A gazdaságot a pénz irányítja, ilyen alapon a világot is, ebben nincs nagy meglepetés. De ha ezt mondogatjuk, azzal mennyivel vagyunk előrébb?Snipi írta: ↑2023.07.07., pén. 08:20Nekem az elektromos autókkal csak egy gondom van. De gondolom ez is már lerágott csont. Mivel megy egy villany autó? Hát villannyal. És azt hogy állítják elő? Hát füstöt okádó erőművekben, vagy időnként elemi katasztrófát okozó fissziós reaktorokban. A szél-nap stb. módon előállított árammal kapcsolatos dolgokba meg nem mennék bele, mert távol álljon tőlem a politizálás. Én a magam részéről úgy látom, hogy ezt az egész energia témát egyetlen négy betűs szó vezérli : a pénz.
Az elektromos áram előállításánál nem nagyon van tisztább energiaforrás. A hagyományos erőművek fajlagosan egyáltalán nem okádnak annyi füstöt, mint mondjuk a városi lakásokba épített elavult konvektorok, amikből Budapesten is rengeteg üzemel. Tudom, hogy nem könnyű, de tessék már nagyságrendekben és konkrét számokban gondolkodni! Meg azzal is jó tisztában lenni, hogy ha minden lehurrogunk, semmi em fog változni, márpedig sok dologban kellene változtatni, hacsak nem dugja mindenki homokba a fejét.