Tudod, csak a Shimano...

Az zsír.
Pro-ra tippeltem. Pofásnak tűnikasebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 19:31Sajátom, a Pro Stealth Team carbon. Ennek a sport változata volt rajta, majdnem ugyanaz, pont annyi különbség van, hogy sokkal kényelmetlenebb nekem.![]()
Sajátom, a Pro Stealth Team carbon. Ennek a sport változata volt rajta, majdnem ugyanaz, pont annyi különbség van, hogy sokkal kényelmetlenebb nekem.
Ez milyen nyereg?
Rengeteg drága wax kéne bele, hogy ellepje a láncokat.
Ne is mondd, rendeltem egy slow cookert... 2L-est, küldtek 6L-est.pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 16:53Érdemes lehet egy olcsó rizsfőzőt beszerezni hozzá, így további idő takarítható meg. A legolcsóbb típust vettem, ami éppen szembejött. Bekapcsolod, otthagyod, közben teszed a dolgodat, pár óra után ránézel, hogy jó-e már, ha igen, jöhet a tunk. Ezzel garantáltan nem fogod túlmelegíteni a viaszt, és ami még fontosabb, nem kell mellette állni, míg felmelegszik. Küllőből készítettem egy olyan készséget, amire szépen fel lehet fűzni a láncot, és a löttyből kiemelés után könnyű kiütögetni a felesleges vaxot. Ha kész a móka (nálam három lánc esetében kb. 15 perc), akkor hagyom kihűlni, aztán megy vissza garázs polcára.
IMG20230407162533.jpg
Ahogy kell: hajtás oldal, nagy tányér-kónusz
asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 14:01Persze, vezérműláncra ez úgyse jó.violin írta: ↑2023.04.07., pén. 13:55Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Persze, vezérműláncra ez úgyse jó.violin írta: ↑2023.04.07., pén. 13:55Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....![]()
Mi húsvétkor tojást szoktunk...asebestyen írta: ↑2023.04.07., pén. 13:52Aztán egy sima edényben tűzhelyen 1-es fokozaton elkezdtem melegíteni a.....
Haverról van szó; sok év óta együtt tekerünk. Jobban megbízok a szakértelmében, mint a - nem létező
Számból vetted ki a szót... Emellett "sima" csípőfogóval, vasfűrészlappal, stb. vágva a bowdenházat kissé össze is nyomhatod, ráadásul befelé sorjás is lehet; egyik sem egy új bowden barátja.pärt írta: ↑2023.04.07., pén. 08:27...fontos, hogy a vágás felülete viszonylag ép, egyenletes legyen, másképp használat közben enyhén csökkeni fog a hossz, ahogy nyomás alatt az egyenetlenre vágott bowdenház végére szép lassan csúszik rá a kupak. Ez viszont egy elég jó fogót feltètelez, ami nélkül tényleg csak gyilkolászni lehet a bowdenházat. Ennek hiányában alternatív megoldás: köszörűkorong sarkához 45°-ban tartva, érzéssel körbeforgatva nagyon szépen le lehet vágni, de ehhez biztos kéz, meg némi érzék szükséges.
Nem olyan vészes ez, leírni tovább tart, mint megcsinálni.
Köszi!pärt írta: ↑2023.04.06., csüt. 21:361. Bowdenházat ellenőrizd, hogy simán csúszkál-e benne a szál. Ha akad, csere az is.lacee írta: ↑2023.04.06., csüt. 20:11Ma szerelnem kellett,a kedves párom bringáját,hátsó váltó és a lánc is elhajlott….kuka![]()
Shimano Tourney volt,de Sunrace-t kaptam csak.Felszereltem még sosem csináltam ilyen cserét,aztán egyszer váltott rendesen egyszer meg semmit,rájöttem,hogy xar a bovden fel vannak szaladva a szálak.
Kérdés:
Gondolom lehet csomagban kapni első-hátsó bovdent,elől és hátul van bovden ház,gondolom azokba vissza lehet fűzni nem kell kicserélnem.A váltóba ha befűzöm elől és hatul akkor milyen pozícióba legyen a váltó, lent-fent,váltókar is merre legyen?
Valami Youtube video esetleg?
2. Először a váltó végállásait ellenőrizd, ezt legkönnyebb még lánc nélkül. A görgőnek egy vonalban kell lennie a legkisebb és legnagyobb lánckerekekkel. A végállás állító csavarjaival finoman beszabályozható. Külső pozícióba a váltó rugója húzza ki, a legnagyobb kerékhez pedig kézzel betolod és ellenőrzöd illetve állítod, hogy egy síkban legyenek.
3. A váltókart a legnehezebb fokozatba állítod, a váltótesten pedig ellenőrzöd, hogy a bowden feszítőcsavarja teljesen legyen betekerve. A befűzött bowdent elég kézzel megfeszítve tartanod, míg a rögzítőcsavarját meghúzod.
4. Utána a bowden feszítőcsavarját kezded kitekerni addig, hogy a bowden már érezhetően feszülni kezdjen így "üresben", azaz váltás nélküli állapotban is. Ekkor a hajtókart folyamatosan tekerve egyet felváltasz. Ha azonnal felrakja az eggyel nagyobb kerékre, akkor leváltva ellenőrzöd, hogy a leváltás is simán akadozás nélkül megy-e. A ha ez késlekedéssel vagy egyáltalán nem következik be, akkor túl lett tekerve a bowdenfeszítő, kicsit lazítani kell (befele tekerni). Hasonlóan a felváltásnál, ha az is ugrálva, akadozva történik, akkor szintén állítani kell, csak itt pont fordítva: kicsit feszíteni kell (kifele tekerni). A feszesség állítását kis lépésekben végezd, egyszerre csak egy-egy kattanásnyit tekerj.
Nem néztem végig, de komoly cég, biztos megbízható video:
https://youtu.be/UkZxPIZ1ngY
ez így már-már szentimentális, de, jaAAttila írta: ↑2023.04.06., csüt. 22:32Ákos,nyugodtan írhatsz ilyenekről. Tudjuk,hogy amit a verseny miatt csinálunk, az teljességgel egészségtelen. Viszont már Revi sem versenyez és teljesen másképp teker,táplálkozik, a többiek szintén. Elsősorban egészség megőrzés a cél. Fizikai és mentális teljesítőképességünk növelése a cél, hogy 60-70+ is fittnek érezzük magunkat.
egyébként edzésen főleg nem érdemes. egyrészt azért, mert, másrészt a szervezet megszokja és versenyen már nem hozza az elvárt hatást, cserébe majd minden nap mérgezed magad.asebestyen írta: ↑2023.04.06., csüt. 22:09Ne is! Ha rajtam múlna, betiltanám az ilyen marhaságokat.![]()
![]()
![]()
azér azt megnéztem volna, ha megjelensz egy ilyen pakkal edzésen
szerintem nyugodtan betehetedasebestyen írta: ↑2023.04.06., csüt. 21:59Hááát srácok... táplálkozási, ásványi anyag pótlási, frissítési tanácsokért lehet máshová megyek...![]()
Erről értekeztem picit, de kitöröltem, nem kívánok evangelizálni senkit, pláne kéretlenül. ( fejlődök
)
Viszont holnap Pärt láncwaxoló útjára lépek.![]()
Új latex belső az első keréken, láncbeesés-gátló installálva, teljes hajtásrendszer elpucolva, várják a waxolt láncot. A KMC-t teszem meg kísérleti báránynak.![]()