Számomra túlmutatott a woke-on, olyannyira, hogy nem is érzékeltem woke-nak. Ezek a karakterek éltek, tulajdonságaik és ívük volt, meg valójuk. A többi esettel ellentétben, mikor is csak oda vannak baszarintva a képernyőre és nemigen csinálnak semmit. A hasonló agyi aktivitással befogadó meg detektálja, hogy jé, "én" is benne vagyok, megnyugszik, majd lép a következő önazonossággal operáló tartalmi elemre egy másik, közel ugyanolyan sorozatban. Szóval ez nagyon nem ez volt. Hogy ennyire számító volt-e a 3. rész mint írod, nem tudom. A végtelenül életszerűtlen, 1 felállásba 3 rasszt kötelezően besűrítő agyrém engem is zavar. Jó nagy különbséget látok a kettő között.
A gombafejek és zombizmusuk egyébként kellően egysíkú ahhoz, hogy beeshessen egy kis más is, szó szerint, ha ha ha. Keveslem még a tudomány részt, mint fűszert, ez így csak egy kalandsci-fi. Tudom, nem eladható több, de így meg az n+1-ik kommerszért megy a méltatlankodás. Nem unalmas az egységnyi zombulás? Mióta is, hány évtizede is ugyanaz a zombi, mint alaptétel? Én unom. A rókabőr tupírra szorul, itt meg is kapta igényesen, értelmesen. A közös elmúlás hisztériamentes lefolyása figyelemre méltó inkább. Fogjuk fel egy red herringnek az egészet. A visszaemlékezés is jó volt. Kapott egy szerelmes jelenet (ív) egy teljes részt, mondjuk így. Joel Ellie kapcsolatáról szól az egész. 1 szó mint 100, jó volt ez így. Biztosan hány éves vagy még, ha így gondolod mindezt.