Talán azért nem lineáris, mert az élet írta.Az alkotók szerint megtörtént események alapján készült.A film végén láthatóak is a két főhős valós életbeli képei is.Persze ettől függetlenül lehet, hogy keveset adott hozzá a forgatókönyvíró...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6594
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
imdb 4,3/10 ígéretes ...zx07 írta: ↑2023.07.06., csüt. 18:11HADIK
Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.
Hadik.jpg
1,6Mrd erre a sza..., pénz nem számít, még akkor sem, amikor fontos dolgokra nem adnak, mert jön a kifogás, nincs miből.
Szégyen ez a hozzáállás!
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 699
- Kapcsolat:
Semmi nagy durranás nincs a Silo végén, gondosan elő van készítve a folytatás
A közepe netto időhúzás, a főszereplő tényleg jól játszik. A zene nagyon jó.
Valamikor elkezdem Térség-et - 6 évad - ha nem jó az eleje nem folytatom
A közepe netto időhúzás, a főszereplő tényleg jól játszik. A zene nagyon jó.
Valamikor elkezdem Térség-et - 6 évad - ha nem jó az eleje nem folytatom
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Két afgán témájú filmet láttam mostanában:
KANDAHAR
Gerard Butler viszi a hátán a filmet. Vannak benne fantasztikus részletek, kiszámítható a történet. Kicsit B-kategóriás feelingje van a történetnek, de a jelenetek jól meg vannak csinálva. Egyszer nézhető.
THE COVENANT
Ez már nem annyira lineáris történetű mint az előző. Bár nem hiszem, hogy egy afgán tolmács ennyit megtett volna egy amerikai katonáért és viszont, ezzel együtt nézhető kategória a film.
KANDAHAR
Gerard Butler viszi a hátán a filmet. Vannak benne fantasztikus részletek, kiszámítható a történet. Kicsit B-kategóriás feelingje van a történetnek, de a jelenetek jól meg vannak csinálva. Egyszer nézhető.
THE COVENANT
Ez már nem annyira lineáris történetű mint az előző. Bár nem hiszem, hogy egy afgán tolmács ennyit megtett volna egy amerikai katonáért és viszont, ezzel együtt nézhető kategória a film.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Ehhez én nem értek, én csak a filmet láttam, arról tudok nyilatkozni...DeLorean írta: ↑2023.07.06., csüt. 18:431,6 milliárd forintból készült.zx07 írta: ↑2023.07.06., csüt. 18:11HADIK
Megnéztem. Összességében kellemesen csalódtam benne. Pörgő, nagy filmek mintájára készült történelmi kalandfilm. Nincsenek benne nyúlós részek, gyorsak a snittek, jók a színészek (a jelenlegi top gárda). Kicsit kevesebb a lovas benne mint a Gyűrűk Urában :) de ezt elnéztem a készítőknek. A huszárok karakterét jól megcsinálták, bár egy kicsit talán el lett túlozva az akkori képességük, szerepük. Ettől függetlenül ajánlott kategória.
Megérte valóban?![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
HADIK
Csak segítek megérteni nektek, ha esetleg felszínesen bambultátok.
Görcsölnék?
Görcsölnék?
Szerintem!
[spoiler=spoiler De nem azért nézte a kezén a szigszalagot mert plusz kiegészítő volt?
Vagy én vagyok figyelmetlen 2.5 rész után?[spoiler/]
Vagy én vagyok figyelmetlen 2.5 rész után?[spoiler/]
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lemmy9.1 2023.07.06., csüt. 11:04-kor.
Szerintem!
Igaz, a szép néniknek nagyobb szigetelés jár a halál előtt.
[spoiler]Még mindig azt mondom, hogy inkább nem szökött ki a gyilkos gáz xafanderből, kint OK minden. Vagyis már nem, mert mesterien megkavarták a nézőt, a hazudik a képernyő kapott egy dupla vagy ki tudja hányszoros csavart. egyenlőségjel[/spoiler]
Fórumügyileg én már jelzek vissza célzottan, több minden csak megmagyarázva lett, mint teljesíthetetlen cél, holott nem azok, tényleg vicc. De nem baj, majd jól sivár világgá válik a miénk is a spoilerek miatt és majd siránkozhatunk a betonlakunkban, hogy csak jó lett volna azt az egyenlőségjelet implementálni.
Mikre gondolsz? A Dűne eleve nem erről szól. A nagy költségvetés érződik, még jó, de a kellemesen kiugró tehetségeket nem egy ilyen blockbusterben keresi az ember, ami azért is jó, mert nem is igen lenne mit megtalálni. Hogy nem fáj és hoznak egy szintet az nem egyenlő a kiugró teljesítménnyel. Tim Robbins esete is olyan, mint az összes többi ismert arcé: el kell tudni vonatkoztatni az előző szerepeitől. Nem lehetetlen.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Itt le van leírva, hogy működik a spoiler használata. Számomra világ vicce, hogy még mindig nincs rendesen lekódolva. Spoiler gomb megnyomására simán fel kellene hoznia amit kell, anélkül hogy nekünk magunk kellene találgatnunk/keresgetnünk mit kell még pluszba beírni.Aszpirin írta: ↑2022.11.29., kedd 16:47Dehogynem!!! :-) Csak a nyitó tag-ben a spoiler kulcsszó után egyenlőségjellel kell adni egy rövid címet neki, és máris megy, voilá!!!
Így:Eredmény:Kód: Egész kijelölése
[spoiler=Katt ide, ha tudni akarod a végét] Nem hal meg a srác, minden rendben lesz, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak [/spoiler]
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3991
SPOILER!!!!!!!
Jobban leszigetelték a ruhát, így nem ment bele mérges gáz?, vagy nem szökött ki belőle a levegő, valamelyik ezek közül feltehetően, mert többet nem tudtunk meg a kinti atmoszféráról.
SPOILER VÉGE!!!
Csak a Marantz! :-D
[spoiler]Miért nem hal meg a néni? Mit jelent, hogy az Ellátók tudják a dolgukat?[/spoiler]
A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
A spoiler gombot megtaláltam, ennél többet nem vagyok hajlandó varázsolni a cél érdekében. Aszpirin írt titkos kódról, de elfelejtettem. Fórummotort bizgetők, hadba.
A Sixth Feet Under egyébként nem kis mértékben ütős zárójelenetét sem értette az a fiatal kommentelő, aki csak odatekert... Ahhoz kellett volna a sok évadnyi ülepedés, szereplők és eseményeik magunkba fogadása, a velük való együttlélegzés, a csattanó nem a semmiből jön. Így jár aki rosszalkodik.Lemmy9.1 írta: ↑2023.07.06., csüt. 07:32Na, az uccsó rész átpörgetve, az utolsó tíz perc megnézve normál sebességen.
Semmit sem vesztettem.
A nagy csattanó is elmaradt, még érdektelenebb számomra innentől.
Lehet lehúzni róla még sok-sok bőrt.
Az a baj, hogy a sok fosch sorozat közt egy ilyen középszerűre hullámzik a nép manapság.
A 10/10 durván túlzó pontozás szvsz.
Mi a nem középszerű neked? Két, ellenoldalt vagy akár csak eltérő értékeket, témákat bemutató, de egyformán értékelhető és igényességű mű szembeállítása ma már nem menő, középszerűnek kikiáltva viszont azonnal nullázható az egyébként meg sem ismert alkotás, így körbeér az igazság. Valamivel komolyabb vitaalapot, ha kérhetném.
Na, az uccsó rész átpörgetve, az utolsó tíz perc megnézve normál sebességen. 
Semmit sem vesztettem.
Az a baj, hogy a sok fosch sorozat közt egy ilyen középszerűre hullámzik a nép manapság.
Semmit sem vesztettem.
Szerintem!
Miért meglepő az Apple-től egy jó sorozat? Nem egyet sikerült elcsípnem onnan, igaz, csak torrenten keresztül, nem tudom mennyi érdekelne még ha hozzáférnék a teljes kínálatukhoz. Ti is tudtok említeni onnan jövőt továbbit, jót.
Csokigolyófej-ügynök a maga rasszára oly jellemző arrogáns a többiek biztos nagyon örülnek a tipizálás miatt rendkívül taszító intonációjával előadott akarnok-kommunikációját kiválóan hozta, a reszelős hang méginkább kiemelte ezt a hatást. Ezt kiemeltséget is kiválóan szorozta felfele a magyar történelemből sem ismeretlen, bőrkabátos rendszeremberek végrehajtó funkciója és kérlelhetetlen kegyetlenséggel eszközölt cselekvéskultúrája. Ha úgy vesszük az egyik legkiválóbb karakter, bármikor szívfájdalom nélkül kibillenteném egyensúlyából egy korlát közelében.
Ferguson hitvány ábrázata ambivelens-mód jó és végig jó, erre jutottam, puszika neki.
Ne siessen szerintem aki sietne, inkább lassuljon vissza egy emberi tempóra. Nincs ebben semmi vontatott, a beletekerés és részek kihagyásának ötletét inkább nem is kommentálnám. Az E08-E09 magasságában ütközött ki a ballaszt érzés nálam, a fordulatok ellenére. 2 epizóddal karcsúbban is kifuthatta volna magát az elmesélés, hogy kicsit csatlakozzam a rétest érzőkhöz is. Tim Robbins jó IT-sként. Kár, hogy bekebelezte az a csúf politika, ami ugyan csak keretezése az oda passzoló jellemeknek, de akkor is utálatos egy gyújtópontja az embernek, mint olyannak. Jó bemutatása a hatalom figuráinak, fájdalmasan jó.
A jó színész nem attól jó, hogy a pozitív főszerepben szétmimikázza a szerepet, ripacsságba hajlóan. Ugyanannyira a tehetség jele adott esetben az eszköztelenség - egy hifi fórumon van rá esély, hogy ezt nem kell túlmagyarázni. Negatív karakterben is lehet jót hozni, akár apátiát játszva is, csak ezek az irányok nehezebben regisztrálódnak a nézőben. Ugyanaz van, mint a tempóval, a jellemzően bohócsminkben, túlintonáltságban és túlízesítettségben zajló világunk mellett mimikátlannak, elvontnak hat bármi természeteshez közelibb. Van, akinek a saját feje áll jól és adja el a vásznon, más gyerekfilmekben gumiarcúskodik, a végén úgy is mindkettő botox bácsi karjaiba hull.
Ne siessetek, ennyire ne, mert így nincs az az alkotás ami megfelelhetne. A csiga hiányára, mint technikai blokk szerepére a S02 ad választ, legalábbis úgy illene. A másik tipp a futárlobbi. :)
Csokigolyófej-ügynök a maga rasszára oly jellemző arrogáns a többiek biztos nagyon örülnek a tipizálás miatt rendkívül taszító intonációjával előadott akarnok-kommunikációját kiválóan hozta, a reszelős hang méginkább kiemelte ezt a hatást. Ezt kiemeltséget is kiválóan szorozta felfele a magyar történelemből sem ismeretlen, bőrkabátos rendszeremberek végrehajtó funkciója és kérlelhetetlen kegyetlenséggel eszközölt cselekvéskultúrája. Ha úgy vesszük az egyik legkiválóbb karakter, bármikor szívfájdalom nélkül kibillenteném egyensúlyából egy korlát közelében.
Ferguson hitvány ábrázata ambivelens-mód jó és végig jó, erre jutottam, puszika neki.
Ne siessen szerintem aki sietne, inkább lassuljon vissza egy emberi tempóra. Nincs ebben semmi vontatott, a beletekerés és részek kihagyásának ötletét inkább nem is kommentálnám. Az E08-E09 magasságában ütközött ki a ballaszt érzés nálam, a fordulatok ellenére. 2 epizóddal karcsúbban is kifuthatta volna magát az elmesélés, hogy kicsit csatlakozzam a rétest érzőkhöz is. Tim Robbins jó IT-sként. Kár, hogy bekebelezte az a csúf politika, ami ugyan csak keretezése az oda passzoló jellemeknek, de akkor is utálatos egy gyújtópontja az embernek, mint olyannak. Jó bemutatása a hatalom figuráinak, fájdalmasan jó.
A jó színész nem attól jó, hogy a pozitív főszerepben szétmimikázza a szerepet, ripacsságba hajlóan. Ugyanannyira a tehetség jele adott esetben az eszköztelenség - egy hifi fórumon van rá esély, hogy ezt nem kell túlmagyarázni. Negatív karakterben is lehet jót hozni, akár apátiát játszva is, csak ezek az irányok nehezebben regisztrálódnak a nézőben. Ugyanaz van, mint a tempóval, a jellemzően bohócsminkben, túlintonáltságban és túlízesítettségben zajló világunk mellett mimikátlannak, elvontnak hat bármi természeteshez közelibb. Van, akinek a saját feje áll jól és adja el a vásznon, más gyerekfilmekben gumiarcúskodik, a végén úgy is mindkettő botox bácsi karjaiba hull.
Ne siessetek, ennyire ne, mert így nincs az az alkotás ami megfelelhetne. A csiga hiányára, mint technikai blokk szerepére a S02 ad választ, legalábbis úgy illene. A másik tipp a futárlobbi. :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szerintem azért nincs lift, hogy mindenki maradjon a saját szintje környékén, és ne akarjon mozgolódni. Pláne ne tudjon felmenni a felszínre, hanem inkább fáradjon el fél úton.Aszpirin írta: ↑2023.07.05., szer. 23:28
Aztán ott a kérdés, hogy miért is nincs lift az egészben (fapacinak és sokaknak az fájt, hogy nagy a jövés-menés - na igen, milyen legyen egy óriási, több(mint)száz emeletes építmnény központi csigalépcsője, ami tízezer ember egyetlen közlekedési "folyosója" a szintek között, ha nem zsúfolt? Ha csak a lábát tudja használni mindenki ahhoz, hogy eljusson A-ból B-be, és muszáj közbeiktatnia azt a bizonyos csigalépcsőt, akkor ott nagy lesz a jövés-menés, nem?
De ez csak egy sejtés részemről.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
Na, az utolsó mondatoddal nagyobbat nem is tudtál volna már tévednitamagaba írta: ↑2023.07.05., szer. 14:56Utána olvastam, ki mit ír a Silo-ról
Ugyan az a szóhasználat, mint az IMDb-n - "disztópikus", megolvastam mit jelent
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi![]()
De szó mi szó, kb én is ezt progosztizáltam... és nagyot tévedtem. Bár lelőni nem szeretném jobban, mert az ellenkezője sem igaz - és tényleg van egy olyan fordulat a végén, amire szerintem senki nem számított.
És igen, valamennyire disztópikus(-szerű), de azért ez (egyelőre) nem egy Szép új világ (na AZ maga a disztópia ősatyja
Szóval ezek a furcsaságok teszik ezt a sorozatot számomra különlegessé.
A casting szerintem sem szerencsés. De nem Ferguson nénivel van gond (szerintem). Tim Robins az, aki egyáltalán nem illik a szerepbe, és pl. a "tanítványt" játszó szakállas alak is irritálóan gyenge a szerepében. Engem konkrétan irritált minden megjelenése, pedig fontos szerep. De lehet, hogy pont ez volt vele a cél. Ki tudja.
Tartom a véleményt, hogy ez az év scifi-sorozata. Meglepő, hogy az Apple hozta ezt össze (ha jól tévedek, én ugyanis az AppleTV+-on láttam).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6405
Igen.
Kb semmit nem fogsz érteni belőle.
Első rész kell, hogy megértsük a siló dolgait, aztán jöhet az utolsó előtti (ott is van fordulat, ha jól emlékszem), majd az utolsó. Ha egyestésbe' akarod megnézni a sorozatot. Szerintem ez a három legfontosabb rész.
De én - az itteni közhangulattal ellentétben - kedveltem az úgymond "rétestészta" epizódokat is. Jobban, mint pl. az Expanse első néhány részét - amik miatt majdnem kihagytam az évezred scifi-sorozatát.
Szerintem az első ávad az ízelítő volt a Silóból. Az utolsó rész nagyot üt, és valami azt súgja, hogy a lényeg ezután jön.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Nézd elölről, nem rossz tényleg, csak kicsit vontatott
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Már írtam
Hilary meg pont nem! Vele hiteltelen lenne az egész, nagyon rá kellene játszania a szerepre, de még akkor sem illene hozzá. Nem ide illik és kész.
Vesztek valamit ha csak az utolsó részt nézem meg?
Szerintem!
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
3 részt néztem, nem rossz eddig, de baromi uncsi ez a rétes nyújtás. Az, hogy majd kialakul a végére már had ne kelljen
Nagyon sok sorozatra ez jellemző, nyilván ebből a formátumból van több pénze a kiadónak
.. mindegy, nézem tovább
Lehet, hogy van könykiadásban is - az nem 4k Dóbi tru Master
- Alex_Aston
- V.I.P.

Megolvastad?tamagaba írta: ↑2023.07.05., szer. 14:56Utána olvastam, ki mit ír a Silo-ról
Ugyan az a szóhasználat, mint az IMDb-n - "disztópikus", megolvastam mit jelent
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi![]()
Szerintem!