De kipróbálhatod, hogy meghalld. Amúgy árulnak is egy szál monót a hirdetésekben. Amit azután megvehetsz..... :)Rock60 írta: ↑2023.08.22., kedd 12:56Egy pár VZ - m van, nem pocsékolhatom el bárhova a felét ...SoundMania írta: ↑2023.08.21., hétf. 21:15
Szerintem ne foglalkozz ilyesmikkel. Tegyél be oda egy Bnc->RCA átalkítóval egy ANVz-t és dőlj hátra nyugodtan!
A többi kábelt meg dobd ki nyugodtan.![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Re: Kábelezzünk
Re: DAC-olás
Egy pár VZ - m van, nem pocsékolhatom el bárhova a felét ...SoundMania írta: ↑2023.08.21., hétf. 21:15
Szerintem ne foglalkozz ilyesmikkel. Tegyél be oda egy Bnc->RCA átalkítóval egy ANVz-t és dőlj hátra nyugodtan!
A többi kábelt meg dobd ki nyugodtan.
Ha valóban pontosan akarnának 75ohm impedanciás csatlakozást megoldani, akkor a BNC csatlakozáshoz képest is jobb és pofon egyszerű F csatlakozót kéne használni. Abban a kábel oldalon semmilyen anyag/forrasztás geometria váltás nincs köpenyen és belső merev éren, ami a BNC-n már egyik sem igaz.istvan01 írta: ↑2023.08.21., hétf. 21:30
Eredő hullámimpedanciában a kábel, csatlakozók, készülékeken belüli NYÁK vezetékek és a meghajtó, fogadó áramkörök hullám impedancia pontossága és szórása is benne van. Tehát egy RCA csatlakozó impedancia pontatlansága az átvitel eredő impedanciában, reflexiókban arányosan sokat nem ront.
Eredő hullámimpedanciában a kábel, csatlakozók, készülékeken belüli NYÁK vezetékek és a meghajtó, fogadó áramkörök hullám impedancia pontossága és szórása is benne van. Tehát egy RCA csatlakozó impedancia pontatlansága az átvitel eredő impedanciában, reflexiókban arányosan sokat nem ront.
1m kábel hosszon SPDIF 192kHz/24b sztereo kb 10Mbps. A hullámimpedancia átviendő max freki hullámhossz/4-nál kezd átvitelben reflexió problémás lenni. 10Mbps 10Mhz-nek megfeleltetve dielektrikumban kb 3m a negyed hullámhossz. Tehát ehhez az 1m biztonságosan rövidebb.alto írta: ↑2023.08.21., hétf. 15:20Nem ismerem ezt a Canare RCA dugót, de nehezen tudom elképzelni, hogy tudná a 75 ohmos hullámimpedanciát.mishow írta: ↑2023.08.21., hétf. 14:19Ha úgyis felveszed a kapcsolatot a Canare forgalmazóval, csináltass inkább velük egy kész digitkábelt, az egyik végén rca a másik végén bnc dugóval, csak annyit jelezz nekik, hogy a bnc lesz a dac, az rca a forrásoldalon.
Ha jól olvasom, a Canare digit kábele és az rca dugója is precízen hozza a 75ohmot, és így tényleg mínusz egy felesleges kontakt.
Egy koax kábel (és hozzá kapcsolódó dugók) hullámipedanciája egy viszonylag egyszerű képlettel számolhatók.
coax2_pic.png
coax_eq2.png
Amint látható, a hullámimpedancia a belső vezető és a szigetelés átmérőjének arányától, és a szigetelő anyag dielektromos állandójától függ.
Ha megfigyelitek, egy BNC dugó belső vezetőjének az átmérője jóval vékonyabb mint az RCA dugóé. Ezen ugye nem lehet változtatni, szabvány írja elő az RCA dugó méreteit, ami 8,3 mm külső, és 3,2 mm belső átmérőt jelent. Tehát a Cardas nem játszhat az RCA dugó belső és külső átmérőivel, azok adottak. Dielektrikummal lehetne még játszani, a szokásos teflon vagy polietilén szigetelők dielektromos állandója 2 körüli, a vákuumé pontosan 1. Számításaim szerint az RCA szabvány által adott átmérőkhöz 0,6-es dielektromos állandójú anyagot kellene találni, hogy kijöjjön a 75 ohm. Ilyen anyag viszont tudomásom szerint nem létezik.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307
Akkor elvileg csak a BNC aljzattal szerelt készülékek a BNC dugós kábelekkel teljesítik a 75 Ohm-ot ?
Ha ez így van, és ez fontos, akkor miért nem így készül minden dac ?
Ha ez így van, és ez fontos, akkor miért nem így készül minden dac ?
Egy koax kábel (és hozzá kapcsolódó dugók) hullámipedanciája egy viszonylag egyszerű képlettel számolhatók. Amint látható, a hullámimpedancia a belső vezető és a szigetelés átmérőjének arányától, és a szigetelő anyag dielektromos állandójától függ.
Ha megfigyelitek, egy BNC dugó belső vezetőjének az átmérője jóval vékonyabb mint az RCA dugóé. Ezen ugye nem lehet változtatni, szabvány írja elő az RCA dugó méreteit, ami 8,3 mm külső, és 3,2 mm belső átmérőt jelent. Tehát a Cardas nem játszhat az RCA dugó belső és külső átmérőivel, azok adottak. Dielektrikummal lehetne még játszani, a szokásos teflon vagy polietilén szigetelők dielektromos állandója 2 körüli, a vákuumé pontosan 1. Számításaim szerint az RCA szabvány által adott átmérőkhöz 0,6-es dielektromos állandójú anyagot kellene találni, hogy kijöjjön a 75 ohm. Ilyen anyag viszont tudomásom szerint nem létezik.
Nem ismerem ezt a Canare RCA dugót, de nehezen tudom elképzelni, hogy tudná a 75 ohmos hullámimpedanciát.mishow írta: ↑2023.08.21., hétf. 14:19Ha úgyis felveszed a kapcsolatot a Canare forgalmazóval, csináltass inkább velük egy kész digitkábelt, az egyik végén rca a másik végén bnc dugóval, csak annyit jelezz nekik, hogy a bnc lesz a dac, az rca a forrásoldalon.
Ha jól olvasom, a Canare digit kábele és az rca dugója is precízen hozza a 75ohmot, és így tényleg mínusz egy felesleges kontakt.
Egy koax kábel (és hozzá kapcsolódó dugók) hullámipedanciája egy viszonylag egyszerű képlettel számolhatók. Amint látható, a hullámimpedancia a belső vezető és a szigetelés átmérőjének arányától, és a szigetelő anyag dielektromos állandójától függ.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Köszi Mishow az ötletet !
Igazad lehetne, de a Transparent digit kábelemet nem adom, az disznósajt !
A Kanári adaptert a Sonoparttól venném, illetve vettem volna, de mire minden tanácsot meghallgattam, és eldöntöttem, hogy a madarat veszem meg, kiderült, hogy a szóban forgó dac - hoz jár gyárilag egy BNC - RCA adapter...
Sorry...
Kipróbálom mit tud a masina, ha bejön, amire van esély - lenyomja a D70-et - akkor fellebben a fátyol.
Ha minden nagyon összejön, és úgy tűnik, hogy hoszabb távon megmarad a szerkezet, akkor talán a Transparenten kicseréltetem az egyik dugót.
Igazad lehetne, de a Transparent digit kábelemet nem adom, az disznósajt !
A Kanári adaptert a Sonoparttól venném, illetve vettem volna, de mire minden tanácsot meghallgattam, és eldöntöttem, hogy a madarat veszem meg, kiderült, hogy a szóban forgó dac - hoz jár gyárilag egy BNC - RCA adapter...
Sorry...
Kipróbálom mit tud a masina, ha bejön, amire van esély - lenyomja a D70-et - akkor fellebben a fátyol.
Ha minden nagyon összejön, és úgy tűnik, hogy hoszabb távon megmarad a szerkezet, akkor talán a Transparenten kicseréltetem az egyik dugót.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2669
Ha úgyis felveszed a kapcsolatot a Canare forgalmazóval, csináltass inkább velük egy kész digitkábelt, az egyik végén rca a másik végén bnc dugóval, csak annyit jelezz nekik, hogy a bnc lesz a dac, az rca a forrásoldalon.
Persze, hogy benne van. de egyébként az arany mint vezető nem jó. Csak hát a réz ugye oxidálódik..... Mindegy. Nekem volt olyan tapasztalatom átalakítóval kapcsolatban, hogy a nikkeles jobban tetszett mint az aranyozott, de ez természetesen nem ökölszabály, csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy ha rám hallgatsz nem ez lenne a kizáró ok.Rock60 írta: ↑2023.08.21., hétf. 10:06Nyilván ! Eszembe sem jutott, hogy tömör arany.![]()
Csak mivel a kontaktus szempontjából ez az érintkezési felület, valamilyen szinten benne kell legyen a hangban.
Aztán, hogy az aranyozás mire jó, mire nem, ki tudja ?
A Kanárinak az a króm színű felülete/bevonata - vagy lehet, hogy maga az alapanyaga - valóban lehet hogy jobb, mint az aranyozott AQ.
Mit látod a DAC-on is van ilyen (is).
A tuti persze egy BNC -vel szerelt kábel lenne, mivel egy átalakító mínusz....
Nyilván ! Eszembe sem jutott, hogy tömör arany.
Csak mivel a kontaktus szempontjából ez az érintkezési felület, valamilyen szinten benne kell legyen a hangban.
A Kanárinak az a króm színű felülete/bevonata - vagy lehet, hogy maga az alapanyaga - valóban lehet hogy jobb, mint az aranyozott AQ.
Van maga a fém amiből épül egy ilyen csatlakozót. Pl réz, tellurium réz, ezüst stb. Erre tesznek egy vékony köpenyt, amit te látsz. Az, az az arany, vagy nikkel, vagy ezüst, vagy bármi más. Tehát az, hogy te mit látsz kívülről, hogy az most arany vagy más, csak a király új ruhája....
Értsd másképp, ezt a csalakozót arany színben megkapod Kácsásban 1500 forintért, vagy AQ 8000 ft. Ha végiggondolod, nem jön ki a matek a mai árak mellett, hogy az színarany legyen...
Amit kívülről látsz csak egy vékony réteg, mint egy festés.
Bocs, elvesztettem a fonalat...
Nem tudom mire gondolsz, hogy mit akartam mondani ?
Mi vezető, mi bevonat ?
Nem tudom mire gondolsz, hogy mit akartam mondani ?
Mi vezető, mi bevonat ?
Az nem a vezető, csak egy bevonat a vezetőn. Gondolom így akartad mondani.
Amúgy hallottam olyat, hogy a nikkel bevonatra tették rá az aranyozást, pluszban. Nem volt mérnöki vagy egyéb oka, csak marketing. Az kellett, a meglévő alkatrészeket aranyozták... Kína már csak ilyen.
Szóval nem minden arany ami fénylik
Köszönöm mindenkinek a segítségét.
A miatt is érdekes amit mondasz, mert az RCA kimenetek aranyozottak, a coax BNC bemenet viszont nem. Lehet, hogy az pont a Kanariéhoz hasonló ötvözetből van, mindenesetre nem sárga.
Kanári lesz a dologból.
A miatt is érdekes amit mondasz, mert az RCA kimenetek aranyozottak, a coax BNC bemenet viszont nem. Lehet, hogy az pont a Kanariéhoz hasonló ötvözetből van, mindenesetre nem sárga.
Kanári lesz a dologból.
Hacsak nincs más kifogásod is ellene, akkor megveheted. Nem attól lesz jó hangú egy csatlakozó, hogy aranyozott. Ez inkább arról szól, hogy a rezet bevonva a réz oxidációja megoldódik, s nem arról, hogy az aranynak jó a hangja/vezetőképessége.
Van pár darab egy ezres körül.
A Canare - nek van egy nagyon szépen felületkezelt króm színü dugója ötezerért, és van Kacsa AQ aranyozott 7500-ért.
Kár, hogy a Kanári nem aranyozott, tetszik a kivitele.
A Canare - nek van egy nagyon szépen felületkezelt króm színü dugója ötezerért, és van Kacsa AQ aranyozott 7500-ért.
Kár, hogy a Kanári nem aranyozott, tetszik a kivitele.
Köszönöm, igen, jól értelmezted...
Ok, akkor próbálok nézni vmi jobb minőségűt abból a bigyóból.
Ok, akkor próbálok nézni vmi jobb minőségűt abból a bigyóból.
Csak nem sikerult leirnod, de akkor megprobalom ertelmezni, ha nem jo akkor majd javitod:
Forraskeszuleked : koax kimenet (RCA)
Digit osszekoto kabeled : RCA - RCA
Kinezett DAC : BNC bemenet
Ha ez igy van, akkor a DAC BNC bemenetere az alabbi atalakitot tudod tenni (szerintem semmit nem hoz, semmit nem visz)
Forraskeszuleked : koax kimenet (RCA)
Digit osszekoto kabeled : RCA - RCA
Kinezett DAC : BNC bemenet
Ha ez igy van, akkor a DAC BNC bemenetere az alabbi atalakitot tudod tenni (szerintem semmit nem hoz, semmit nem visz)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Igen, köszönöm, innen is látszik, mennyire értek hozzá.
Nem tudtam, hogy az RCA-aljzat is S/PDIF, azért kérdeztem hülyeséget.
Tehát kis kerek és coax, és bütyök is van rajta, tehát BNC.
Akkor, ha jól értem, van olyan, hogy BNC - RCA konverter...
Érdemes beiktatni, vagy ront rajta ?
Esetleg kicserélni az aljzatot nem érdemes ?
/ Ha jól látom a panelra van forrasztva./
Nem tudtam, hogy az RCA-aljzat is S/PDIF, azért kérdeztem hülyeséget.
Tehát kis kerek és coax, és bütyök is van rajta, tehát BNC.
Akkor, ha jól értem, van olyan, hogy BNC - RCA konverter...
Érdemes beiktatni, vagy ront rajta ?
Esetleg kicserélni az aljzatot nem érdemes ?
/ Ha jól látom a panelra van forrasztva./
Ahogy Alto is irta, tisztazni kellene milyen bemenet van a dac-on es milyen kimenet a forraskeszulekeden.Rock60 írta: ↑2023.08.20., vas. 20:08Látókörömbe került egy dac ami érdekelne, de van vele egy kis problémám.
A coax bemenete S/PDIF, az én szeretett digit kanócom viszont RCA-RCA.
Létezik olyan átalakító - S/PDIF-RCA - amivel használható lenne a kábelem a daccal, vagy az sokat ront a kábel minőségén ?
Esetleg maga az aljzat kicserélhető ?
Köszi
Lehetosegek:
SPDIF - RCA (koax-nak hivjak, sima RCA-nak nez ki)
SPDIF - BNC (szerintem ez egy kivalo zaras, 75ohmos, a vegen van ket kis butyok es 45fokot el kell forditani amig az apa-anya egymasra nem fordul)
AES/EBU - XLR (digit XLR, szimmetrikus 110ohmos zaras, ahogy egy normal XLR ez is bekacsattan a foglalatba)
TOSLINK - optikai ( valoszinu nem o lesz az, de a SPDIF vezerlo kezeli ezt is)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
A koax S/PDIF lehet RCA vagy BNC csatlakozós. Tehát most akkor BNC/RCA konvertert keresel?Rock60 írta: ↑2023.08.20., vas. 20:08Látókörömbe került egy dac ami érdekelne, de van vele egy kis problémám.
Létezik olyan átalakító - S/PDIF-RCA - amivel használható lenne a kábelem a daccal, vagy az sokat ront a kábel minőségén ?
Köszi
BARTIMEX AUDIO Honlap
Látókörömbe került egy dac ami érdekelne, de van vele egy kis problémám.
Köszi
Köszi
Kíváncsian várom a tesztet

Kíváncsian várom a tesztet
"Az igazi barát szemből támad."
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a Platinum-hoz képest.
De arra is, hogy Neotech családon belül melyik miben különbözik egymáshoz képest hangban, nem az anyagában.
Taki mindenképpen írj egy első benyomást róla!