tunerman írta: ↑2023.08.16., szer. 11:41
Mathias írta: ↑2023.08.16., szer. 11:00
alto írta: ↑2023.08.16., szer. 10:08
Nekem ez olyan, mintha az összes Mercedes, BMW és Audi ugyanazzal a 2 literes Renault turbó dizel motorral jönne ki a gyárból.
A kérdés csak, hogy ez-e a helyzet, vagy az, hogy a Renault, Skoda, Toyota autókba kerül így Ferrari V8?....
Az alto féle írány/verzió felé halad rohamléptekkel a világ, ez a Ferrari V8 hasonlatod sajnos örökre vágyálom marad
TJ.
Abban nincs vita, hogy a tömegtermelés és a profithajhászás miatt a termékek tartóssága, kidolgozottsága csökkenőben van.
Ugyanakkor használati, élvezeti értéke ezzel együtt még tud jobb lenni, mint régen.
Gondolok itt arra például, hogy egy 30 évvel ezelőtti katódsugárcsöves TV nem tud akkora felbontást, méretet, praktikusságot, mint egy mai (O)LED tv.
Egy 30 évvel ezelőtti Mercedes nem tud olyan kényelmes, praktikus, biztonságos, csendes, alacsony fogyasztású, alacsony károsanyag kibocsátású lenni, mint egy mai 2 literes Renault turbó dízel motoros ugyanolyan kategóriájú Mercedes. Értem, hogy a régiben "még volt anyag" és valószínűleg részleteiben jobban kidolgozott tartósabb valami volt, de nem kérdés, hogy használati eszközként, melyik a kényelmesebb, biztonságosabb, alacsonyabb fogyasztású, stb.
Igazad van, nem Ferrari V8-at kellett volna írnom, hanem villanymotort. És értem, hogy a Ferrari V8 egy remekmű, mégis használati értékben és kb minden paraméterben egy villanymotor jobb tud lenni. Egy kvarcóra pontosabb tud lenni, mint egy mechanikus. (nekem amúgy utóbbi van)
Látom én is merre tart a világ, ettől függetlenül miért ne lehetne hifiben is, hogy egy-egy új technlógia közelebb lesz hangban a high fidelity-hez, mint a régiek. Még akkor is, ha amúgy ez a "high fidelity-bb" hang egy tömegtermelt "ebben már nincs anyag" termékből is jön.
Nem tudom ez-e a helyzet ezekkel a D osztályúakkal, vagy majd később jön más, de a lehetőségét nem zárnám ki, hogy amúgy egyszer ez a "mindenbe ugyanazt a modult rakják" dolog összességében jobb általános hangot fog eredményezni a jövő zenehallgatói számára.