tamagaba írta: ↑2023.07.05., szer. 14:56
Utána olvastam, ki mit ír a Silo-ról
Ugyan az a szóhasználat, mint az IMDb-n - "disztópikus", megolvastam mit jelent
Ezek lehet, hogy meg sem nézik, úgy írnak kritikát-bemutatót. Összeollózzák innen-onnan. 2-re le kell adni a főninek, kész
(mondjuk igazuk van, ki a fene nézze végig a mostanság gyártott sz@r sorozatokat)
Ezt is 3 részbe be lehetett volna rakni, ülhetek a tv előtt minden este és sosem lesz vége
Kiszabadultak a silóból, szép zöld minden odakinn, jól megverték, aki átverte őket - ennyi
Na, az utolsó mondatoddal nagyobbat nem is tudtál volna már tévedni

De szó mi szó, kb én is ezt progosztizáltam... és nagyot tévedtem. Bár lelőni nem szeretném jobban, mert az ellenkezője sem igaz - és tényleg van egy olyan fordulat a végén, amire szerintem senki nem számított.
És igen, valamennyire disztópikus(-szerű), de azért ez (egyelőre) nem egy
Szép új világ (na AZ maga a disztópia ősatyja

). Ami nekem tetszettt benne, hogy kb nincs semmilyen technológia benne (egyetlen, egyelőre marginálisan megmutatott dologtól eltekintve), ami a mai szintű tudásunkkal ne lenne megvalósítható... sőt, amit látunk benne, az túlnyomórészt a 80-as, 90-es évek technológiája, kivéve a.... (nem írom le, mert az spoilerezés lenne, de az utolsó résszel van összefüggésben, innen akik látták, tudni fogják, mire gondolok). Eleinte emiatt is spekuláltam, hogy mi is ez az egész, de aztán elkönyveltem tényként... egyfajta gőz nélküli steam punknak. Aztán ott a kérdés, hogy miért is nincs lift az egészben (fapacinak és sokaknak az fájt, hogy nagy a jövés-menés - na igen, milyen legyen egy óriási, több(mint)száz emeletes építmnény központi csigalépcsője, ami tízezer ember egyetlen közlekedési "folyosója" a szintek között, ha nem zsúfolt? Ha csak a lábát tudja használni mindenki ahhoz, hogy eljusson A-ból B-be, és muszáj közbeiktatnia azt a bizonyos csigalépcsőt, akkor ott nagy lesz a jövés-menés, nem?
Szóval ezek a furcsaságok teszik ezt a sorozatot számomra különlegessé.
A casting szerintem sem szerencsés. De nem Ferguson nénivel van gond (szerintem). Tim Robins az, aki egyáltalán nem illik a szerepbe, és pl. a "tanítványt" játszó szakállas alak is irritálóan gyenge a szerepében. Engem konkrétan irritált minden megjelenése, pedig fontos szerep. De lehet, hogy pont ez volt vele a cél. Ki tudja.
Tartom a véleményt, hogy ez az év scifi-sorozata. Meglepő, hogy az Apple hozta ezt össze (ha jól tévedek, én ugyanis az AppleTV+-on láttam).