Tottyi, könyörgök nem tedd!
Ez a mondern kori népművészet egyedülálló remeke...pótolhatatlan, ennek besírtam!

Tottyi, könyörgök nem tedd!

Nem próbálsz meg esetleg valakit segítségül hívni, hogy segítsen az alábbiakban:tottyi írta: ↑2023.04.21., pén. 07:18Nem akartam az erosito topikban folytatni ezert inkabb ide irom.
Volt nalam egy forumtars es kivancsi volt az ATC-re, hogy tenyleg keves-e a mely benne. Egy ora hallgatozas utan annyiban maradtunk, hogy jol fel kell tekerni a hangerot, hogy megjojjenek azok a melyek es igen akkor ott vannak csak sajnos majdnem minden nap hallgatok zenet es az asszony miatt nem hallgathatom ugy ahogy szeretnem a kozos béke erdekeben, persze ez nem az ATC hibaja es nem degradalni szeretnem a hangfalat ezzel megsertve par embert a forumon. Viszont azt ketlem, hogy a 40A megfelelobb lenne, el sem tudom kepzelni milyen gondolatmenet vezetett arra a megallapitasra.
En azert dontottem a 150-es mellett mivel a doboz alja mar eleve egy subwoofer es ne kelljen plusz dobozokat pakolnom a szobaba. Az akusztikaval nincs kolonosebben baj mert volt mar par hangsugarzom es be is volt merve a szoba. Ennek ellenere szeretek veleuk zenet hallgatni es ez reszemrol csak egy megallapitas volt de majd meglatjuk mit hoz par elektronika cserelese.
Zenevel dus hetveget kivanok minden zeneszereto forumtarsnak.![]()

A napokban raktam be a szobába néhány széllessávú akusztikai elnyelőpanelt (1000x600x100 mm kőzetgyapot), próbaképpen, hogy mégis milyen hatása van. Lett hatás, a közepek, a magasok és még a mélyek is tisztultak tőle, de mivel a legtöbb szélessávú elnyelő a mélyfrekvenciákon már kevésbé hatékony, így leginkább a közép- és a magastartomány változott. Viszont mivel a tisztulással együtt szubjektíven halkabb is lett középtől felfelé a spektrum (a visszaverődések és az utózengés csökkenése miatt), így a mélyek (köztük a legmélyebb hangok is) hangsúlyosabbá váltak mint előtte volt.tottyi írta: ↑2023.04.21., pén. 07:18Nem akartam az erosito topikban folytatni ezert inkabb ide irom.
Volt nalam egy forumtars es kivancsi volt az ATC-re, hogy tenyleg keves-e a mely benne. Egy ora hallgatozas utan annyiban maradtunk, hogy jol fel kell tekerni a hangerot, hogy megjojjenek azok a melyek es igen akkor ott vannak

Hát én inkább 80%-nak ítélem a javulást.Vinkler írta: ↑2023.03.04., szomb. 08:45Én egyébként 95%-ban kb. felhelyezett előlappal hallgatom a zenét. Amikor nagyon odafigyelőset játszok, akkor szoktam levenni. Egyrészt szeretem, hogy védi a portól, másrészt úgy is imádom a hangját. Abban a maradék 5%-ban pedig gyönyörködöm a driverekben és el is hiszem, hogy kihallom azt a kb. 0,5%-nyi javulást hangban.![]()

Ez sem véletlen. Ha megnézed elég speciális a grill kialakítása is. A diffrakció csökkentése érdekében a kiemelő keret (amire fel van kasírozva a szövet) oldalfala ki van marva és a keret eleve bizonyos szögben meg van törve. Ez nem véletlen, nem a design része!gianni321 írta: ↑2023.03.04., szomb. 09:00
Ritka alkalmak egyike, de összességében nekem jobban tetszik grillel, úgy kicsit megbocsátóbb, kevésbé leleplező és jó értelemben véve kicsit koszosabb. Csak annyira, hogy inkább a zene jöjjön át és ne az instant látlelet.
Gyárilag az enyém alatt nem voltak tüskék, vettem alá 2 szett Viablue tüskét. A tüske alákerülésééig simán tudtam Roonnal hallgatni, ami egy vékonyabb, picit forszírozottabb hang a Lumin saját, kicsit koszos, alul jóval vastagabb meg persze butább hangú - a funkcióról ne is beszéljünk - appjához képest. Azóta a Roon alig megy, akkor is általában csak addig, míg meg nem állapítom, hogy vagy tüske, vagy Roon. És azért ezzel néha a pöcs kivan...
Asszem érik a visszahallgatás a tüske nélküli állapotra. Pedig tüskével annyival 'büszkébben feszít', öröm ránézni. Na tessék, már megint ez az ellentmondásosság.![]()

Ritka alkalmak egyike, de összességében nekem jobban tetszik grillel, úgy kicsit megbocsátóbb, kevésbé leleplező és jó értelemben véve kicsit koszosabb. Csak annyira, hogy inkább a zene jöjjön át és ne az instant látlelet.Vinkler írta: ↑2023.03.04., szomb. 08:45Én egyébként 95%-ban kb. felhelyezett előlappal hallgatom a zenét. Amikor nagyon odafigyelőset játszok, akkor szoktam levenni. Egyrészt szeretem, hogy védi a portól, másrészt úgy is imádom a hangját. Abban a maradék 5%-ban pedig gyönyörködöm a driverekben és el is hiszem, hogy kihallom azt a kb. 0,5%-nyi javulást hangban.![]()

Igen, és azon személy szerint pl. imádtam. Valószínűleg azért, mert a 40-esnek számomra mindig is volt egy kis 'toy' feelingje. Na nem hang tekintetében, az nagyon is komoly volt. Egy Dyno C4-gyel hasonlítgattam őket oda-vissza és végül csak a hangtömeg miatt maradtam akkor a C4 mellett. Viszont ahányszor ránéztem a 40-esre mindig volt egy határozott 'inner smile' a nem hagyományos ATC-borhűtő forma miatt, a 100-asnak viszont szerintem a jómunkásember megjelenéséhez nekem vmiért nem passzol. Pedig ezzel a ráccsal méginkább önazonos, -úgy értem itt inkább a 'jómunkásember' feelinget erősíti, de nekem akkor se áll össze. Mindez természetesen teljesen szubjektív.

Lehet inkabb gyerekbiztos vedelmet szeretett volna. :) En is gondolkodom a Pro verziomnal, hogy valami grill-t szerkeszteni ra mert elegge porosodik sajnos a sok szelloztetestol. Multkor is finom ecsettel kellett portalanitani de felek, hogy a magasugarzo es a kozepsugarzo beporosodik, azokat nem merem ecsettel tisztitani csak lefujom rola a port. Gondoltam addig letakarom amig nem hallgatom de a magassugarzo meg kijjebb van es nemakarom, hogy seruljon a takargatastol.

2017-es, ha jól emlékszem.tottyi írta: ↑2023.02.24., pén. 18:05Orulok, hogy segitett a postom. Meg azt megkerdezhetem, hogy milyen idosek az ATC-ek?gianni321 írta: ↑2023.02.24., pén. 17:19A karbon bringa miatt van itthon ilyen érzékeny nyomatékkulcsom, most volt egy kis időm, gondoltam lecsekkolom mi a helyzet. Az egyik oldalon konzekvensen -értsd úgy, hogy minden egyes csavar - jóval lazább volt az összes csavar. Beállítottam a kulcsot a leírásnak megfelelően és szépen utána húzgáltam az összes csavart, viszont ez 1,3 meg 1,5Nm olyan alacsony érték, hogy nagyon könnyű túlhúzni a csavart, úgyhogy átmentem az összes csavaron vagy 3x, mire jó lett.tottyi írta: ↑2023.02.19., vas. 15:07A minap olvastan, hogy a hosszabb ideje hasznalatban levo ATC-eknek meglazulnak a hangszoro es az elso lap csavarjai es ez gondot okoztt mert ha tul erosen huztak be a csavart akkor serult az elolap es ezert tobb olyan topik is van ahol nyomatekkulcsot targyaljak ki, es is egy ok lehet, hogy valaki hozzanyul a dobozokhoz. Tudom, ez most nem az volt.
https://www.atcforums.com/forum/forum-a ... and-baffle
Hogy a hang változott-e? Tudja a fene. De legalább most tudom, hogy rendben van.
Na meg ebbol adodik a kerdes, hogy nemhinnem, hogy az csak az ATC-nel fordulna elo es mas hangfalaknal is ez elofirdulhat. Nekem is volt tobb 20+ eves hangfalam de nem jutott eszembe a csavarokat ellenorizni es ez milyen befolyassal lehet a hangra a nem jol rogzitett hanszoro.![]()

Orulok, hogy segitett a postom. Meg azt megkerdezhetem, hogy milyen idosek az ATC-ek?gianni321 írta: ↑2023.02.24., pén. 17:19A karbon bringa miatt van itthon ilyen érzékeny nyomatékkulcsom, most volt egy kis időm, gondoltam lecsekkolom mi a helyzet. Az egyik oldalon konzekvensen -értsd úgy, hogy minden egyes csavar - jóval lazább volt az összes csavar. Beállítottam a kulcsot a leírásnak megfelelően és szépen utána húzgáltam az összes csavart, viszont ez 1,3 meg 1,5Nm olyan alacsony érték, hogy nagyon könnyű túlhúzni a csavart, úgyhogy átmentem az összes csavaron vagy 3x, mire jó lett.tottyi írta: ↑2023.02.19., vas. 15:07A minap olvastan, hogy a hosszabb ideje hasznalatban levo ATC-eknek meglazulnak a hangszoro es az elso lap csavarjai es ez gondot okoztt mert ha tul erosen huztak be a csavart akkor serult az elolap es ezert tobb olyan topik is van ahol nyomatekkulcsot targyaljak ki, es is egy ok lehet, hogy valaki hozzanyul a dobozokhoz. Tudom, ez most nem az volt.
Hogy a hang változott-e? Tudja a fene. De legalább most tudom, hogy rendben van.

A karbon bringa miatt van itthon ilyen érzékeny nyomatékkulcsom, most volt egy kis időm, gondoltam lecsekkolom mi a helyzet. Az egyik oldalon konzekvensen -értsd úgy, hogy minden egyes csavar - jóval lazább volt az összes csavar. Beállítottam a kulcsot a leírásnak megfelelően és szépen utána húzgáltam az összes csavart, viszont ez 1,3 meg 1,5Nm olyan alacsony érték, hogy nagyon könnyű túlhúzni a csavart, úgyhogy átmentem az összes csavaron vagy 3x, mire jó lett.tottyi írta: ↑2023.02.19., vas. 15:07A minap olvastan, hogy a hosszabb ideje hasznalatban levo ATC-eknek meglazulnak a hangszoro es az elso lap csavarjai es ez gondot okoztt mert ha tul erosen huztak be a csavart akkor serult az elolap es ezert tobb olyan topik is van ahol nyomatekkulcsot targyaljak ki, es is egy ok lehet, hogy valaki hozzanyul a dobozokhoz. Tudom, ez most nem az volt.
Állítólag ez a modell is megkapta a saját fejlesztésű (nagyobbakkal megegyező?) duplafelfügesztésű magassugárzót.