből vehetsz 200+ ezerért és 2mFt-ért is amilyet akarsz, és amire van pénzed.
Vessetek a mókusok elé, de nekem ez tetszik. Nyilván öregszem, de nincs már igényem arra, hogy komponenseket cserélgessek, sőt egyre jobban unom. Ezért szimpatikus nekem ez az irány, ami az erősítők szolgáltatásaiban jelentkezik, és vélhetően a piac is elfogadja (sőt igényli), másképp a gyártók nem erre állnának át egyre inkább.
Tegyük hozzá, ebben biztosan közrejátszik, hogy a streaming első számú forrássá lépett elő nálam, LP-t és CD-t olyan rég hallgattam, hogy az LP szíját le kellett vennem, mert állásában elporladt (!) a CD lejátszóm belső szíjai detto![]()
De ezt már itt nem akarom kifejteni, eddig szerintem sikerült a ontopic maradnom, a többi viszont már egyértelműen az álatános hifizős topicba való.![]()
Persze ehhez le kell mondani a hifizésről.
Én ha most kezdeném valami egybekütyü lenne aktív dobozokkal és kész. De lehet, hogy még így is meg fogom lépni.
S ezt csak úgy itt hagyom a viszolygóknak. ATC SCM 50 aktív vs passzív... ráadásul a passzív is a saját ATC erősítővel hajtva. Előtte egy Chord DAC és jó.
https://www.youtube.com/watch?v=Ms0WLy7 ... fectSystem
Ok, nyílván úgy van, ahogy mondjátok.
Mivel én egyáltalán nem hallgatok stream-ről zenét, nekem ez valahogy kimaradt mint élmény, így ehhez sem viszonyítani, sem viszonyulni nem tudok.
Gondolom, a HEOL rendszer azt jelenti, hogy nincsen kábel. / ? /
Javítanám magam. Nincsen jelentősége, csak a hitelesség kedvéért.
A régi egybe kocka-hifi nem Philips, hanem Siemens volt, A Menő Manóról nekem a Nad ugrott be, nem a Misszió.
Mivel én egyáltalán nem hallgatok stream-ről zenét, nekem ez valahogy kimaradt mint élmény, így ehhez sem viszonyítani, sem viszonyulni nem tudok.
Gondolom, a HEOL rendszer azt jelenti, hogy nincsen kábel. / ? /
Javítanám magam. Nincsen jelentősége, csak a hitelesség kedvéért.
A régi egybe kocka-hifi nem Philips, hanem Siemens volt, A Menő Manóról nekem a Nad ugrott be, nem a Misszió.
- mishow
- V.I.P.

Szerintem a tendenciát jól mutatja a Mission 778x és az ÚJ Cyrus One sorozat megjelenése.
Ezek a készülékek láthatóan a mi régivágású hifis nemzedékünk nosztalgia faktorához szólnak, nem véletlen a "Menő Manó" egykori Mission Cyrus One és Two széria stílusát és megjelenését tökéletesen utánzó retro kinézet.
Miközben belül egy modern készülék mindkettő, és a csúcs kivitelük nemcsak dac-ot, de már streamert is tartalmaz, miközben még ott figyel bennük az MM phono, meg a fülhallgató kimenet is.
Hogy a hangban mennyi a kompromisszum, azt most engedjük el, egyébként a tesztek szerint egyik sem kiemelkedő, de semelyik belső komponens sem gagyi miközben az áruk - főleg ha az egyenkénti komponensek, és az ahhoz tartozó KÁBELEK árát is hozzáadjuk - egészen megfizethető.
Vagy mondok mást: nemrég egy fórumtársnál volt alkalmam röviden meghallgatni az új Marantz 40n erősítőt, ami szintén dac + streamer (HEOL rendszerű). Azt kell mondjam, abban a hangban (KEF nagymonitorokkal) már semmi kompromisszum nem volt, és a minőségi komponens hifi áraihoz képest ez sem tragikus. Kábel pedig kell hozzá egy jó táp, egy jó LAN és egy jó hf kábel. Ez utóbbi pl jelen esetben egy diy Canare volt, igen jó hangot produkálva.
Ezzel szemben nálam most van: erősítő + dac + streamer + ehhez lineáris táp + lineáris táp a ruterhez. Dobozok és kábelek erdeje. OK, még befér a szekrény mögé, de már unom. Azt meg pláne, hogy ha BÁRMELYIK ponton belenyúlok a sorba, borul a felépített hangkép, lehet kezdeni újra.
Nem véletlen, hogy a mai erősítőkben mára szinte mindenhol alap a dac kártya, de lassan a streamer kártya is, és ezekből vehetsz 200+ ezerért és 2mFt-ért is amilyet akarsz, és amire van pénzed.
Vessetek a mókusok elé, de nekem ez tetszik. Nyilván öregszem, de nincs már igényem arra, hogy komponenseket cserélgessek, sőt egyre jobban unom. Ezért szimpatikus nekem ez az irány, ami az erősítők szolgáltatásaiban jelentkezik, és vélhetően a piac is elfogadja (sőt igényli), másképp a gyártók nem erre állnának át egyre inkább.
Tegyük hozzá, ebben biztosan közrejátszik, hogy a streaming első számú forrássá lépett elő nálam, LP-t és CD-t olyan rég hallgattam, hogy az LP szíját le kellett vennem, mert állásában elporladt (!) a CD lejátszóm belső szíjai detto
De ezt már itt nem akarom kifejteni, eddig szerintem sikerült a ontopic maradnom, a többi viszont már egyértelműen az álatános hifizős topicba való.
Tegyük hozzá, ebben biztosan közrejátszik, hogy a streaming első számú forrássá lépett elő nálam, LP-t és CD-t olyan rég hallgattam, hogy az LP szíját le kellett vennem, mert állásában elporladt (!) a CD lejátszóm belső szíjai detto
De ezt már itt nem akarom kifejteni, eddig szerintem sikerült a ontopic maradnom, a többi viszont már egyértelműen az álatános hifizős topicba való.
Az én hifis pályafutásom, a koromnál fogva a 80' évek végén kezdődött, akkor szinte csak külön készülékekből összerakott rendszerek léteztek, mégis, az ismeretségi körömből sokkal többen hifiztek, mint ma. Az akkori Videoton erősítő, Pioneer CT-506, Tesla NC 420, Orion HS 280 rendszeremmel nem tűntem annyira csodabogárnak, mit ma, a mai rendszeremmel. Akkor az ismeretsegi körömből/korosztályomból kb. 15-20-an hifiztek, ez ma 3-ra zsugorodott. Annnak idején a minőségi zenehallgatás = hifizés sokkal inkább magától érthetőső volt, mint ma.
Mind a formatumok, mind az erősítőtechnika annyit fejlődött, hogy ma már az átlag ember hangminőség igényét, nem csak külön komponensekből összeállított rendszerekkel lehet kielégíteni. Szerencsére, ez utóbbira azért még mindig van igény, de már egyre kisebb, és sajnos egyre inkább úri huncutságnak számit.
Magam részéről, én még mindig ebbe a zsugorodó társaságba tartozom, és ez valószínüleg így is marad.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Igen, az egybehifik ma már lényegesen magasabb minőséget képviselnek, mint egykoron, ezért biztosra veszem, hogy többen tértek át rá a külön komponenses hifiről, mint fordítva.Rock60 írta: ↑2023.08.20., vas. 22:30De, gondolok rá.
Régen is volt egybe-hifi, a mi generációnk minden képviselője ismeri talán a Philips - kockát. Erősítő, tuner és kazettás deck volt egybeépítve.
Feleségbarát volt ? Biztosan.
Rosszul szólt ? Nem, egész jó volt.
Azt hallgatta mindenki ? Nem.
Nyilván annyival hallgatnak ma többen egybe-hifit, amennyivel jobban szól, mint régen.
De, mindig lesznek, akik ezt a szintet felül akarják múlni.
Nem tudom, mi a klasszikus hifizés. Ha az, hogy két hangfalon jó minőségben zenét hallgatunk, akkor most is van ilyen, legfeljebb kisebb a tábor.
Ami meg nem az, az nem hifi. Pl az I-phonba dugott fülhallgatót nem nevezném annak. Ahogy a Sony walkmannról sem gondoltuk anno, hogy hifi.
Régen sem hifizett mindenki.
Volt aki tiki-takizott, volt aki görkorcsolyázott, vagy motorozott.
Pontosan emlékszem, hogy a Videoton Cleopatra, a Tesla NC 440, a Pionner HPM 150 és a CT 506 már milyen kuriózumnak számított.
Az ismerőseim körében már kész csodabogárnak számítottam a Nad-kacsával a T 20- MC 20 - al, Onkyo erősítővel, CT-F 850 - el.
Rendszeresen szerveztem ismerőseim körében elég nagy összejöveteleket, házibulikat, vagy nálam, vagy hoztam-vittem a zenét. A 20 - 25 - ös kompániából egy valakinek volt még hifinek nevezhető holmija.
Ezt csak azért hoztam fel, mert akkor sem úgy volt, hogy mindenki hifizett, boldog, boldogtalan.
Innentől csak ismételni tudnám korábbi magamat...
Az én hifis pályafutásom, a koromnál fogva a 80' évek végén kezdődött, akkor szinte csak külön készülékekből összerakott rendszerek léteztek, mégis, az ismeretségi körömből sokkal többen hifiztek, mint ma. Az akkori Videoton erősítő, Pioneer CT-506, Tesla NC 420, Orion HS 280 rendszeremmel nem tűntem annyira csodabogárnak, mit ma, a mai rendszeremmel. Akkor az ismeretsegi körömből/korosztályomból kb. 15-20-an hifiztek, ez ma 3-ra zsugorodott. Annnak idején a minőségi zenehallgatás = hifizés sokkal inkább magától érthetőső volt, mint ma.
Mind a formatumok, mind az erősítőtechnika annyit fejlődött, hogy ma már az átlag ember hangminőség igényét, nem csak külön komponensekből összeállított rendszerekkel lehet kielégíteni. Szerencsére, ez utóbbira azért még mindig van igény, de már egyre kisebb, és sajnos egyre inkább úri huncutságnak számit.
Magam részéről, én még mindig ebbe a zsugorodó társaságba tartozom, és ez valószínüleg így is marad.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
De, gondolok rá.
Régen is volt egybe-hifi, a mi generációnk minden képviselője ismeri talán a Philips - kockát. Erősítő, tuner és kazettás deck volt egybeépítve.
Nyilván annyival hallgatnak ma többen egybe-hifit, amennyivel jobban szól, mint régen.
Nem tudom, mi a klasszikus hifizés. Ha az, hogy két hangfalon jó minőségben zenét hallgatunk, akkor most is van ilyen, legfeljebb kisebb a tábor.
Ami meg nem az, az nem hifi. Pl az I-phonba dugott fülhallgatót nem nevezném annak. Ahogy a Sony walkmannról sem gondoltuk anno, hogy hifi.
Pontosan emlékszem, hogy a Videoton Cleopatra, a Tesla NC 440, a Pionner HPM 150 és a CT 506 már milyen kuriózumnak számított.
Az ismerőseim körében már kész csodabogárnak számítottam a Nad-kacsával a T 20- MC 20 - al, Onkyo erősítővel, CT-F 850 - el.
Rendszeresen szerveztem ismerőseim körében elég nagy összejöveteleket, házibulikat, vagy nálam, vagy hoztam-vittem a zenét. A 20 - 25 - ös kompániából egy valakinek volt még hifinek nevezhető holmija.
Ezt csak azért hoztam fel, mert akkor sem úgy volt, hogy mindenki hifizett, boldog, boldogtalan.
A menő-manóról csak annyit, hogy szerintem ilyenek ma már nincsenek. Abban az időben, mikor a NAD feltűnt a piacon, kb. egy maroknyi konkurenciája volt amiből választhattunk, amik többsége nem is volt komoly alternatíva. Ellenben ma, millió készülékből választhatsz, és ebből kifolyólag nem igen tudnak ilyen legendák kitermelődni. Sőt, ma már annyira szerteágazóak a zenehallgatási szokások, lehetőségek, hogy a klasszikus hifizés, ma már szinte alig létezik. Tudom, Mi ezt itt nehezen fogadjuk el, de a hifis tábor egyre zsugorodik.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Arra nem is gondolsz, hogy sokaknak felüdülés az egybekészülék? Mert nem kérnek a kütyüzésből, a kábelekből, a sok helyet foglaló rendszerből, amik a feleségnek sem feltétlen tetszenek, hanem csak a legegyszerűbb zenekeltés a cél.Rock60 írta: ↑2023.08.20., vas. 20:45Nem hinném. Nehezen tudom elképzelni, hogy a közeli jövőben előállnának egy olyan szerkezettel, ami egy az egyben mindenkinek kielégítené a hifis igényeit, és ne készülnének többé olyan komponensek, amivel továbbra is érdemes, és kell is " kütyüzni ".mishow írta: ↑2023.08.17., csüt. 08:28
Azt viszont tény, hogy az egykori "hifi torony" kategória, esetleg a "Menő Manó" készülékek valaha népes tábora, amivel itt legtöbben elkezdtünk zenét hallgatni és/vagy kütyüzni, mára gyakorlatilag eltűnt, és helyette marad vagy az egybehifi vagy a highend audio, ami egyre inkább a luxusra árazott ultra hihgend irányába megy.
A egybehifik egyre jobban - néha megdöbbentően jól - szólnak, de elveszik általa a hifizés öröme, persze ez velünk meg amúgy is kihal.
Ami nekünk annak idején a NAD Menő-Manó volt, az a ma vagy holnap hifistájának egy alap Hegel, Unison, Cambridge, vagy akármi.
Ezeknek a gépeknek az ára a magyar átlagfizetéshez képest sem több, mint annak idején a Manó került.
Mindig lesz egy olyan szintje a komponensekből összerakott hifinek, ami fölé nő az egybeherkentyűknek.
Ezért mindig lesz mivel kütyüzni, erről gondoskodni fog a piac, és a termék-manadgerek.
Szerintem.
A menő-manóról csak annyit, hogy szerintem ilyenek ma már nincsenek. Abban az időben, mikor a NAD feltűnt a piacon, kb. egy maroknyi konkurenciája volt amiből választhattunk, amik többsége nem is volt komoly alternatíva. Ellenben ma, millió készülékből választhatsz, és ebből kifolyólag nem igen tudnak ilyen legendák kitermelődni. Sőt, ma már annyira szerteágazóak a zenehallgatási szokások, lehetőségek, hogy a klasszikus hifizés, ma már szinte alig létezik. Tudom, Mi ezt itt nehezen fogadjuk el, de a hifis tábor egyre zsugorodik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Nem hinném. Nehezen tudom elképzelni, hogy a közeli jövőben előállnának egy olyan szerkezettel, ami egy az egyben mindenkinek kielégítené a hifis igényeit, és ne készülnének többé olyan komponensek, amivel továbbra is érdemes, és kell is " kütyüzni ".mishow írta: ↑2023.08.17., csüt. 08:28
Azt viszont tény, hogy az egykori "hifi torony" kategória, esetleg a "Menő Manó" készülékek valaha népes tábora, amivel itt legtöbben elkezdtünk zenét hallgatni és/vagy kütyüzni, mára gyakorlatilag eltűnt, és helyette marad vagy az egybehifi vagy a highend audio, ami egyre inkább a luxusra árazott ultra hihgend irányába megy.
A egybehifik egyre jobban - néha megdöbbentően jól - szólnak, de elveszik általa a hifizés öröme, persze ez velünk meg amúgy is kihal.
Ami nekünk annak idején a NAD Menő-Manó volt, az a ma vagy holnap hifistájának egy alap Hegel, Unison, Cambridge, vagy akármi.
Ezeknek a gépeknek az ára a magyar átlagfizetéshez képest sem több, mint annak idején a Manó került.
Mindig lesz egy olyan szintje a komponensekből összerakott hifinek, ami fölé nő az egybeherkentyűknek.
Ezért mindig lesz mivel kütyüzni, erről gondoskodni fog a piac, és a termék-manadgerek.
Szerintem.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8011
Térjünk vissza a topic témájához, ha kérhetem!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Lehetséges. A kommersz számomra a nagy mennyiségben, széles vásárló rétegnek gyártott terméket jelenti. Tehát pl. a High End ellentéte.
Ha a hifizés öröme alatt a készülékek, kábelek cserélgetését értjük, akkor szerintem nem olyan nagy baj az elvesztése. Én nagyon jól megvagyok nélküle.A egybehifik egyre jobban - néha megdöbbentően jól - szólnak, de elveszik általa a hifizés öröme, persze ez velünk meg amúgy is kihal.
Egészen pontosan - a sokak által szidott és minden baj forrásának gondolt - globális kapitalizmus ami lehetővé teszi azt, hogy egy olyan elég alacsony jövedelmi színvonalú országban is mint Magyarország, a havi átlagfizetés kb. feléből már vehetünk egy bazi nagy lapos tévét, használható notebookot vagy egy egész tűrhető hangú egybehifit. Van persze baj is a globalizmussal, de azt ne felejtsük el, hogy nélküle ezek a termékek minimum 3 havi átlagfizetésért lennének csak elérhetőek.mishow írta: ↑2023.08.17., csüt. 08:28Úgy látom, nem ugyanazt értitek kommersz alatt, ezért beszéltek el egymás mellett. Nálam az 550eFt-os Naim Mu-So bőven átlép ezen a határon, de erről nem nyitnék vitát.
Azt viszont tény, hogy az egykori "hifi torony" kategória, esetleg a "Menő Manó" készülékek valaha népes tábora, amivel itt legtöbben elkezdtünk zenét hallgatni és/vagy kütyüzni, mára gyakorlatilag eltűnt, és helyette marad vagy az egybehifi vagy a highend audio, ami egyre inkább a luxusra árazott ultra hihgend irányába megy (abba most az OFF veszély miatt ne menjünk bele, hogy ha a régi "Ramovillos" toronyhifi komponrensek AKKORI árát a mai reálértékre konvertálnánk, csillagászati összeg jönne ki, mert ez is igaz ... )
A egybehifik egyre jobban - néha megdöbbentően jól - szólnak, de elveszik általa a hifizés öröme, persze ez velünk meg amúgy is kihal. Ezt a folyamatot hívják evolúciónak, az meg ilyen: az új jön, a régi megy.
Ez az élet rendje, még ha nekünk fáj is egy kicsit ...Viszont ez is tökéletesen igaz. A tömegfogyasztás és a tömegtermelés egymást gerjesztik, ezekre rápakol egy lapáttal a felgyorsult életvitelünk, ami akaratlanul is felületességet vonz maga után ... de lásd fentebb: az evolúció dolgozik. Aztán hogy ebből egy nagyon fejlett valami lesz, vagy kihalunk, mint a dínók, azt ma nehéz megmondaniÖsszességében most sokkal többen jutnak hozzá jó minőségű zenehallgatáshoz, mint valaha![]()
OFF vége!![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Off
Pont ez jutott eszembe. De ott már nem szar francia
De beszélhetnénk a Peugeot HDI-k és a Fiat 1,9-es szar dízeléről is
Bocsánat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pjm 2023.08.17., csüt. 08:51-kor.
- mishow
- V.I.P.

Úgy látom, nem ugyanazt értitek kommersz alatt, ezért beszéltek el egymás mellett. Nálam az 550eFt-os Naim Mu-So bőven átlép ezen a határon, de erről nem nyitnék vitát.
Azt viszont tény, hogy az egykori "hifi torony" kategória, esetleg a "Menő Manó" készülékek valaha népes tábora, amivel itt legtöbben elkezdtünk zenét hallgatni és/vagy kütyüzni, mára gyakorlatilag eltűnt, és helyette marad vagy az egybehifi vagy a highend audio, ami egyre inkább a luxusra árazott ultra hihgend irányába megy (abba most az OFF veszély miatt ne menjünk bele, hogy ha a régi "Ramovillos" toronyhifi komponrensek AKKORI árát a mai reálértékre konvertálnánk, csillagászati összeg jönne ki, mert ez is igaz ... )
A egybehifik egyre jobban - néha megdöbbentően jól - szólnak, de elveszik általa a hifizés öröme, persze ez velünk meg amúgy is kihal. Ezt a folyamatot hívják evolúciónak, az meg ilyen: az új jön, a régi megy.
Ez az élet rendje, még ha nekünk fáj is egy kicsit ...
Viszont ez is tökéletesen igaz. A tömegfogyasztás és a tömegtermelés egymást gerjesztik, ezekre rápakol egy lapáttal a felgyorsult életvitelünk, ami akaratlanul is felületességet vonz maga után ... de lásd fentebb: az evolúció dolgozik. Aztán hogy ebből egy nagyon fejlett valami lesz, vagy kihalunk, mint a dínók, azt ma nehéz megmondaniÖsszességében most sokkal többen jutnak hozzá jó minőségű zenehallgatáshoz, mint valaha
OFF vége!
Erről beszéltem én is. Nálam a nappaliban gyakran szólal meg hangszer, bár sajna egyre ritkábban ahogy öregszem. Volt régebben egy ütött-kopott csellóm is. Hááát az nem szólt olyan igen megdöbbentően. Főleg ha én szólaltattam meg. Van itthon még régi még az átkosban vett csehszlovák akusztikus gitárom, no az se szól hajde milyen jól. De van spanyol is. No arra már igaz, hogy megdöbbentő. Csak nem akartam leírni ezt a sok fecsegést, mert azt gondoltam mindenki érti. hát tévedtem ...cables írta: ↑2023.08.15., kedd 20:15Azért arra nem ártana figyelni, hogy az idézet nem általában élő zenéről szólt, hanem nappaliban megszólaló hangszerről. Ez nem ugyanaz. Egy szobában, közel térben a hangszer hangjának teljes felharmonikus tartalmát halljuk, ami tényleg megdöbbentő élmény. Nagyobb térben az igazi finomságok - amik a szépséget adják - elveszhetnek.Snipi írta: ↑2023.08.15., kedd 09:40Rock60 írta :
"Egy zenész barátom mondta, de persze más is felhozta már, hogy ha pl. egy brácsa megszólalna a nappalimban, az annyival dinamikusabban, valóságosabban, természetesebben szólna, mint bármilyen drága rendszeren egy konzerv-brácsa, hogy az valóban az ég és a Föld."
Azért ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Ez sok mindentől függ. A jelzett hangszer minőségétől is, a zenész tudásától is és sok minden egyébtől is amibe inkább nem mennék bele. Hallottam én már olyan élő zenét ami nagyon haloványan szólt, de persze ez a ritkább eset.
chord_ írta: ↑2023.08.16., szer. 13:29
Egy-egy nagy lapos TV-ből olykor olyan hangot hallok, hogy sok közepes/elég jó hifi mellé oda lehetne tenni.
Olyan kicsi egybe-rendszereket hallani, akár az utcán, vagy egy céges kivetítésen, hogy alig hihető, hogy a pár centis hangszóróik ilyet tudnak.
Úgy képzelem, belül itt is a D oszt. csipek nyomulnak.
Nem rég leptem meg magam és a családot egy 65" Sony O-leddel.
Korábban - 50" Samsung plazma - el sem tudtam volna képzelni, hogy ne a hifire kötve hallgassam a TV hangját.
A Sony brutál jó - a képernyő a membrán - sokszor azon kapom magam, hogy hagyom, hadd szóljon, be sem kapcsolom a rákötött " nagy " rendszert.
Persze, ha egy jobb filmre, vagy zenés műsorra rákészülök, akkor előfűtöm a csövit...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11317
- Kapcsolat:
Szemléld kicsit nagyobb időablakban a folyamatokat!
Egy csúcskategóriás walkman, discman ára a 80-90-es években nem sokkal maradt el egy mai mobiltelefon árától, reálértékben bőven drágábbak voltak (1-3 havi átlagbért fizettünk értük), de felhasználói élményben, komfortban, hangminőségben, szolgáltatások mennyiségében és szintjében nagyon messze voltak a mai kütyüktől. Hogy most beülök az autóba, vagy kifekszem a tengerpartra és a világ (szinte) összes zenéjét tudom hallgatni kényelmesen, olcsón, jó minőségben, kábelek és kiegészítők nélkül, arról álmodni sem mertünk 20-30 évvel ezelőtt.
A Bluetooth fejhallgató technológia nagyon gyorsan fejlődik és bár hangzásban még problémás (?), máris vannak olyan szolgáltatások mellette (aktív zajszűrés, kábel nélküliség, headset funkció), amik sokaknak meggyőzőek és perdöntőek.
Felhasználóként bizonyára elfogult vagyok, de egy kommersz Naim Mu-So hifista szemmel nézve nevetséges kinézete és mérete ellenére sokakat meglepne egy vakteszten, miközben az ára nem haladja meg egy komolyabb kábel árát. És ezek a kompakt megoldások elképesztően gyorsan terjednek azok körében, akik nem szeretnének hangdobozok, készülékek és kábelek között élni, de van igényük a minőségi hangzásra.
Összességében most sokkal többen jutnak hozzá jó minőségű zenehallgatáshoz, mint valaha. Mellettük a High End audio piac a riasztó áraival együtt is eltörpül.
Biztosan csak pár (pár tíz) wattig van A osztályban, afölött már AB osztály.tamagaba írta: ↑2023.08.16., szer. 14:37Jelentem én még az A betünél tartok erősítőben
Viszont úgy látom más is. Van fent az aprón egy AW600-as Elektro amire az van írva, hogy szintén A betüig jutott![]()
Viszont abban 600W-ig és 2 monoblokk. Namost az hogy van bekapcsolom és kb 1 kW fog fűteni a szobában?
Miért írja, hogy 230W - no load or signal? Úgy tudom az A osztály bekapcs és full throttle![]()
https://electrocompaniet.com/products/aw-600-nemo
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee
- hukkle
- Törzsvendég

- Értékelés: 385
A kommersz oldal hangminőség javulását magam részéről nem tudom megerősíteni.
Még a kommersz szcénán belül mozogva is rossz az irány.
Mondok egy konkrét példát.
Pld. A jack dugó eltűnik a telefonról, helyette lehet használhatsz egy vezeték nélküli fülhallgatót.
Ezeknek mind a két fülbe kerülő elemében van egy-egy jelvevő, egy erősítő egy akkumulátor modul.
Ezzel létrejött egy probléma arra nézve, hogy a kapcsolat fenntartása energiát igényel, a hangminőség nem jó.
Majd új fejlesztésekkel energiatakarékosabb lesz, és jobb kodek révén a bitráta nő.
Ez nem fejlődés, hanem egy vezeték nélküli technológia által létrehozott probléma megoldása
Az eredmény ergonómiai oldalról kényelmesebb.
Viszont, azért a biztonság kedvéért a jack dugót már száműzzük a mobilkészülékről, nehogy összehasonlítsa már a fogyasztó a 'kékfog'-at és a "jack'-et. (Tanulságos amúgy ezt megtenni, ha van usb-c jack átalakítótok egyszer kéznél.)
Egy normális vezeték nélküli füles szerintem 50-60 eFt-tól indul, és a benne lévő akkumulátor élettartalma szépen abba az irányba visz, hogy újat vásárolj belőle 3 év múlva.
Magam részéről azt látom, hogy a technológia által létrehozott problémák megoldását ünnepeljük sok esetben, nem látok se hangminőség fejlődést.
A mobilokba beépített sztereó hangszórók, TV hangszórók túljutottak a zeniten. Legyen okosóra, ami jelzi a hívást, és legyen soundbar sub-bal.
Ezt így látom.
Még a kommersz szcénán belül mozogva is rossz az irány.
Mondok egy konkrét példát.
Pld. A jack dugó eltűnik a telefonról, helyette lehet használhatsz egy vezeték nélküli fülhallgatót.
Ezeknek mind a két fülbe kerülő elemében van egy-egy jelvevő, egy erősítő egy akkumulátor modul.
Ezzel létrejött egy probléma arra nézve, hogy a kapcsolat fenntartása energiát igényel, a hangminőség nem jó.
Majd új fejlesztésekkel energiatakarékosabb lesz, és jobb kodek révén a bitráta nő.
Ez nem fejlődés, hanem egy vezeték nélküli technológia által létrehozott probléma megoldása
Az eredmény ergonómiai oldalról kényelmesebb.
Viszont, azért a biztonság kedvéért a jack dugót már száműzzük a mobilkészülékről, nehogy összehasonlítsa már a fogyasztó a 'kékfog'-at és a "jack'-et. (Tanulságos amúgy ezt megtenni, ha van usb-c jack átalakítótok egyszer kéznél.)
Egy normális vezeték nélküli füles szerintem 50-60 eFt-tól indul, és a benne lévő akkumulátor élettartalma szépen abba az irányba visz, hogy újat vásárolj belőle 3 év múlva.
Magam részéről azt látom, hogy a technológia által létrehozott problémák megoldását ünnepeljük sok esetben, nem látok se hangminőség fejlődést.
A mobilokba beépített sztereó hangszórók, TV hangszórók túljutottak a zeniten. Legyen okosóra, ami jelzi a hívást, és legyen soundbar sub-bal.
Ezt így látom.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 685
- Kapcsolat:
Jelentem én még az A betünél tartok erősítőben
Viszont úgy látom más is. Van fent az aprón egy AW600-as Elektro amire az van írva, hogy szintén A betüig jutott
Viszont abban 600W-ig és 2 monoblokk. Namost az hogy van bekapcsolom és kb 1 kW fog fűteni a szobában?
Miért írja, hogy 230W - no load or signal? Úgy tudom az A osztály bekapcs és full throttle
Viszont úgy látom más is. Van fent az aprón egy AW600-as Elektro amire az van írva, hogy szintén A betüig jutott
Miért írja, hogy 230W - no load or signal? Úgy tudom az A osztály bekapcs és full throttle
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Egy mai középkategóriás okostelefon kihangosított hangja énszerintem már messze van attól, hogy 'szörnyű', egy-egy nagy lapos TV-ből olykor olyan hangot hallok, hogy sok közepes/elég jó hifi mellé oda lehetne tenni.
Olyan kicsi egybe-rendszereket hallani, akár az utcán, vagy egy céges kivetítésen, hogy alig hihető, hogy a pár centis hangszóróik ilyet tudnak.
Szerintem ez ma már valamennyire igaz: én azt vettem észre, hogy a kommersz oldalon, a sok jajgatás meg az MP3 utálat mellett, a hangminőség drasztikus javulása történt.
Egy mai középkategóriás okostelefon kihangosított hangja énszerintem már messze van attól, hogy 'szörnyű', egy-egy nagy lapos TV-ből olykor olyan hangot hallok, hogy sok közepes/elég jó hifi mellé oda lehetne tenni.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Abban nincs vita, hogy a tömegtermelés és a profithajhászás miatt a termékek tartóssága, kidolgozottsága csökkenőben van.tunerman írta: ↑2023.08.16., szer. 11:41Az alto féle írány/verzió felé halad rohamléptekkel a világ, ez a Ferrari V8 hasonlatod sajnos örökre vágyálom marad![]()
TJ.
Ugyanakkor használati, élvezeti értéke ezzel együtt még tud jobb lenni, mint régen.
Gondolok itt arra például, hogy egy 30 évvel ezelőtti katódsugárcsöves TV nem tud akkora felbontást, méretet, praktikusságot, mint egy mai (O)LED tv.
Egy 30 évvel ezelőtti Mercedes nem tud olyan kényelmes, praktikus, biztonságos, csendes, alacsony fogyasztású, alacsony károsanyag kibocsátású lenni, mint egy mai 2 literes Renault turbó dízel motoros ugyanolyan kategóriájú Mercedes. Értem, hogy a régiben "még volt anyag" és valószínűleg részleteiben jobban kidolgozott tartósabb valami volt, de nem kérdés, hogy használati eszközként, melyik a kényelmesebb, biztonságosabb, alacsonyabb fogyasztású, stb.
Igazad van, nem Ferrari V8-at kellett volna írnom, hanem villanymotort. És értem, hogy a Ferrari V8 egy remekmű, mégis használati értékben és kb minden paraméterben egy villanymotor jobb tud lenni. Egy kvarcóra pontosabb tud lenni, mint egy mechanikus. (nekem amúgy utóbbi van)
Látom én is merre tart a világ, ettől függetlenül miért ne lehetne hifiben is, hogy egy-egy új technlógia közelebb lesz hangban a high fidelity-hez, mint a régiek. Még akkor is, ha amúgy ez a "high fidelity-bb" hang egy tömegtermelt "ebben már nincs anyag" termékből is jön.
Nem tudom ez-e a helyzet ezekkel a D osztályúakkal, vagy majd később jön más, de a lehetőségét nem zárnám ki, hogy amúgy egyszer ez a "mindenbe ugyanazt a modult rakják" dolog összességében jobb általános hangot fog eredményezni a jövő zenehallgatói számára.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3121
Az alto féle írány/verzió felé halad rohamléptekkel a világ, ez a Ferrari V8 hasonlatod sajnos örökre vágyálom marad
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009