A betekintési szögre nem tudok mit mondani, de a képminőségre egyértelmű eredményem van, igaz nem kábel.
Vettem egy Schallwand kütyüt, az egész kb kétszer nagyobb, mint kábeles Rudi barátunk témába vágó kütyüje. Az elosztóba kell dugni és 4-5 nap múlva megjön a hatás. Két egyforma tv volt akkor, áthoztam a nappaliba a másikat és az egyik elé bekötöttem. A másik tv a másik szobába menő ösvényről hosszabbítóval üzemelt. Ment mind a kettő, első pár napban semmi eltérés a két tv között, eltelt 6 nap és a két tv között látható lett az eltérés. Azóta az egyik elromlott, lett helyette egy oled, így már nem tudok korrekt összehasonlítani. A kütyüben a két villa közé van ragasztve egy 1x1 cm-es ébenfa kocka, azon egy kb 1,5 cm átmérőjű turmalin félgömb, aminek az alján egy chip van. A két villa között nincs semilyen kapcsolat. De működik.
Hogy a kábelről is mondjak valamit: kicseréltem egy Beldenre a gyárit az oleden, talán egy fokkal jobb lett, de nem vagyok benne biztos, igazából nem tudom egyelőre, hogyan lehetne tesztelni, mert a kábel nem kihúzós-bedugós, azaz macerás a ki-beszerelése. A két tv-t meg ugye hiába teszem egymás mellé, már nem azonosak.
De miért ne lehetne hatása egy jobb kábelnek egy tv-re?
Sztem van, lehet.