Mindenhol

Még akkor is ha be sincs kapcsolva

Mindenhol
Már mögüle is, ugye?
Most nem a készülékek mérési eredményeiről van szó! Írtam többször is: "Ha a változásról műszeres mérések születnek..." A hangjelben bekövetkező változást, amennyiben az valóban változás, lehet mérni. Tökéletesen pontosan.
"Anas platyrhynchos domestica"fülelek írta: ↑2023.03.06., hétf. 19:37
A kacsa ügy legalább ilyen bonyolult, ennek igazolása az alábbi hivatkozás (újmagyarul link)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Anas
Miért felejtsük el? Engem érdekel
Javaslom, olvasd el még egyszer, amit írtam. Az "egyértelmű eredmény"-ről volt szó, aminek két ismérve van szerintem. (És nem szerintem is.)
Bizonyára tudja, hogy ezek valószínűleg mind ugyan arra a dologra vezethetőek vissza. Ne csináljunk már trollt mindenkiből (aki kételkedik), ne legyen már minden (főleg ha nem igazolható) tapasztalás "értékes" hozzászólás!Rock60 írta: ↑2023.03.06., hétf. 18:39Na, erről beszéltem !
Azért kérdeztem ensandor mestert - felejtsük már el a betekintési szöget - hogy ha szerinte nem tapasztalható egyértelmű minőség javulás tápkábel csere után egy nagy felbontású modern TV-nél, akkor hogy vélekedik a hifiben is használt tápkábelek hatásáról a hangra ? Innen is továbblépve, vajon mit szól a kisjelű kábelek hatásáról ?
Megkaptuk a választ, amire kíváncsi voltam :
Ami nem mérhető, az nincsen !
No comment...
A betekintési szögre nem tudok mit mondani, de a képminőségre egyértelmű eredményem van, igaz nem kábel.
Néhány pohárkával le kell kísérni a tápkábel cserét és még sztereo is lesz a kép, nem csak a betekintési szög változik meg.
Hogy a fenébe jön ide az IC kábel?Rock60 írta: ↑2023.03.06., hétf. 13:05Tehát, Te szerinted nem javít a TV semelyik paraméterén sem a tápkábel-csere ?
Csak és kizárólag pszihésen befolyásolt állapot, placebo és jó adag elfogultság kell hozzá ?
És akkor mi a helyzet az erősítőkkel, dac - okkal, stb ? Ott is valószínűleg a sok hülye csak a placebo-hatás áldozataként költ egy vagyont rájuk.
Nyilván a hangszóró és IC kábelek hangját is csak befolyásolt állapotban halljuk másnak...
Most akkor hogy is van ez ?
Simán elvesztenéd a fogadást...ebben biztos lehetsz...ensandor írta: ↑2023.03.06., hétf. 11:07gida:
Miféle vaktesztet végeztél el? Egy segítő cserélgette a kábeleket, úgy, hogy te ne tudd, melyik van épp bekötve? Hányszor találtad el? Leírnád ezt részletesebben? Ha ez így van, egyedül leszel a világban, akinek ez sikerült. :)
Egy normálisan kivitelezett vakteszten nem ismersz fel semmiféle különbséget a tévén, mivel nincs. Ezt így "látatlanban" megmondom, és nagy összegű fogadást is merek rá kötni. :)
Azt állítom, hogy egy ilyen marketing-vonatra nem fognak felülni a tv-gyártók számtalan okból. Sokmilliós tételnél a 150 Ft is sok, hacsak nem tudják ezzel növelni az eladást. Itt csupa vájtfülű és vájtszemű ember írogat, és itt is vita van arról, hogy mekkora placebó is ez.
Arról a 150-200 forintról van szó, amibe a valamirevalónak hitt kábelek nagyipari és nagy mennyiségű előállítása kerül. :))) Erre utalt a kolléga abban a posztban, ahol taglalta, hogy vajon miért nem teszik be eleve a "jobb" kábelt, ha javítana a saját termékük képminőségén. :) Persze az összeg lehet költői túlzás, de szerintem nincs túl messze az igazságtól.
És ha nem lépnek meg egy "150 forintos" fejlesztést, akkor mégis milyen fejlesztést lépnének meg szerinted? Ha a gigantikus költségű fejlesztések eredményeképpen ki kell cserélni egy IC-t 150 forinttal drágábbra, mert attól jobb lesz a kontraszt, akkor azt sem lépik meg? Akkor mégis miről szólnak a fejlesztések, azon túl, hogy az olcsósítás is valós érdek? Az olcsósítás mellett a képminőség javításával is lehet elérni versenyelőnyt a konkurenciával szemben, és ha ebben egy 150 Ft-os tápkábel-különbözet segítséget nyújtana, akkor azt megtennék. Utána meg az elért képminőség javulással promóznák a készülékeiket nyakra-főre. Mármint ha a tápkábellel történő képminőség javítás valós lenne. Szerintem kifejezett fájdalom és anyagi veszteség nekik, hogy nem valós. :)pali923 írta: ↑2023.03.06., hétf. 09:22Szerintem ők nem így gondolkodnak, de nem is így számolnak. Nézz utána, hány tv-t adnak el évente, és szorozd fel ezt a számot 150 Ft-tal. Valószínűleg elég nagy szám jönne ki, nekik ez veszteség. A fejlesztésre meg amúgy is kell sok pénz.
...szerintem ezt nem fogja meglépni egy gyártó sem.