Baryll írta: ↑2023.05.29., hétf. 08:25
Szerintem a NAD technikai paramétereit tekintve jobban passzolna a sugárzóidhoz, mint a Cambridge.
Ami a kicsi feljebb lépést illeti:
- Önálló tápfeszültség-ellátó "ösvény" van kiépítve a zenehallgató rendszeredhez?
- A hangsugárzók (és az egyéb komponensek) alatt vannak megfelelő állványok?
- Vannak megfelelő minőségű kábelek (táp, ic, hangsugárzó, stb.) a rendszeredben?
- A zenehallgató szoba akusztikailag rendben van?
- Asszonyfaktor minimalizálása
A NAD legolcsóbb új ára most 430eFt, erősen kereten felül van.
HA mindenképp a váltás lesz a döntés, akkor a megadott keret közelében inkább használtban gondolkodnék, pl valami ilyesmiben:
viewtopic.php?f=123&t=191240
Ebben minden funkció benne van, komoly és "jövőálló" darab, de persze ez is csak egy tipp.
Az ilyen "all-in-one" készülékek kínálata tényleg zavarbaejtő, és ahogy látom - mert nő iránta az igény - ez egyre nagyobb lesz.
A többihez röviden (mert egy részük az OFF határát súrolja):
- a tápösvény szerintem a top tuning, ráadásul a lakást is fel kell hozzá bolygatni, fontos, de van még mit tenni ez előtt a lépés előtt is;
- az állvány dologgal egyetértek, leírtam az előbb;
- a vintage készülékek esetében szerintem a top kábelezésnek nincs akkora jelentősége, sőt tapasztalatom szerint tud rontani, de ezzel kapcsolatban már volt egy nagy vitám régen a kábeles topicban, szóval elengedném most; viszont ha a modern komponensek belekülnek, azokhoz a jó kábelezéssel is számolni kell, szóval új hfi, új költség(ek);
- egy akkora láda esetében a szobaakusztika komoly feladvány lehet; ilyenkor vagy szakember kell, vagy olyan mérőmikrofonos "gyorssegély", mint amit pl. az általam belinkelt Yami is tud;
... hát, az otthoni csatákat saját párjával mindenknek magának kell megvívnia