A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kenés, vaxolás ügyben elég nagy az irodalom. Mikor pár éve utánaolvastam, hetven oldalas értekezést is találtam, de az mostanában a sonkával együtt már túl nehéz lenne. Itt egy gyorsan emészthető táblázat. A kedvencem rajta a már említett sima paraffin (ugyanaz, amivel például bizonyos sajtokat vonnak be) és az extra szűz olivaolaj. Screenshot_2023-04-08-11-49-02-16_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
5w motorolaj 5,6W a legjobb 4,7-hez képest. abban áztatom tisztítás után. majd letörlés és híg olajjal kenés, viszonylag gazdagon.
egyébként ez statikus igénybevétellel vizsgált eredmény. a dinamikus viselkedést nem tudom, hogy lehetne számszerűsíteni,de az is egy értékes mutató lenne.
Kenés, vaxolás ügyben elég nagy az irodalom. Mikor pár éve utánaolvastam, hetven oldalas értekezést is találtam, de az mostanában a sonkával együtt már túl nehéz lenne. Itt egy gyorsan emészthető táblázat. A kedvencem rajta a már említett sima paraffin (ugyanaz, amivel például bizonyos sajtokat vonnak be) és az extra szűz olivaolaj.
Screenshot_2023-04-08-11-49-02-16_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg (434.74 KiB) Megtekintve 767 alkalommal
Az igazi üzlet, amikor lemezjátszó csapágyolajnak emelik be.
A keràmia csapágyzsírok is tudnak... ami alspjaiban oximoron, mivel a kerámiát elvileg 2 csepp műszerolajjal kell kenni, ami csak filmet képez.
Nade, én vettem a bátorságot és észrevettem, hogy a kb 30 éves, Áfor LZs sötétvörös gépzsíf nagyon sikamlós, ha önnagàn kell elcsúsznia. Na, ezzel megkentem full keràmia, cirkócsapágyat. Semmivel nem volt rosszabb, mint a 3ml/5000Ft fsa zsír...
Nagy a lehúzás, ha valamit beemelnek bringás csodaszernek
Egyébkénf ma néztem 2016ban egy merida scultura csúcs váz 600, a reacto csúcsa 700ezer/vázszett... most meg, felsősoros vázszett 2,5mill, de már lehet több. De senki ne jöjjön forradalmi újítással mert az annyi volt azóta, hégy még egyszerűbb a váz legyártása, mert a belső bowdenvezetéssel se kell xarakodni belső "csőrenddzetekkel" :)
Ez lényegében paraffinolaj, valami vázba beèpúlve (randa hasonlattal, mjnt a zsírok, hogy mészvázon olaj? Vagy csak simán olaj?
Túlbonyolítod. Sima paraffin, semmi zsír, semmi olaj, semmi mészváz, semmi szappan. Simogass meg egy gyártyát, ugyanilyen érzetre, és a kosz is annyira tapad meg rajta (kb. semennyire). De a gyertyaviasztól eltérően nem pereg ki, hanem tartósan megtapad a bevont felületen.
Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa ( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...
Akkor vasárnap elgurítjuk Pärtig, megnézed a láncot,meghallgatod a kollégát,utána visszagurulunk
Tőlem bár itt mév nyomokban van hó, búkkbenhekyenkèn 15cm, szèp, szűz
Akkor majd görgőn megyünk, Pärtnek meg szólunk,hogy jöjjön elénk
Elkezdtem guglizni... émmég mindig azt monfom, aki fogaskeréknek hívja a lánckereket, alapvetö géptani fogalmakkal sincs tisztában, hogy értené a sokkal bonyolultabb kenőanyagok világát, azon kívül, hogy a prospektusdumát felolvassa ( https://bringaland.hu/hajtas-apolas-es- ... orkepe-101 )
De ha legközelebb Bükki tekerés lesz, megtapizom Pärt láncát. Elég sok helyen dícsérik a vax tulajdonságait, csak még értelmesen nem írta le senki mi is ez valójában, mitől okosabb,vagy miért nem tapasztja a port. Félre ne menjen, nem fikázom Pärt alapos filllú, jó dolgokat vet be, csak érdekelne egy értelmes szösszenez, mi is ez...
Akkor vasárnap elgurítjuk Pärtig, megnézed a láncot,meghallgatod a kollégát,utána visszagurulunk
Tőlem bár itt mév nyomokban van hó, búkkbenhekyenkèn 15cm, szèp, szűz
Nah, azt várhatod!
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.
Ez lényegében paraffinolaj, valami vázba beèpúlve (randa hasonlattal, mjnt a zsírok, hogy mészvázon olaj? Vagy csak simán olaj?
Nah, azt várhatod!
Amúgy nem tudom, milyen különbségek lehetnek a waxok közt, de ez valami brutál módon tapad mindenhez. Te milyet használsz?
Molten Speed Wax. De kb. egyformák. Tiszta, étkezési minőségű parafin, némi adalékanyaggal. Egy átfogó kenőanyagtesztben láttam (szerintem pár éve linkeltem is), hogy a sima paraffinhoz képest pár tized watt előnye volt az adalékos hájtek waxnak. A sima paraffin is minden mást alázott, kivéve ezeket az adalékos verziókat, de minimális volt az előny.